16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

GLOSA: Síla mladých voličů

Volby jsou za dva měsíce a jejich výsledek může na dlouho ovlivnit budoucnost České republiky i jejích mladých obyvatel. I já se ve svém věku za mladého voliče považuji a veřejně říkám, že opravdu nechci splácet dluhy, které je schopen nadělat Jiří Paroubek ve velké koalici s ODS, nebo v horším případě v koalici s komunisty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 31.7.2009 23:13

TOP

Fakt je, že je to divný spolek. Jenže co nabízí ostatní? ODS se stává podezřele levicovou a co si nějakej Vodrážka začal hrát na Katku, tak i nazelenalou stranou. Jejich vizi přestávám rozumět a jsou pro mě značně nečitelní. O levici se nebudu vyjadřovat, vypadlo by ze mě jen několik neslušných vět. Takže komu dát hlas? Autora celkem chápu, že tápe. Já tápu stejně a už jsem o něco starší.  Kalousek je lišák podšitej, ale má to v hlavě srovnaný a dost těžko se proti němu dá vyšťourat. Ať se ukáží, stejně jak nedávno zelení. Buď budou dělat to co hlásají, nebo odejdou na smetiště dějin jako zelení. Volit stranu úplných amatérů bez zkušeností taky není žádná výhra.

Mgr. Milda 31.7.2009 23:00

Kdo se v této zemi zajímá o plátce daní?

Všichni by rádi něco bez práce dostali, i kdyby to bylo jenom těch 30 Kč. Z toho žijí přerozdělovači jako ČSSD a KSČ. Kdo tyhle všechny ptákoviny, k tomu ještě  pana Kocába nebo Motejla musí financovat, nenajde zastoupení.

Solitér 31.7.2009 22:45

Naděje

Naděje tétoprodané a zkorumpované země- Kalousek? Svatá prostopto! Či spíše koupená prostoto? Blahoslaveni duchem slabí, kdož profláknutému věří....

Na druhou stranu pochechtává blahem ten, jenž sleduje  nanebevzetí bývalých darebáků...

Mgr. Milda 31.7.2009 23:05

Re: Naděje s Kalouskem?

všichni jsme jeho návrhy na spolupráci s KSČ před dvěma lety sledovali, ustoupil pouze po rozhořčené reakci z řad lidovců. Pan Cyril Svoboda si však také tuto možnost nechce nechat vzít. Divím se pouze dosud intaktnímu panu Schwarzenbergerovi, že se od těch skořápkářů nechal ukecat.

teplákyvytahané 31.7.2009 19:39

agitace

ve prospěch tzv.pravicových stran je tady běžný jev, vůbec mě tady ta přiblblá agitka nepřekvapi(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)la..(Y)(Y)(Y)ĺa...děsný škvár přiblblíka(Y)(Y)(Y)

Honza 31.7.2009 18:38

Je to opravdu těžké, koho volit?

V každém případě jde o volbu poněkud menšího zla. Pokud nepůjdete volit, tak stejně vyhraje ten koho jste nechtěli (viz senát s malou účastí u voleb). Kdo tady zadlužil republiku? Sanace banka po ODS stála nejméně 400 miliard (Zeman). KDU také přispěla k zadlužování svou tzv. rodinnou politikou, jen aby se zalíbila.

Pravda je, že za vlády ODS Topolánka se postavení střední třídy a nízkopříjmových skupin zhoršilo. Přihrálo se tzv. úspěšným (dle Kalouska-TOP 09), přitom hromadění bohatství ještě není úspěšnost ve svém povolání. Když se má sáhnout na bůhví jak získaný majetek (nedoložený) tak začnou modráci kvičet, včetně KDU.

? 31.7.2009 17:33

Tak nevím, ale neměla by redakce NP zařazovat takové texty do rubriky Placená inzerce?

Luboš 31.7.2009 16:02

Síla mladých voličů

je hezký nadpis, ale vzhledem k tomu, že i já jsem byl celkem nedávno postaven před úkol, vysvětlit svým domácím prvovoličům smysl voleb a smysl jejich aktivní účasti v politice. Vzhledem k tomu, že odmítli volit strany tupu KSČM,ČSSD,ODS a KDU-ČSL, nabízela se ji varianta se Zelenými, ale potom, co strana předváděla v poměrně prátkém období, kdy byla parlamentní stranou, pochybuji, že půjdou ještě někdy volit. Rv

David 31.7.2009 17:45

Re: Síla mladých voličů

Jak prosté, milý Watsone, tedy Luboši - to je jako se zhrzenou láskou. Normální jedinec, i když dostane košem, tak neztratí zájem o opačné pohlaví, známosti, lásku či sex. A je věcí těch "politcky zhrzených", zvolí-li model "nevolím" či "volím pidistrany" či "volím nejmenší zlo". A ač chápu, že varianta 2 i 3 není nic moc extra, je vždy lepší, než varianta první. I když vždy já nebo Vy či Vaše děti budeme jen jedním hlasem z těch mnoha milionů.

Klička 31.7.2009 19:02

Re: Síla mladých voličů

A takových je a stále bude víc a víc. Do té doby, než politici dostanou rozum a přestanou o demokracii jen žvanit.  Až se začne naplňovat skutečná demokracie, t.j. všeobecně většinové volby, kdy nejsou voleny politické strany, ale fyzické osoby - zástupci občanů, až bude zákon o všeobecném referendu, ptom občané získají pocit, že mohou svým hlasováním něco ovlivnit. Za současného stavu nemohou ovlivnit naprosto nic, oni to vědí a proto k volbám nejdou. Politické strany jsou totiž ve své podstatě všechny stejné, jde jim jen o moc nad občany a náš systém voleb jim k tomu jedině nahrává. Taková je podstata problému.

Liberta 2.8.2009 18:56

Re: Síla mladých voličů

A takových je a stále bude víc a víc. Do té doby, než politici dostanou rozum a přestanou o demokracii jen žvanit.   - to jste trochu vedle, Kličko, myslíte-li si, že neúčast voličů ve volbách politiky přivede k rozumu. Ve skutečnosti je to přesně to, co jim vyhovuje - své stranické ovce si naženou k urnám bez problémů a poberou SVÉ hlasy, nerušeni nějakými opozičními :-/!

Za současného stavu nemohou ovlivnit naprosto nic, oni to vědí a proto k volbám nejdou. - to je také relativní. Pokud přímo neovlivní, KDO bude zvolen, mohou aspoň přiovlivnit, kdo NEbude zvolen, a to je (vzhledem ke komunistické hydře v záloze) také důležité!

jirka.s. 31.7.2009 15:36

Veřejný dluh online!!!

http://www.verejnydluh.cz/

Jávím 31.7.2009 15:22

TOPiči = nový nevěstinec se starými prostitutkami

ty mladé těžko přitáhne.

teplákyvytahané 31.7.2009 19:41

Re: TOPiči = nový nevěstinec se starými prostitutkami

absolutně přesné,pobavil jsem se:-D:-D:-D:-D>-:-D

Jouda 31.7.2009 14:49

Mladý muži

a všeobecně známý úplatkář v čele  "strany" Vám nevadí - nemyslím K. Schw. ?

Libor 31.7.2009 13:13

TOP o9

je ODS. Co nabízí? Je tu jen proto aby rozprodala zbytek, hlavně pole a lesy cincům. !!

David 31.7.2009 17:48

Re: TOP o9

Možnost prodeje polí a lesů cizincím je nezastavitelná. Podepsali to socvani a až skončí přechodné období, tak bez vystoupení z EU tomu nelze bránit. Pokud se vám to nelíbí, nadávejte za to socanům, ti to odsouhlasili.

Slapsky proud 31.7.2009 13:12

To je fakt divne

No co jim muze vlada asi tak nabidnout? Zvyseni duchodu? Zvyseni statniho dluhu ktery z nich udela zebraky?  Politici moc dobre vedi ze nuzky mezi relativne mladou a produktivni populaci a starymi lidmi a duchodci se budou rozevirat a vsichni vime jaka cast populace tu bude prevazovat. A tak je nastavena i politika aby lahodila spise uchu temto lidem. Proc nechodi mladi k volbam? Nevolime zadnou stranu protoze zadna strana nehaji nase zajmy.

Standa 31.7.2009 13:05

Mýtus

o TOP 09 se pomalu rozrůstá, jak se mnoho lidí snaží na nich přiživit. Papalášská TOP 09 nestojí ani za volební lístky, stejně své voliče podvedou jak už to udělali s těmi, kteří je v minulosti volili. Jsou to obyčejní podvodníci!

jajimverim 31.7.2009 22:57

Re: Mýtus

Nejsou podvodníci !  Byli jenom pomýlení a strana jim dá možnost, aby dokázali, že  dokáží myslet upřímně !

Liberta 2.8.2009 18:59

Re: Mýtus

O čem to tu oba melete? Koho dlříve tato strana (TOP 9) podvedla? 8-o - Pokud mluvíte o jednotlivcích (konkrétně o Schwarzenbergovi a o Kalouskovi), taky jste mimo...:-/

Arcus Tangens 31.7.2009 11:37

Zavést e-volby

Jedním ze způsobů, jak přivést mladé lidi k volebním urnám by byly e-volby (tedy nejspíš ¨volby po internetu). Tak by se umžnili volit těm minimálně desetitisícům lidí (většinou mladých), kteří jsou v den voleb mimo své trvalé bydliště a málokdo z nich si dá tu práci zařídit si voličský průkaz (aby mohli volit jinde v Česku).

Taky jsou tu další, co právě pracují, popř. studují nebo se rekreují v zahraničí. I těchto lidí jsou tisíce až desetitisíce.

Pro mě je nepochopitelné, že se tématu e-volby neujme nějaká (pravicová) strana. Pro ni by to byl přínos, pro levici ztráta.

http://www.pimpaku.cz/content/chceme_evolby

Hasan 31.7.2009 12:11

Re: Zavést e-volby

Sice tady hezky roztouženě slintáte nad mladými voliči,ale v případě jejich volební účasti vás osobně čeká nejspíš pořádný šok.Silně pochybuji,že by volili vámi tolik milovanou ODS,ale z voleb by mohla vyjít třeba nějaká "Pirátská strana" a vy konkrétně na to budete čučet jako péro z gauče.

Marat 31.7.2009 12:40

Re: Zavést e-volby

Tak, tak. Mládí je vrtkavé a na mladé bych vůbec nespoléhal. Byli to tehdejší mladí, kteří měli převelikou zásluhu o vítězství KSČ v 46 roce.  A co dokázali mladí udělat s Iránem před třiceti roky? Dnešní mladí jsou díky tehdejším mladým bezmocni. Volební právo by mělo být až od doby, kdy ti mladí už budou mít rodinu a tím nějakou zodpovědnost.

whaler 31.7.2009 12:58

Re: Zavést e-volby

Volební právo by měli mít pouze ti, kteří řádně platí daně. Protože ti živí a financují celý tenhle bordel.

bezocasý obojživelník 31.7.2009 13:52

Re: Zavést e-volby

Souhlas. Ale při e-volbách by se to blbě ověřovalo.

Stejně by se každý potenciální volič musel někde alespoň zaregistrovat a prokázat, že v posledním volebním období potřebnou daňovou povinnost splnil nebo že se na něj vztahuje specifikovaná vyjímka.

Ale třeba to někdo vymyslí. Nenakapsuje se na tom za naše peníze víc než už se nakapsovaly méně užitečné nápady.

Hezký víkend

Parvus 31.7.2009 13:20

Re: Zavést e-volby

K PC/IT mám velmi pozitivní vztah, e-volby bych jednoznačně uvítal. Politicky jsem orientován levicově a podle toho volím. Kam se mnou? Do vašich předsudečných kategorií zjevně nezapadám.

jirka.s. 31.7.2009 16:10

Re: Zavést e-volby

Někdo tady už kdysi navrhoval velmi jednoduchý způsob voleb! Každý volič, který se dostaví do volební místnosti, by vyfasoval obálku a v ní 500-1000 Kč! Platné by byly pouze hlasy v obálkách, ve kterých by onen obnos zůstal! Zároveň by byl přičten na účet strany, které by ten který hlas patřil! Velmi průhledné, jednoduché, na své by si přišly případně i strany, které by nepřekonaly 5% hranici! ;-D

Jan 31.7.2009 11:25

Mediální masáž.

 Vida jak dokáže mediální masáž udělat z člověka blbce. Mladí voliči. Kalousek a spol. se mohli za ty léta projevit už dávno, Pokuste se najít raději někoho jiného. Boužel nevím koho.Vím jen že TOP 09 to není..

hafusak2 31.7.2009 11:18

Vážený mladý voliči,

když už jste se rozhodl volit, tak předtím trochu popřemýšlejte, prohlédněte si pořádně ty "osobnosti", kterým chcete dát hlas: kde byly dříve, jaké zastávaly funkce a jak se v nich osvědčily, v jakých aférách figurovaly. Podle toho si uvědomte, že jak už pěli Paleček a Janík: "Nenaučíš jen tak hopsa novejm kouskům starýho psa" . TOP 09 je účelová slepenina, kterou my starší označujeme lapidárně jako "Nový bord... se starými kur..... Tahle zem potřebuje řešit problémy, kdežto ti v TOP 09 buď jsou problémů příčinou nebo jim jde více o vlastní prospěch než o cokoliv jiného. Nechte média kecat nesmysly, jsou za to placení, ale snažte se uvažovat vlastním mozkem.