19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Sázka na rozpad

Další podnikatelský projekt Andreje Babiše, hnutí ANO, bohužel nezadržitelně míří do Poslanecké sněmovny. Co to bude znamenat pro českou politickou scénu, psalo v Neviditelném psu již mnoho komentátorů a nezaznamenal jsem žádný příspěvek, který by bezvýhradně nebo alespoň převážně pozitivně hodnotil hnutí Ano.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dvořák 15.10.2013 22:36

Volte Babiše toho lotra !

Možná dostanete v metru koblihu !

K. Řežábek 15.10.2013 13:17

Kdo vlastní media, vládne

Majitel velké části tisku v ČR ( a možná i TV, za peníze je jistě lze koupit, nebo lidi v nich...)  zajisté mediálně dokáže znemožnit případně neposlušné poslance... to je silnější, než peníze a elegantnější než najatí ranaři.

Nicméně, klasické strany zklamaly - možná právě proto, že  na poslance není páka, jak je  udržet v linii, za niž byli zvoleni...

Takže to nemusí být špatná cesta k funkční vládě.

J. Kuka 15.10.2013 18:17

Re: Kdo vlastní media, vládne

Coz o to , funkcni vladu urcite Babis dokaze sestavit .... Ale to dokazali i komunisti , Hitler nebo Putin . Nevidim to jako nejakou velkou vyhodu .

K. Oldřich 15.10.2013 12:42

Jaká to nádhera

Přiznivci některých stran se hrozně diví tomu, že si jiní lidé drze dovolují zakládat strany a hnutí a konkurovat zavedeným a vesměs značně profláknutým partajím ve volbách. Asi to budou nějací demokrati. Ne, nejsem volič hnutí ANO.

J. Kuka 15.10.2013 18:18

Re: Jaká to nádhera

On je trosku problem v tom , ze ANO nezakladali lide ,ale jeden urcity clovek . Zbytek je jenom stafaz , jako u VV .

J. Václavíková 15.10.2013 12:35

Babiš není můj šálek čaje,

ale tohle strašení mi přijde hysterické. Vidím tam horší čertova kopýtka, v čele se Zemanovci, ze kterých bezskrupulózní mocenské ambice lezou všemi póry.

D. Polanský 15.10.2013 12:19

A just ho budu volit!

O whisky se nesázím, na Jižní Moravě nikdo whisky nepije, to jenom v Praze a hlavně ODSáci, abyse cítili světově. Další důvod proč ODS nevolit.    

M. Hoblík 15.10.2013 10:58

Babišovy voliče nespojuje jen touha

po moci, ale hlavně připosr... zaměstnanců, vyděšených z možnosti přijít o zaměstnanecký poměr s jeho firmou. Poměry v podnicích, patřících Babišovi se dají přirovnat k poměrům ve špatném socialistickém JZD. Kdo nekrade, je odsouzeníhodný hlupák! Nechce se věřit, že Babiše někdo nenastrčil a neskrývá se za jeho naivitou.

F. Janíček 15.10.2013 9:49

Když ne Babiše, tak raději Kalouska ?

Jak na  Vás prozradil přítel Vašeho otce, jste Ódeesák, toužící po návratu zlatých časů. Je zajímavé pozorovat, jaké emoce Babiš vzbuzuje, hlavně u těch, kteří se ho bojí. Myslím, že je mnoho těch, kteří si Babiše váží, že se pustil do něčeho, čeho nemá zapotřebí a že jeho záměry nejsou takovými, jaké jsou mu teď podsouvány. Chtěl-li dosáhnout změny v tom našem blbákově, musel najít nové lidi. Na místa lídrů je našel, na ostatní místa - to se teprve ukáže.V každém případě by měl být oceněn za snahu a dobrou vůli. Přejme jeho hnutí ANO úspěch.

M. Hoblík 15.10.2013 10:59

Re: Když ne Babiše, tak raději Kalouska ?

Tomu snad může věřit jen někdo takový, jako Vy!

J. David 15.10.2013 9:10

Jako v přírodě...

Smečka, ve snaze ulovit kořist, spolupracuje jako jeden "organismus". Když kořist uloví, nastane vnitřní boj o rvaní masa od kostí, a pak mezi sebou neznají bratra. Kouzelně se pak ta smečka diferencuje. Proč by to mezi partajníky jakékoliv strany (smečky) mělo být jinak? Každý jedinec se pak snaží urvat "výživnější" díl kořisti. A nějaké "dum spiro spero" s tím nemá nic společného, pouze přízemní kořistné pudy v hierarchii od alfa jedinců až po omegu. Nějaký beta či gama samec se cítí odstrčen, pak vytvoří frakci (svojí smečku - viz. Paeke), a je po "žouželkách". A nastane klasická řevnivost smeček a subsmeček, obecné "bono publico" je v hajzlu. Mohu se mýlit, když partaje přirovnávám ke smečkám predátorů, ale nějak mi to analogicky přišlo na mysl. Nu a z říše pohádek, vždyť i vlk si dal upilovat jazyk z důvodu tenkého hlásku, aby oblbl kůzlátka a mohl je pak "zgáblovat". Nu což, vzhůru s veselou písní na rtech k volbám. Přeji pěkný den.

R. Houška 15.10.2013 9:08

Milý Radime, s ohledem na staré dobré časy strávené

v jedné kanceláři s tátou Borkem, výzvu přijímám a přidávám jednu další lahev na to, že i když by se Babišův klub rozpadl na čtvrtiny, bude mít jedna z těchto čtvrtin ve sněmovně stále větší vliv a sílu, než celý poslanecký klub ODS. Vaše přání obnovit čistou, pravicovou ODS sice chápu, ale nelze obnovit to, co nikdy neexistovalo.

I. Schlägel 15.10.2013 7:20

V podstatě jste popsal,

jak dopadla v posledních pár letech "konzistentní a ukotvená" ODS. Noví lidé v politice jsou třeba i přesto, že výsledkem bude s největší pravděpodobností typická česká čerstvá bramboračka. Pořád lepší než zkyslý nepoživatelný hovězí vývar.

O. Prochazka 15.10.2013 7:55

Re: V podstatě jste popsal,

Noví lidé jsou tam neustále. Sněmovna se obnovila pokaždé velmi razantně.

R. Houška 15.10.2013 9:09

Re: V podstatě jste popsal,

Tak to máte pravdu, Janouškova, Rittigova, Jurečkova, Dlouhého, Janstova a Procházkova spotřeba bílých koní, byla za posledních 15 let opravdu gigantická.

P. Hofman 15.10.2013 7:01

To je naprostý nesmysl

Jistě, vyloučit, že se nenajdou jeden dva poslanci, kteří to během mandátu zabalí a přejdou ke konkurenci, nelze nikdy. Babiš se však momentálně jeví jako velmi úspěšná značka a taky si na místa lídrů v jednotlivých krajích vybral vesměs zkušené matadory, kteří se z náhlé popularity zcela jistě nepo*erou. VV byl spletenec nezkušených ambiciózních uch, jejichž rozpad musel nastat téměř programově. Jestli však ANO opravdu uspěje tak, jak mu předpovídají současné průzkumy, tak je to výtah k moci jako vyšitý. Z takového projektu pak odchází pouze pitomci, kteří jsou taky většinou ostatními pro neschopnost vypuzeni.

Zkušení lidé vědí: "Never change a winning team!"

T. Vodvářka 15.10.2013 6:03

Autore

V podstatě s Vámi souhlasím, nicméně je zde jeden faktor, který jste nejspíše neuvedl schválně. Tím faktorem jsou peníze. Kupříkladu novinář Martin Komárek ještě před nedávnem psal o panu Babišovi poměrně ostré / a pravdivé / články. Nyní nastoupil na jeho trajekt. Umím si rovněž představit pana Stropnického /kterého si zatím ještě vážím/, jak on sám posuzuje svou rebelii proti svému šéfovi pod prismatem peněz na jeho třeba novou scénu.

Takže - přijímám sázku s tím, že ANO vydrží déle než 6 měsíců - bude-li ve vládě a 12 měsíců v opozici /mám to lehčí než Vy, protože pokud nevyhraju, budu mít radost, pokud vyhraji, dostanu dobrou skotskou/. Jsem k mání na internetu - jediný toho jména v Ostravě/.

J. Kanioková 15.10.2013 16:21

neu...log ?

T. Vodvářka 15.10.2013 16:58

Re: neu...log ?

jo

J. Kanioková 16.10.2013 23:26

No vida, téměř sousedé, já z F-M :)))

Jaké je to pro mě potěšení vidět lidi z tohoto zablbeného rudého koutku země, že jsou normální, tj. nejsou levičáci :)))))

Tak jsem si přečetla na wiki, že neurologie velmi úzce souvisí s psychiatrií.... no, to bych i potřebovala, pobavit se na to téma.. bohužel. Ale spíš ty psychiatry, normální psychiatry. Protože ten, k němuž moje dcera patří, ten mi připadá, že má sám tyto problémy..

J. Kanioková 15.10.2013 16:26

A jinak naprostý souhlas,

taky mě hodně překvapil M. Stropnický, vždycky jsem si myslela, že má na lidi čuch. Možná je tak strašně zklamaný z profesní stránky. Nevím.

Z. Jaromír 15.10.2013 6:00

Hned vaše první věta

je vadná. Že by Andrej Babiš už předtím s nějakým podnikatelským projektem přišel?

S ANO to ve sněmovně dopadne úplně jinak, než prorokujete. Budeme ještě koukat.

O. Prochazka 15.10.2013 7:56

Re: Hned vaše první věta

A jak?

J. Novotný 15.10.2013 1:28

Záleží na kategorizaci

protože od dělení na pravici, střed a levici dostali jsme se naturálním vývojem k jiným třem kategoriím zákonodárců. První je skupina zákonodárců již uvězněných, druhou skupinu tvoří ti, co jsou teprve vyšetřováni - a třetími, samozřejmě, jsou ti, kteří teprve vyšetřováni budou.

Existuje však ještě další dělení, poněkud komplikovanější a nejasnější: jedni kradou, druzí o tom vědí a mlčí a dělají křoví, a třetí jsou natolik mimo, že o ničem nevědí - i když třeba také kradou. Čtvrtou skupinu tvoří černé ovce, poctivci. U ostatních se těší pohrdání, nenávisti, posměchu a upřímnému nepochopení.

Za těchto okolností je jasné, že na nějakém programu nebo pravicovosti nebo levicovosti (nových) politických uskupení příliš nezáleží. Část voličů už zřejmě pochopila, že ku hlídání státní kasy a tvorbě zákonů je vhodné nevolit zloděje, i když jsou to jinak lidé názorově konzistentní a sociálně i politicky správně orientovaní a organizovaní ...

J. Heincl 15.10.2013 8:05

Re: Záleží na kategorizaci

Pěkně jst to popsal. Vidím to podobně.

K. Frauknecht 15.10.2013 9:07

No asi jo,

ale dost mě děsí kategorie Vámi nezmíněná: "názorově konzistentní a sociálně i politicky správně orientovaní a organizovaní ..." ZLODĚJI!

D. Šimáček 15.10.2013 0:22

hmmm 15tku singlmaltku

tu bych docela rad vyhral, bohuzel nemam zadnou pravdepodobnejsi predpoved, snad jen ze by babis drzel sve poslance na uzde tou druhou stranou metody cukru..... co jsem o nem slysel by  tomu i odpovidalo

T. Pansky 15.10.2013 0:20

Autor clanku ma mozna pravdu. Nicmene, svym ...

... predpovidanim budoucnosti se sam odepsal.  To, ze ceska spolecnost chce volit nove a "neupatlane" strany, vyjadruje vseobecny pocit neduvery k tem zavedenym.  Ted mluvim predevsim o Poslanecke snemovne, ve ktere se obcane nemaji sanci zbavit nekterych proflaklych osob ani pomoci krouzkovani.  To pomaha, ale vselek to neni.  T tak jsou obcane frustrovani a hledaji moznosti, jak tomu uteci.  Voleni novych stran ci uskupeni dava nejakou nadeji na zmenu.  ... Mozna by autor mohl priste napsat, proc tolik obcanu hleda neco noveho.  Mozna by mohl doporucit soucasnym stranam k prosazovani to, co lide chteji.