19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Rusové odcházejí

Odsun přebytečných diplomatů a zaměstnanců ruské ambasády zpátky do vlasti bude jednou doufám hodnocen jako úspěch české vlády na úrovni vstupu do NATO anebo před tím odsunu sovětských vojsk z Československa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Nevrkla 1.6.2021 14:46

Vy v tom ale máte zmatek. Potom vážně diskutovat postrádá smysl.

J. Moravec 1.6.2021 15:31

Ano to máte pravdu, Vy v tom máte zcela jasno. Diskuse je v tomto případě zcela zbytečná.

Přeji hezký zbytek dne.

Š. Hašek 1.6.2021 8:51

Někdo je tady vedle. Asi pan Neff.

V článku je stále omíláno nějaké podvolení se Rusku. A zatím situace je taková, že jako podržtašky akceptujeme kdejakou blábolivou směrnici brusele. Včetně hospodářských směrnic. brusele nás peskuje jak školáčky. Chováme se jako oslové. Jdeme všichni sborem za tím prvním vo.... . Něco podobného bylo za Husáka.

Rusko nás má u zadele (škoda), Putin je pragmatik a "nelapá much". A pokud budeme dále trucovat, obchodně tam vlezou víc Němci. A možná o to jde.

Pan Neff zdatně nahradil pana Fištejna. Ten totiž poznal, že to je s tím Ruskem malinko jináč.

V. Kuhaj 1.6.2021 9:12

Ano, s tou konzumací bruselských hovadin, a zároveň odváděním pozornosti k Rusku, to je dobrý postřeh.

I. Pávek 1.6.2021 9:59

R^

M. Bouček 1.6.2021 9:23

R^

J. Rojko 1.6.2021 14:31

Pane Hašek, jsem v Evropské unii rád. Žil jsem v době Varšavské smlouvy a RVHP, těžko byste si tehdy vyjel přes hranice a psal obdobně svobodně jako píšete o "bruseli", že jsme podržtašky Varšavské smlouvy. Takže dnes nic "podobného jako za Husáka", radil bych trochu soudnosti.

Š. Hašek 1.6.2021 21:31

Z deště pod okap.

Já jsem raději ve své, malé, ale suché cimře. brusele není ani cimra, nějaká evropská unie - to už vůbec!

Děkuji za slušnou reakci a poznámku k věci.

F. Navrátil 1.6.2021 8:30

Odsun přebytečných diplomatů a zaměstnanců ruské ambasády zpátky do vlasti byl doprovázen propuštěním ruského personálu české ambasády v Moskvě. Nula od nuly pošla, ale ten rachot v médiích a jásot Astona.

V. Kopta 1.6.2021 8:24

nakonec ta zpackaná akce ve Vrběticích přišla rusy draho, mnohem dráž než pochybná pozitiva co z toho mohli vytěžit. Tady asi sehrála roli nechopnost rusů vyrobit pořádný budík, jak Aston občas píše, vybouchlo jim to moc brzy :-). Pro nás je odchod rusů jednoznačně pozitivní R^, souhlas s Astonem. Dokonce jsme se dostali spolu s amíky na seznam nepřátelských zemí, to je v rusku velká čest a důvod k hrdosti :-)

R. Langer 1.6.2021 8:46

Jo jo, už to tak bude... ;-D

M. Karlická 1.6.2021 10:36

Pane Kopto, vy nevíte, že ve Vrběticích začalo nejdřív hořet? Kvůli čemu asi volali ty hasiče? Co mělo Rusům vybouchnout? Přemýšlejte trochu a zjistěte si fakta.

V. Kopta 1.6.2021 11:54

ano určitě tam vypuknul konspirační oheň, říkali to na sputniku a i Maria Zacharovová... :-)

V. Loula 1.6.2021 13:28

Většina našich novin otiskla fotografie toho ohně, který vypukl dlouho před výbuchem, a vyfotografovali jej naši hasiči, kteří byli povoláni k tomu ohni, a zase se stáhli, když se dozvěděli, že tam jsou výbušniny.

To nebyl konspirační ohen, ale ohen skutečný, a BISce se jaksi nedaří vysvětlit, proč tam nejdříve hořelo a po delším čase to teprve vybuchlo.

Stejně jako není konspirační ztráta tisíců ručních zbraní (panceřové pěsti, kulomety, samopaly), protože majitel skladu Bernatík podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Doufám, že nebudete tvrdit, že ty desítky tun zbraní odnesli ti agenti v ruksaku.

P. Pepax 1.6.2021 7:41

Myslím že Vrbatice je vymyšlená fraška a bude velmi hodně mrzet. První pololetí letošního roku bych pojmenoval Feri Covid Vrbatice.

Š. Hašek 1.6.2021 8:52

Také si to myslím.

J. Moravec 1.6.2021 7:04

Ano úspěch vlády. Taky se mi to líbí. Ani se však nedivím, že Aston jakožto volič ODS jaksi nemůže jasně říci čí že vlády to byl úspěch. Ano byl to úspěch Babišovi vlády. A čekali jsme na to přes třicet let.

I. Pávek 1.6.2021 6:56

Cheche, někdy mě ten aston přivede až do stavu zuřivosti. Prý zbavili jsme se tíživé deky. Možná. Cheche, možná jsme jen vytáhli starou deku, protože už nás přikryla nová deka. Deka která nám byla dlouhodobě vychvalována jako nejlepší a hlavně ušitá a prověřená tzv. západem. Nu což, odkopaní být nemůžem, to si v Evropě může dovolit tak Švýcarsko a kdyby se k tomu tamější politici rozhodli bylo by to na základě referenda. No mi už to může být jedno, nějak to tady doklepu. Jen mě tak napadá, jestli v blízké budoucnosti nám nepřijde vhod - jak to nazvat - třeba ruský deštník. Může se stát, že na tu novou deku začne pršet islám a pak nám bude prd platná. ;-D

V. Kopta 1.6.2021 8:16

píšete tu nesmysly, rusko má mnohem větší procento muslimského obyvatelstva než západ...ale nebudu vám brát iluze :-)

R. Langer 1.6.2021 5:44

Hm, tak hlavně že "spravedlnosti" bylo učiněno za dost. Výše je článek "Nápadně krátký seznam." Hm, je celkem zřejmé proč. Ale tak hlavně že Aston vnímá ten "historický význam". Ovšem třeba v Německu ho evidentně vnímají úplně jinak. Jestli my si ten "význam" spíš s něčím nepleteme. :-P

T. Vodvářka 1.6.2021 5:41

Jen hrdá země si vydobyde respekt. To, co provádíme v podobě hradní zdechliny (reakce na hyeny, jež mají být vpuštěny), musí na ruské straně vzbuzovat oprávněný smích a pohrdání. O ekonomiku se bát nemusíme. Pokud jsou výrobky kvalitní, jde ideologie stranou.

R. Langer 1.6.2021 8:48

Kdo že to nabízí ty moderní kvalitní jaderné reaktory požadovaných parametrů za rozumnou cenu? Tak to rozhodně věřím, že se o ekonomiku nemusíme bát... :-P

Š. Hašek 1.6.2021 8:58

Myslíte jako hrdost odmítání peskování z brusele??? A hrdý výběr nejlepšího zboží, které je k mání? Zde myslím pochopitelně plyn a nový atomový reaktor, který může stát za pět let? Hotovo! A vysmát se vystrašeným Němcům? Kteří zas topí uhlím?

Vždyť Vy jste tak "hrdý", že i volba presidenta s Vámi cloumá jak volenka v tanečních. A těšíte se, co zas bude v kárném věstníku štrasbruselské komise. Stran ČR.

Ano, jste pouze nehrdý čekatel na rozkaz z brusele.

M. Šejna 1.6.2021 11:28

jediná hradní zdechlina, která byla prezidentem a byla na Hradě v dobách existence Česka, je Václav Havel.

Je opravdu dojemné, jak Vodvářka nazýva prvního českého prezidenta, který je už po smrti, hradní zdechlinou.

V.Klaus a M.Zeman jsou zatím mezi živými, a pokud jde o jejich metální schopnosti v porovnání s Vodvářkou, tak jsou asi tak o deset úrovní výše.

L. Beneš 1.6.2021 14:34

Bene, bene!

S. Pavuk 1.6.2021 1:13

Kauza Vrbětice bola vymyslená za oceánom, jej cieľom bolo zhodenie Babišovej vlády. Na poslednú chvíľu Babiš s Hamáčkom toho skoro-generála predbehli a tak sa potvrdilo, že je to babrák.

V článku sa vážený autor teší, ako je to fajn, že sa zhoršili diplomatické vzťahy ČR s jednou z veľmocí. Darmo je, Česko - domovina Švejka.

M. Mucha 1.6.2021 8:12

Nevím, jestli vrbětická kauza byla vymyšlená za oceánem, to bych si opravdu netroufl tvrdit, fakta se nejspíš nikdy nedozvíme. Ale že jsme ve Švejkově, o tom není pochyb.

L. Beneš 1.6.2021 14:36

Takovou věc mohou vymyslet jenom tam, kde v návodu k mikrovlnce je třeba uvést, že není vhodní k sušení vykoupaných koček.

V. Kopta 1.6.2021 8:17

hele, konspirační teorista...

R. Langer 1.6.2021 8:51

Počkat, konspirační teorista je ten, kdo té pohádce o Vrběticích věří, nebo ten co jí něvěří? Abych v tom tedy měl jasno. Víte třeba co se původně říkalo o tom hoaxu s kovidpasem, jak se ukázalo, že to není hoax? Máte to už ověřené? ;-D