20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

GLOSA: Ruská estráda Pavla Novotného

V zásadě mi nevadí, že se řeporyjský starosta Pavel Novotný, kádrová rezerva ODS, naváží do Ruska a že tak činí ve svém osobitém estrádním stylu, který by měl podle mě dostat svoji vlastní klasifikaci v ICD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 2.12.2019 10:14

Co takhle pane zamyslet se nad pojmem chápání psaného textu. Pan Novotný je zmíněn jako nemocný člověk ale jde tu spíš o "hrdiny nad poraženým". O těch je ten článek především. A najít to lze v článku snadno.

Š. Hašek 2.12.2019 10:13

Koněv je značně nezrádcovský, proti Vlasovovi. Nemám rád slovo rozporuplný. Jasný generál Rudé Armády a dal Němcům na pr-el.

Ale chápu, že blahobytným obyvatelům střední Evropy, kteří díky i Koněvovi mohou zdárně tloustnout (díky Koněvovi jejich otcové a matky unikli plynovým komorám), přináší nekonečné potěšení se šťourat v tom, "že Němec Hitler mohl sám sebe polít benzínem, co se "do toho vůbec Rusáci montovali"! Že?

Benzínem toho tvůrce novosvěta polil Stalin/sovětský voják.

Mezi námi - Němčouři v tom lítají furt také: Beneš byl gauner, který provokoval Hitlera. Poláci neumí řádně okopat brambory a Sovětský Svaz/Rudá Armáda rozdávala v Říši málo kaviáru.

Odposlechnuto na vlastní uši, stačí dvě piva a začnou "vzpomínat". Asi se ješte nevyrovnali s minulostí, dneska to vyrovnávání frčí/je v módě. Pokyny pro starší vydávají mladostudenti.

V. Církva 2.12.2019 10:09

Přesně tak. O Novotného tu nejde, to je jen exhibicionistická špička ledovce. Jde o ty "odvážné" kdo teď bojují proti Rusku ale anticharty podepisovali (pan Jan Hrušínský), jde o ty co teď chtějí soudit Štrougala za střelbu na hranicích a to ne po podepsání lidskoprávních konvencí v roce 1976 ale v roce 2019. A titíž nesoudí Merklové ani německé vítače, ani naše Sobotky kteří slíbili přijmout teroristy (tedy těch je mezi hodnými jedlými houbami migranty menšina jenže silnou toxicitou otráví celý koš že?).

Takže kromě nacistických zločinů je vše do 20 30 let když ne zákonně, tedy eticky promlčené. Dnešek má svých problémů dost a tím největším jsou krysy v řadách občanů žijících na Západě. Tedy těch, kterým někdo říká universalisté někdo neomarxisté. Tlačí multikulturalismus, extrémní feminismus, victim culture,...

Islamizace Evropy, ale i vzrůstající ekonomický náskok ale i politická arogance Číny i Ruska jsou jejich důsledkem. Tam je jáseo pudla.

Š. Hašek 2.12.2019 9:58

Souhlas.

B. Rameš 2.12.2019 9:57

O P. Novotném a jeho střečkování by se před dvaceti lety psalo tak nanejvýš v Blesku. Pěkný příklad toho, jak děsivá rozlehlost nově zaváděných medií v kyberprostoru nutí naplnit tu prázdnotu čímkoli, jakkoli a jak i mainstreamová média musí na tu záplavu reagovat... Sry za tu chvilku filozofování, jinak to prostě nestojí za řeč.

P. Aron 2.12.2019 9:53

R^R^

P. Aron 2.12.2019 9:52

Díky. Souhlas.

J. Tulejová 2.12.2019 9:52

Svět se v p ...l obrací, ale musí to být zrovna tlustá p..l Novotného? ODS prý mění své logo, pták je zapomenut, brunátný Fiala bude na tiskovce představovat nahý zadek Řeporyjcův coby novou tvář ODS.

V. Povolný 2.12.2019 9:51

Pane Zálome, váš článek je divný. Začínáte tím, že je OK být sebevědomý při jednání s Ruskem. Dobře. Pak se přes podivnou přesmyčku o tom, že je ten člověk vlastně zbabělý, když se nechová stejně k EU a Neměcku dostáváte až ke spekulaci o tom, jak by se "tito Pavlové Novotní" chovali před 30 lety k Reaganovi a Tchatcherové. Můj dojem z toho je takový, že jste se z nějakého důvodu rozhodl napsat něco negativního o Pavlovi Novotném a vůbec jste si s tím neporadil.

M. Krčmář 2.12.2019 9:41

Kdo ví,jak by se chovali "tito Zálomové"?

P. Kmoníček 2.12.2019 9:18

Pane Štírský, už se proruské propagandě povedlo přesvědčit ty jednodušší, že jde o gen. Vlasova. A přitom jde o pamětní desku vojákům ROA, padlým při osvobozování Prahy v bojích s armádou Německa. A to je zásadní rozdíl, který neberete v úvahu ani Vy !

F. Houžňák 2.12.2019 9:12

Pro některé diskutující: obrat "tito Pavlové Novotní" je v češtině zkratka pro "osoby s takovými vlastnostmi, jako má P.N.", a samozřejmě se jako takový neváže na konkrétní osobu. Obdobně je to i v jiných jazycích. Nepovídejte, že to nevíte, když vyčítáte autorovi, že dotyčného přece nezná a nemůže vědět, jak by se byl býval choval ... Prostě klasické překroucení, aby se dalo nadávat, že ano.

F. Houžňák 2.12.2019 9:10

Obrat "tito Pavlové Novotní" je v češtině zkratka pro "osoby s takovými vlastnostmi, jako P.N.", a samozřejmě se jako takový neváže na konkrétní osobu. Nepovídejte, že to nevíte.

O. Rychlík 2.12.2019 9:09

Pan Novotný je provokatér a celá aféra okolo Vlasova je nejspíš jakýsi trénink na něco většího. Vystoupení v ruské televizi bylo dokonale připraveno. Pan Novotný měl jisté dané naprosto pevné mantinely od právníků a veskutečnosti vlastně neřekl vůbec nic kontroverzního, ani sporného. Chce snad městská část stavět pomník Vlasovovi? Nechce. Adoruje Vlasovovu armádu (ROA)? Neadoruje. Chce postavit pomník “Padlým ruským vojákům, příslušníků ROA, kteří položili své životy při záchraně Prahy! Takto je to oficielně. Je to rusofobní? Těžko, když to byli Rusové. Je to fašismus, jak říkal jeden host ve studiu? To by musel být fašismem každý hrob padlého německého vojáka. Tak uvidíme kdo bude další na paškále.

R. Gramblička 2.12.2019 9:06

A von o Koněvovi někdo (krom komunistů) mluví jen v superlativech?

škaredý den

J. Lukavsky 2.12.2019 9:04

"jsou jeho fota, jak se druží s K. H. Frankem a E. Moravcem - že zrovna zde je třeba být velmi opatrný." No já bych byl hódně vopatrnej i při hodnocení dalších fotek např: s. Molotov podepisuje pakt se s. Ribbentroppem, Velký muftí jeruzalemský přátelsky diskutuje s velkým Vůdcem A.H., sv. Gréta debužíruje obklopena plasovými obaly.... fotky jsou zrádné, potvory!. J.L. end

R. Gramblička 2.12.2019 9:01

článek je bohužel spekulativní a tak nějak zbytečný. A to pošuka Novotného dvakrát nemusim

F. Navrátil 2.12.2019 8:54

Odvaha bez rozvahy velmi připomíná bláznovství.

D. Stirsky 2.12.2019 8:53

Koněv je stejně tak rozporuplný, jak jinak. Já osobně bych jeho sochu ponechal, ale realita je taková, že pokud nebude hlídána se samopaly 24 hodin denně, bude tam pořád problém.

J. Svoboda 2.12.2019 8:31

Vlasov je rozporuplný a o Koněvovi se smí hovořit jen v superlativech?

Pěkný den.

J. Svoboda 2.12.2019 8:26

Oslí můstek a pak fabulace. Slabosta. Ale čárku za splněný stranický úkol má :-/

Pěkný den.

Š. Šafránek 2.12.2019 8:07

Je velmi ošidné o komkoli prohlašovat, jak by se choval za minulého režimu. Ví snad pan Zálom, jak by se choval on sám, kdyby prožíval produktivní věk za normalizace? Morální kvalita populace se nezměnila. Lze předpokládat, že kdyby byla normalizace dnes, rozložení na konformní přitakávače, šedou zónu a disent by bylo procentuálně stejné. Novotný je šoumen. Nicméně doporučuji pustit si video z jeho teleúčasti na debatě v ruské televizi. Dělá-li si někdo iluze o ruské mentalitě, z projevu moderátorky a přítomného politologa či historika či kdo to byl, iluze ho dozajista přejdou. Jejich urválkovský slovník a samozřejmý pocit nadřazenosti a výlučnosti cáká z monitoru. Ti lidé nehrají podle vnucených kremelských not, oni je mají v krvi.

J. Poláček 2.12.2019 8:05

Vážený pane autore, jakkoliv souhlasím z vaší hypotézou vedenou na úsečce Rusko - EU, váš poslední odstavec :

" Tito Pavlové Novotní, jsem si tím naprosto jistý, by se před třiceti a více lety pravděpodobně naváželi do Ronalda Reagana a Margaret Thatcherové a s rozzářeným úsměvem by přijímali státní vyznamenání od Gustáva Husáka nebo Milouše Jakeše. "

... je faul !!!!! Jak si můžete být jistý ? Znáte jej osobně ? Chodili jste v oné době spolu na základku ? Konzultoval jste sním svou hypotézu ? Autorizoval vám to pan Novotný ? Čtete myšlenky lidí na dálku ? - a to i v čase pozpátku ? Vy jste psychoanalytik přes média (když takhle někdo analyzoval prezidenta Zemana - to bylo povyku o neprofesionalitě).

Cokoliv co provede nebo napíše jistý pan D. Trump je pro jeden ze segmentů naší společnosti "vždy dobré" a je to automaticky omlouváno a vysvětlováno, přitom označení cvok, blázen, atd... je odnaproti dost časté.

D. Stirsky 2.12.2019 8:00

V Rusku jsem byl 4x, jako památkový turista. Je to nádherná země s milými lidmi. Leč zároveň autoritářský duumvirát Putina a patriarchy Kyrila. "Duši ruského člověka nelze pochopit", říká se. Ovšem Novotný, rozjuchaný, upocený a rozopařený starosta-bavič, nepochopil vůbec nic. Rusko již po mnohá staletí prochází údobím otevírání se Evropě (Petr I., Kateřina Veliká) i údobím, kdy v Evropě vidí nepřítele (nyní). Asi mnozí z nás již dostali e-mail s přílohou, kde byla fotka zpackané elektroinstalace či záchodu zabudovanému kdoví jak s tím, že je to z Ruska. Jistá blonďatá nána zasvěceně držela řeč na téma "ová" s tím, že musí být Jana Novák, neb by si v cizině mohli myslet, že je z Ruska. Jako by to bylo něco špatného, dehonestujícího, směšného. Nu, a to Rusům - a nedivme se jim - dost vadí. Novotný se chová přesně ve stylu oné blonďaté nány. Postava Vlasova je natolik rozporná - jsou jeho fota, jak se druží s K. H. Frankem a E. Moravcem - že zrovna zde je třeba být velmi opatrný. Ostatně byť je Putin novodobým carem vší Rusi, byť je třeba míti se před ním a před Ruskem s velmocenskými choutkami na pozoru, zároveň si musíme uvědomit, že asi žádná země nezkusila tolik, jako Rusko (či SSSR) ve 20. století. Zhruba od r. 1914 přibližně do r. 1990 lidé této země žili ve výjimečném stavu. 1. válka, občanská válka a rudý teror, násilná kolektivizace a záměrně vyvolaný hladomor, velký teror, druhá válka, nový menší teror až do r. 1953....

R. Meisner 2.12.2019 7:54

Novotný je typický novodobý hrdina--to autor vystihl přesně. ---jinak duševně narušeným jedincům by se snad tolik pozornosti dostávat nemuselo,--ale to už je zase příběh dnešní doby.....tož tak. 8-o

J. Lukavsky 2.12.2019 7:48

No on i Hitler byl na Ukrajině ze začátku příjímán jako osvoboditel od Stalina. Až později zjistili co to znamená "z louže pod okap". I v mé rodné vesnici Vlasovci vyhnali Němce, přesněji ti utekli, směrem k Američanům. Asi dobře věděli proč. J.L. end

V. Trka 2.12.2019 7:48

A to se Novotný nebojí, že sám by byl odeslán už v první várce?

P. Dvořák 2.12.2019 7:39

Jak vidno, zkušenost je nesdělitelná. :-)

J. Fridrich 2.12.2019 7:36

O generálu se v naší zemi ví jen velmi málo - a i to málo je jen z ruských pramenů a ani po listopadu 1989 se to u nás nezlepšilo. To, že bojoval v jejich revoluci od roku 1919 a byl na počátku II. svět. války jeden z nejlepších ruských generálů velmi ceněný Stalinem a osvoboditel Prahy se jaksi-taxi u nás neví - nechce vědět...

Píšete - " A Rusko skutečně není naším kamarádem. (Koneckonců, v mezinárodní politice se na kamarádství nehraje nikde; hraje se na prospěch a sledování vlastních zájmů.)." - Ono existuje mezi spojeneckými zeměmi také PARTNERSTVÍ... Např. Amerika-USA crání za své obrovské náklady Evropu jaderným deštníkem cca 75 roků...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Andrej_Andrejevi%C4%8D_Vlasov

A. Novák 2.12.2019 7:22

v ruském pořadu Nikdo není dokonalý nešlo o hájení naší nezávislosti...:o)