28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

GLOSA: Ruská estráda Pavla Novotného

V zásadě mi nevadí, že se řeporyjský starosta Pavel Novotný, kádrová rezerva ODS, naváží do Ruska a že tak činí ve svém osobitém estrádním stylu, který by měl podle mě dostat svoji vlastní klasifikaci v ICD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Heidlerová 2.12.2019 18:15

Považuji to z Vaší strany za velké ocenění. Velmi děkuju. Je to vystiženo naprosto přesně. Skvělé - ještě jednou díky i za kultivovanost projevu a vynikající argumentaci.

J. Ptáček 2.12.2019 21:51

Díky moc, jste moje krevní skupina. Starého prďoly skoro 79. let. O to to považuji za cennější. Moc moc děkuji.

V. Heidlerová 3.12.2019 7:15

Tak to byste mi chodil pro pivo!! Mně je 83, moc jsem prožila, nastudovala, prošla - mne rohlíkem nebo koblihou nenachytají. Pořád Vám to výborně myslí, a to je důležité. Bylo mi ctí zařadit se coby "panoš" po Vašem rytířském boku. Já děkuji, moc jste mne potěšil. Krásný advent přeje babka z jižní Moravy

Š. Hašek 2.12.2019 17:09

A Vy jste "langšádlovsko/gazdíkovská politvzdělankyně".

Faktem, že Vaše "objevné" konstatování "Rus není Evropan" by mělo být přednášeno na všech iniversitách vesmíru.

Mrknul jsem se do map ...... a opravdu Ermitáž je poblíž Marsu ..... Marsu né!!!!! ... pod Japonskem.

Tak hodně zdaru s těma citacema. A ještě zhodnoťte Čínu, jestli mají ty telefony na petrolej nebo jak .....

J. Ganaur 2.12.2019 15:10

A proč se to zvíře roztahuje po celém světě?Protože chrní!Bezva logika.

J. Ježek 2.12.2019 12:14

Starosta Řeporyjí Novotný - kádrová rezerva ODS. U kdysi pravicové, dnes socialistické partaje nepřekvapuje, pokud je sprostý buran její kádrovou rezervou.

Jen bych rád připomenul, že Novotný sprostě nadával všem, kdo nesouhlasili s přerozdělováním nelegálních imigrantů. Pokud nás tedy Eurosojuz donutí přijmout hejna džihádistů, které do Evropy pozvala Anděla Merkelová, víme, kam je všechny umístit.

Dycky Řeporyje!!!!!!

P. Lenc 2.12.2019 10:37

Článek slušně řečeno "poněkud nepřehledný".A co se týče Novotného a jeho výstupu v ruské TV, tak i kašpar mívá pravdu a on ji měl.

Š. Hašek 2.12.2019 10:51

Měl "pravdičku". Pokud se něco zamlčí, něco překroutí, vezme se "pravda třech dnů z půlstoletí" .......

Doporučuji pročíst životopis Vlasova. Podívat se na vojensko situaci v okolí Prahy v čase kolem berlínské kapitulace. Podívat se blíže na multikárabaviče "který se rozhodl se stát okrskovým vykladačem dějin druhé války".

P. Lenc 2.12.2019 11:23

Pane Hašku, to všechno kupodivu znám.Ale tady jde o to, jestli v té televizní "šou" mluvil pravdu nebo ne.A já si dovolím říct, že mluvil pravdu.Nakonec, zločiny rusů při osvobozování Evropy jsou, pokud se někdo o tuto problematiku zajímá známy a jejich "obrana" je naplněním toho známého volání zloděje, chyťte zloděje.Nakonec, ta "pravdička" sekla dle reakce do správných míst.Ale to neznamená, že si Novotného vážím, nakonec ho nazývám, jak jste si jistě všiml kašparem.

Š. Hašek 2.12.2019 11:39

Pane Lenci,

oceňuji přístup ruské televize (někým nazývanou putinovskou), která umožnila přístup a promluvu i "neotřelému historikovi/křenícímu se hejhulovi".

Oceňuji Vámi použitá slova "svobozování Evropy Rusy". Zde nechápu neuvedení předchozích zločinů Němců (aspoň přibližně), když tedy uvádíte zločiny Rusů. Osobně se domnívám (četba Arnošta Lustiga, atd, historie, ....), že Sovětský Svaz se zachoval k Němcům kavalírsky.

Blábolení šoumenské ("pravdička") multikárníka celkem v televizi ruské logicky vyvolalo jeho nahrazení objektivním informováním o počasí, úrodě pšenice a přípravě ruských obchodů na Vánoce ...... On čekal, že bude plkat hodinu?????

Kašpar sedí, vychytralý kašpar. Buď potopí nadutostí sám sebe, nebo bude v Senátu ČR.

O. Mayer 2.12.2019 12:14

... oceňujete přístup ruské televize? No mě to spíše připomínalo reprízu procesu s Bucharinem, Zinověvem a Kaměněvem. Hysterická báryšňa jako hlasatelka, rozhořčený občan a řvoucí klaka, podbarveno promítáním záběrů "zločincových"+ zločinců v nacistických uniformách, které tento tzv. podporuje na pozadí. Dotyčný se prakticky nemá šanci dostat ke slovu. Z této situace je celkem jedno, jestli je mluvčím jistě výrazně excentrický Novotný nebo seriozní historik, typu třeba prof Paděvěda.

P. Kmoníček 2.12.2019 15:18

To ale Š. Hašek nikdy nepochopí.

P. Lenc 2.12.2019 13:52

Pane Hašku, řeč byla o Vlasovcích, nikoliv o Němcích.Je to váš názor, můj opravdu ne.

J. Vlček 2.12.2019 13:57

Pane Lenci, bulvárníka Novotného, podle jeho vystupování a nadávek voličům, kteří nevolili podle jeho představ a přání, bych nenazýval kašparem, ale normálním lidským hovadem, abych totiž neurážel ta užitečná zvířata.

J. Schwarz 2.12.2019 10:27

Tohle ovšem je sotva možné vyčítat právě Novotnému coby zarytému eurohujerovi, vítači a multikulturalistovi. Problém je že podobných jako Novotný není dost na druhé straně. Ale musím přiznat že Novotným je nakloněn celý náš systém - pokud by se někdo stejným způsobem zviditelňoval na úkor Bruselu a EU, byl by minimálně zablokován na facebooku a padlo by proti němu pár žalob kterými by se soudy vážně zajímaly...

Š. Hašek 2.12.2019 11:48

Zcela určitě.

M. Krátký 2.12.2019 10:16

píšu to znovu a kopíruji z wikipedie - zde : V roce 1939 se stal dokonce náčelníkem štábu skupiny poradců a získal nejvyšší čínské vyznamenání, Řád zlatého draka. Záhy nato obdržel i sovětská vyznamenání (Řád rudého praporu, Leninův řád).

V předvečer Velké vlastenecké války velel v hodnosti generálmajora 4. mechanizovanému sboru Kyjevského vojenského okruhu. Vyznamenal se u Lvova a byl jmenován velitelem 37. armády, bránící Kyjev. Po těžkých bojích se raněný Vlasov se zbytky svých jednotek dokázal probít na východ ke svým.

Po doléčení jej Stalin v listopadu 1941 pověřil zformováním 20. armády k obraně Moskvy. I zde si vedl úspěšně a kromě opakovaných vyznamenání se dočkal povýšení na generálporučíka. V březnu 1942 byl ustanoven zástupcem velitele Volchovského frontu, jehož cílem bylo odrazit obklíčení Leningradu. Místo přechodu do útoku však jeho 2. údernou armádu čekaly těžké obranné boje a hrozící obklíčení. Dne 27. března prorazil se sibiřskými údernými brigádami od západu závoru u průseku Erika. Sice jen v šířce dvou kilometrů, ale přece jen mezeru, kterou Sověti mohli protlačit zásobování.

Prapory 58. pěší divize a policejní divize SS se snažily vytlačit sovětské vojáky z průseku. První pokus se nezdařil. Teprve druhý útok, který po pečlivé přípravě uskutečnila nyní posílená 58. pěší divize, vedl začátkem května 1942 k úspěchu, to znamená k pevnému spojení s policejní divizí SS, jež bojovala severně od lesního průseku. Tehdy se Vlasov rozhodl z bažin na Volchovu uniknout. Ale jeho pluky už nemohly postupovat přes zamrzlé bažiny a tiše se pohybovat napříč lesy.

Podmáčená lesní půda a močály je vyháněly na cesty. A existovala jen jedna cesta, cesta vyrobená z kmenů přes průsek Erika. Koncem května bylo vítězství v těžké bitvě na Volchovu pro Německo vybojováno. Co z Vlasovovy armády ještě nebylo venku, to zůstalo neodvolatelně uzavřeno v pasti. Šlo o devět střeleckých divizí, šest střeleckých brigád a část jedné tankové brigády.

Š. Hašek 2.12.2019 10:30

Přesné! Rád jsem si početl.

Uvedl jste jednu variantu pomníku Vlasovovi. Potom je druhá .... a třetí varianta. Viz pokračování jeho života.

Novotný buď vymaže Vlasovovi kusy života, nebo aby sháněl peníze na tři pomníky .....

S. Ševeček 2.12.2019 10:58

vojevůdce by se na jeho místě zastřelil.

takto zůstal zrádcem.

Š. Hašek 2.12.2019 11:26

Máte pravdu, a také se opakovaně dělo.

Objektivně vzato, Vlasov třikrát otočil zbraň v boji. Mám stále dojem, že hrdinové střílí vždy na jednu stranu ........... s výjimkou poslední střely do své hlavy.

Modernobavič Novotný je vychytralý hochštapler, momentálně "externí profesůrek dějin Pražského povstání". Naděje a posila ODS.

V. Petr 2.12.2019 15:48

Ono toto není celé. On totiž Vlasov včas viděl, jak se situace vyvíjí a žádal Stalina o povolení k ústupu, které ovšem nedostal. A nakonec mu byla odňata i letecká podpora. Stalin jeho vojáky odepsal! Jemu samému nabízel záchranu v malém letadle, což Vlasov odmítl.

V. Církva 2.12.2019 10:09

Přesně tak. O Novotného tu nejde, to je jen exhibicionistická špička ledovce. Jde o ty "odvážné" kdo teď bojují proti Rusku ale anticharty podepisovali (pan Jan Hrušínský), jde o ty co teď chtějí soudit Štrougala za střelbu na hranicích a to ne po podepsání lidskoprávních konvencí v roce 1976 ale v roce 2019. A titíž nesoudí Merklové ani německé vítače, ani naše Sobotky kteří slíbili přijmout teroristy (tedy těch je mezi hodnými jedlými houbami migranty menšina jenže silnou toxicitou otráví celý koš že?).

Takže kromě nacistických zločinů je vše do 20 30 let když ne zákonně, tedy eticky promlčené. Dnešek má svých problémů dost a tím největším jsou krysy v řadách občanů žijících na Západě. Tedy těch, kterým někdo říká universalisté někdo neomarxisté. Tlačí multikulturalismus, extrémní feminismus, victim culture,...

Islamizace Evropy, ale i vzrůstající ekonomický náskok ale i politická arogance Číny i Ruska jsou jejich důsledkem. Tam je jáseo pudla.

Š. Hašek 2.12.2019 10:26

Novotný je relativně chytrý vykuk. Velice solidní znalost fines showbyznysu, perfektní image "muže z lidu", přitahuje i anarchomládežníky, kteří se normálně multikáry štítí. Zajímavá kombinace.

Buduje systematicky "všeznalost své osoby", přes práci starosty by ho znalo tak 81 občanů. Utáhl si novináře a politiky na vařené nudli. A nejvíc se bude smát, až díky novinářům, Fialovi, školení a vzoru svého otce ....... bude v senátu.

Jakeše a Štrougala není možno postavit před soud (za uvedenou věc) - pokud nemá být soud v televizi a hlasování nemá řídit Putna s Jílkovou. Minář na Jakeše nějak pozapomněl. Zkráceno.

B. Rameš 2.12.2019 9:57

O P. Novotném a jeho střečkování by se před dvaceti lety psalo tak nanejvýš v Blesku. Pěkný příklad toho, jak děsivá rozlehlost nově zaváděných medií v kyberprostoru nutí naplnit tu prázdnotu čímkoli, jakkoli a jak i mainstreamová média musí na tu záplavu reagovat... Sry za tu chvilku filozofování, jinak to prostě nestojí za řeč.

J. Tulejová 2.12.2019 9:52

Svět se v p ...l obrací, ale musí to být zrovna tlustá p..l Novotného? ODS prý mění své logo, pták je zapomenut, brunátný Fiala bude na tiskovce představovat nahý zadek Řeporyjcův coby novou tvář ODS.

P. Aron 2.12.2019 9:53

R^R^

Š. Hašek 2.12.2019 9:58

Souhlas.

J. Vlček 2.12.2019 16:44

Trefila jste se perfektně. R^

V. Povolný 2.12.2019 9:51

Pane Zálome, váš článek je divný. Začínáte tím, že je OK být sebevědomý při jednání s Ruskem. Dobře. Pak se přes podivnou přesmyčku o tom, že je ten člověk vlastně zbabělý, když se nechová stejně k EU a Neměcku dostáváte až ke spekulaci o tom, jak by se "tito Pavlové Novotní" chovali před 30 lety k Reaganovi a Tchatcherové. Můj dojem z toho je takový, že jste se z nějakého důvodu rozhodl napsat něco negativního o Pavlovi Novotném a vůbec jste si s tím neporadil.

V. Církva 2.12.2019 10:14

Co takhle pane zamyslet se nad pojmem chápání psaného textu. Pan Novotný je zmíněn jako nemocný člověk ale jde tu spíš o "hrdiny nad poraženým". O těch je ten článek především. A najít to lze v článku snadno.