25.4.2024 | Svátek má Marek


GLOSA: Rath nemá Haška rád

6.12.2010

Nebývalá věc mezi soukmenovci. „Sympatizanti“ ČSSD se jistě radují. Dostává se jim satisfakce, protože tu mají hmatatelný důkaz, že stranu držel na uzdě Jiří Paroubek. Jakmile ten padl, začali se všichni chovat jako děti, když tatínek s maminkou šli večer do kina. Krajští hejtmani dokonce Davida Ratha zbavili místopředsednictví své asociace.

To se Rathovi přece nedělá. Nedělá beztrestně! Na to předseda asociace pozapomněl. Tedy zapomněl, že již nikdo nedrží Krakena na řetěze. Ten si odpočal, nadechl a pěknou placírkou vykopl celou asociaci i s panem předsedou Haškem ze „svého“ domečku. Ten Hašek by zasloužil, on si dokonce dovolí kandidovat na předsedu strany. Nedej Bůh, aby nakonec zvítězil...

Pěkný trapas. Je to signál pro voliče, kteří považovali stranu za solidní a stabilní. Samozřejmě solidní, ale pouze naším poměřováním. Nebýt této situace, která by mohla, a asi bude, mít vliv na celou naši politickou scénu, byla by to jen taková malá lapálie, kterých v mnohých stranách bývá dost.

Má to jeden háček. Rath je výborný rétorik a manipulátor, který se řídí jen svými zákony. Takže bych ho nenazýval Krakenem, ale neřízenou střelou. Mám dokonce podezření, že by v klíčových momentech hlasoval s komunisty. Samozřejmě bez ideologického podtextu, ale jen z touhy zlobit stranu, ve které současně je. Ví totiž, jak to ve straně chodí, jako kdysi, když se vzdal členství v ODS. Vše umí „zúročit“.

Medvěd se prý letos neporcuje, tak mají hejtmani alespoň od jednoho z nich pěkného „ježíška“!

Převzato z Rottenberg.blog.idnes.cz se souhlasem autora