19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

GLOSA: Řád či neřád

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fafa 19.2.2009 17:37

Ludvo

Bohužel, to nejsou demokratické volby, když nevíte, na kterou stranu se Váš poslanec zařadí. Nevím, proč vlastně potom volit strany.

Velmi spravna poznamka. Chtelo by to volit poslance v jednomandatovych obvodech jednokolovym hlasovanim.

Jura Jurax 19.2.2009 15:43

Ale kuš

Topolánek si přezíravým postojem k opozici a odborům naložil na záda veškerou odpovědnost za sociální dopady krize na voliče.  8-o8-o8-o

A kdeže to konkrétně naložil? Nekecáte, autore, jak mladá vrana?

Kenavp 19.2.2009 15:08

Bláboly a bláboly, verner nepřekvapí....

Vernere, běž za roh a tam si nafackuj. Ty tvoje bláboly jsou výrazem chorého mozku.

Ivan 19.2.2009 14:18

Nervozita je cítit i u propagandistů.

To se na pana Vernera spustí příval frustrovaných pravicových fanatiků a dogmatiků. Tváří v tvář světové krizi kapitalismu se dogma o všemocné neviditelné ruce trhu obhajuje špatně, když občan vidí ty zcela viditelné nohy trhu, které ho kopou do zadku a cítí, že neviditelná ruka trhu si šáhla na h..no.

Jura Jurax 19.2.2009 15:46

Re: Nervozita je cítit i u propagandistů.

Kde máte tu svou světovou krizi kapitalismu, Ivánku? Špatně máte nastudováno Marxovo učení, jinak byste takovou dogmatickou hovadinu nenapsal!

A mluvte za sebe - mně nic do zadku nekope. A jsem také občan. Vás někdo nakopal? ;-)  Celkem vzato bych se ani nedivil ;-D

eva 19.2.2009 21:04

Re: Nervozita je cítit i u propagandistů.

textivan má pravdu,ignoanti

gerontusinza 19.2.2009 14:11

Nikoli pane Vernere......

hejtmani nic neriskují........ I ta stará Macháčková pochopí že proti draku nebi hyeně nelze beze zbraně vykročit... máme pohádky, zkušenosti z dob komunistů a tahle vláda dělá vše tak že každý kdo není zrovna ve vládě je vlastně pronásledován a hrdina...... ne ČSSD nic neriskují, i kdyby třeba ODS měla 1000x pravdu ( ato teda nemá...), svým chováním omlouvá i protiprávní chovánií opozice...... alespoň to takhle cítím i já a to jsem byl do 31.12.2008 podnikatel.......  Vláda pro kterou je její okamžitá ´výhoda "vítězstvím"  nemá nárok na zvnovuzvolení...... Při Topolánkových výlevech o Kočkách jsem zpozornil a při Kubiceho zprávě jsem zařval děsem nad svinstvem a hloupostí ODS a taky proto Paroubek jako náplast na svinstvo dostal i můj hlas....... A má jej dosud, protože ods svými lidmi nic jiného než svinstvo nedělá....... Co potom?  inu to se uvidí ,jestli Paroubek pochopil, že mu volby vyhrál Vondra a Topolánek jejich vlastní blbostí...... pak bude i vědět jinak      ........ no uvidíme.;-)

Schumacher 19.2.2009 13:44

Protikrizový plán je nesmysl.

Rozumný by byl jenom program na omezení následků krize.

vládík 19.2.2009 13:17

Pane Vernere

Vaše IQ není zas až tak nízké, abyste nevěděl, že opozice (čti: Paroubek) nebude souhlasit s žádnými kroky vlády, resp. koalice. S žádnými. Ani kdyby koalice navrhla důchodcům 15. důchody a příspěvek v nezaměstnanosti ve výši průměrného platu.  Víte dobře, že nebude souhlasit bez ohledu na ekonomické dopady tohoto nesouhlasu. Nebo spíš s ohledem na ně, ale podle hesla "Čím hůře, tím lépe".

Takže díky za "přeběhlíky". Zejména v době, kdy vláda musí nahradit výpadky jiných přeběhlíků (z nichž jmenujme např. p. Tlustého). Díky za ně. Jen díky jim bude možné (snad) spustit ta opatření, která navrhuje vláda. Ona jsou lepší opatření nějaká, než žádná  (ke zmírnění dopadů celosvětové krize; už vidím, jak Paroubek - a samozřejmě vy - bude vykládat, že krize nás vůbec nemusela zasáhnou; jen musí počkat, až odezní, předtím by tomu nevěřili ani ti sklaní).

Ludva 19.2.2009 10:29

Doba přeběhlíků ?

Dá se to pojmenovat taky jinak - puč provedený vlády chtivou klikou pomocí zkorumpovaných poslanců. Puč nemusí být jen ozbrojený převrat, dá se taky provést touto cestou. Hlavně že přeběhlíci vyjadřují vůli svých voličů. Topolánek udělal z politiky žumpu.

Marat 19.2.2009 12:13

Re: Doba přeběhlíků ?

Ludvo a Paroubek byl schopen sestavit vládu bez přeběhlíku? A to by už nebyl puč, kdyby ji sestavil stejným způsobem jako Topolánek? Vždyť ani on nebyl schopen s komouši sestavit vládu. Neměl ani on o hlas víc jak Topolánek? Ludvo Ludvo, vy jste zaslepený fanatický socan, v tom to je.

Kecal. 19.2.2009 12:16

Re: Doba přeběhlíků ?

R^

Ludva 19.2.2009 17:20

Re: Doba přeběhlíků ?

Bylo možno sestavit velkou koalici. Fanatik jste Vy.

vládík 19.2.2009 13:17

Re: Doba přeběhlíků ?

A jak to chtěl udělat Paroubek, když chtěl "druhou šanci"?

Jura Jurax 19.2.2009 16:09

Re: Doba přeběhlíků ?

Paroubek spoléhal ne na odporné hnusné smrduté krysy přeběhlíky od socanů,  ale naopak na moudré, uvážlivé, konstruktivní , až přímo voňavé zákonodárce přeběhnuvší od ODS. A samozřejmě na lidovce a zelené, co za mísu čočovice kdykoliv i jindy podrazí kohokoliv, když se jim to bude hodit ... :-/

Kenavp 19.2.2009 15:10

Re: Doba přeběhlíků ?

A ty děláš žumpu ze svých nevymáchaných "úst".

Jura Jurax 19.2.2009 15:48

Re: Doba přeběhlíků ?

Dá se to říct taky jinak Ludvo - jste nesporně inteligentní, ale bohužel hodně alternativně ;-P

Ludva 19.2.2009 17:23

Re: Doba přeběhlíků ?

Bohužel, to nejsou demokratické volby, když nevíte, na kterou stranu se Váš poslanec zařadí. Nevím, proč vlastně potom volit strany.

Květoslav 19.2.2009 9:44

Tak ODS měla přizvat ke spolupráci opozici?

To jako kdyby hasiči měli přzvat k hašení požáru žháře s kanystrem benzínu v ruce.

vládík 19.2.2009 13:18

Re: Tak ODS měla přizvat ke spolupráci opozici?

;-D;-D;-DR^

občanka 19.2.2009 9:27

Nechápu, proč tolik vadí zlevnění nákladů práce?

Máme jednu z nejvyšších cen práce, protože je zatížena nejen daněmi, ale zejména pseudodaněmi tj. tzv. pojištěním sociálním a zdravotním. Tok peněz na sociální účely vč. důchodů je spojen se státním rozpočtem. Bohužel ani jedna z vlád nedokázala odpojit důchody od státního rozpočtu, takže i když nebude na sociální dani vybráno dost, stát to dorovná ze státního rozpočtu, ve kterém zase mimochodem rozpouštěl přebytky.

Pokud je práce málo, musíme jít s její cenou dolů. To pochopí i malé dítě (bohužel ne pan Verner). Nákladů na důchody se to nedotkne, ale sníží se náklady těch, kteří vytvářejí pracovní místa, takže jich může být víc. To je přece levicové jako noha, tak nechápu co pan Verner a jemu podobní proti tomu sakra mají? Můžete mi to pane Vernere vysvětlit, nebo vás naše názory nezajímají, vy jste za článek zaplaceno dostal a víc vás nezajímá?

Saul 19.2.2009 10:20

Re: Nechápu, proč tolik vadí zlevnění nákladů práce?

občanko, odpověděla jste si sama, ale jen částečně. Soudruh Verner Vám nemůže nic vysvětlit nejen z důvodů, které jste uvedla, ale bohužel asi i proto, že na to prostě nemá intelektuální potenciál.

Ivan 19.2.2009 13:57

Re: Nechápu, proč tolik vadí zlevnění nákladů práce?

Když se výrobky nekupují proto, protože je jich nadbytek a nejsou třeba (tzv. krize z nadvýroby), zlevnění práce situaci na trhu jen zhorší.  Vyrobené zboží musí někdo koupit a koupit může jen ten, kdo má peníze.  Špatně placený dělník zboží nekupuje.  Navíc, když je výrobků více než je třeba, nebudou kupovány, i kdyby byly za babku. Nepotřebuji sedět současně na třech pohovkách a jíst mohu taky jen jedním příborem a nepotřebuji jich dvacet. Proto si jich taky nebudu dvacet kupovat, ať budou levné jakkoliv. Představa (naivní), že ty výrobky koupí někdo v zahraničí, nefunguje. V zahraničí je také krize a ty výrobky tam taky nejsou třeba.

Řešením je pouze regulované hospodářství a protože žijeme v době globalizace, muselo by být regulované celosvětově. To nepůjde a proto bude mít krize charakter epidemie. Ne chřipkové, ale epidemie moru.  Ureguluje se sama za cenu nesmírných ztrát jak na lidských životech (smrt milionů), tak nesmírných ztrát materiáních a morálních.

Jura Jurax 19.2.2009 16:03

Re: Nechápu, proč tolik vadí zlevnění nákladů práce?

Kde já tohle slyšel o tom regulovaném hospodářství - nebylo to někde v ekonomii socialismu, co už zmizela v propadlišti dějin? ;-D Jak se plánovalo, takže periodicky nedostatkové bylo všechno od toalpapíru přes dámské vložky až po obráběcí stroje ... ;-D;-D;-D

Špatně placený dělník zboží nekupuje.  Jojo, Ivánku náš, ale nezaměstnaný dělník nekupuje tuplem, navíc musí týt ze solidatity jiných, místo aby na tu solidaritu, byť minimálně přispíval. Takže zlevnění práce pomůže. Jenže socani holt raději chtějí víc rozdávat, to je víc vidět a prostší povahy si za to koupí ...

Jura Jurax 19.2.2009 15:57

Re: Nechápu, proč tolik vadí zlevnění nákladů práce?

proč tolik vadí zlevnění nákladů práce ...

Primárně protože s tím přišli modří ptáci a ne socani. A pracující není vděčný za dávky milostivě skýtané, ale naopak platí daně, co je socani furt chtějí zvyšovat nebo aspoň brání jejich snížení, takže je pro ně nezajímavý.

A sekundárně proto, že to zlevnění práce má šanci udržet v práci právě nizkopříjmové pracující, kteří tak nebudou moci vděčit socanům za halasně prodávané "pomoci" nezaměstnaným. Protože pro socany je nezaměstnaný lepší než člověk práci mající - nezaměstnaný je jednak nasrán a tudíž - je-li mysli prostší - inklinuje k levici a druhak je závislý na podporách státu, za něž si socani voliče nakupují.

No a Verner je holt v žoldu levice ;-D;-D;-D

ranbow 19.2.2009 9:04

Je to ještě horší

To co už nyní probíhá, je bitva vlády poti krajům - (potažmo tedy ODS proti socdem). A je otázka, na čí stranu se lidé přidají, stačí přece aby sociální demokracie lidem naznačila jak strašně krajské úřady trpí pod knutou ODS vlády, a že tedy nemohou splnit vše co by lidem chtěly dát (kromě těch poplatků) - třeba fungující veřejnou dopravu, nové komunikace, školy. Pravda se pak těžko hledá - jestlipak už třeba došly třeba ty peníze které vláda slíbila učitelům? A kde se tak dlouho zasekly? A čí vinou??

Malý Aston 19.2.2009 9:14

Re: Je to ještě horší

Rozpočtové výdaje které Kraje dostávají jsou limitovány a přesně určené do jednotlivých kolonek.To cca 80% příjmů ze státního rozpočtu,tedy našich daní.20% jsou místní daně ale ty se také nemohou rozdávat jen některým.To znamená,že naše daně nejsou prachy se kterými si může Rath dělat co si zamane.A protože se jedná o naše daně,má podle zákona právo jak ministerstvo financí,tak i Nejvyšší kontrolní úřad provádět kontrolu ale také i ministerstvo vnitra které Kraje řídí.Proč patří Kraje pod ministerstvo vnitra bylo mnohokráte diskutováno ale zatím žádná vláda ani žádný parlament nerozhodl jinak.Pokud všechny kontolní orgány nebudou provádět kontrolu každé kačky vyplacené z našich daní podle zákona odpovědnost bude na vládě a ne na debilovi Rathovi a Paroubkovi.;-)

F2 19.2.2009 10:20

Re: Je to ještě horší

Absolutní souhlas, pak ale nechápu, proč se jinde zastáváte libereckého MS.

miki 19.2.2009 11:08

Re: Je to ještě horší

v Liberci jde o selhání jednotlivců (pokud se to prokáže), kdežto obcházení poplatků kraji je institucionální řízená sabotáž vládních nařízení a zákonů. A teď podumej, jestli tyto 2 věci lze srovnávat a která z nich je pro stát nebezpečnější

Ivan 19.2.2009 14:03

Re: Je to ještě horší

Malý Aston nějak nepochopil, že kraje rozdávají daně podle přání občanů, zatím co vláda rozdává daně proti přání občanů. Takže občané si nepřejí, aby vláda finacovala propagační kampaň ve prospěch USA zbrojařských firem, nepřejí si, aby se vyhazovay peníze na pronásledování a vraždění Afghánských partyzánů, aby se přidávalo bohatým a bralo chudým atd., atd.. Takže Rath jedná v souladu s přáním občanů, opolánek jedná proti vůli občanů.

 Kdo bude mít více sympatií?

Mimochodem, jenom jedna nemocniční akciovka (v Benešově) založená ODS stačila rozfofrovat za rok částku 35 milionů a ještě si za to vyplatila milionové odměny. Kolik je třeba poplatků na to, aby si manažeři akciovky takhle namastili kapsy?