Neviditelný pes

GLOSA: Prymula? Vyhodit!

20.2.2021

Roman Prymula se opět předvedl v plné parádě. Nejprve do médií vykládal, že bude prosazovat „totální lockdown“, a pak šel na fotbal. Co k tomu dodat?

Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků,“ řekl Prymula agentuře ČTK.„Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že já smím být pouze doma,“ postěžoval si exministr, který přitom sám opakovaně prosazuje tvrdá protiepidemická opatření. Jen několik hodin před zápasem řekl České televizi, že premiérovi navrhne kvůli horšící se epidemické situaci zavedení striktních opatření na dva až tři týdny. Pro Novinky poté doplnil, že chce lidem omezit pohyb a kontakty.

Roman Prymula je „boží“ a možná i splachovací. Kvůli nepovolenému jednání v prostorách oficiálně (Prymulou!) uzavřené restaurace byl donucen opustit post ministra. Tvrdil, že se ničeho nedopustil, a odstoupil teprve po nátlaku premiéra. V pozici poradce vlády a premiéra se nyní vyjádřil tak, že by preferoval okamžitý a tvrdý lockdown. Poradce premiéra, epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula by byl kvůli zhoršující se epidemické situaci pro krátkodobý tvrdý lockdown. Na dotaz Novinek ve čtvrtek naznačil, že by šlo o omezení kontaktů a pohybu. Konkrétnější nechtěl být s tím, že to ještě s premiérem neprobíral.

Večer byl „přistižen“ na fotbalovém utkání Slavie s Leicesterem. Nejlepší, pokud to tak lze nazvat, je Prymulova reakce „cožpak mám být pouze doma“. Tomu jsem se naprosto (ne)upřímně zasmál. Člověk, který se staví do role všeználka, je mu všechno jasné nejen o viru, ale úplně o všem, nám, „obyčejným lidem“, bude vykládat takové báchorky?

Roman Prymula je osoba, které se měl Andrej Babiš zbavit úplně a dávno. Pokud budou takoví lidé stále v blízkosti českého premiéra, dopadne to s hnutím ANO ve volbách fakt špatně. Komu není rady, tomu není pomoci!

Převzato se svolením autora z JanBarton.blog.idnes.cz



zpět na článek