28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

GLOSA: Prozření Ivana Pilného

Novinky.cz uvedly rozhovor s bývalým ministrem financí ČR za Hnutí ANO, panem Ivanem Pilným. Je to další z řady těch, kteří pochopili svůj historický omyl a z hnutí odešli. Coming out pana Pilného je však velmi, velmi otevřený.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 24.2.2021 9:47

Jiří Zlatuška i Ladislav Novák podlehly fake news od agenta Stb Alexandra Čestnějšího, obnovovatele Svazu československo sovětského přátelství po invazi v roce 1968. Alexandr Čestnější ukradl společnou práci a vydával si ji za svoji, takže jsem pro něj byl velmi nepříjemný svědek. Proto se prý vloupal do mého pracovního stolu, a tam prý něco našel. Nikdo ale nic neviděl, jenom on to tam prý našel.

A kvůli takovému zmetkovi (v součinnosti s Jiřím Zlatuškou z Masarykovy univerzity) přišla Česká republika o konkurenční výhodu v oboru umělé inteligence (viz práce doc. Václava Poláka, kterou Zlatuška označil za šarlatánskou). Čeští historici se z toho případu snad i poserou.

L. Novák 24.2.2021 0:52

Takovohle blbost může napsat jenom ;-O idiot bez vzdělání, jako jsi ty.8-o

L. Novák 24.2.2021 0:50

A v kterém archivu jsou uloženy ty tvé anonymní dopisy, co jsi psal nadřízeným na své kolegy? Na pracovišti jsi měl zařazení do kolonky "práskač", našli ti v šuplíku jeden dopis rozepsaný... :-/

L. Novák 24.2.2021 0:45

Měli bychom jej, chudáčka, politovat... :-P [>-]

M. Pivoda 23.2.2021 10:13

Ladislav Novák musí nutně být agresivní dementní dědek.

Tou drobností je, že každý průměrný člověk (nikoliv Ladislav Novák) ví, že k tomu, aby byl někdo udavačem, musí být někdo udávaný a pojit je předmět udání. Když ale Ladislav Novák zarputile mlčí o těch dvou posledních, nemůže platit ani to první.

Závažnější je to vědecké "šarlatánství". Tak totiž Jiří Zlatuška označil seriózní práci matematika docenta Václava Poláka. (Já jsem dělal pouze aplikaci)) Bohužel, doc. Polák je od roku 1995 mrtev, takže se nemůže bránit. Nicméně jeho kniha je dostupná zde: https://sites.google.com/a/miroslav-pivoda.com/www/v%C3%A1clavpol%C3%A1k:mathematizedhumanitiesviahum

L. Novák 22.2.2021 23:31

No vidíš, ;-O hlupáku se zavirovanou UI. Vyhozen jsi byl ty a ještě k tomu označen za šarlatána... Takže k titulu agenta StB "Akát" ti přibyl další... Kolik jsi během své produktivní práskačské kariéry podobných titulů nasbíral? :-P

L. Netolická 22.2.2021 20:58

Pan Čermák moc dobře ví, že Babiš vládl sedm let v konjunktuře, kdy ekonomika šlapala jak snad nikdy a nebyla to žádná zásluha vlády. I Kalousek by dle zákona přidával důchodcům téměř tolik co Babiš. A zaměstnance, myslíte státní zaměstnance, ano, ti se mají dnes nejlépe. Babiš chce udržet křeslo stůj co stůj a proto rozdával a mandatorní výdaje nabobtnaly.Neudělal jedinou reformu - NIC. Dělá politiku za každou cenu se udržet u koryta a nejenom kvůli tomu, že mu to vynáší po ekonomické stránce a zneužívá svého postavení, on potřebuje také svoje postavení kvůli svým kauzám, které kdyby se začaly opravdu vyšetřovat, tak by mohl mít velké problémy. Jemu jde o všechno a my jsme rukojmí. RvRvRv

V. Pavelka 22.2.2021 20:09

Co chcete od ministra financí , který je tak demokratický že v pořadu s Moravcem pomlouval usilí i parametry hnutí za které tam byl ?!Za to by vyletěl z každé strany i z toho Maicrosovtu!

V. Pavelka 22.2.2021 19:55

Boha jeho , Ty takzvaně hnusné populistické věci včetně výhry ve volbách když převedete do tvaru saka , si můžou obléci všichni předsedové stran a uskupení , a to má být nějaký důkaz ?Spíše mi z toho vychází že se pan Pilný cítí odstrčený a zneuznaný, což bývá běžná výbava lidí i celkem inteligentních :-/ !

J. Jurax 22.2.2021 19:48

No, slýchal jsem názor ten už má nakradeno, ten už v politice krást nebude, toho volit!

No, všetci kradnú, iba On čerpá ...

J. Jurax 22.2.2021 19:42

Kdyby 150, ono to bylo míň ... :-)

J. Jurax 22.2.2021 19:41

Ehm - i politik s tou nejmenší úrovni pokrytectví mezi politiky ji má na slušného člověka neúnosně velkou.

Mohl byste poradit nějakého nejmíň pokryteckého politika?

J. Jurax 22.2.2021 19:35

Porevoluční malozbohatlíci ... teď nevím, jestli mezi ně nepatřím, ač pouhý byvší zaměstnanec programátor - neměl bych se stydět, že jsem měl slušnou mzdu?

Ale z dikce Vašeho příspěvku lze soudit, že Vám se nepovedlo ani málo "malozbohatnout" a teď si Vás Babiš koupí za deset pětek měsíčně na důchodu ... :-)

J. Jurax 22.2.2021 19:27

Inu, důchody se v principu valorizují o celou inflaci a o polovinu růstu mezd, nemýlím-li se.

Takže když dostanete ze zákona řekněme devět stovek, Babiš s tím nemá nic co do činění. On přihodil akorát stovku, aby prodal slogan Babiš přidal důchodcům tisícovku. Ti méně intelektuálně zdatní mu to uvěří a zatleskají.

J. Jurax 22.2.2021 19:20

Vy to máte s Babišem jak s Kofolou - když ji (ho) miluješ, není co řešit ... :-)

J. Jurax 22.2.2021 19:18

No, to co píšete je přímo tresť politiky ...

J. Kouk 22.2.2021 18:43

Možná má pravdu, ale napadlo mě, jak by to vypadalo za nynější situace, když by vládla ODS a za ministra financí byl Kalousek. Nemůžu si pomoct, tahle krize je o mnoho horší, než tehdy.. tak by i dopady byly mnohem horší bez tehdy. Fakt se divím, že to ještě běží.. malé obchůdky bych otevřel, stejně jako autobazary, oděvy a obuv. V Kauflandu jsou větší fronty a jeden na druhým.

J. Frankl 22.2.2021 18:33

Babiš nikomu žádnou životní úroveň nezvyšoval,to byla práce venezuely Maláčové!Tuhle katastrofu naopak Babiš brzdil a pak to "prodal"jako jeho vstřícnost!

V. Čermák 22.2.2021 18:19

Tu vaši poslední větu bych pozměnil takto. Teď už mi nemohou nic nabídnout a proto mizím...;-D

V. Čermák 22.2.2021 18:17

Tak od Babiše se značná část jeho příznivců neodklání, to je spíš vaše přání. Je to několik Jednotlivců, většinou vykuků, kteří již Babiše využili a už ho nepotřebují. Telička, Zlatuška, Pelikán, Krnáčová, Vokřál a nyní pan Pilný. Babiš hodně zvyšoval mizernou životní úroveň důchodců i zaměstnanců. Pilný místo valorizace důchodů posílal důchodce kosit trávu a hrabat louky. Proč se k Babišovi vůbec kdy přidal? Že podobní Týpci z Ano odchází je velmi dobře, ať už to nazývají jakkoliv...;-D

V. Čermák 22.2.2021 18:07

S tím Kainovým znamením na čele moc důvěryhodný nejste...;-D

V. Čermák 22.2.2021 18:02

Asi jste "za vodou", tak několika tisícovkama měsíčně pohrdáte. Tím ovšem pohrdáte i těmi, kteří si po revoluci nenaškudlili jako porevoluční malozbohatlíci vašeho typu, kteří teď pláčou nad inflací. Mimochodem, inflaci nedělá Babiš, ale supermarkety a také spekulanti pořizující si byty na kšeft....;-D

V. Čermák 22.2.2021 17:53

Myslíte jako Krysa opouštějící "vratkou kocábku"? ;-D

V. Čermák 22.2.2021 17:50

Nikdo vám přece nezakazuje volit Kalouskovy a Klausovy pohrobky, Drahouši...;-D

V. Čermák 22.2.2021 17:46

A něco k věci nedodáte, pilný Ocásku?;-D

J. Kadeřábek 22.2.2021 17:24

Ano, je to jistě motiv. A Pilný prohlédl už dávno, když zjistil, že sice všetký kradnú, ale za vlády Babiše je to velmi omezený okruh nejvěrnějších a ostatní jsou jen méněcení poskoci a slouhové jako třeba Vojtěch a Pilný. Teď tedy nastal čas opustit vratkou kocábku se po slovensky vzteklým a posádce nepřejícím majitelem.;-D

M. Pivoda 22.2.2021 17:04

Hm. Typický "vědecký" argument od lidí, kteří podporují Jiřího Zlatušku.

Jiří Zlatuška za vědecké svinstvo (mohu prokázat i u soudu!) měl být z univerzity vyhozen již v 90. letech. On ale byl, naopak, povýšen na rektora univerzity. Společenské následky takových politických tahů se pak velmi obtížně léčí.

J. Pšenička 22.2.2021 16:39

Zatím jsem se nesetkal s naprosto upřímným prozřením, které by vypadalo asi takto: Přidal jsem se k nim z vychcanosti, z touhy po snadném zisku, moci, funkcích a jiných výhod. Teď už je té ostudy tolik, že by si jí lidé mohli pamatovat příliš dlouho, a proto mizím.

J. Ráž 22.2.2021 16:17

Osobní poznámka k důvodům, proč se od Babiše odklání ti, kteří tvořili značnou část jeho příznivců.:

Po tom,co předváděl Nečas a po celou svou kariéru politika předváděl Sobotka, se mnohým zdálo, že by místo tlučhubů odtržených od reálného života, mezi které řadím i akademického teoretika Fialu, mohl být dobrou volbou člověk, který zná prostředí byznysu, který se setkává denně s reálný životem a jsou za ním vyditelné výsledky.

Pak nastala "ledová sprcha" , neb na destruktivně působící způsob autoritářského řízení, jaký Babiš předvádí, jsem nikde v úspěšném byznysu nenarazil. Rovněž jeho až chorobná závislost na radách svého PR manažera,kdy člověk neví, zda Babiš používá vlastní myšlenky nebo jen tlumočí myšlenky pana Prchala způsobuje, že co řekne ráno, večer už neplatí, což ve svých důsledcích vytváří ve veřejnosti chaos, čehož jsme zvláště v posledním roce dnes a denně všichni svědky.

Tolik o důvodech proč jsem se z tolerantního pozorovatele Babišova vládního působení, stal jeho tvrdým kritikem.

O. Uživatel 22.2.2021 15:24

Uživatel požádal o vymazání