29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

GLOSA: Proč politici tak rádi posílají peníze do Bruselu

Tak už víme, proč se zdražují základní životní potřeby, proč se snižují platy policistů a proč jsou odpírány dávky těm nejpotřebnějším (nemám na mysli příživníky, kterým se nechce pracovat), proč stát není schopen pokračovat ve stavbě silnic atd. Je to proto, aby bylo možné solidárně podporovat německé bankéře a bruselské úředníky. Pro tak vznešený cíl se rádi uskrovníme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 26.1.2012 23:01

výstižné

Ten zákaz  postupu do Bruselu  by byl  dobrý.

B. Rybák 26.1.2012 18:53

Zcela s autorem souhlasím

Ano je to přesně tak. Korumpující vidina evropských doživotních "pašalíků" (toto přirovnání použil pan J. Fištejn), je postačující příčinou pochopení toho, že naše politika připomíná "žumpu". Tato vidina je totiž příčinou chování EU-Hujerů, je příčinou, kterou musí zapřít, zahalit mlhou lží a umělých afér, (které se "kupodivu" šibalským EU-Hujerům podivně vyhýbají). Tragické je to že, právo na zisk svého "pašalíku" si musí vydobýt tím, že poškodí vlastní stát tak výrazně, že si zničí domácí kariéru a stanou se slouhy EU-vládců. V čele tohoto hanebného průvodu jsou pánové Tošovský, Pilip, Špidla, Fischer...(panu Kalouskovi, Paloušovi, Grossovi... jsou promíjena jejich "šibalstva", panu Schwarzenbergovi se daří získávat "rodový" majetek,..

R. Tichý 26.1.2012 17:42

Re: neposílají se peníze

To by byla zajímavá anketa mezi čtenáři. K jakému mocenskému bloku byste se chtěli připojit. Donedávna bych hlasoval USA, ale co je tam v čele islámský socialista, tak raději ne.

J. Boleslav 26.1.2012 17:33

Re: Tohle

Mám velmi podobné zušenosti. Peníze z těchto fondů se v řadě případů používají na naprosté hňupoviny nebo jsou mnohokrát předraženy. Nebo oboje.

E. Heusinger 26.1.2012 15:39

Re: Vážení finančně zodpovědní,

A k tomu jste přišel jak?  K tématu by nebylo nic?

J. David 26.1.2012 15:25

Hin se hukáže

Lze parafrázovat: Lomikare Kalousku, zvu Tě na boží súd. Do roka a do dne, hin se hukáže...

V. Vlach 26.1.2012 14:02

Re: Vážení finančně zodpovědní,

Ano,pane,to fňukání je Vaše.

V. Vlach 26.1.2012 13:58

Re: Milí voliči,

Až se bude schylovat k volbám,chtějte změny,aby k tomu nedocházelo!Chtějte garance,že v momentě nenaplnění slibu bude ten který poslanec či zaměstnanec státu okamžitě odvolán bez jakýchkoliv náhrad a odstupného.Když při volebních mítincích nebudou řečníci reflektovat na Vaše požadavky,či budou šalamounsky převracet smysly slov či Vám budou namlouvat,že to či ono nejde,nelze,protože,poněvadž,jděte ihned všichni pryč.Nenechte si nabulíkovat,že výběr nebude jiný.Volby přece nemůžou být platné při účasti 30%populace dospělých voličů.NE REFORMY,ale změnu SYSTÉMU !!!

V. Vlach 26.1.2012 13:51

Milí voliči,

V. Huebschmann 26.1.2012 13:05

neposílají se peníze

Ten článek je opravdu na zvracení....bohužel na "psu"začíná psát KDEKDO..jakoby nástup "starých struktur"a "neofašistů",rudá i černá nejprimitivnější propaganda:ha,našli jsme viníka,je to saň bruselská a německá..hurá od ní ..nejlépe se osamostatnit a pak se spojit s pokrokovym,lidským.spravedlivým a milovaným Ruskem.....no..klikám a mažu odběr,škoda

J. Boleslav 26.1.2012 12:09

Re: Vážení finančně zodpovědní,

O přenesení kompetencí v oblasti našeho státního rozpočtu do Bruselu bych začal uvažovat v případě, kdyby tam o jeho vyrovnanost dlouhodobě řádně pečovali a v pořádku (vyrovnaný) ho měli. Pokud je tamní situace (nejen) v této oblasti tak tristní, jaká je, snažil bych se je ze všech sil touto pro ně evidentně nevhodnou a jejich síly a schopnosti přsahující kompetencí zbytečně nezatěžovat. Jinými slovy ať si nejdříve zametou před svým prahem, pak teprve ať se starají o náš.

J. Boleslav 26.1.2012 11:59

Re: tlupa pitomců a parazitů, těžce placená z našich peněz

Mám na mysli ty v Bruselu. Naši zatím se zatím bohudík o slepice nestarají.

E. Heusinger 26.1.2012 11:43

Re: Vážení finančně zodpovědní,

Jasné odpovědi jsem se nedočkal. Jenom obligátního fňukání.

E. Heusinger 26.1.2012 11:24

Re: Vážení finančně zodpovědní,

Samozřejmě, z operačního programu doprava jsme nemuseli čerpat vůbec, ale vůbec nic.

Jen nás to vedlo k tomu abychom postavili nekvalitní silnice.

E. Heusinger 26.1.2012 11:22

tlupa pitomců a parazitů, těžce placená z našich peněz

Náte na mysli naší sqělou vládu?

E. Heusinger 26.1.2012 11:21

Re: Vážení finančně zodpovědní,

Představu mít nemusím. Je to zaknihováno. Pokud máte bordel v účtech doma, nemusí každý.

J. Schwarz 26.1.2012 9:46

Re: Vážení finančně zodpovědní,

To máte tak, pane Heusinger. Dáte se do holportu se sousedy a "dohodnete si" pravidla. V těch bude, že smíte mít na zahradě jen jednu meruňku, jednu švestku, dvě jabloně, smíte pěstovat brambory nejvýš  na půl aru, 4 ary v rohu zahrady musíte nechat ladem pro krtky, jinou část naopak musíte vybetonovat aby soused tamtudy mohl vozit kamení z lomu do své cementárny a last but not least - kolem plotů musíte stříkat voňavým sprejem, protože sousedi jsou "fajnoví lidé". Za to vám sousedi přispějí 15000 Kč na ten beton a spray, vy to budete "kofinancovat" jen pěti tisíci. A když se pak budete zpěčovat půjčit zadluženým sousedům, co si léta žili na vysoké noze, tak vám váš synek - ten, co mu soused slíbil že se může projet na jeho kawasaki - vyčte, že jste nesolidární egoista a  když  nechcete sousedovi pomoct měl byste mu vrátit těch 15000.  Jenže zbytečný beton a sprej + vykácení a nevysazování nových stromů vás stálo mnohem víc. A ani to, že vás vaše zahrada už neuživí není žádné terno. Howgh.

J. Schwarz 26.1.2012 9:34

Tohle

je opravdu nahlédnuto ze správného úhlu. Alespoň částečně to tak bude. A pokud jde o ty "strukturální fondy", tak jejich smyslem je změnit STRUKTURU země tak, aby její nezávislá existence byla prakticky vyloučena. A různými "granty" jsou podporováni lidé, kteří zemi vyloženě škodí, řeší si své okrajové zájmy a pomáhají změnit zemi ve skanzen pro turisty z "vyspělých"zemí" / ekologisté, "vědci" bojující o NP Šumava, úředníci státní ochrany ŽP a "Natur" rekrutující se z lidí nenávidějících jakýkoli průmysl a zneužívajících svých postů k obstrukcím čehokoli nového /. A pokud jde o "řešení dluhové krize" EU politiky - tak to je fraška. Jak můžou titíž lidé, co problémy svými politikami zavinili stát znovu v čele - tentokrát opačného trendu? Takoví politici si mohou akorát rozrthnout roucha, posypat si hlavy popelem, odebrat se do ústraní a nápravu přenechat jiným.

R. Jonák 26.1.2012 9:32

Mám poznámku

K vašemu článku mám jedinou poznámku. Současný ministr financí by určitě nemohl dělat někde účetního. Jeho vzdělání je v úplně jiném oboru (ono to také podle toho vypadá).

M. Trhlík 26.1.2012 9:25

Re: Odkaz na Singra

A já neználek jsem si pořád myslel,že máme parlamentní demokracii.A ejhhle,kde se vzal tu se vzal bratr a obr eurohujer Kalousek.Ostatní to nechtěli ale Kalousek si to zařídil.Komu teď napíšete?

J. Boleslav 26.1.2012 9:13

Re: Vážení finančně zodpovědní,

No myslím, že třeba do klecí pro slepice se pustili velmi zdařile. A to už v r. 1999. A doteď na ně řada zemí a farem v nich kašle. Tam by měli napřít hlavní síly, to je zjevně v současnosti jeden ze stěžejních problémů, který Evropu a světem hýbe. Je to tam evidentně tlupa pitomců a parazitů, těžce placená z našich peněz.

R. Langer 26.1.2012 9:07

Re: Vážení finančně zodpovědní,

Pokud bychom do toho započítali ztráty průmyslu vzniklé zaváděním Bruselských "opatření", zřejmě by nám ještě měli doplatit.

J. Boleslav 26.1.2012 9:07

Velmi zajímavý pohled

něco na něm určitě bude. Při prebendách, co odtud pobral a ještě pobere např. Špidla, kterého tam i vlastní soukmenovci vykopli pro naprostou neschopnost, bych se na jeho místě za Brusel asi taky hodně pral.

J. Boleslav 26.1.2012 9:03

Re: Vážení finančně zodpovědní,

Máte představu, o jak velký přebytek se jedná? Dá se to vůbec v nějakém účetnictví u nás nebo v Bruselu zjistit?

V. Braun 26.1.2012 8:52

A co takhle federace?

Souhlasím s autorem, že současné posílání peněz do Bruselu je trochu nahodilé Možná by tomu pomohla jednotná pravidla fungování, například na bázi federace a omezení počtu lokálních politiků. V rámci EU by to zřejmě přineslo úspory z rozsahu.

E. Heusinger 26.1.2012 8:52

Vážení finančně zodpovědní,

co říkáte tomu nic nepůjčit, s EU provést vyúčtování a ten přebytek co jsme z EU dostali urychleně vrátit?

V. Braun 26.1.2012 8:48

Re: Máte naprostou pravdu, autore..

Paní Kanioková, přestaňte prosím kopírovat jeden příspěvek do x diskusí. Váhu jeho argumentů tím nezvětšíte.

P. Lenc 26.1.2012 8:04

Re: To mne nenapadlo

Pokud to jsme my,tak je jedna výhoda,Je nás tolik, že se do příslušných ústavů nevejdeme.

I. Schlägel 26.1.2012 7:47

Re: Besídka zvláštní školy

Vítejte v klubu :-))

V. Němec 26.1.2012 7:14

To mne nenapadlo

Tento důvod mne opravdu nenapadal . Ale vlastně vysvětluje co jsem si do této doby uměl vysvětlit pouze tím že se buť zbláznili oni nebo já