16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

GLOSA: Prezident si zve koho chce, kdy chce a kam chce

Od toho je přece prezident. Již samotné to slovo nám to říká. O tom vůbec nemusíme nijak přemýšlet. A má přitom prezident nějaká omezení? Samozřejmě, ale ta plynou vždy z povahy věci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 8.11.2013 15:04

Re: K. Frejlach

Dokážete z té žumpy, kterou máte v hlavě vylovit něco jiného než ubohé sprostoty a osobní urážky?

B. Rybák 8.11.2013 14:59

Pučista

Skutečnost, že zakladatel politické strany a (byť tehdy ještě velmi nevyzrálý) strůjce jejího úspěchu má ve straně své příznivce je normální. Nenormální je nenávistná zeď, která mezi nimi a Sobotkovou frakcí vyrostla po Sobotkově EU-hujerském puči, v jejímž důsledku došlo m.j. ke zradě vlastního prezidentstkého kandidáta. Sobotkovo předvolební vyjednávání s bolševickými pohrobky o jejich podílu na moci, je nejenom zradou dosud platného "Bohumínského usnesení" ČSSD, je plivnutím na umučenou elitu našeho národa a na statisíce tragických lidských osudů. To je skutečná hanebnost, a ne nějaké, byť utajené jednání členů ČSSD s prezidentem státu.

Skutečnou prasárnou, související s oním setkáním na hradě je to, že pan M. Chovanec který, prý utajení schůzky navrhl a tuto dohodu mlčenlivosti sprostě porušil, se náhle stal chráněncem pana Sobotky.Je velmi pravděpodobné, že pan Chovanec byl do této akce zkušeným pučistou Sobotkou nasazen. Tomu, že by dodržení slibu mlčenlivost daného prezidentu republiky panem Haškem bylo skutečným důvodem rychlého pádu tradičního křídla ČSSD z dlouhodobých pozic může věřit jenom hlupák. EU-hujerští masmediální vymývači mozků spustili svou pračku naplno, "Brusel" je bohatý a mocný a pan Ištvan je vždy připraven.

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=794175

Neuškodí připomenout i nepučistické "zásluhy" pana Sobotky:

http://tomasbalvin.blog.idnes.cz/c/373463/Svatoreceni-Dluhoslava-Sobotky.html

B. Rybák 8.11.2013 13:49

Re: Konečně rozumné slovo

Přesně tak.

J. Václavíková 7.11.2013 8:45

Re: No... jednak psali proti němu,

Jo jo, obrana proti sprostotě a lži je mediální smršť! To je ale newspeak :-(

Z. Sohorova 7.11.2013 4:22

Re: Konečně rozumné slovo

90% lidi co dali hlas opilci a intrikari Zemanovi placou daleko vice co udelali za chybu ale dobre Vam tak tupci

Z. Sohorova 7.11.2013 4:21

K. Frejlach

Konecne se  ukazuje i druhy zakukleny Zeman K. Frejlach

 Autor at sem nikdy uz  nepise,protoze takoveho vlezdopr..... se jen tak nenajde i s Vami  Chudacku To ze uz jste vlezl Zemanovi do zadni casti tela to uz je zname,tak se nemuzite zde predvadet Mel jste se jmenovat Hasek

K. Frejlach 6.11.2013 21:38

Konečně rozumné slovo

Konečně jsem nalezl na tomto webu článek, se kterým plně souhlasím. Absolutní většina ostatních přispěvků se zde vyznačuje protizemanovskou hysterií. Včetně úvodníků šéfredaktora. Autoři tím oplakávají dodatečně a vytrvale nezvolení "jejich" Schwanzenberga za prezidenta.

P. Papež 6.11.2013 20:47

Re: No... jednak psali proti němu,

Je zajímavé,  že i v prohlášení šéfa zdravotní komise prezidenta je jasně zmíněno, že prezident musí omezit alkohol na určité množství, které je ale v případě odborníků na alkohol ve výši spotřeby notorika. To není dost průkazné? Když Zemanova klika v prezidentských volbách lhala a házela špínu na protikandidáta, to vám samozřejmě nevadilo Najednou považujete pravdu za hysterii. Holt co je dovoleno Jobovi, není dovoleno volovi. Plně s tím souhlasím, jen v opačné poloze slov Job a vůl.

J. Kanioková 6.11.2013 19:48

No... jednak psali proti němu,

ale PŘEDEVŠÍM to byla neskutečná odporná mediální smršť ve prospěch eurohujera KS.. Spousta lidí volila z trucu..

Z. Sohorova 6.11.2013 18:03

Re: autore tohoto článku

Jenze co se tyce autora tohoto zbabeleho a podlezaveho clanku je zbytecne ho karat  On to dobre vi co je Zeman za intrikare ,ale jen se mu chce zavdecit  aby ziskal misto vratneho v Lanech    to se mu nepodarilo kdyz opevoval Klause,tak peje ted na Zemanovu stranu ody

R. Tichý 6.11.2013 17:13

Re: mediální manipulace jsou komické, bohužel účinné

Souhlas

R. Tichý 6.11.2013 17:12

Re: Protizemanovská hysterie

Alkoholismus byl diagnostikován? Nebyl, konstrukce.... Politici lžou skoro všichni, proč je hysterie jen u Zemana? Ješitnost, egoismus - totéž.

A připustím-li, že se u Zemana tyto prohřešky dají diagnostikovat - proč na to odpovídat hulvástvím nejvyššího kalibru?

Zeman se dostal na hrad proto, že pisálkové tak zuřivě psali proti němu. Kdyby ho nechali, tak dneska objímá stromy na Vysočině nebo leží u pana Nešpora a pes po něm nešťekne...

M. Kadlecová 6.11.2013 16:53

Re: no vidíte autore

Myslím, že to se pan Hašek neodváží, bohužel

M. Kadlecová 6.11.2013 16:51

autore tohoto článku

Vůbec nešlo přece o to s kým a kdy se pan Zeman sešel, ale to směšné utajování , lhaní, posléze mlčení, v rom jediném má pan Zeman pravdu, nebylo co tajit, mohli přece lhát naprosto otevřeně, tak jak to pan Zeman dělá celou dobu

J. Gutvirth 6.11.2013 16:47

Prostě bla bla

Každou větu článku lze napsat s opačný významem a nic by se nezměnilo.

P. Götze 6.11.2013 16:10

RE

Pane autore, opravdu netusim, o jake nenavisti tady moluvite. Ale je mozne, ze nekde uvnitř vas nejaka nenavist drima. Mozna byste se mel spise postavit před zrcadlo a sam se sebou si to vyříkat. Protože tohle je teda hodne mimo misu.

J. Milfait 6.11.2013 15:21

Pane autore,

nemohu se zbavit dojmu, že jste nějak pozapoměl na neutěšené vztahy uvnitř ČSSD mezi předsedou(BS) a místopředsedou(MH)již dávno před volbami a na chorobnou MZ mstivost, která ho provází od sametové revoluce. Přeci nechcete nám normálním neustále namlouvat, že to je jeho výsadní právo, aby neustále destruktivně pracoval proti všem, aby místo toho provozoval lidské stmelování této rozhárané společnosti. Kromě jeho současného zasahování téměř do všeho je velmi směšné, kdy všichni jako jeden muž v ČSSD propagovali před volbami heslo "DOBŘE FUNGUJÍCÍ STÁT", a samo 5 chlapů se nemohlo domluvit. Je to nesmírně trapný pohled na to dění, že z tohoto Agliášova chlíva má vzejít vůbec nějaký premiér. Nemám z toho nejlepší pocit. Zdraví všechny JM.

P. Krasny 6.11.2013 14:57

Akorat ze ovar

neni zas tak moc president.  Horsi dobytek nez Zeman jsou jen ti co ho volili - a pak ti co mu lezou do zadku, jako tady pan ahutor.

Z. Sohorova 6.11.2013 14:50

Re: Protizemanovská hysterie

Souhlasim s Vami pane Papez...

M. Nemecek 6.11.2013 14:32

Kdo chce kam...

Ano,je to vděčný   námět na pěknou filmovou komedii,třeba pan režiser Trožka by se toho mohl ujmout.

Všichni protagonisté této frašky jsou k politování,ale své role hrají opravdu přesvědčivě a co je zajímavé,nejsou to žádní amateři,hrají pouze na předných scénách a za tučný honorář.

Z. Sohorova 6.11.2013 14:20

Jasne

Autor lezl do zadnice Klausovi  a ted leze do zadele Zemanovi  Takovej clovek nema pater a je to stejny jako Hasek Klaus a Zeman dohromady

Z. Sohorova 6.11.2013 13:54

Re: Pěkná je ta věta

Kolik jste toho dnes vypil??  nebo jste porad na praskach??

Z. Sohorova 6.11.2013 13:50

Re: Dobrý a podnětný článek

Dobry clanek pro Vas bolsevici   Do vseho tahate Havlisti a co jste Vy troubo??  myslim ze Filipista a Haskem a Zemanem

Z. Sohorova 6.11.2013 13:47

Autor clanku je zhrzenej,ale rozumem

Pane Autore kolik toho vypijete dene ?urcite vice jako Zeman Tak ze  ze zadni diry Zemana budou vyvrtavat nejen Haska ale i Vas  hlupaku   Snazite se hodit spiknuti pod koberec a spiknuti na kterem ma Hasek se Zemanem nejvetsi podil Zkuste psat pohadky snad budete mit uspech pruhlednej  troubo

K. Machala 6.11.2013 13:33

mediální manipulace jsou komické, bohužel účinné

S autorem souhlasím.

Nejsem volič ČSSD a tak je mi jedno, kdo bude její hlava. Pokud bych měl neutrálně posoudit oba protagonisty sporu, nevidím to černobíle jako média. Lhát se nemá, málokdo nelže nikdy, lhát v případě, že slíbím, že o něčem nebudu informovat, je asi (nejen) mezi politiky běžné. Každopádně není lež o takové prkotině, kdo se s kým sešel, horší než zadlužit zemi jako ministr financí o 400 miliard korun, a toto jsou věci, kde by měla nastupovat mediální smršť především. Sobotkův výsledek jako ministra financí byl skoro tak špatný jako ten Kalouskův, a to ještě v době růstu ekonomiky, takže byl v tomto kontextu stejný nebo horší.

Hodnoťme podle podstatných věcí a ty jsou jinde než kde je média vytvářejí.

Démonizace Zemana je spíš komická - prezident nemá velkou moc. Pokud bude nějaká parlamentní většina, jemu nezbude než ji jmenovat, i kdyby ji nesnášel. Všechno ostatní se trefuje mimo. Strachy o to, koho pověří nebo nepověří, jsou mimo. Většina v parlamentu buď bude nebo nebude a prezident nemá možnost s tím nic dělat. Jeho vliv je spíš jen tím, že mu někdo naslouchá, že má svoje spojence. Pokud mu nikdo naslouchat nebude, neprosadí nic a to bez ohledu na to, že je volený přímo. Rusnokova vláda byla jen využitím toho, že žádná většina není - ale není to vláda, která by mohla cokoliv podstatného bez parlamentu prosadit - proto pořád platí, že prezident sám nic podstatného prosadit nemůže. Tak už s tou démonizací skončeme.

P. Papež 6.11.2013 12:53

Re: Protizemanovská hysterie

Když je chování hlavy státu na vztyčený prostředník, je dobře, že to někdo ukáže. Jestli vám  připadá chování hlavy státu tak, že vytvoří slušnou společnost, to je opravdu k smíchu. Alkoholismus, lhaní, ješitnost a egoismus je pro vás opravdu tím budováním slušné společnosti?

V. Venc 6.11.2013 12:11

Dobrý a podnětný článek

Samozřejmě, že způsobí u mnoha "havlistů" kocovinu. Budou brblat o plánech a organizování protiústavních kroků páně prezidenta, který vrší své pomstychtivé aktivity.

Zdá se, že volební prezidentská kampaň nemůže a nemůže skončit. Má asi neomezené intelektuální zdroje.

M. Krutý 6.11.2013 12:07

Fakta pane kolego

jsou taková, že Miloš Zeman nikoho nezval. Na návštěvu se k němu Hašek objednal sám a své "kamarády" (byť Tejc asi pravdu znal od začátku) obalamutil lhaním o pozvání od prezidenta.  Tak je třeba se na to dívat. Soudný muž by takovou rozpravu nepřipustil.

R. Tichý 6.11.2013 11:54

Protizemanovská hysterie

jej pouze posiluje - alespoň v očích jeho voličů. Pisálkové se jen ztrapňují svými výlevy a modernista Černý potřebuje exhibovat za každou cenu. Jak chceme budovat slušnou společnost, když modlou je vztyčený prostředník ?

F. Matousek 6.11.2013 9:50

no vidíte autore

Vy písete " Myšlence, že by prezident plánoval se "spiklenci", jak Sobotku odstavit, nevěřím.."

A já si naopak myslím, ze to nejenom plánoval, ale vsechno zorganizoval, vcetne tajné schuzky. Ze bude tajná, na tom se jiste vsichni dohodli o tom nemuze být pochyb. Az kdyz se to profláklo a socani se priznali, president otocil a ted hraje prekvapeného, proc prý to tajili ?!

Ted uz jenom chybí, aby se Hasek nas.al a na Zamana vsechno vykecal. Mozná, az ho Zeman definivne hodí pres palubu a socani zbaví pozic, ze na to dojde.