23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


GLOSA: PředNečasné volby?

17.6.2013

Člověk by si skoro řekl, že za celou kauzou stojí a řídí ji Petr Nečas. Kdo jiný by měl zájem se zbavit rebelujících ex-poslanců (nota bene proti komu kandidoval Ivan Fuksa na předsedu ODS či málokomu pil krev Středočech Petr Tluchoř jako premieru Nečasovi), málokdo kazil jméno ODS jako lobbisté typu Janouška a Rittiga a hlavně, kdo by se potřeboval zbavit "přísné" Jany Nagyové (tomu rozumí každý chlap starší 30 let)....

Nicméně vážněji: pakliže "přijetí funkcí" bude pokládáno za úplatkářství, potom politika v ČR letos skončila. Budou se prověřovat i stovky krajských a městských politiků, kteří přijali pozici v dozorčích radách či veřejné správě? Budou se prověřovat dnešní velvyslanci - bývalí politici, nebyl jejich post také úplatkem? Bude se prověřovat "trafika eurokomisaře" pro Vladimíra Špidlu? Nota bene naštěstí je promlčeno, a nemusí se tedy vyšetřovat, zda Václav Havel nedostal přislíbeno místo prezidenta ČR, když odmítl znovu kandidovat na československého prezidenta v r.1992. Možno podpořit nějakého strejdu na druhé místo kandidátky do PSP, když voliteli slíbí místo asistenta poslance? Ještě, že má ministr Pavel Blažek, díky amině, volné věznice.

Ano je to neetické, ale ne trestné, vnímejme trestní právo jako ultima ratio!

V nadsázce řečeno: Mám za to, že v rámci protikorupčního tažení by měla být prověřena i politoložka Vladimíra Dvořáková, která na ČT24 v rámci svého rozhořčení nad causou přiznala, že ji často zvou na oběd velvyslanci a zástupci cizích hospodářských komor. Nekorumpují její názory? To by asi měla také prověřit protikorupční policie! Přijdou si pro ni o půlnoci chlápci z ÚOOZ "v kuklách"?

Vím, že vládní politici (a nejen oni) napáchali spoustu nepravostí, ale před(NE)časné volby mi přijdou jako drahá zbytečnost! Netřeba zdůrazňovat, že mají i neblahý vliv na kurz koruny a celkový hospodářský obraz naší země. Rok před řádnými volbami čirý a zbytečný nerozum! A nebuďme naivní, že příště zvolíme bůhvijaké inteligentní anděly! Chladnou hlavu, prosím, přátelé....

V brněnských kavárnách koluje vtip: V TOP 09 údajně hrozí rozkol - poté, co Kalousek prohlásil: Promiňte, já jsem tři dny nespal, Schwarzenberg prohlásil :Promiňte, já jsem tři dny spal... Nicméně bdělý Karel Schwarzenberg pro LN trefně (veden mnohaletou životní zkušeností) prohlásil: .... je nesmysl, aby kvůli sporu dvou bab, padla vláda!

Moudrá to slova...

Nebuďme netrpěliví, politikům to spočítejme "až" v rámci řádných voleb, které budou dřív, než si myslíme... a že toho mají na účtu!