16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

GLOSA: Povodňová politika

Letošní povodně přinesly kromě spousty vody i neštěstí i cílenou politickou propagandu, kterou ve svůj prospěch přímo uskutečňovali jednotliví významní aktéři českého politického dění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 12.6.2013 7:35

Politici obecně,

Prezidentem počínaje, přes premiéra až po ministra financí, pouze hloupě žvaní. Lidé si už naštěstí stačili všimnout, že jejich konáníj sou pouhé kecy, které nic smysluplného nepřinášejí.Nejsou to lidé, přirozeným způsobem vyniknuvší tak, aby byli hodni  býti přímo zvoleni za zástupce občanů.Poněvadž ve svém životě povětšinou nic nedokázali, musel je tedy do popředí vyzdvihnout poměrný volební systém a jejich rodné politické strany. Politické strany je daly na volitelná místa kandidátek , poměrný volební systém se postaral o ostatní. Zde je nutno si uvědomit, že téměř nikdo z nich v případě většinového dvoukolového systému by neměl nejmenší šanci. A tak jsme odsouzeni ke koukání na ty nejhorší z nás, o jejichž vyzdvižení do popředí zájmu prodejných médií se postaral nedemokratoický, poměrný volební systém, oněmi novináři protěžovaný.Proto se od politiků můžeme dočkat jen hloupých keců namísto skutečné pomoci. I zde se totiž jedná pouze o naplňování článku 5 ústavy, který hovoří o volné soutěži politických stran.

P. Pavlovský 12.6.2013 1:05

Komentář pouze konstatujíící, nehhodnotící, není komentářem, leč pouhou zprávou

1. Zeman se opřel do premiérova letu, ačkoli  sám jako premiér dělal totéž. Později si to zřejmě uvědomil (nebo mu to někdo řekl) a tak to včera v Hydeparku přeinterpretoval nervěrohodně na sebekritiku. (Navíc se ukázalo, že náš vzdělanec říká aneknota místo anekdota.) Nečas mu to a konto velení Hradní stráži vrátil - jak se do lesa volá ....

2. Exprimátor Svoboda se až dětinsky důsledně snažil nějak snížit svého provizorního nástupce. Udělal by líp, kdyby odletěl na last minute - na týden  - na Kanáry.  Byl tím dost trapný.

3. Kalousek ..... ztratil argumenty proti "slabůstce" prezidenta Zemana. IMHO nic takového neztratil. Je-li někdo v podroušeném stavu večer doma, neměl by sice brát novinářům terlefon, ale i když to neprozřetelně udělal,  ve srovnání s "virózou" při oficiální státní akci v centru pozornosti TV kamer, tedy s opilostí v pracovní době, jde o čin podstatně JINÉ KATEGORIE!

KALOUS PIL PO PRÁCI DOMA - to je dost standardní počínání v naší republice.

4. ...volby se blížilY

S. Sedlák 12.6.2013 1:41

Re: Komentář pouze konstatujíící, nehhodnotící, není komentářem, leč pouhou zprávou

A z vašeho příspěvku čouhá topák ze všech stran.

Amatérské řízení a vymlouvání se nějakého Hudečka na to, že neměl kontakty zastře stěží fakt, že se neplnily pokyny pro stavbu zábran stanovené v protipovodňových opatřeních. Faktem je, že se pak stavělo a hasiči měli vodu po kolena, pokud ji neměli po pás.

Kalousek je opilec a standardně poskytuje rozhovory pod vlivem alkoholu. V posledních dvou byl ožralý jako prase. Člověk, který není schopen říct souvislou větu by měl mít kolem sebe někoho, kdo mu jednak sebere flašku a druhak telefon. Kde berete jistotu, že neúřaduje ožralý? Parlamentní nálevny (Rathovi snad poprvé věřím) ví své.

P. Pavlovský 12.6.2013 2:10

Kde berete jistotu, že vám manželka není nevěrná?

Co kamery nevidí, jako by se nestalo - a vice versa!

S. Sedlák 12.6.2013 2:57

???

Taky viroza nebo snad nedostatek spánku a povodeň? (Případně reparát v podobě dvou panáků?)

P. Čech 12.6.2013 8:01

Re: Kde berete jistotu, že vám manželka není nevěrná?

Kamery to sice neviděly,ale telefon to zaznamenal. Pan Kalousek byl ožralý, jak zákon káže. Vymlouvat se na to, že "každý z nás chlastá" zde není na místě. Jednak to není pravda a druhak, nikdo z nás není ministr financí. Člověk, který má řídit stát. Člověk, který přijal takovouto funkci si nesmí něco podobného dovolit. Osobně, na místě pana Kalouska nejen že bych okamžitě po zveřejnění telefonátu podal demisi, ale do smrti bych chodil kanály, kam bych dozajista patřil.

P. Pavlovský 12.6.2013 8:12

"Pan Kalousek byl ožralý, jak zákon káže."

Večer po pracovní době a u sebe doma!

Co je vám po tom?

Jste snad z Armády spásy?

Jediná relevatní výtka: neměl mluvit s novinářem, měl jej odkázat na mluvčí nebo pracovní dobu!

K. Frauknecht 12.6.2013 9:00

Souhlas (po dlouhé době :-))

P. Čech 12.6.2013 9:05

Re: "Pan Kalousek byl ožralý, jak zákon káže."

1. Ministr nemá stanovenu pracovní dobu. 2.Mně, jako občanovi je po tom velmi hodně.Ministr má sloužit občanům a ne chlastat.3. Z Armády spásy nejsem ani se tak necítím.4. On byl totiž tak ožralý, že si vůbec neuvědomoval, s kým mluví.

P. Papež 12.6.2013 15:11

Re: "Pan Kalousek byl ožralý, jak zákon káže."

Už jste vytknul panu prezidentovi, že chlastá v pracovní době za přítomnosti nejen českých médií? Přece prezident má sloužit občanům a ne chlastat. To jen parafrázuji váš "chytrý" příspěvek.

J. Dona 12.6.2013 9:26

Re: "Pan Kalousek byl ožralý, jak zákon káže."

Jinými slovy p. Pavlovský "Zeman byl ožralý jak to prase a Kalousek byl jen veselej"(J.Hašek).Od echtovního pravdoláskaře zcela přirozené hodnocení min. financí.Proč poskytl rozhovor? Protože notorik si nepřipouští, že je opilý. Kalousek je notorik!

P. Pavlovský 12.6.2013 10:58

Re: "Pan Kalousek byl ožralý, jak zákon káže."

Doma večer ať se Zeman ožírá třeba jako dva Kalouskové.

Při státních oficialitách ať je laskavě střízlivý a nevrávorá, jako včera.

J. Boleslav 12.6.2013 19:07

Re: "Pan Kalousek byl ožralý, jak zákon káže."

Myslíte snad, že když Kalousek vzal novináři telefon, tak zrovna nebyl ministrem? Když byl tak ožralý, neměl mu ho zvedat. Byl ale asi ožralý tak, že ani neviděl, kdo mu volá.

D. Streit 12.6.2013 9:08

Re: Komentář pouze konstatujíící, nehhodnotící, není komentářem, leč pouhou zprávou

Kalousek je notorický opilec, u něhož opilství při veřejných vystoupeních je "normální":

http://streit.blog.idnes.cz/c/346777/Kalousku-za-opilstvi-pri-povodnich-by-mela-byt-zprisnena-sazba.html

Kdybych řekl, co si myslím o člověku, který tohle hájí, byl bych smazán :-(

M. Kosejk 12.6.2013 14:28

Re: Komentář pouze konstatujíící, nehhodnotící, není komentářem, leč pouhou zprávou

Zeman chlastá, Kalousek chlastá, chlastá velká část tohohle státu. Ale jen echtovní pravdolásakařský pokrytec to vyčítá jen někomu. Asi tak.

J. Vyhnalík 12.6.2013 16:12

Re: Komentář pouze konstatujíící, nehhodnotící, není komentářem, leč pouhou zprávou

Důsledně a dětinsky tady tezi o Svobodově kritice Hudečka opakujete hlavně Vy.

Exprimátor Svoboda se kriticky na Hudečkovu adresu vyjádřil pouze jednou, když zopakoval výhrady o pozdním zahájení protipovodňových akcí, se kterými se na něho obraceli zoufalí zastupitelé, které v době prvního nástupu velké vody na jihu Prahy Hudečkova radnice ignorovala.

Hudečkova zvažovaná kandidatura potvrzuje můj dojem z něho. Mladý, ambiciózní, možná i naivní, přitom nejspíš sám nevidí, že je pouze postavou, která má zakrýt další lidi v pozadí.

J. Boleslav 12.6.2013 19:04

Re: Komentář pouze konstatujíící, nehhodnotící, není komentářem, leč pouhou zprávou

To, co v současnosti provádí topani na pražském magistrátu, je ještě o třídu větší sviň.árna, než jim kdysi provedla tamní ODSka. Ta ji totiž, hlavně Svobodovou a Nečasovou zásluhou, následně napravila.