29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

GLOSA: Postkoronavirový svět?

O světě si mluvit netroufám. Spíše se trápím tím, co bude s námi. S námi, v naší malé zemi uprostřed Evropy, která – svým členstvím v Evropské unii – svobodná není. V zemi, která není pevná, která není rozhodná, která se sice umí přikrčit a přežít, ale neumí jít za svým. To asi platilo vždy, neheroizoval bych ani Masarykovu republiku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 8.5.2020 22:45

Post-koronavirový svět: Jižní Korea

South Korea will make artificial intelligence (AI) and wireless communications (5G) centerpieces of what it is touting as a “New Deal” to create jobs and boost growth after the coronavirus pandemic subsides.

Budoucnost je o nových technologiích. Zapomeňte na tlachy z IVK.

V. Husák 8.5.2020 13:29

"Tak já už se loučím" je myslím kousek textu z nějaké písničky. Já se po více než dvaceti letech tímto loučím se čtením diskusních příspěvků na Neviditelném psu. Jsem totiž ohrožen na svém psychickém zdraví.

Příspěvky pánů Rady, Šejny, Janyšky a několika jim podobných jsem byl přes většinou zásadní nesouhlas s jejich názory schopen strávit, ale šíleného grafomana Victorina už nesnesu.

To už není diskuse více lidí s různými názory, ale diskuse více lidí s názory pana Victorína. A to mi už zvedá tak nad únosnou míru míru. Tak Sbohem a šáteček !

J. Vlček 8.5.2020 13:55

Pane Husáku, ztráta každého rozumně diskutujícího kolegy je škoda.

Je pravda, že diskuse zaplevelená diskutéry typu pana Victorina a jemu podobných ztrácí na přitažlivosti, ale lze se přece bránit ignorováním jejich příspěvků. Jiný způsob je, posílat dotyčné diskutéry k lékaři, nebo rovnou do hajzlu.

Není tedy třeba hned házet flintu do žita.

P. Victorin 8.5.2020 14:00

Pane Husáku, skutečně nechápu, proč do svého veřejného svěření se svými psychickými problémy pokládáte za potřebné, vkládat mé jméno za doprovodu primitivních urážek, ale v podstatě mne to nechává chladným. Zřejmě oproti vám totiž, mi odborným psychologickým tzv. zátěžovým testem, byla kdysi přiznána mj., tzv. vysoká odolnost proti psychické zátěži, čili odolnost i proti imbecilním agresím psychicky labilních jedinců, jako jste vy...

PS Neodkládejte návštěvu lékaře! Pomůže vám. Uvidíte!

J. Uzel 8.5.2020 14:21

Tak vysoce odolný, to Vy rozhodně jste.

P. Victorin 8.5.2020 14:41

Pane Uzle, jak jsem napsal. Vysoká odolnost proti psychické zátěži mi byla odborně zjištěna v tzv. psychologickém zátěžovém testu, který jsem povinně absolvoval kvůli dlouhodobému pracovnímu angažmá v zahraničí...

J. Vlček 8.5.2020 15:12

Každý jistě pochopí a je mu jasné, že psychické testy jsou pro jedince vašeho typu povinné. To je jistě namístě. Tím společnost chrání svoji bezpečnost proti nezmarům, jako jste vy. Proto se vás snažili vyšoupnout do zahraničí v naději, že tam zůstanete. Bohužel, nezmaři se vrací.

P. Victorin 8.5.2020 15:26

Pane Vlčku, ještě jste se vůči mně, jak tušíte - oproti vám o dost chytřejšímu, dostatečně nevyžvanil? To máte těžký život, ale s tím já nic nenadělám! Půjdu za chvíli ven a Klause "dáme" zase příště! Ciao!

V. Husák 8.5.2020 15:29

Tak jsem se nemýlil. Já jsem poměrně úspěšný novinář a vy jste skutečně jen ubohý "diskusní grafoman".

https://neviditelnypes.lidovky.cz/novinari/vaclav-husak.N1344

J. Jirka 8.5.2020 18:33

Samochvála smrdí, pane Husáku a psát sem ještě poté, co jste se tak dojemně nadobro rozloučil je trapné a poměrně úspěšného novináře nedůstojné...

F. Houžňák 8.5.2020 17:00

My psychicky normálnější to řešíme tím, že ty různé viktoríny přeskakujeme a nečteme a na jejich invektivy neodpovídáme. je to docela jednoduché.

P. Staronový 8.5.2020 21:02

Skoro škoda, nechat se vyhnat evidentním magorem.

M. Pivoda 8.5.2020 23:00

Píseň na rozloučenou

https://www.youtube.com/watch?v=ZeMD40zvXGA

:-)))

J. Ptáček 8.5.2020 13:09

Není mně jasný termín "svobodná země". Jestli nejsme svobodní v Evropské unii a NATO, byli jsme snad svobodnější v RVHP a Varšavské smlouvě? Nebo snad v Tisícileté říši? Pomůže nám budoucnost? Bude lepší být ruskou západní gubernií nebo čínskou provincií.Třeba i s chutnými polosyrovými netopýry. Řekněme něco jako Krym, východní Ukrajina nebo zase Tibet? Koronavir je zcela svobodný a užívá si toho. Na rozdíl od nás, malé země, uprostřed hladových predátorů.

M. Pivoda 8.5.2020 12:51

Hořká očekávání autora článku

Politici jsou totiž dnes už na okraji hlavního světového dění. Autor článku uzavírá svou úvahu na chybných předpokladech svých úvah.

Cituji autora článku:

... Zda bude toto všechno pokračovat až do „hořkých konců“, záleží jedině na nás. Záleží to na tom, zda všechny tyto nepěkné změny přijmeme, resp. zda jim budeme schopni čelit. Klademe si otázku, zda jim bude schopna čelit naše dnešní politické reprezentace. A zda to vůbec bude chtít dělat? A když ne ona, tak kdo? Ale to už by byly odpovědi na jinou otázku.

M. Pivoda 8.5.2020 12:33

Post-Brexitová Velká Britanie

Elon Musk představil další velkolepé plány. Udržitelnou energií chce zásobit svět, začne v Británii.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/byznys/firmy-a-trhy/elon-musk-predstavil-dalsi-velkolepe-plany-udrzitelnou-energii-chce-zasobit-svet-zacne-v-britanii.A200507_161124_firmy-trhy_tesa

I. Spálený 8.5.2020 12:23

Pokud máte vir, kterému podle koncentrace nakažených roste nebezpečnost od lehké rýmy přes zápal plic k otravě krve až smrti, pak je to vir opravdu ohrožující svobodný život. Ale odlišujme obětování života za svobodu od požadavku vyšší svobody za cenu jiných životů. Pravda, u témat jako potrat, volný pohyb nakažených HIV nebo masová migrace už k obětování životů jedněch za větší svobodu druhých došlo. A nikdy to nebyla dobrá volba. Život lze obětovat jen za záchranu životů, které chce obětující se zachránit. Tečka.

J. Kratochvíl 8.5.2020 10:34

Pane Klausi, vaše starost o naši budoucnost demokracie a prosperující ekonomiky je dojemná. Chci vám jen připomenout, že vy 25 let ve vedoucích funkcích tohoto státu , jste činil opatření, abychom nebyli ani demokratickou a ani prosperující zemí. Myslím si, že naše společnost na rozdíl od vás má jasno. Dává a dala přednost zdraví a životu před vaší "pseudosvobodou." Jen zdravý a živý občan může žít ve zdravé demokratické a prosperující společnosti, ne naopak a dnes jsme v situaci, že stále ještě zachraňujeme zdraví a životy.

Kdybychom se řídili vašimi knížecími radami měli bychom zde dnes Itálii, USA nebo Británii, kde nedokázali ochránit ani premiéra nebo následníka trůnu, než přijali opatření jako u nás. Jsou to země, kde na životech občanů asi moc nezáleží. Touto cestou jít nechceme. A vy prosím, se již do toho nevměšujte.

P. Victorin 8.5.2020 10:46

Pane Kratochvíle, Viktora Koženého jako "Motor obnovy po pandemii" nám už prof. Ing. Václav Klaus, CSc., dr. h. c. mult., do ČR naštěstí přitáhnout nemůže i kdyby zase chtěl, protože na jeho někdejší "motor privatizace" je pro finanční podvody vydán zatykač už i u nás. Možná ale, že právě "proráží cestu" jako "Vůdci obnovy ČR po pandemii" svému "šikovnému" synkovi Vášovi?

J. Jirka 8.5.2020 15:07

Jděte k lékaři! Pomůže vám.

J. Kanioková 8.5.2020 15:00

Kristovanoho... bolí paranoia ?

J. Kratochvíl 8.5.2020 16:09

Paranoia mně nebolí, ale vás bolí z Klause hlava, jak vidím a to neustále.

J. Jirát 8.5.2020 16:19

Velmi dobře, pane Kratochvíl!

M. Mařák 8.5.2020 10:27

S Václavem Klausem souhlasím v pojmenování nebezpečí a v jeho přesném popisu. Při jeho nepopiratelné inteligenci mne však překvapuje, že z nějakých důvodů zůstává pouze na povrchu a neponoří se do přesného popisu příčiny onoho stavu.

Vlastně mne to nepřekvapuje, neboť kdyby ve své skvělé logice prudce nezabrzdil a rozvedl by ji do konce, ideologicky by popřel vše, co jako pokračovatel Klofáče, Beneše a jiných národních socialistů ztělesňuje.

M. Mařák 8.5.2020 10:09

Byla nastolena diktatura národního státu. Národními politiky národních států bez jakéhokoliv příkazu, či plánu z nějakých center.

Největší nebezpečí pro svobodu občana je v dnešní době národní stát.

J. Vlček 8.5.2020 10:19

Pane Mařáku, nemáte možnost se dostatečně vyblbnout tam u vás ve Francii? To musíte dnes a denně otravovat navíc tady?

Máte snad pocit, že tu o ty vaše chiméry někdo stojí?

M. Mařák 8.5.2020 10:28

Někdo to trapnou komedii musí vysvětlit a pojmenovat.

J. Vlček 8.5.2020 11:09

Komedii tu předvádíte leda vy, a k tomu není co vysvětlovat. Strčte si si za klobouk.

M. Mařák 8.5.2020 11:18

Vy zůstanete patrně navždy zaslepený babišista spokojený s tím, co mu ČRfert dá a dovolí, já, Václav Klaus, Trump, von der Leyen, nebo třeba poslanec za berlusconisty Sgarbi a podobně tu globální postdemokratickou diktaturu národního státu vidíme a snažíme se na ni každý na své úrovni a svým způsobem upozorňovat.

Je nás bohužel velmi málo a lidé kupodivu bez jakýchkoliv zábran a otázek dobrovolně strkají hlavu do totalitního chomoutu.

Tady máte Sgarbiho projev o diktatuře a skutečném počtu mrtvých v Itálii z parlamentu a z jeho oficiálního YouTube kanálu. České titulky si můžete nastavit v parametrech.

https://www.youtube.com/watch?v=2tU_oVitum8&list=WL&index=123&t=0s

I. Pávek 8.5.2020 11:31

Pane Vlčku pan Mařák využívá toho že je pracovní volno bohužel i ve Francii a nemusí mít strach že ho přistihnou jak používá svůj mobilní telefon v pracovní době. Tak si ho dnes užijem.