Neviditelný pes

GLOSA: Poprava VV takřka v přímém přenosu

10.3.2012

Původně jsem onu šaškárnu nechtěl sledovat, ale dny ukazují, že k tomu přece jen chci něco dodat. Zatím nevím, co vše ještě vyhrabou na "zlosyna" Bártu, ale tušit se dá cokoli. Proces má trvat nejméně týden, ale celé to divadlo by dobrý scénárista dostal do dvou hodin s desetiminutovou přestávkou.

Vědělo se, že byl Vít Bárta zakladatelem bezpečnostní agentury ABL. Více se mohl, kdo chtěl, dozvědět zde. Také tu máme obchodní rejstřík. Tedy nic neznámého. Politici "pustili" Věci veřejné do volebního boje. A co se nestalo! Jako noví ve volbách zabodovali a stali se jazýčkem na vahách politických hrátek. Znevěrohodnění ABL pomocí pomluv se jaksi nezdařilo, tak nastoupily metody StB známé z let (ne)dávno minulých.

Kdopak si bere na schůzku s kolegou magnetofon nebo kameru? Nikdo, protože dnes na to stačí chytrý mobil. Rok i déle si střádali či "jen" ukládali záznamy ze schůzek. Kdo není naivní, domyslí si, proč se takové schůzky natáčí. Jako absolvent čimelické školy a dlouholetý rozhlasák vím, jak lze účelově upravit záznam, aby přesně odpovídal účelu, kterému má sloužit. Chytrá blondýnka prý neexistuje, takže kdo tu v pozadí účinkuje? Již jsem zapomněl na slovo komplot, které se mi opět nyní vybavuje.

Kolik poslanců napříč politickým spektrem nedostalo nějaký ten grošík, aby konalo v prospěch dárce? Copak asi dělají mrtví sponzoři ODS nebo jak chudě žijí ti, kteří půjčili Grossovi miliony na byt, a co nová metoda odklánění miliónků? Je to až moc průzračné. Bárta je exemplární příklad toho, jak se dá odstranit člověk, který politickým šarádám vadí. Nikdy jsem si neuměl představit Bazilíška, a to jen do doby, dokud jsem neviděl tiskovky s premiérem a tím jeho "jzme". Již brzy bude mít pan premiér volné ruce, véčkaři svou popravu asi nepřežijí. Jestli si myslí naši milí svědkové, že si v politice polepšili, tak se asi mýlí. Nikdo si nevezme k sobě obyčejného práskače. Pokud to ovšem nebyl stranický úkol jako podmínka přestupu do jiné strany. Ostatně, to se ukáže časem.

Kdyby ovšem ABL fungovala ve prospěch Bárty, jak se tvrdilo, tak by musela odhalit vši, které si do kožichu VV nasadil. Víc jak rok plánovali tuto činohru - a ABL nic nevěděla? To je absolutní selhání a šéfové by měli odejít.

A co Boží mlýny? Díky průtahům s církevními restitucemi asi nemelou.

Převzato z Rottenberg.blog.idnes.cz se souhlasem autora



zpět na článek