19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Pomůže případ CASA opozici?

Parkanové se nejhlasitěji zastali Kalousek a Nečas. Znectili policii, na což policie moudře nereagovala. Kalousek však argumentoval i věcně, když se odvolal na dopis někdejšího socdem ministra financí Sobotky, který říkal, že unikátní vojenské dodávky nelze znalecky ocenit (cituji volně podle paměti).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 21.6.2012 12:41

Myslím, že hlavní problém

nákupu letadel CASA nebyl ani tak v jejich  (ne)ocenění, jako v nevyhlášení otevřeného zadávacího řízení. Armádní zakázky se sice mohou procesovat v jiném režimu, na tomto případě se ale jasně ukázalo, jak to může být ošidné. Speciální režim armádních zakázek je dán jejich choulostivostí (utajením) a dále časovými aspekty. Zda byly v daném případě časové aspekty až tak zásadní, nedovedu posoudit, zdá se mně ale spíše, že ne. Rovněž o nějaké obzvláštní choulostivosti dané dodávky bych si dovolil docela pochybovat. Nechť ale věc posoudí nezávisly soud, který snad bude mít k dispozici více relevantních informací než my z medií.

P. Gabriel st. 22.6.2012 11:05

Re: Myslím, že hlavní problém

Hlavním problémem nákupu je naprosté nesplnění technických požadavků armády z hlediska dopravitelnosti zbrojní techniky a zřejmě (dle srovnatelných nákupů jinými armádami NATO) předražená cena.