23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

GLOSA: Policejní junta?

Když si policie vytvářela nové logo, inspirovala se v USA. Ale jen trochu. Americké "sloužit a chránit" se jí zřejmě zdálo příliš zavazující, a tak ho upravila na "pomáhat a chránit".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Pansky 26.6.2013 6:14

Trvalo to pres dvacet let, nez se zacaly lamat ledy a ...

... na vyssich mistech v soudnictvi (prokurature) se ujimaji mladsi lide umoznujici rozbijeni pseudo-demokratickych mafioznich struktur.  Co je ale ohromujici: jak uz jsme si na tu mafii zvykli a uz nam to nepripadalo divne, ze se v politice uplaci.  Tady na Psu, i takovi ostrileni "demokrate" jako pan Dolezal, Stepanek a dalsi, tento nas nepruhledny system politickeho uplaceni brani !!!  Rikaji, ze to takhle funguje i jinde.  Neni to pravda !!!  V demokraciich s presne danymi dodrzovanymi pravidly, jakykoliv politik majici osobni zisk z politicke cinnosti v dobe zastupovani obcanu je odsouzen za korupci.  Nenechme se splest, nenechme si nalhavat nepravdu.  Zadejme po politicich praci za jejich platy, ne korupci.  top0625top@live.com

H. Grúbr 26.6.2013 5:43

Vláda se chovala kriminálně

přišla policie, ne naopak, někteří lidé zřejmě nechápou principy kauzality.

P. Havlicek 26.6.2013 6:11

Re: Vláda se chovala kriminálně

Ano, nechápou kauzalitu. Vůbec. Třeba také tu, že má někdo domluvenou dostavbu nějaké elektrárny a někdo by mohl dělat potíže a je potřeba ho někým odstranit a nějak spolehlivě (musí to bejt pecka),  a pak to půjde samo ráz na ráz...:-) Jsou hloupí, že ani nedokážou pochytiti principy kauzality viďte? :-)))) Prostě -  nelíbí se mi pravicová vláda, tak jmenuju jinou a hotovo. Já sám Velký si přeju nový volby, proto jmenuju svý kamarády vládou, neb "...je to nejlepší cesta k předčasným volbám...". A budou se volby opakovat  tak dlouho, až mi zvolíte podle mého gusta a lidi, který "Já sám Velký" chci. Jako jedno pověstný referendum o jedné pověstné Evropě...

P. Boublíková 26.6.2013 5:04

Nic proti policii

jak píše pan Vašátko, ale tohle zatím vypadá spíše na objednaný protivládní puč než na stíhání korupčníků.

P. Khail 26.6.2013 14:10

Re: Nic proti policii

Jistě, tohle je protivládní puč, když ale šéfka premiérova kabinetu úkoluje vojenskou rozvědku tak je to naprosto v pořádku, že?

J. Kanioková 26.6.2013 17:13

Souhlas...

a když to projde bez špatné odezvy, příště to opepříme... tak nějak asi uvažují lidi typu Ištvána.

Nejvíc mě fascinují odezvy stylu - však kdo nepodvádí, nemá se čeho bát....  myslím, že si to v padesátých taky dost lidí myslelo...

E. Vašátko 26.6.2013 3:27

Nic proti policii, ale

byl bych docela rád, když už někoho zavře nebo obviní, aby bylo jasné, za co a jaké má důkazy. Habeas corpus, jak jistě znají všichni čtenáři detektivek. A dnes už máme 14 dnů po velkolepém svržení vlády cestou policie a státních zástupců a nějaké důkazy nebo bližší údaje jsou pořád někde ve hvězdách. Ovšem výsledků bylo dosaženo, vláda padla, Ovar je na koni a možná, že za pár neděl (času je přece dost) se dnešní "zločinci" dostanou tiše na svobodu, obvinění se potichu zruší - proč složitě dokazovat, cíle již bylo dosaženo. A je to. Pamatujete na případ jisté Věry Jourové ? A jede se dál, kočárem černým okolo bílých skal. Vzpomínám na klasika:" Bože kéž jsem policajtem, to je vyražení, koho chci toho si chytnu a dám do vězení ...."

V. Váňa 26.6.2013 8:14

Re: Nic proti policii, ale

Vážený pane Vášátko,

opravdu se domníváte, že by měla policie široce zveřejnit, jaké má proti komu důkazy?

Pokud jde o pád vlády, stačí, že bylo přiznáno, že vojenská rozvědka fungovala jako soukromé očko nejbližší úřednici premiéra. A to bylo i přiznáno, a to všude v kulturní zemi musí znamenat demisi premiéra.

To, že u nás mají všichni židli přilepenou k pozadí vteřinovým lepidlem, nemá s pádem vlády tak úplně co dělat.

Jeden příklad za všechny: ministr kultury v Řecku (!) se poroučel druhý den poté, co bylo vykradeno významné athénské muzeum. Opravdu se domníváte, že měl na tuto situaci větší vliv než náš premiér na Nagyovou?

R. Jonák 26.6.2013 9:00

Re: Nic proti policii, ale

O případu Nagyové se není třeba bavit, i když i o tom způsobu zatýkání by se dalo diskutovat, proč ale bylo zavřeno několik dalších bývalých poslanců a přitom na to bylo nasazeno asi 300 "elitních" policistů v kuklách a s beranidly a přitom ti, proti kterým by se snad dalo vést nějaké vyšetřování se jim smějí z Chorvatska.

M. Urban 26.6.2013 9:02

Re: Nic proti policii, ale

Ministr se poroučí hlavně proto aby se to dál nerozmazávalo. Řecko není dobrý příklad.

V. Váňa 26.6.2013 10:41

Re: Nic proti policii, ale

Vážený pane Urbane,

vidíte, člověk se stále učí. Až dosud jsem byl přesvědčen, že mnistr se poroučí, protože byl diskreditován. Teď jsem díky Vám zjistil, že to není pravda.

Á propós: proč vlastně není Řecko dobrý příklad? Nehodí se Vám?

J. Kadeřábek 26.6.2013 13:46

Typuji, že to dopadne takto:

Nagy a rozvědka něco vyfasují a potichu propustí jen ty tři bývalé poslance. Pokud ovšem boží mlýny zapracují Tluchoř by tam měl zůstat za to co udělal s VV a s pohodlnou 108 většinou trojkoalice.

J. Jaroš 26.6.2013 21:20

Re: Nic proti policii, ale

Vážený pane ani obviněný a jeho obhájce nemůže do skončení vyšetřování nahlížet bez souhlasu policie do spisu. Nato mají právo až po skončení vyšetřování. Tak že jakých 14 dnů.Znovu opakuji jednání popsané v tresním zákoníku (nový platí od 1.1.2011) jako trestné nemůže premiér vydávat za běžný politický deal.Naco by pak podobné ustanovení bylo. Politik porušující zákon musí být přece pohnán k odpovědnosti. To je základ demokratického státu. Dělby moci  Samozřejmě že třetí pilíř demokracie je tady od toho aby krotil moc výkonou a ˇUstavní soud pak i moc zákonodárnou. Politici se zde chovají jako by byli beztrestní a to bohudík nejsou a jestliže policie koná je jenom dobře. Jsou livinní rozhodne o nich soud doufám, že jako o každém občanovi. Chceli někdo rozdávat jakékoli prebendy prosím ze svého. Za své služby státu je přece placen a to do skončení služby.  

P. Brodský 26.6.2013 1:07

Pan Matějka je význačný členstrany SSO, která sdružuje eliní přívržence Václava Klause

A Klaus, jak každý ví, má zase pravdu. Jako věrný přívrženec Václava Klause souhlasím s panem Matějkou.

T. Blecha 26.6.2013 6:27

Re: Pan Matějka je význačný členstrany SSO, která sdružuje eliní přívržence Václava Klause

Za prvé Svobodní nemají s Klausem nic společného a za druhé pan Matějka ze strany vystoupil před rokem.

P. Khail 26.6.2013 10:26

Re: Pan Matějka je význačný členstrany SSO, která sdružuje eliní přívržence Václava Klause

Pokud vím tak předseda Svobodných p. Mach byl poradcem p. Klause takže něco společného asi mají.

P. Čása 26.6.2013 14:05

Re: Pan Matějka je význačný členstrany SSO, která sdružuje eliní přívržence Václava Klause

Ano, a proto pan Petr Mach založil vlastní politickou stranu, ve které nemá pan Václav Klaus žádnou ani čestnou funkci, nikdo ze strany s panem Klausem nejedná a dokonce oficiální reakce vedení strany na kroky pana Klause ještě v roli prezidenta byly často nesouhlasné. Ale ano, samozřejmě, že Svobodní jsou Klasovci. To je přece každému jasné. Není o tom pochyb.

P. Khail 26.6.2013 14:14

Re: Pan Matějka je význačný členstrany SSO, která sdružuje eliní přívržence Václava Klause

"Svobodní jsou Klasovci", to tu, p. Čáso, tvrdíte zatím jen vy.

S. Sedlák 26.6.2013 0:31

Bylo by to krásné

kdyby v tom nebylo pověstné kopýtko.

Nejhorší asi je, že tam je kopyt na několik čertů. Mimo nekonzistentnost tvrzení Policie stran toho, kdo byl cílem jejich snažení na začátku, je nejpodstatnější, že si osobuje právo na policejní revizi politiky bez jakékoliv zpětné vazby. Pokud demokratický stát stojí na třech pilířích, tak tenhle čtvrtý, mimo řadu je velmi nebezpečný. Jistě pro politiky, ale časem i pro společnost. Berija to (také) myslel dobře.

P. Sulc 26.6.2013 0:59

Re: Bylo by to krásné

Kde mate ty tri pilire, nebohy snilku. Vlada dela zakony, poslanci, podle befelu svych sefu, nikoliv podle svedom i, je odkyvaji. Ministr AB ze strany X protlaci zakon, ten jde do parlamentu, kde strana X poruci a poslanci, vcetne poslance-ministra jej odkyvaji.Tedy poslanec je ministrem, nebo take hejtmanem ci starostou. U senatoru to je podobne. Verit tomu ze toto, stejne jako rozdelovani vladnich kresel stranam jako pri deleni prasete po zabijacce je vyraz demokracie muze verit jen totalni vul. A jak jinak, tupy narod zblbly pivem, si to necha libit.a nikdy neprotestuje.

V. Ondys 26.6.2013 5:41

:))))))) U nás to je už tradičně poťouchlý

Když :)))) soudruzi intoši rozhodli, že pravice jsou náckové, střední vrstvu smí tvořit jen státní zaměstnanci, požitky kapitalistického luxusu nejúspěšnějších podnikavců si může dopřát pouze dokonale lidumilný papaláš a kavárenské představy navoněných bu..., ehm, :))))) mudrlantů jsou nadřazený v běžným životě selskýmu rozumu.

P. Sulc 26.6.2013 6:39

Re: :))))))) U nás to je už tradičně poťouchlý

Nevim co je to "intos" V CR neziju uz 46 let, presto se snazim cestinu nekomolit, hlavne nepouzivam anglicismy abych byl ''''svetovy", jak je v CR zvykem.. Jinak se da rici jedine to, ze sklada-li se narod z ovci ci sportovnich a pivnich blbecku, pak ovsem s nim politici zacvici. Jinak to vypada jinde v Evrope,, dokonce i Turci se bouri. Ostatni stredomorske narody ovsem take. Dockaji -li se nejake zmeny k lepsimu, je otazka, nicmene ti, co drzi hubu a krok, se ji nedockaji zcela urcite, prestoze prave takove to pripossrrane narody cekaji, ze nekdo jiny za ne bude tajat horke kastany.z ohne. Ale je jiste ze bouchani rukou do stolu a brblani co ''''oni, oni'''' udelali ci neudelali, k nicemu nevede. Stale mam na mysli tech 300 tisic sportovnich blbu, co kdysi vitalo hokejisty ale co se nedozaduji nove a lepsi ustavy.

V. Ondys 26.6.2013 7:26

Re: :))))))) U nás to je už tradičně poťouchlý

Intoš je jedinec s příkladným společenským :)))))))) postojem, kterej jako mamánek musí mít hubu přisátou k nějakýmu cecku, aby uspěl v boji o přežití a nemusel si stát za svým, vždycky udatně :))))))) žene okolní vpřed za společenským pokrokem na základě kavárenskejch představ, poněvadž by působil směšně, kdyby se svou vizáží :))))) asi z častejch návštěv Trosek :)))))))) povzbudivě křičel: "Za mnou!"

M. Stuchlik 26.6.2013 0:25

Kecy

Tahle policie slouží akorát tak k odstranění zvolené vlády a nastolení nikým nevolené a nikomu nezodpovědné vlády. A vydělá na tom akorát StBáckoKGBácká mafie

J. Mannheim 26.6.2013 10:07

Re: Kecy

ta tady vydělává už od roku 1989 - nejdříve neviditelná ruka, pak opoziční smlouva a nakonec sekvence dvou posledních prezidentů