24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 5.12.2010 14:30

Re: lidé nad systémy

To jste napsal moc hezky a výstižně!

J. Ráž 5.12.2010 13:43

Re: Vnímám to podobně, // Já též

Ač nejsem příznivcem podobně  "přímočarých" projevů, poslední věta Vašeho příspěvku mne pobavila...fakt vtipné!

M. Kopřiva 3.12.2010 11:40

Re: Není snad PUČ (!!!) podvodem ?

P.S. Není snad podvodem PUČ (!), upečený předem domluvenými jednotlivci tajně v noci, bez účasti volebního VÍTĚZE v nějaké gynekologické ordinaci ? Stačí jen trochu extrapolace a mohlo jít i o ozbrojený puč, pokud byla potichu informována místní policie a ochranky. Novináři byli již v posteli pod peřinou a i to mohlo hrát svou strategickou roli pučistů.   

M. Kopřiva 3.12.2010 11:21

Není snad PUČ (!!!) podvodem ?

F. Matousek 3.12.2010 8:42

Re: Pravda a láska,vítěz voleb a to ostatní.

vetsí blábol jsem uz dlouho necetl.

O. Kadlec 2.12.2010 21:52

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Nepochopitelné je proč nejste ve Švýcarsku.

Chováte se jako člověk který sedí v restauraci s jídelním lístkem v ruce a stěžujete si okolním stolům, že v této restauraci se nevaří opravdové jídlo. Přitom okolo vás lidi jedí. A vy tvrdíte, že to není opravdové jídlo, že opravdové jídlo mají jen ve Švýcarsku.

Dříve někdo později vám někdo nakvašeně řekne proč tedy neobědváte tam.

A vy budete ve všech restauracích celý život opakovat že chcete to opravdové jídlo, co mají ve Švýcarsku - a co jste v životě neochutnal.

Čili: není na tom špatného nic, jen se chováte jako cvok.

J. Kulheim 2.12.2010 21:33

Re: Pokud

Čím menší město nebo vesnice, tím větší průnik programů všech stran a uskupení  v obci nebo ve městě.  V Praze řeší zastupitelstvo místní problémy. Různé strany můžou mít různé priority a různý způsob řešení pražských problémů. Problémy jsou pro všechny stejné.

Něco jiného jsou celostátní problémy a jejich řešení. I zde musí strany po volbách najít řešení.

F. Doušek 2.12.2010 21:18

Re: Pokud

podle toho, co TOP 09 nabídla ČSSD, byl programový průnik ještě vyšší.

V. Dostál 2.12.2010 20:48

Pokud

je pravda , že ODS má v Praze 90% společného volebního programu s ČSSD a ČSSD dokonce 95% s ODS, je s podivem, proč se tyto strany nesloučí.

P. Čech 2.12.2010 20:26

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Zajímalo by mne od Vás, co je špatného na tom, když někdo (já) chce opravdovou demokracii. Skutečnou vládu občanů, což nic jiného než demokracie není. Vládu občanů i nad politickými stranami, pokud jsou ve své vůli v menšině. A to jsou vždy a ve všech případech. Inspiruji se ve Švýcarsku, kde to funguje. Funguje-li to někde, musí to logicky fungovat i jinde. Řeči o tom, že naši lidé nejsou Švýcaři neberu. Švýcaři před cca 50 lety také nebyli takoví jakými jsou dnes. Vychoval je právě ten jejich systém.

P. Čech 2.12.2010 20:19

Re: lidé nad systémy

Jsem přesvědčen o tom, že většina lidí v našem státě taková je. Jenom je zapotřebí jim dát příležitost a nepodceňovat je. Nikdo totiž nikdy nedospěje, bude-li jej někdo jiný vodit za ručičku. Ne nadarmo se říká : "Hodit do vody, on již poplave sám".

M. Matoušek 2.12.2010 18:56

Pravda a láska,vítěz voleb a to ostatní.

Když po parlamentních volbách,před kterými proběhla vajíčkiáda a novinářská kampaň proti Paroubkovi, dostala nejvíce hlasů ČSSD,byla ze hry právě ČSSD vyšachována a pravdoláskovi Havlovi to vůbec nevadilo.A pokud jde o pravdu a lásku Havlovu?Je to licoměrnost.Láska k Olze byla taková,že už za jejího života ji podváděl s Veškrnovou.A pravda?Osobně považuji Havla za nejulhanějšíh ze všechprezidentů.Vzpomenu jak chtěl bých prezidentem jen do řádných voleb,že nás přesvědčí jak je pro socialismus,kdy tvrdil že komunisti lžouže bude mnoho nezaměstnaných protože "my" na to máme odborníky.Nakonec byl prezidentem volen a zvolen čtyřikrát.

J. Anděl 2.12.2010 18:32

Re: lidé nad systémy

Vážený pane Čechu, jsem přesvědčený, že systém, o kterém mluvíte, je odměnou pro mravní a dospělý národ s dospělými a zodpovědnými lidmi. Není zadarmo. U nás zatím není z určitých (vyplývajících) důvodů.

J. Anděl 2.12.2010 18:27

Re: lidé nad systémy

Podívejte se, já se také cítím tak, že jsem byl uveden v omyl. Vycházel jsem například z rétorických protikladů a nesnášenlivosti mezi ODS a ČSSD. Jistě i to mě ovlivnilo. Nevolil jsem žádnou ze stran, které jsou v Praze v zastupitelstvu, ale vnímal jsem kampaň všech stran a tohle tudíž vnímám na sobě trochu jako podvod. Fascinuje mě, že někdo argumentuje tím, že podvedení se mohou cítit jen voliči ODS, resp. ČSSD. Není to pravda, i ostatní si dělali závěry na základě toho, co dané strany deklarovaly.

Souhlasím s Vámi v daných připomínkách.

Na co jsem upozorňoval ve svém příspěvku - tyto věci se nutně budou dít nezávisle na tom, jaký politický systém tu budeme mít, protože tento vzorec chování odpovídá řekněme úrovni civilizovanosti ČR. Ovšem neříkám, že je špatné věřit v lepší možnosti či ve změnu. Nejsem cynik nebo nihilista. Pouze se domnívám, že se to nedá změnit úpravami volebních pravidel či politického systému.

Pravda (a láska) jsou dnes vysmívaná slova. Nu, dokud k nim budeme mít cynický přístup (k těm slovům a tomu, co znamenají, ne nutně k "lidem okolo pana Havla"), budeme mít politiky, kteří mají cynický přístup k pravdě.

J. Šimek 2.12.2010 17:14

Re: lidé nad systémy

Pardon, rozhodující výsledek je jaký ? Překrouceno hezky, odpověď žádná.

J. Bořický 2.12.2010 17:12

Myslím,

že by mnohým nevadila koalice ,ODS a ČSSD ,ale vadí osoby a obsazení.Tam se stále opakují "profláknutí"-viz.Hulínský,Blažek,Březina a další.

L. Kubeš 2.12.2010 17:08

Re: Pražští představitelé ODS

Naprostý souhlas, podstatou problému je divadlo sehrané před volbami jak ODS, tak i ČSSD. Jediné co zůstalo platné z celé jejich předvolební kampaně je jejich vzájemné obviňování, že protistrana jsou zloději a korupčníci. Asi proto existuje ten 95% průnik programů, hoši se mezi sebou dostatečně znají, a tak vědí, že mimo tu korupci jim o nic jiného opravdu nejde... =)).

O. Kadlec 2.12.2010 16:56

Re: Občan Havel

:-)))

Ty vedeš!

"Chceme klid na práci!" povídala Marie Kabrhelová v televizi témuž občanovi a pár "křiklounům" kolem něj.

V. Michl 2.12.2010 16:52

Občan Havel

a pár voličů TOP se předvedlo jako "správní" demokraté. Jenom doufám, že ti křiklouni už skončili a půjdou pracovat.

O. Kadlec 2.12.2010 16:12

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Pane Čech - víte že jste nevyléčitelný mimoň. S vámi není rozumná řeč.

O. Kadlec 2.12.2010 16:10

Re: lidé nad systémy

V Praze přece nejde o pravici a levici!

P. Čech 2.12.2010 16:09

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Ano, člověk může využívat výsledky jejich práce, pokud pracují v jeho zájmu. U nás ovšem práce politických stran je zúžena pouze na boj o moc nad občany a udržení si této moci. Jinou práci politických stran můžete hledat jako jehlu v kupce sena. Možná nějakou najdete. Občané se mohou zajímat a zajímají se o to kdo a jak vládne. Je jim to však platné jako mrtvému kadidlo. Nemají v rukou nástroje, jak svou vůli nastolit. Veškeré nástroje drží v rukou opět politické strany. Je to totiž diktatura měnšiny. A o tom to je.

P. Čech 2.12.2010 16:01

Re: lidé nad systémy

Vážený pane, žádný systém není a ani nemůže být spravedlivý ke všem, jichž se týká. Demokracie ovšem může být spravedlivá k většině občanů a to zejména tehdy, kdy mají všichni občané stejná práva a stejné povinnosti. Zde mám na mysli občanská práva a občanské povinnosti, jejichž taxativní výčet je nutno uvést v zákoně. Tato práva a povinnosti musí být vymahatelná a to rychle a bez prodlení. Také je možno říci, že neplní-li si někdo ony povinnosti automaticky ztrácí ona práva. Pokud tomu tak nebude a to obzvláště u nás, potom nejenže není možno hovořit o demokracii, ale ani o spravedlnosti pro většinu občanů.

J. Šimek 2.12.2010 15:42

Re: Stojí vůbec těch pár kraválistů za diskuzi?

Opakem je významný vliv mafie, která používá ODS a ČSSD jako pilitické krytí.

J. Effenberk 2.12.2010 15:40

Re: lidé nad systémy

A pokud deklaratorně pravicová TOP09 nedokáže sestavit koalici s druhou pravicovou stranou ODS a nabídne koaliční smlouvu levicové ČSSD, tak je chyba kde ? Ve voličích ?

J. Effenberk 2.12.2010 15:38

Stojí vůbec těch pár kraválistů za diskuzi?

Ta, víceméně TOPkou, organizovaná uřvaná klaka je naprosto bezvýznamná. A Havel? Věkem získaná senilita a demence nezná vyjímek.

P. Čech 2.12.2010 15:29

Re: My Prahu nedáme, radši ji zbouráme !

Jste asi snílek. Kdo má tuto zákonnou úpravu navrhnout? Občan?Tomu to systém nedovoluje. Komu ji má navrhnout? Politickým stranám, kterým jako jediným tento systém vyhovuje? Naprostá zbytečnost. Nikdo jiný než zase politické strany nemůže takovýto návrh uvést v život. A ony to neudělají. Byly by totiž samy proti sobě, proti své nikým nekontrolovatelné moci nad občany země. Musíme si počkat, až lidé procitnou a naplní se historií prokázaná a opakující se posloupnost nálady občanů. Revoluce, euforie, zklamání, rezignace, hněv, revoluce. Kdepak se asi dnes nacházíme?

P. Čech 2.12.2010 15:21

Re: lidé nad systémy

Ano, systém, který si lidé zvolí. Pravdu máte pouze v případě, že si systém lidé zvolí přímo a to v referendu. Bohužel náš systém si lidé nezvolili, byl jim nadiktován. Nadiktován parlamentem, který jej schválil (ústava). Celý systém, který nedovoluje občanům vyjádřit se k nejzákladnějšímu zákonu, jímž je ústava přímo je odsouzeníhodný a nemá s demokracií nic společného. Schvalovali jej totiž poslanci, kteří, jsouce členy povolební koalice, která rovněž nebyla volena (ani nepřímo), neměli k tomuto hlasování legitimitu. Žijeme totiž v tuhé, dokonce uzákoněné diktatuře politických stran a nelegitimních koalic. Na hlavu je tak postaven i onen článek ústavy, který říká, že lid je zdrojem veškeré moci ve státě. Pravda je jiná. Zdrojem moci ve státě jsou politické strany, ev. jejich koalice, které nedovolují onomu lidu se k nim ani vyjádřit. O tom to je.

J. Šimek 2.12.2010 14:45

Re: lidé nad systémy

Jenže v demokracii platí systém volné soutěže politických stran a na tomto základě byla vedena předvolební kampaň i volby proběhly na základě stranických kandidátek. Podvod na voličích spočívá v tom, že to bylo záměrné uvedení v omyl, když následně soupeřící patraje deklarují, že mají 95% volební průnik. To nebyla volná soutěž politických stran, to z pohledu voliče kandidovala jedna strana na dvou kandidátkách.

Druhá poznámka - pokud deklaratorně pravicová ODS nedokáže sestavit koalici s druhou pravicovou stranou TOP09, ale najde volební průnik s levicovou ČSSD, tak je chyba kde ? Ve voličích ?

J. Kanioková 2.12.2010 13:48

Dík za odkaz,

výborné zhodnocení, na Refles až dost moc nezvyklé..