18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Kadlec 2.12.2010 11:08

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Tak to je pane Čulík věta nepravdivá. Já například jsem při své práci taky úředníka ani politika nepotřebuji. Náhodou. Ale stačí abych byla například architekt, a jestli něco umím potřebuji aby mi to taky někdo schválil. A příběhy podnikatelů o tom jak jim stát nebo obec hází klacky pod nohy protože nesolí - ty by vydaly na celou knihovnu.

P. Čulík 2.12.2010 11:14

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Vážená paní, O.Kadlec je vaše umělecké jméno? A nějak nechápu, co je nepravdivého na větě, že když někdo něco umí, nepotřebuje ke svému zaměstnání politické strany. A jestli máte problém s házením klacků pod nohy na magistrátu, tak aniž si dělám přehnané iluze o Topce, pod jejich vedením by magistrát fungoval lépe.

O. Kadlec 2.12.2010 11:23

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

:-))

Ano, člověk nepotřebuje osobně politické strany. Ale potřebuje a používá "výsledky jejich práce". Proto se taky mnoho lidí, co něco umí, zajímá o to kdo a jak vládne. Mně osobně v mým postavení by to mohlo být jedno, ale není.

P. Čech 2.12.2010 16:09

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Ano, člověk může využívat výsledky jejich práce, pokud pracují v jeho zájmu. U nás ovšem práce politických stran je zúžena pouze na boj o moc nad občany a udržení si této moci. Jinou práci politických stran můžete hledat jako jehlu v kupce sena. Možná nějakou najdete. Občané se mohou zajímat a zajímají se o to kdo a jak vládne. Je jim to však platné jako mrtvému kadidlo. Nemají v rukou nástroje, jak svou vůli nastolit. Veškeré nástroje drží v rukou opět politické strany. Je to totiž diktatura měnšiny. A o tom to je.

O. Kadlec 2.12.2010 16:12

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Pane Čech - víte že jste nevyléčitelný mimoň. S vámi není rozumná řeč.

P. Čech 2.12.2010 20:26

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Zajímalo by mne od Vás, co je špatného na tom, když někdo (já) chce opravdovou demokracii. Skutečnou vládu občanů, což nic jiného než demokracie není. Vládu občanů i nad politickými stranami, pokud jsou ve své vůli v menšině. A to jsou vždy a ve všech případech. Inspiruji se ve Švýcarsku, kde to funguje. Funguje-li to někde, musí to logicky fungovat i jinde. Řeči o tom, že naši lidé nejsou Švýcaři neberu. Švýcaři před cca 50 lety také nebyli takoví jakými jsou dnes. Vychoval je právě ten jejich systém.

O. Kadlec 2.12.2010 21:52

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Nepochopitelné je proč nejste ve Švýcarsku.

Chováte se jako člověk který sedí v restauraci s jídelním lístkem v ruce a stěžujete si okolním stolům, že v této restauraci se nevaří opravdové jídlo. Přitom okolo vás lidi jedí. A vy tvrdíte, že to není opravdové jídlo, že opravdové jídlo mají jen ve Švýcarsku.

Dříve někdo později vám někdo nakvašeně řekne proč tedy neobědváte tam.

A vy budete ve všech restauracích celý život opakovat že chcete to opravdové jídlo, co mají ve Švýcarsku - a co jste v životě neochutnal.

Čili: není na tom špatného nic, jen se chováte jako cvok.

O. Kadlec 2.12.2010 10:54

Re: Od několika svých známých, co pracují na magistrátu,

Na bezpečných pozicích je spousta pražáků závislá. Zvláště dnes kdy státní úřady zeštíhlují a škol bude ubývat. Z korupce taky žije mnoho lidí. Mnozí podnikatelé taky potřebují, aby jejich kanál k obchodu zůstal otevřený.

Je tedy omyl se domnívat, že zachování pražské národní fronty je v zájmu jen dvou viditelných sociálních demokratů a několika velkých kmotrů za ODS.

Z toho ale taky vyrůstá nespokojenost všech ostatních bez ohledu na víru a politické preference. NF to svádí na topku, ale ta se stala praporem jen proto že ona se tam dostala. Tahle opozice, jestli nebudou úplně blbí, ji v příštích letech může posílit.

A. Čepek 2.12.2010 9:55

podstatný je výsledek

A. Čepek 2.12.2010 10:01

Re: podstatný je výsledek

... a ne kdo koho podvedl, Výsledek je, že ODS má primátora, ČSSD se dostala na pozice o kterých si v Praze mohla tak leda zdát.

Výsledek také je, že v Praze ODS přišla o polovinu voličů. A jestli toto je výsledek, který si voliči ODS přáli se dozvíme za čtyři roky. O tom, jestli ODS získá ztracené voliče zpět nebo ještě více oslabí rozhodnou příští volby.

V zemi kde morálka je mnohými politiky považovana za cosi směšného a dětinského nemá smysl zde (na tomto fóru) o ničem jiném než o strohých faktech hovořit. Připomínám tedy jeden z uvedených faktů, ODS přišla zatím o polovinu svých voličů.

M. Moravcová 2.12.2010 10:49

Re: podstatný je výsledek

Souhlasím, řekl jste to jasně, stručně, stízlivě a bez urážek.

O. Kadlec 2.12.2010 11:04

Re: podstatný je výsledek

Jen bych vás pane doplnil: morálka je mnohými VOLIČI považována za cosi směšného, dětinského. Protože z voličů se berou ti politici dá se jejich obraz předpokládat. Má životní zkušenost (poznal jsem pár politiků zblízka) mi říká, že politici jsou obvykle to lepší z okruhu jejich voličů. Ale ne o moc lepší.

A. Čepek 2.12.2010 11:11

Re: podstatný je výsledek

Máte pravdu, jsou to spojité nádoby, voliči + politici => stav společnosti.

J. Schwarz 2.12.2010 9:53

Pražští představitelé ODS

a ČSSD nahrávají svými prohlášeními svým oponentům sami na smeč. Co takové tvrzení, že programy ČSSD a ODS mají 95% "průnik"? Kdy bude slučovací sjezd? Pochybuju totiž, že 90% průnik mají  názory jednotlivých názorových proudů uvnitř ČSSD či ODS. Při takovém počínání stran to dopadá tak, že se bere jako fakt, že praha musí mít starostu, radu atp. Občané  pak nevolí politiku, jen vybírají, kolik lidí z které party "vyhraje jackpot" a shrábne parádní výslužku za nic. Je to obdoba Sportky, jen s tou obměnou, že je pro plebs povinná /každý zaplatí/ ale číselné kombinace dostane přiděleny jen skupina vyvolených /kandidáti/. Ti mají nakonec ještě možnost jakéhosi losu s cinknutými žetony a la výběrové řízení v Karlových Varech, kde se "losující" přebíral 20 minut v osudí než vylovil toho správného výherce. Říkám fuj a stěhuji se na chatu do lesů. Být členem jakékoli obce se blíží statusu dojné krávy. Původně hrdé označení "občan" získává čím dál víc pejorativní nádech.

L. Kubeš 2.12.2010 17:08

Re: Pražští představitelé ODS

Naprostý souhlas, podstatou problému je divadlo sehrané před volbami jak ODS, tak i ČSSD. Jediné co zůstalo platné z celé jejich předvolební kampaně je jejich vzájemné obviňování, že protistrana jsou zloději a korupčníci. Asi proto existuje ten 95% průnik programů, hoši se mezi sebou dostatečně znají, a tak vědí, že mimo tu korupci jim o nic jiného opravdu nejde... =)).

P. Čech 2.12.2010 9:38

Pane Krejčí,

na základě Vašich jiných příspěvků jsem si myslel, že jste soudný a přemýšlivý člověk. Nějak mi to ale nejde dohromady s tím, co jste zde napsal. Myslím si, že lidé chtějí změnu, ovšem mnoho z nich neví, jakou. Budete-li o věci více přemýšlet, musíte zákonitě dojít k závěru, že naše ústava v současném znění a s ní související volební zákon, tedy celý systém, žádnou změnu nepřipouští. Je totiž bývalými komunisty velmi dobře (v negativním slova smyslu) vymyšlen a to tak, aby jakákoliv změna byla velmi těžko proveditelná. Poměrný volební systém totiž není schopen nikdy vygenerovat vládu většiny (nadpoloviční) občanů-voličů. Nutí politické strany a předjímá nutnost tvorby povolebních koalic, které nejsou ve volbách nikým voleny, stejně tak, jako jejich programy. Voliči volí programy jednotlivých stran. Proto, aby jakás takás "většina" byla vytvořena ve sněmovně a kdekoliv jinde, jsou uměle handlovány koalice, do kteréhožto procesu nemá volič právo jakkoliv zasahovat. Nejsem a priori proti koalicím, ale jedinou koalicí, kterou jsem ochoten akceptovat a která je jako jediná legitimní, je koalice  p  ř  e  d  v  o  l  e  b  n  í  . Tato má svůj předvolební program a je voliči volena ve volbách. Získává tedy voličské hlasy a může vyhrát volby. Naproti tomu koalice povolební žádné hlasy voličů nezískává, je naopak pouze vyhandlovaná mocichtivými jedinci a to s podezřením na vysoce korupční jednání. Toto handlování předjímá naše ústava a volební zákon, je tedy legální. Nikoliv však legitimní. Žádný volič žádné povolební koalici totiž legitimitu nedává. Toto jednání vytváří z naší země (a nejen z ní) směšný Kocourkov a soudný člověk na to musí, při troše přemýšlení, přijít. Pokud si to volič neuvědomí a nezachová se podle toho, nikdy k žádné změně, kterou si přeje, nemůže dojít.

K. Janyška 2.12.2010 9:41

Re: Pane Krejčí,

Myslím, že jste nečetl návrh preambule smlouvy TOP 09 s ČSSD, že ne, P. Čechu ?! Dzp.

J. Schwarz 2.12.2010 9:57

Re: Pane Krejčí,

Pan Čech má částečnou pravdu. Určitě je totiž podvodem na voličích, utvoří-li povolební koalici strany, které se před volbami zapřísahaly že jakákoli jejich spolupráce je nemožná.

P. Čech 2.12.2010 10:22

Re: Pane Krejčí,

Pane Schwarzi, zde máte částečnou pravdu Vy. Podsouváte mi něco, co jsem neřekl. Chtěl jsem říci, že jsem proti jakékoliv formě tvorby koalic  p  o  v  o  l  e  b  n  í  c  h  , které nemají a nikdy nebudou mít legitimitu. Chtějí-li onu legitimitu mít, musí vytvořit koalici před volbami a s koaličním programem do voleb jít. Vyhrají-li následně volby, mají legitimní právo vládnout. Je to nutná podmínka v demojkracii. Nutná, nikoliv však postačující. Aby bylo možno bez uzardění mluvit o tom, že zdrojem veškeré moci je  lid (lépe řečeno občan), musí mít tento možnost přímé kontroly. Tuto možnost v demokratickém státě dává občanům referendum, jehož výsledky jsou obecně závazné. Cokoliv jiného je podvodem na voličích a to zejména povolební koalice a to jakékoliv.

P. Čech 2.12.2010 10:26

Re: Pane Krejčí,

Pane Janyško, nemluvím zde o TOP 09, ČSSD, ODS či jakékoliv jiné straně. Mluvím o povolebních koalicích obecně a takto je to také nutno chápat. Jednotlivé strany získaly ve volbách určitý počet hlasů voličů. Jejich povolební koalice (jakékoliv) ani opět jakýkoliv koaliční program ve volbách žádný hlas neobdržela. O tom to je. Je to o té legitimitě.

K. Janyška 2.12.2010 9:28

Ještě jednou, uteklo mi to ! Dzp.

Samozřejmě, že ODS voliče nepodvedla ! A svoje už vůbec ne ! Vždyť pro ně získala primátora ! A na cizí se může akorát tak vykašlat !  Dzp.

Z. Rychlý 2.12.2010 10:10

Re: Ještě jednou, uteklo mi to ! Dzp.

Vyhrát za KAŽDOU cenu se nemusí vyplatit.

K. Janyška 2.12.2010 9:26

Samozřejmě, že nepodvedal ! A svoje už vůbec ne ! Výdyť prpo ně získalaq primátora ! Dzp.

K. Berka 2.12.2010 9:22

Pohled na Phu z dáli.

J. Kanioková 2.12.2010 13:48

Dík za odkaz,

výborné zhodnocení, na Refles až dost moc nezvyklé..

T. Pansky 2.12.2010 6:35

Budme tolerantni. Je dobre, ze se lide svobodne vyjadrili a protestovali. Maji ...

... na to pravo.  Neni treba nikomu nadavat pravdolaskovci nebo topky.  Je take faktem, ze dve strany jednaly zpusobem, za ktery ponesou politicke nasledky.  Ja osobne verim, ze je v tom vice.  Na prazskem magistrate v poslednich mesicich padala trestni oznameni.  Tady uz nejde jen o penize, tady by mohlo par lidi skoncit v chladku (ti, ce se nestacili ukryt do senatu ci na zastupitelstvi v zahranici).  Proti tomu je par vajicek a trochu kravalu celkem nic.  ... Nic se nedeje.  Prazane maji to, co si zvolili.  Ti, co nejsou spokojeni, ale maji pravo rici svuj nazor.  top0625top@hotmail.com

J. Schwarz 2.12.2010 10:00

Re: Budme tolerantni. Je dobre, ze se lide svobodne vyjadrili a protestovali. Maji ...

Taky se mi pražská koalice nelíbí, ale hulákat na magistrát bych nešel. Velice bych si ale rozmyslel, koho volit v příštích volbách. A různé lumpárny snad po 4 letech ještě promlčené nejsou. Nakonec, trestní oznámení nemusí podávat jen primátor a vyšetřování neprovádí pražská městská policie.

O. Kadlec 2.12.2010 0:57

další cynik v řadě

To je zajimavý kolik lidí negóme co to jsou volby, že například nejde o počty.

Tento pán ani nepochopil co měl ten bugr na radnici asitak znamenat. Natvrdlej. Když neví, měl by se účastníků zeptat. Ale on neví že neví. Prostě natvrdlej.

M. Varadinková 2.12.2010 9:07

Re: další cynik v řadě

A co tedy měl ten bugr znamenat?

http://www.reflex.cz/clanek/politika/39553/demonstrace-na-prazske-radnici-listopadova-krize-na-pokracovani.html