24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

GLOSA: Podle Grospiče o okupaci nešlo

Dne 21.8.2018 vystoupil v ČT24 v debatě i soudruh Stanislav Grospič (místopředseda KSČM). Podle něj před padesáti lety 21.8.1968 o okupaci v žádném případě nešlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Růžička 26.8.2018 15:30

Podle každého komunistického

dobytka nešlo o okupaci...tehdejšího ani dnešního...žádný objev.

L. Písařík 26.8.2018 7:32

I kdybys komunistu stokrát přelakoval

Kousek laku odškrábněš, a opět vidíš tu rudou barvu. Už dávno jeden pravil: Bývalý komunista je něco jako bývalý černoch.

J. Fridrich 26.8.2018 6:50

Někteří naši MIMOZEMŠT'ANÉ říkají, že dnešní komunisti

Někteří naši MIMOZEMŠT'ANÉ říkají, že dnešní komunisti jsou JINÍ, než ti, co vraždili a zavírali ty nejlepší z našeho národa po uchopení moci, ale oni NEJSOU JINÍ, jen ještě nemají tu absolutní moc k páchání těch svých odporných zločinů, ale škodí a rozvrací naši společnost celou porevoluční dobu..

Zcela stejné je to s údajnou změnou Ruska po rozpadu SSSR a tak zvaného odchodu komunistů od moci - oni jsou stále velkým nebezpečím pro své sousedy a celý svět. V čele mají agenta KGB a člena komunistické strany s imperiálními snahami.

J. Farda 25.8.2018 23:54

Souh Grospič není

aní ču***, ani pí**, jak ho charakterisují politicky nevyspělí, dobu reálného socíku nepochopitelně přeživší a politicky zaostalí souzi spoluobčané. Souh Grospič je jen živoucím reliktem bolševismu zavedenému v Československu partou Gottvaldových bolševických vysočanských (kluků) výtržníků, charakterisovaných týmž souhem (Klémou) slovy "komunisté jsou lidé zvláštního ražení! " To dokázali, po jeho slovním projevu v předválečném parlamentu, že se komunisté jezdí do Moskvy učit věšet buržousty, a pod druhé válce dokonané i věšením nejen buržoustů a "třídních" (Píka, Horáková) nepřátel, ale svých zavržených (Reicin, Clementis) souhů. Souh Gusak byl jen slabčákem té správné bolševické tvrdosti, bohužel, škoda, že v době zostřování třídnho boje unikl díky nepochopitelné slabosti soudních orgánů oprátce! Řádný bolševik zůstane bolševikem (Grosič. Skála, Semmelová, Falmer vulgo Filip), i kdyby čert na koze jezdil! Poslední bitva vzplála ... da živjot Gosudar Rossiji VVP, naděžda vsjevo mirovo Mira! :-) P.S. Quislinkovští kolaboranti to nikdy, sorry jako, neměli jednoduché, miserere mei... :-(

L. Písařík 26.8.2018 7:34

Re: Souh Grospič není

A co soudruh DUBček. I v roce 1990 stále chtěl budovat socialismus s lidskou tváří.

J. Chaloupka 25.8.2018 18:41

dnes nám hrozí největší nebezpečí od agresivní polityky USA

Jistě každý člověk má právo na svůj názor ,byť byl tak hloupý jaký vyplodil pan poslanec , jinak člověk vypadající poměrně rozumně , jenže jak se říká starého koně novým kouskům nenaučíš. Jestli tedy pan Grospič říká , že srpen 1968 nebyla sovětská okupace , pak je mi jej opravdu srdečně líto. Naštěstí s ním jako tehdy tak i dnes 99% lidí nesouhlasí . Je zcela lhostejné zda tomu budeme říkat , intervence, okupace, vojenské obsazení či (hloupý) pokus o záchranu socialismu v naší zemi. Naštěstí dnes už žádný SSSR není a Rusko je stejným kapitalistickým státem jako my nebo USA takže místo šíření komunistické ideologie se dnes ve světě bojuje o světové trhy a velmocenské ambice Ruska ,USA a Číny . A AČ NERAD MUSÍM DODAT ŽE DNES NÁM A SVĚTU HROZÍ MNOHEM VĚTŠÍ NEBEZPEČÍ OD AGRESIVNÍ A DOBRODRUŽNÍ POLITIKY USA NEŽ OD OBOU DALŠÍCH VELMOCÍ TJ. ČÍNY A RUSKA DOHROMADY.

R. Langer 25.8.2018 19:21

Re: dnes nám hrozí největší nebezpečí od agresivní polityky USA

Jaké nebezpečí? USA se nás chystá obsadit? Buďte konkrétnější. :-D

P. Kmoníček 26.8.2018 9:12

Re: dnes nám hrozí největší nebezpečí od agresivní polityky USA

A i kdyby se nás chystaly obsadit, tak by to byla pro nás jedině výhra.

K. Janyška 25.8.2018 20:16

Re: dnes nám hrozí největší nebezpečí od agresivní polityky USA

USA jsou jediným skutečným obráncem civilizace a civilizovaných. Kolikrát to budu říkat ? Dzp.

J. Lepka 25.8.2018 15:49

Z hlediska svého světového názoru,

tedy internacionálního socialismu, má s. Grospič jistě pravdu. Ovšem, jak se s tím snoubí přísaha poslance ČR je jiná věc, zbavení mandátu je myslím na místě. V každém případě aspoň pár facek.

K. Janyška 25.8.2018 9:56

Grospič má ze svého zločineckého hlediska pravdu.

Byl to akt pomoci zločinných komunistů zločinným komunistům...Dzp.

P. Flener 25.8.2018 9:54

Grospíča byl v televizi výbornej !!!

Takového demagoga a trotla vidí člověk málokdy. Měli by ho dát do klece v ZOO, aby se na něj lidi chodili dívat. Komunisté a TV by měli vysílat takové besedy častěji - lepší se člověk nepobaví. Je vidět, že KSČ a její protagonisté, kterým se nesprávně také říká "lidi" se nemění. Všichni komunisté ví, že komunismus nikde není a nebude - o co tedy "bojují" v parlamentu a v médiích???? Jednoznačně ne o světskou spravedlnost, jen o zachování svých postů a bezpracných příjmů. Taková demokracie je jasně odsouzena k záhubě.

J. Farda 26.8.2018 0:44

Re: Grospíča byl v televizi výbornej !!!

Ale třeba by mohli pomoci companěrosouhovi Madurovi ve Venezuele vybudovat konečně ten správný, konečně nezkomromitýrovaný socijálizmuz ... a že zdroje na to tam mají! Venceremos, companěros! :-(

P. Lenc 25.8.2018 9:23

Soudruh Grospič

pouze uvedl ten jediný správný, internacionální pohled.Nakonec, soudružka Semelová a jiní soudruzi tento pohled vyjádřili na protestní demonstraci u Koněvova pomníku dostatečně jasně.Tato rudá pakáž je díky Havlovu "nejsme jako oni" stále stejně odporná a legální.Dobře nám tak.

J. Dvorská 25.8.2018 9:14

dodatek

Byla velká chyba po roce 1989, že bolševici nešli ke zdi ! Byl by pokoj !

P. Lenc 25.8.2018 9:23

Re: dodatek

Vidím to velice podobně.

J. Cyrany 25.8.2018 10:44

Re: dodatek

Jako všichni ? Nebo jen někteří a kdo by o tom rozhodoval kdo ano a kdo ne ?

S. Rehulka 25.8.2018 11:45

Re: dodatek

Ne, nešlo postřílet desetinu obyvatelstva, ale kulku zasloužili vyšetřovatelé StB, bachaři, kteří ubližovali muklům,(prokazatelní) udavači, soudci a ti, kdo veřejně souhlasili s popravami, důstojníci Pohraniční Stráže, kteří nařizovali PSákům střílet a pouštět psy. A hlavně ti, kteří vědomě vedli republiku jako kolonii Sovětů a kolaborovali s KGB a GRU, prostě ty pravé, rudé svině !

Ta zbylá většina členů KSČ byla "u komunistů" jenom z vyčůranosti, zbabělosti a hlouposti, protože ideály už po "historických" událostech musili dávno ztratit. Ty budou trestat jen jejich špatné sny a strach, co kdyby !

M. Prokop 25.8.2018 15:27

Re: dodatek

S tou prokazatelností je problém.

Souhlasil bych s myšlenkou, ale jsem si vědom praktické nemožnosti provedení.

J. Lepka 25.8.2018 15:43

Re: dodatek

Do jisté míry máte pravdu, on už J.S.Machar svého času napsal : ...deset tisíc šibeniček a na nich deset tisíc malých pevných smyček. Ovšem problém je s morálním kreditem kovaných soudruhů. Jak historická pravda dokazuje, byli by z nich první adepti na to odporné katovské řemeslo. |Snad by to šlo řešit zákazem státní služby a některých povolání u registrovaných členů KSČ. Bohužel, ty největší swině tam nebyly a měly (a zřejmě stále mají) v kapse odznak jiné organizace.

V. Čermák 25.8.2018 11:30

Re: dodatek

Havel to nechtěl.....

A. Nový 25.8.2018 13:03

:-))

To byste dnes nemohl adorovat ex bolševika a donašeče StB Babiše, hlupáčku Čermáku.

P. Flener 26.8.2018 11:59

Re: dodatek

Každá skutečná revoluce jako vyostření antagonistického střetu končila pro některé u zdi či na šibenici. I Luvík XVI ve Francii skončil s manželkou na gilotině. Tak se mělo vyřešit i to komunistické bezmezné svinstvo, které tady trvalo od r. 48 do 1989.

J. Dvorská 26.8.2018 13:26

Re: dodatek

Přesně tak !

J. Cyrany 25.8.2018 8:29

Okupace ,co tím chápe ?

Ale on to tam vysvětloval. Trošku pozornosti. Jinak si asi zrovna nedával velký pozor a W. naběhl na vidle. Nechápu proč uznat okupaci , okupací je pro něj tak zásadní..

J. Vintr 25.8.2018 7:57

Ono ale opravdu o žádnou (novou) okupaci nešlo.

Sovětský svaz nás okupoval už od roku 1945. Bylo lhostejné, jestli u nás právě byli nebo nebyli ruští vojáci. Náš stát se od té doby nacházel ve stavu stoprocentní podřízenosti Moskvě. To že na jaře roku 1968 došlo k jakési revoltě našich komunistických představitelů vůči našim pánům, je jen báchorka.

J. Krejčí 25.8.2018 7:46

Komunisté jsou lidé zvláštního ražení,

tak je nazval už Stalin a vyznačují se snahou prosazovat takové principy, které odporují přirozeným zájmům většiny lidí a ještě je vydávají za vědecky zdůvodněné. Na co sáhnou to zvorají !

A. Hrbek 25.8.2018 7:09

Definice

Rozdíl mezi anexí a okupací poprvé formuloval švýcarský filosof a diplomat Emerich de Vattel ve svém díle Zákon národů. Toto rozlišení se stalo součástí mezinárodních právních norem po napoleonských válkách a později bylo zakotveno v Čtvrté úmluvě druhé haagské konference a Čtvrté ženevské úmluvě. Tyto předpisy také stanovily základní pravidla okupace. Povinností okupující mocnosti je zejména obnovit a zajistit v maximálním možném rozsahu veřejný pořádek a bezpečnost, zabezpečit dostatečné zásobování potravinami, lékařskou péči a zajistit administrativní fungování okupované oblasti.

I. Schlägel 25.8.2018 7:06

Grospič mluví tak, jak musí.

Velí mu to jeho politický instinkt a těch pár mozkových závitů, kterými disponuje.

P. Sulc 25.8.2018 6:46

A co chcete?

Kom. strana stale funguje, diky Havlovy, lide je stale voli a tohle je vysledek.