24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

GLOSA: Podivný případ

Prezident udělil milost ženě, jež byla podmíněně odsouzena za korupční jednání a jež, jak se později ukázalo, se dobře zná s prezidentovou manželkou. Lidem, na které se denně hrne příval nových a nových nestydatých korupčních kauz, taková zpráva rozhodně radost neudělá, ba naopak - naštve je.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 28.2.2012 0:21

Není to jen hlupáctví, je to ubohost a darebáctví

Prezidentské milosti se udílejí aby zmírnily t.zv nepřiměřenou tvrdost zákona, která je v "kontinentálním" pozitivním právu těžko odstranitelná. Udílení prezidentské milosti je tedy nezbytným doplňkem právního řádu (je podle ústavy výsostným prezidentovým právem a tedy i morální povinností).Stejný rozsudek přece nemá na různé osoby stejný dopad a tento dopad, který se může týkat i nevinných, na obviněném závislých osob může být pro někoho z nich zcela fatální. Jde tedy o zvážení zcela osobních podle zákona o ochraně osobnosti nezveřejnitelných údajů. Požadavek veřejného propírání těchto věcí je projevem hulvátství jak vůči omilostněným občanům, tak vůči panu prezidentovi. Občan může vystoupit proti čemukoli. Není-li ale darebák, neútočí tam, kde se protivník nemůže bránit a už vůbec ne, když mohou být těžce zasaženi jiní lidé než protivník. Ono se ale na pana prezidenta seriozně útočí dost těžko, že. Autorka tohoto článku na to očividně nemá.

J. Ptáček 27.2.2012 16:25

Urychleně imunitu, amnestie i milosti zrušit.

Náš prezident má všeobecnou imunitu a právo vyhlašovat amnestie i udělovat milosti bez jakéhokoli vysvětlování. Není sice Bůh ale má k němu velmi blízko. (Kdyby se mu třeba znelíbila Lívie a on se rozhodl ji uškrtit, nic se mu nestane, být Livií, neměl bych moc klidné spaní). A to jsme prosím měli zatím dva prezidenty, kteří se těšili dost velké podpoře jisté části veřejnosti. A teď si představte, že tam nastoupí opravdovej střhoun - to může otřást demokratickými mechanizmy státu do základu. Urychleně imunitu, amnestie i milosti zrušit, dokud je čas ! 

P. Čása 27.2.2012 13:17

V čem spočívá korupce soukromé firmy ...

V čem spočívá korupce soukromé frmy, která rozdá svoje služby zadarmo v naději, že se o kvalitě těchto služeb bude více vědět a poté tyto služby zpoplatním. Pokud vím, ta škola byla soukromá a studium zadarmo bylo součástí plánu rektora ještě před nástupem později odsouzené (pouze podmíněně).

A dále by mě zajímalo, proč by měli lidé okolo pana prezidenta tzv "držet hubu". Prezentace jejich názorů je také součástí jejich príce. Pokud se nebude jejich zaměstnavaleli líbit, co prezentují, tak je vymění. Jestli je nevymění, pak to ale automaticky neznamená, že s jejich názory souhlasí. Představte si to, posledních pár desítek let už nemusíte nutně souhlasit se vším, co Váš chleborádce říká a naopak.

P. Čása 27.2.2012 13:18

Re: V čem spočívá korupce soukromé firmy ...

Ehm, omlouvám se za překlepy, nějak mě dnes zlobí klávesnice :)

P. Schuh 27.2.2012 11:23

V deliriu

Korupce u nás přece neexistuje, takže president měl morální právo osvobodit nevinou oběť soudní mafie ! Ale co to plácám,  ani soudní mafie u nás neexistuje....

M. Pernický 27.2.2012 10:50

Prokletí neomylných.

  Dobře vám tak,že se vám to co napsala táto mlada dáma ,nelíbí. Pan president,

  je podle vás ,neomylný, a nikdo nesmí reagovat. Být president,je jenom nejvyší

  úřednická funkce a nic víc.

I. Fencl 27.2.2012 8:59

Neměl to komentovat

Klaus to neměl vůbec komentovat. Milost se neuděluje kvůli pocitům veřejnosti a obrazu vládní kanceláře, ale pro dobro lidí, jejichž causy zákony byrokraticky semlely, poněvadž na ně nestačily. Takových caus je pár za rok, ale jsou. Jsem si jist, že kdyby někdo okolnosti causy zveřejnil formou dvacetistránkové reportáže, dali by i jen trochu inteligentní lidé Klausovi za pravdu. Jak je ale pravidle, lidé okamžitě vyvotují závěry i za nedostatku informací. To třeba Sherlock nikdy nedělal - a byla to dokonce jeho první zásada.    

V. Fenzel 27.2.2012 9:35

Re: Neměl to komentovat

Takže měl Klaus podle Plzáka zatloukat, zatloukat, zatloukat.. Lidé ať drží hubu, terazky som prezidentom. Co si to ta lůza dovoluje, to, že byla naše kámoška odsouzena, je skandál a s tou soudkyní si ještě promluvíme. Ztratila naší důvěru.

I. Fencl 27.2.2012 20:04

Re: Neměl to komentovat

"Lidu" do tohohle skutečně nic není. Lid by popravoval hned.

B. Rybák 28.2.2012 0:25

Re: Neměl to komentovat

Přesně tak.

A. Novák 27.2.2012 8:21

veřejnost není přesycena korupcí.

to pouze média vytvářejí atmosféru odporu vůči politikům, kterým se přisuzuje všeobecná koruptivnost. Jasně zdokladovaných a odsouzených případů je ovšem jako šafránu...

V. Fenzel 27.2.2012 9:40

Re: veřejnost není přesycena korupcí.

 Je jich málo proto, že když už by se něco mohlo dokázat, tak dotyčný záhadně umře, nebo uteče z vlastního záchodu až na Seychely a tak podobně. Něco odhalovat, dokumentovat a nebo snad dokonce odsoudit není zájem, kdo by nám pak vládnul  

J. Hruška 27.2.2012 7:54

Husa.

Dobrý den. Jak se to říká,? "Postřelená husa kejhá.! Paní autorko, kritizovat je právo?? Bohužel, je to jen schopnost či nikoliv. Hezký den. Josef.

Š. Hašek 27.2.2012 17:37

Re: Husa.

I Vy máte recht pane Hruško.

J. Urban 27.2.2012 7:33

No ona ta sestava na Hradě

bude zaplaťbůh už brzo končit. Čeho všeho se ovšem do jejich neslavného odchodu ještě dočkáme... snad jen, že ti nazi a antisemiti nevyvolají nějakou válku :-(

R. Sedláček 27.2.2012 7:22

Ježíč to je blbý i na blondýnu

Š. Hašek 27.2.2012 17:39

Re: Ježíč to je blbý i na blondýnu

Souhlas!

Ale bacha na to! Já znám jednu solidní a chytrou přírodní blondýnu. Hezký večer!

V. Hošek 27.2.2012 6:43

Aby vy jste si nepřidala

Je zřejmé, že Vám nejde podstatu problému, ale o účelovost. Vy nejste schopna nic postatného napsat, vy jste schopna jen se přidat k davu, jen si kladu dotaz, v čím zájmu.

Z. Jaromír 27.2.2012 1:53

Máte

ostrý jazyk, možná byste ho ještě lépe uplatnila, kdybyste se věnovala i nějakým jiným tématům než těm, jichž jsou plné noviny. Odkaz na tajtrlíka se vám moc nepovedl, je to hloupý text. Navíc je v něm nepříjemná chyba ve jméně, ten Dušek, co se ztrapnil médii vydatně promrskaným oplzlým vtipem, má křestní jméno jiné než známý herec, že ano. K panu Hájkovi jen jedno : na rozdíl od většiny českých publicistů jsou jeho články velmi čtivé, myšlenkově svérázné, zábavné. Viz z nedávna jeho duchaplná odpověď poslanci Zaorálkovi.

Š. Hašek 27.2.2012 17:36

Re: Máte

Máte recht pane Jaromíre.

B. Rybák 28.2.2012 0:29

Re: Máte

Souhlasím s Vámi.