25.4.2024 | Svátek má Marek


GLOSA: Po sládkovsku

20.9.2008

Receptů, jak vyřešit současnou krizi v ODS, je určitě několik. Nárok na umístění v prime time či na prvních stránkách má ale zaručeně tento:

Poslanecký klub ODS je třeba vyhodit do povětří (výbušnina blíže neurčena), poslaneckou sněmovnu zbourat (dodavatelská stavební firma blíže neurčena), poslance ODS odvézt mimo republiku (vhodná asijská či africká lokalita blíže neurčena) a tam je oplotit (snad ostnatým drátem – plotovina blíže neurčena). Funkcí dozorců se ujmou čeští hejtmani, kteří budou ven pouštět – asi na vycházku – jen slušné lidi (jejich počet blíže neurčen).

Copak, copak, že by sám PhDr. Miroslav Sládek přiletěl na republikánských křídlech z politických bažin, aby udělal pořádek a zakončil to nahnáním do Vltavy?

Ani náhodou, takhle se odvázal sám předseda středočeské ODS a hejtman Petr Bendl. Pan hejtman nám tak nejen místo svého obvyklého Jekylla předvedl svého Hydea. Když si tohle dovolil veřejně říct funkcionář jeho formátu, zatím k Topolánkovi loajální, pak jde v ODS do tuhého. Buď Bendl odhaduje výsledek vnitrostranické války a včas si vybírá ten správný zákop. Nebo chce silnými slovy přehlušit skutečnost, že téměř všichni protagonisté současné vnitrostranické krize jsou ovečky z jeho středočeského stáda. A jaký pastýř....

Vyšlo ve zkrácené verzi v Právu 18.9.2008