19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Plus pro Babiše

Kdybych měl psát, co všechno mi vadí na politickém angažmá Andreje Babiše, bylo by to na několik stránek. To ale zase vůbec neznamená, že dělá úplně všechno špatně…

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Křivánek 29.4.2015 2:32

Bože kam si dal rozum!

Jak KU-RW-A drát ovlivní Burešova EET to jestli se domluvíš se stěhovákem a zaplatíš mu  peníze bokem? Źe mu zaplatíš nižší částku, bez dokladu a tedy bez povinnosti odvést    DPH?  Ty zaplatíš cca o 20procetn míń a stěhovák z této částky bokem nezaplatí daň z příjmů, sociální a zdravotní což dělá podle taky cca 20%.

Můžeš mi to autore nějak logicky vysvjéétlit? To jako z mašinky evidující tržby vyskočí Bureš a zkontroooluje všechno, všechny  a všude? Proč by měli mít po zavedení EET účastníci tohoto "neplacení daní" větší strach než doposud? Je to skoro stejná píííčoviina jako zavedení absolutního kamerového dohledu nad legálními výrobci alkoholu a tvrdit že to nějak omezi nelegální výrobu alkoholu. Jistě pár lidí se pos-er-e a omezí trochu braní penez bokem. Nicméně to bude pár procent. A možná si to jen dobře rozmyslí a budou vydávat doklad k malým tržbám a jen občas nějakou větší tržbu nepřiznaj.  Nicméně nepochybuji,  že zvýšení příjmů státní kasy v důsledku tohoto po-srá-ní se některých bude je tak tak pokrývat náklady s tím spojené.

T. Czernin 29.4.2015 2:29

Tuhle strejda Bureš

je moc šikovnej koumák a vyčurda. Na jedné straně prosťáčkům mává před ksichtem vlaječkou důsledného vybírání daní po destikorunách pomocí EET a na druhé straně ty samé daně už potichu jako správný manažer strká ve formě dotací, které sám sobě schválil, do svého vlastního podnikání a to po miliardách. ANO, zcela nepochybně je mu líp...

S. Vaněček Šauerová 29.4.2015 1:39

Ale zase se na druhou stranu pan Havránek slušně odkryl.

Předvedl se svobodně jako vyčůránek a podvodníček, jenž současně pokrytecky kňourá, že "podvody a švindly jsou už veřejností vnímány takřka jako samozřejmost". To se hned tak někomu nezadaří. Tak co ? Tartuffe, anebo spíš Dikobraz ?

Tak to dopadá, když si nesoudný člověk umane, že se na důchod stane komentátorem. Není to přece žádný kumšt, když můžou psát břídilové jako Mitrofanov, Peňás, Lipold nebo Mlejnek, proč by nemohl Josef Havránek, no ne ? A dalších 2 tisíce podobných ho každodenně utvrzuje v tom, že tomu tak je a že ty politováníhodné slátaniny mají hlavu i patu. Všimněme si : čím více zloby a agresivity, čím více nadávek Havlovi, variantně Schwarzenbergovi a nenáviděným intelektuálům, čím více popory Zemanovi, popř. ruské agresi, tím více klikanců a vyšší karma. Pan Havránek, kandidát na bloggera roku, si zkrátka našel své čtenáře. Jaký šel, takovou našel.

V. Vlk 29.4.2015 1:14

Dotaz ?

Je autor členem KSČM a nebo to v něm zůstalo z dřívějška? No, v každém případe je to z hlediska živnostníků naprostý magor. Výsledkem bude buď to co znám z Rakouska, Německa a třeba v Belgie, kde ti napíší takovou stvrzenku jakou chceš -jak to dělají nevím, ale dělají to 30 let co tam jezdím- anebo přibude asi tak 100 000 nezaměstnaných jako v Chorvatsku . V každém případě Babiš chce znát účty každého a tak bude moci ,jak si myslí, každého taky ovládat. No, oni to dělali i bolševici,a taky jim to nakonec bylo houby platný. Akorát jsme všichni měli holé zadky a soudruzi věděli nakonec úplné ho..no.

S. Sedlák 29.4.2015 0:43

Klasika - podle sebe

klasické uvažování šmejda - já jsem šmejd a proto jsou i ostatní šmejdi. Nejlepší formou boje proti šmejdům je fízlování u každého prodeje.

Proč mi to jen připomíná Babiše?

B. Uhlich 29.4.2015 0:32

haha, takže nejste blbej, ale vybral jste si tu lacinější

variantu... No tam laskavě řekněte proč jste tedy neřekl NE nezvolil si tu dražší poctivou variantu? To je zvláštní, ne? A vy si jako myslíte, že se zavedením EET něco změní? He? Tak já Vám prozradím tajemství - nezmění. Akorát, že se budou živnostníci víc bát a tak cizímu člověkovi automaticky vystaví kompletní účet se vším všudy...když na to ten člověk má, tak proč ne. Nebo snad patříte mezi ty pitomečky, co si myslí, že to bude dál jako bez a zároveň to bude s.. ?? Ne nebude, živnostníci přejdou na EET poměrně bez problémů, každému udělají účet, kde si započítají všechno včetně svých daní a zákazník holt bude cálovat a je to tak správně, když většina zákazníků je jako Vy, co to pokládá za správné - tak holt bude taky muset ručičku vrazit hlouběji do kapsičky. Doufám, že Vy taky. Pro živnostníky pak mohou nastat dvě základní situace, buď ty jejich oficiální ceny budou akceptovány a lidé si na ty jejich ceny zvyknou a nebo se ukáže, že kšeftů poněkud ubyde. Pak nastane situace, kdy živnostník může přemýšlet o nějakých slevách..tedy bude-li na nějaké slevy prostor. Pro zákazníky zas nastane situace kdy budou muset akceptovat vyšší ceny neboť "bez" už to nepůjde a pokud na to nebudou mít - pak mají holt smůlu, nebo se budou muset stát členy nějakého řetězce znamých, kde se vesele pojede po staru...a na kolik na tomhle nakonec erár zbohatne to ví asi jen Bůh.... :-)