19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

GLOSA: Pieta podle Zemana

Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. To si našinec připomene, chce-li pochválit prezidenta Zemana. Mnozí to považují za velebení zločince, jenž zaprodává zemi nepříteli a ponouká k vlastizradě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Plzák 14.5.2021 10:53

Obvykle se zastávám prezidenta proti "kavárně" a ostatní intelektuálské sběři. Tentokrát ne.

Co ti, kteří umřou na rakovinu, cukrovku a sešlostí věkem?

Až nám bude tak stodeset, přijde Bůh a zmáčkne reset.

To nemám ze sebe, to mám ze Psa.

D. Černá 14.5.2021 11:11

To je hezké, jak si ten hradní plínkař krásně vyfiltroval tu sortu, která trpí mindráky a projektovala do něj své životní frustrace a neúspěchy. A byla vás o malinko víc než polovina.

L. Beneš 14.5.2021 14:27

Hradní plínkař? A jak jste na tom s plínkami vy?

V. Heidlerová 15.5.2021 9:51

Tak hloupou reakcí realitu nevymažete. Zeman nezná poučku "umění včas odejít". Z takových lidí se pak stávají šašci a čučkaři.

P. Vychodil 14.5.2021 10:26

ale že je současná společnost degradovaná...vybere si jednu, celkem neškodnou nemoc, jejíž oběti následně adoruje, pro ně a potenciální budoucí zničí ekonomiku, klade věnce na hrob neznámého vojína...sorry: mrtvého s virem v nose...

ti ostatní mrtví totiž nezemřeli tím správným soudružským způsobem, třeba jenom dlouze trpěli a zemřeli na rakovinu...who cares...to je přeci obyčejná lehká nemoc...zato taková chřipka, panečku, proti té je zapotřebí bojovat do posledního přeživšího...do posledního groše...

Š. Hašek 14.5.2021 22:36

Přesné.

M. Valenta 14.5.2021 10:20

Když se jedná o kolosální selhání politiků, tak je pokus o ztracení se mezi občany běžnou taktikou. A o to Zemanovi při kelímkové pietě šlo především. A dokonce se z něho na krátký okamžik stal prezident i pro jím opovrhovanou část občanstva složenou z pražské kavárny, novinářů a paní Kaslové, plukovníka Koudelky...... So geht das.

V. Heidlerová 14.5.2021 9:28

Tak nevím, v čem se MZ po dlouhé době vyznamenal. Nápad na pietu na Hradě byla jen kopie spontánní akce na Staroměst. náměstí a uskutečnila se doslova s křížkem po funuse. Nenávidění aktivisté vykonali vzpomínku spontánně, dobrovolně, MZ k tomu měl tlupu pomahačů, vojáky, lokaje, hradní personál, jistě to stálo nemálo nákladů. Po dlouhé době vylezla z díry i šedá myška Ivana s dcerou jako stafáž, aby národ viděl, jak držíme pospolu poučeni kolektivní vinou za těch ubohých 30.000 spoluobčanů. Bylo to trapné, nenápadité, ubohé. Přijala bych slova presidentovy omluvy, že v době největší krise veřejně nepodpořil veřejnost, zejména pak ty, kteří umírali, nasazovali životy za záchranu postižených. To on by se měl poučit a nepronášet nevěrohodné fráze o společné vině. Tady vidíme jasně viníky.

H. Rybnická 14.5.2021 11:08

Paní Heidlerová vynikající postřeh.

P. Vychodil 14.5.2021 11:22

až ti debilové, co podle vás spontánně uctili jakési umřivší, se stejnou okázalostí uctí všechny umřivší, pak začnu věřit v nějaké ideály...

nebo snad chcete říci, že umřivší, kterému v nosu najdou hen-ten-vir, je hoden adorace, možná i na nebevzetí? zatímco ti ostatní bídníci, zemřivší na nezajímavé nemoci, třeba rakovinu, netřeba vůbec zmiňovat ?

kdopak ty aktivisty asi platí ?

V. Heidlerová 14.5.2021 21:13

Pane, vy jste omezený. Pieta byla provedena za katastrofu, která v podobě Covidu zachvátila celý svět, avšak jen Česko mělo největší počet zemřevších. Každého života a lidského neštěstí je velká škoda, ale nelze naráz uspořádat pietní akci za všechny zemřelé. K tomu slouží Dny boje proti rakovině a dny proti různým jiným nemocem, pak máme Svátek zesnulých- Dušičky, kdy se zamýšlíme nad všemi, kteří odešli na druhý břeh. Tady šlo o velmi výjimečnou událost, kterou naše země nepamatuje. Mne zajímá, že presidenta platíme my i s jeho rozbujelým aparátem, a přitom MZ nevykonává žádné povinnosti hlavy státu. Rv

P. Han 14.5.2021 22:58

Mnoho států mělo v jisté době největší počet zemřevších.

V. Heidlerová 15.5.2021 9:47

A mnohé státy vyhlásily státní smutek a nejvyšší činitelé státu šli mezi postižené a promluvili k národu, aby jim ulehčili smutek, dodali odvahu a vizi do budoucna.

J. Jurax 14.5.2021 22:33

Prostě cokoliv prezident učiní, učiní špatně. To je axiom.

V. Heidlerová 15.5.2021 9:58

To je smutná pravda. Je to nejhorší president, jakého jsme kdy měli (vyjímky KG a AZ). Jíž podle toho, že nebyl nikdy pozván k významným spojencům, ani do USA, ani k nám významný státník nepřijel, svědčí o tom, že je pro svět naprosto bezvýznamný, na druhé straně však ostudný šašek. Jen sledujte fotografie a trapasy této "ušlechtilé" bytosti.

P. Hatina 14.5.2021 6:35

Tedy, jak vidím tu poznámku ohledně bezpečnostních kontrol, vypadá to, že prezident Zeman projevil právnickou obezřetnost, že by ústavní soudci mohli závidět.

Protože snad se nepletu o Velikonocích platil ještě nouzový stav, kdy lidé ani nesměli někde bezdůvodně rajzovat. Tudíž, z hlediska vyšších předpisů měli i vstup i na Hrad nepovolen, takže i nějaké bezpečnostní kontroly tam byly vlastně bezpředmětné.

Zatímco, nyní, když už se všude, tedy i na Hrad rajzovat může, jest nutné tam zase zavést bezpečnostní kontroly z bezpečnostních důvodů.;-D

V. Dobrý 14.5.2021 6:31

Budu muset zpytovat svědomí. Nevím jak dožiji zbytek života, když mám na svědomí 30000 životů. Naštěstí tu máme šikovnou vládu, která zvládá očkování a rozvolňuje. Tak aspoň že tak. A prezident to za nás aspoň trochu odčinil.

P. Vychodil 14.5.2021 10:34

v jednoho vira věřiti budeš...

nebudeš mít jiné viry mimo mne...

jo, náboženství, v celé historii lidstva, mělo vždy moc na světským panovníkem...Zeman, toho jména a titulu, se svíčkou se veřejně podvolil novému náboženství a novému bohu, zvaného SARS-COV-2

J. Plzák 14.5.2021 10:49

v jednoho vira věřiti budeš... a ti ostatní ať si zajdou na co chtěj'.