16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

GLOSA: Pekelné zlo jménem Bursík opět na scéně

Podle známého vzkazu "prosadíme vše silou Katuško" se tím předsedou stejně brzy stane. K získání výsadní pozice využije své tvrdé politické demagogie, prostoduchých zelených a mnohdy při různých protestních akcích i placených dobrovolníků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 28.11.2012 1:15

Zelení jsou zemští škůdci

a s jako takovými s nimi má být zacházeno.

B. Uhlich 27.11.2012 22:08

Bursíka bych se zas až tak nebál....

Vzhledem k tomu, že "startovní okno" pro tuhle vyšinutou partaj už minulo..opravdu nevím jaké kouzlo by musel pan Bursík a tak jeho zelená sebranka udělat, aby ještě jednou oblbli voliče. Jednou to vyšlo..a to díky dvěma nevyvratitelným věcem...1) nálada tehdejší společnosti prahnoucí po změně byla jasná a zelení, i přes své extrémistické názory byli pro dost voličů přijatelní..  2) p.Bursík jako poměrně protřelý politik už v té době moc dobře věděl, že průzkumové agentury veřejné mínění neměří, ale nýbrž ho vytváří.. tedy od té doby co jedna z průzkumových agentur začala (zjevně nezjištně.. :-)) uvádět, že S.Z. má zajištěno 10% se z té strany stala strana volitelná...a opravdu jí také voliči těch cca 7% dali... naneštěstí pro p.Bursíka si toho všimly i ostatní strany a tzv. "bursíkova informační chvatu" se dnes hojně zneužívá... proto se také stalo, že se tzv. průzkumové agentury tak velmi mýlí... ony ty agentury tak nějak nechápou, že dobá vytváření veřejného mínění jaksi začíná pomíjet....lidé, světe div se,mají už i svůj názor... :-)

Realita je v praxi taková, že p. Bursík a jeho eko-tlupa je v podstatě nevolitelná, protože asi nikdy nebudou schopni pochopit (na rozdíl např. od Německých zelených), že ekologie nemůže být asociální..a protože na tohle jsou už dnes voliči poměrně alergičtí ..opravdu nevím čím by ještě mohli někoho zaujmout. Pro drtivou část obyvatelstva se stala ekologie jen synonymem okrádání a opravdu si nedovedu představit jaký názorový veletoč by museli předvést, aby je opět voliči vzali na milost.

P. Schuster 27.11.2012 14:12

Odůvodnění

Na dotaz redaktora ČT panu Bursíkovi, že významní členové zelených jsou napojeny na firmy, které staví fotovoltaické a větrné elektrárny, pan Bursík řekl, že to není ve střetu zájmu, protože vlastně podporují "zelenou" energii. Takže enormní zisky plynou politikům, kteří ovlivnili zákony.

V. Novák 27.11.2012 14:21

Ono to sousloví je totiž protismyslné.

Politk, který podporuje vlastní byznys není ve STŘETU zájmů, ale je naprosto v SOULADU se svými zájmy.

P. Rada 27.11.2012 11:50

Bursík leckomu z dosud mocných vadí.

Pan Hanzlíček se alle nestydí si o jeho počinech vymýšlet lži a ty presentovat. Bursík je mezi "zelenými" velmi aktivní figura a jeho boj o politeckou otevřenost a razance postojů je nebezpečná pro pleticháře politického spektra. Pro ilustraci jeho postoj k fotovoltaice a OZE který Hanzlíček překroutil:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1095913550-nedej-se/212562248420027/

J. Urban 27.11.2012 11:54

Re: Bursík leckomu z dosud mocných vadí.

Jo jo. To ale nemění nic na tom, že jako politik selhal, když si nedokázal ukočírovat ani poslanecký klub o 5 lidech. :-(

P. Rada 27.11.2012 12:24

Re: Bursík leckomu z dosud mocných vadí.

Každá strana co se dostane k moci bývá infikována lidmi co stojí především o moc spojenou nikoli s odpovědností ale s přerozdělováním bohatství. Takto se do poslaneckého klubu dostali za zelené i lidé odkudsi financovaní... zřejmě také proto aby tuto štiku v zavedeném politickém rybníčku tučných kapříků paralizovali.... Tam kde jsou celé velké kluby hromadně závislé na sponzorech odkudsi s pozadí není divu, že je lze torpédovat podstatně obtížněji. proto také dosud neprošel žádný návrh na zprůhlednění financování politických stran, na limity ve volebních kampaních... 

Zelení podle mého hned tak neuspějí. Mají totiž v plánu část bohatství vrátit přírodě a to jim jen tak nikdo neodpustí i když na úrovni ekosystémových služeb je lidstvo podstatně závislejší jak na svém HDP.

http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/ekonomika-ktera-neni-o-trznich-vztazich

V. Novák 27.11.2012 12:08

Nejsem mocný a politický turista Bursík mi vadí taky.

Zejména tím, že bez ohledu na to ve které straně momentálně byl, vždy se bezskrupulózně dral k moci a vždy a všude škodil.

P. Rada 27.11.2012 12:37

Re: Politický turista?

Pokud byl Bursík v politice - lecos prosadil - např rozjel akci "Zelená úsporám". Kéž se zas k moci dostane a něco takto pozitivního prosadí. Někomu to ale pochopitelně vadí či dokonce škodí. Např. další miliardové balíky peněz původně využívané k této akci a k posílení energetické soběstačnosti spolklo konsorcium ČEZ. Těžbu na Šumavě také Bursík bez skorpulí kritizoval a také si myslím, že kdyby se tamní dřevo rozprodalo... někdo by momentálně přišek k pěknému zisku. Takovýmto lidem docela pochopitelně Bursík škodí - nikoli všude.

V. Novák 27.11.2012 14:26

Ano, politický turista!

Dřevo z Bursíkem chráněných líhní kůrovce je stejně prodejné jedině jako palivové - takže cena nic moc a kromě toho v prvních zónách zůstává po odkornění a zničení kůrovce na místě. Takového kalamitního dříví je v republice - i "díky" zeleným magorům - víc než se stačí zpracovat.

Až se jednou podíváte na sežranou Šumavu tam, kde kdysi byly lesy, třeba kolem pramenů Vltavy, kam se už nesmí ani na vlastní nebezpečí, tak to je další Bursíkův pomník. Váš nejspíš taky...

P. Rada 27.11.2012 14:39

Re: Podnikatelská turistika s fatálními dopady.

Ano smrková Šumava bude pravděpodobně sežrána (přeměněna) kůrovcem  na půdní supstrát. Kůrovec je tu spolu se smrkem už 65milionů let a až do doby než přišel druh homo ke slovu se vzájemě nejen nevyhubili ale našli symbiozu. Ta dnes spočívá v urychleném odstranování dřeviny oslabené depoticí síry, dusíku, růstem teploty, poklesem srážek a monokulturní stejnovekou výsadbou.

Já na tom mám opravdu žel také svou měrnou spotřebou středoevropana i neznalosttmi v předchozích desetiletích života také svůj podíl. Více: http://www.climips.cz/

V. Novák 27.11.2012 15:44

Kde máte ten avizovaný "pěkný zisk"

ze dřeva, znehodnoceného kůrovcem na palivové a v prvních zónách ponechaného na místě k zetlení?

P. Rada 27.11.2012 23:37

Re: Zisk je jen v naději na částečné ozdravení jiným porostem.

Právě jen na tom zetlelém dřevě totiž může začít růst nový les. Navíc nejspíš jen tam kde se ani nekácelo. Odstraněním dřevní hmoty v loklitách už tak postižených imisemi kde je pravidelně malá hloubka půdní vrstvy totiž dchází k ochuzení o zbytky minerálních látek  zásadité povahy.... s důsledkem prakticky trvalých holin.

Příznačně píšete "ze dřeva, znehodnoceného kůrovcem na palivové" jako by se nejednalo o národní park, kde má být chráněno vše živé ale o hospodářský les určený především k produkci dřevní hmoty.. Někdo si hold bez tunelování celospolečensky vlastněného neumí představit život - že pane Novák?.

B. Rybák 28.11.2012 17:39

Re: Zisk je jen v naději na částečné ozdravení jiným porostem.

On tam ale les většinou nevyroste. Půda nechráněná (smrkovým) porostem jednak vyschla nebo podlehla půdní erozi (tam dlouho nevyroste vůbec nic). Růst někde začnou agresivní druhy (traviny a husté vše dusící křoviny) zanesené tam z kulturní krajiny. Vznikne tam tedy její "smetiště", v němž vzácné (protože choulostivé a pouze v symbióze s člověkem přežívající) druhy budou zcela zničeny. Něco jako les tam vznikne jenom místy za několik století. To už tu ale bude nová doba ledová, která tento "zločin" milosrdně zničí a po ní zase obnoví původní les (tedy i původní smrk).

Je děsivé, s jakou arogancí a fanatismem z toho živého, co by mělo na Šumavě přežít vylučujete naše tamní spoluobčany a s jakou drzostí jste o osudu Šumavy rozhodli proti vůli drtivé většiny obyvatel této země. Odborníci jsou tu na to, aby plnili přání občanů a ne naopak (však také proto jsou "zelení" největšími současnými nepřáteli demokracie.

J. Hanzal 27.11.2012 10:02

Když slyším jméno Bursík, volám pomóóóóóc.

J. Urban 27.11.2012 9:16

Jsem vcelku potěšen, že Bursík

neuspěl. Jeho nápady ovšem mohly projít jen díky podpoře ostatních stran, které v tom vyčuly příležitost k nakapsování. Nakonec Zelení asi byli ti, kteří se dokázali nakapsovat nejmíň. A za tu Zubovovou, co pak za hooodně peněz v pravou chvíli omarodila a pak zase její starej rusák Zubov prodal ratovi nějakou tu svou mazaninu (samo že za peníze daň. poplatníků - do středočeské galerie - muhehe) - tak za tu ani burizon nemohl.

F. Eliáš 27.11.2012 8:54

Bursík není zlo

Jakákoli zelená politika je zlo. Jakákoli zelená myšlenka vám vytáhne peníze z kapsy.

M. Šejna 27.11.2012 8:08

pane Hanzlíčku

na stará kolena začínáte lhát. Já si Vás pamatuji ještě z dob totality, kdy jste byl stejně jako já členem Čs.strany socialistické. Už tehdy jste byl odborníkem na životní prostředí, ale nikoli odborníkem na klimatologii. To se projevuje i dnes, kdy tvrdíte, že globální oteplování nebylo vědecky prokázáno. Takouvouhle pitomost by do světa nevypustil ani známý klimaskeptický bojovník Kremlík, či prezidet Klaus.

Většina klimaskeptiků bere globální oteplování jako nezpochybnitelný fakt. Spory vedou jen o to, co je příčinou oteplování. Zda člověk, nebo přírodní cykly. Vy to ale máte jednodušší. Podle Vás globální oteplování není vědecky prokázáno, nejspíš tedy neexistuje.

Tak jo. V tom případě Vám doporučuji odejít do ekologického důchodu, radši už nic nepsat a sledovat jen telenovely. Neudělate pak ze sebe šaška, jako v tomto Vašem článku.

F. Eliáš 27.11.2012 8:58

Re: pane Hanzlíčku

Globální oteplování bylo a bude vždy nahrazeno globálním ochlazováním. Nám je mnohem příjemnější oteplování a měli bychom je brát za pozitivní. Až nastane globální ochlazování, bude nám to méně příjemné. Jen mimořádně zpupný člověk se domnívá, že lidé mohou ovlivnit klima planety v měřitelné míře. Klimatologové jsou nepotřební.

P. Rada 27.11.2012 11:42

Re: pane Hanzlíčku

Ono nejde ani tak o teplo jako o následky změn teploty. Za teplem jezdíme o dovolených k mořím.... a tak ho vnímáme s tohoto pohledu blahodárně.

Jiná otázka je, zdali po současném oteplení v důsledku uvolnění do metabolismu planety toho všeho co miliony let bylo pod ůpokličkou" se zas obnoví cyklování dob ledových. Je dost možné, že nikoli. Více v knize  klimatologa Ruddimana: http://www.veda.cz/article.do?articleId=68061

J. Dlouhy 27.11.2012 8:59

Re: pane Hanzlíčku

Pane Sejna, i v pripade uznani GO a verohodnosti vedeckych dukazu a i uznani faktu, ze hlavni pricinou je lidska cinnost, toci se diskuse podle me kolem zpusobu reseni problemu. GO-skeptici obecne kritizuji zpolitizovani otazky, nemoznost jejiho globalniho reseni a vyuziti GO-problematiky jako dalsi zdroj penez z kapes danovych poplatniku. Pritom hlavni problem je v prelidneni a v tom, ze ti nejvetsi nicitele prostredi, Afrika, Indie, Cina, Rusko, zeme islamu, etc jsou nekontrolovatelni, jak v devastaci tak i v mnozeni. Takze sebemrskacka opatreni zapadoevropske civilisace jsou jen plivnutim do more a ve sve podstate naivni a smesna. Jen budou stat nekolik generaci Zapadoevropanu snizenou zivotni uroven. Dam priklad. Svedsko prispiva k negativnimu ovlivneni klimatu s 0,3%. Svedsko je pritom jednim z nejzurivejsich zavadecu klima-opatreni a klima-zdanovani. I kdyby ale Svedi prestali pouzivat automobily, prestali topit a i dychat, nema to globalne vubec zadny vyznam. A ze se vyse jmenovane zeme zastydi a vezmou si priklad? To si snad nikdo nemuze myslet?

M. Šejna 27.11.2012 9:17

pane Dlouhý

souhlasím skoro ve všem, co jste napsal. To ale nic nemění na mém názoru na pana Hanzlíčka a jeho hloupému tvrzení, že glob.oteplování nebylo vědecky prokázáno.

R. Langer 27.11.2012 10:05

Re: pane Dlouhý

Nebylo. Klima se mění pořád, nic jiného se neprokázalo.

P. Rada 27.11.2012 12:10

Re: pane Langer...

Nejen klima se mění ale i populační četnost druhu homo která spolu s měrnou spotřebou nebývale roste a to tak, že pokud by všichni spotřebovávali jen tolik kolik průměrný čech pak by na to bylo potřeba už 3.5x víc planet. Předně tento stav je neudržitelný a změnit se bude muset!

Máli planeta mít optimální úživnost potřebuje ustálený klimatický systém a v tom tkví hlavní nebezpečí nynějších teprve počínajících změn klimatu.

Problém pro Severní polokouli dost vážný bude už brzy ten, že i při relativně malé změně ke které dojde za několik let (2015?) tím, že přes léto Severní ledový oceán ztratí ledovou pokrývku se skokem zesílí letní absorpce akumulovaného tepla, ta posílí cirkulaci tamní polární bunky a tím se oslabí u nás dosud převládsjící západní proudění. Vzpomenme na požáry vlovi v Rusku před kterými utíkala i tamní armáda... či sucha letos v USA na které doplatila produkce potravin.

Průměrné roční teploty na našem území odtávání polární čepičky příliš nezmění ale podstatně tím naroste právě riziko dlouhodobého setrvávání tlakových útvarů na svých místech. V zimě nás pak častěji postihne dlouhodoběší a tvrdší zima se studeným prouděním od východu  a v čechách s delšími obdobími inverzí ... zato v létě si to horkem teplotní bilance víc jak vykompenzuje o rizikovějším vysoušení krajiny do extrémů nemluvě.

A o takovéto už brzské dopady klimatu na náž každodenní život právě jde.

J. Jurax 28.11.2012 1:26

Re: pane Langer...

A proto za cenu obrovských a nepředstavitelných nákladů snižime do roku 2050 emise CO2 o desetinu procenta a jeho množství v atmosféře o nula celá, nula nic, čímž zabráníme celosvětové katastrofě, jak nás učí zelené náboženství (i kako námět hollywoodského bijáku je to už blbé a vyčpělé).. A pozor, podle zelených magorů to musíme bez fuj levné a čisté jaderné energie.

Místo toho, abychom zlomek těch peněz dali na řešení dopadů případných nepříznivých onoho cyklického oteplování, pokud nastanou. Jenže to by nebyl kšeft pro zelené magory ...

B. Rybák 29.11.2012 1:15

Re: pane Langer...

Neudržitelná jsou především realitou ustavičně vyvracená proroctví "zelených" magorů, podle nichž jsme se měli energeticky a surovinově zhroutit už cca před 30 lety. Co říkáte Vy a Váš podvodný Římský klub třeba na 300 let postačující břidlicový plyn, metanhydrát na dně moří a hlavně např. na to, že už od r. 2017 budou Rusové dodávat "malé" atomové elektrárny 4. generace, které budou "spalovat" i jaderný odpad z dnešních atomových elektráren (oni totiž nepodlehli zločinně hlupácké zelené demagogii, makali a jsou teď patrně první na světě.

Před Vámi pane Rado utajili, kolik je planet jenom ve sluneční soustavě a nejspíš i to, že vesmír je nekonečný. Než ale dojde na čerpání vesmíru, máme k dispozici přímo na Zemi (v každém) kameni jadernou energii nejmíň na statisíce let. Věda ("zeleně" nezpitomělá) vyřeší nakonec každý reálný úkol.

P.S. Nešťastníky, kteří uvěřili, že arktický led v létě roztaje vydlabávaly nedávno z ledu ledoborce. I kdyby arktický led působením změněného albeda Evropy a jeho mohutného zemědělsko-průmyslového zaprášení nakonec opravdu roztál, a částečně tak znovu vzniklo "kvetoucí" Grónsko, oddálilo by se od nás severní ledové rozhraní, čímž by zesláblo proudění severo-jižní. Takže žádné vysoušení. Jde jenom o vaše bláboly.

J. Mrázek 27.11.2012 6:02

Novinářská "žumpa" definovaná Zemanem je realita.

Stačí pár výletů do přírody, několik pozvání od GP na "lov " komínů k obsazení a novinářova hvězda v redakci díky zvýšenému nákladu postupuje výš....že to smrdí žumpou je nepodstatné...a zelený sliz ukousne další kus budoucnosti...

P. Pavlovský 27.11.2012 0:42

Bláboly Šípkové Růženky

Kdyby tohle někdo napsal před čtyřmi lety, bylo by to sice také ujeté, ale tohle je jako z Marsu. Probuďte se, a když nám chcete sdělit něco o SZ, jděte, prosím, na jakoukoli schůzi jakékolki její organisace na JAKÉKOLI ÚROVNI. M. Bursík je teď až do voleb v postatě politická mrtvola!(Srov. www.divadeni-noviny.cz, Time Out P.P. No 48.)

M. B. je úzkostlivě středový politik, který přivedl SZ do sněmovny tím, že přestal hledat voliče na levici (tam je vyluxováno: KSČM, Zemanovci, Bobo, ČSSD, na SZ zbydou sotva 2%) a přitáhl pravý střed resp. voliče, kteří nechtějí volit doleva, ale ani ODS nebo KDU. Právě tuto strategii teď O.Liška de facto odmítl, a proto na kongresu SZ, jehož delagáti jsou pořevážně levicoví pacifisté a antiamerikanisté, zvítězil.

M. B. se sice nechal zvolit druhým mnístopředsedou, ale je to zcela zbytečné, do voleb nic nenadělá. Nejlépe by udělal, kdyby sebral rodinu a odjel na dlouhodobou dovolenou do zahraničí. Když se vrátí den před volbami, mohou se s Katuškou prezentovat jako zodpovědní straníci a voličové  SZ.

Po katastrofálně prohraných volbách (SZ dosáhne sotva na podporu za 3% hlasů) si pak může znovu říci o post předsedy S.Z., to už bude mít šanci

Na posloedním kongresu SZ byl Bursík zcela bez šance, prohrá vysokýmrozdíloem.

P. Pavlovský 27.11.2012 0:43

Re: Bláboly Šípkové Růženky

Na posledním kongresu SZ byl Bursík zcela bez šance, prohrál vysokým rozdílem 70 : 106 hlasů.

J. Mrázek 27.11.2012 6:05

70:106=36 ještě musí podmáznout...

Tohle biomasová řepková lobby zvládne ! Probuďte se Vy !