24.4.2024 | Svátek má Jiří


GLOSA: Paroubkovi fotbaloví šibalové

26.5.2006

Ještě jsme se ani nestačili vzpamatovat z šibalského nápadu, se kterým přišli obtloustlí sportovci Jiří Paroubek a Vlastimil Košťál, totiž že za naše peníze si Sparta na Letné postaví nový fotbalový stadion, pardon - národní fotbalový stadion, a v sociálně demokratickém dresu už na nás vykukuje další sádelnatý fotbalový bafuňář šibalského typu.

Za ČSSD v Praze kandiduje JUDr. Jan Obst, bývalý nejvyšší fotbalový boss a toho času sekretář fotbalového svazu, dozajista oblíbenec fotbalových fandů. Je sice na teoreticky nevolitelném 32. místě, ale zázraky se (za vlády sociální demokracie) někdy dějí. Pro nezasvěcené připomeňme, že s Obstovým šéfováním fotbalu je spojena největší korupční aféra v naší novodobé historii a že právě tenhle šikovný šibal vedl fotbalovou protikorupční komisi.

Když se Obst před rokem jakoby stahoval z fotbalového dění, byl zralý tak na předčasný důchod, viz jeho rozhovor pro iDnes:

"Do důchodu mi zbývá ještě osm let, tak musím něco dělat, i když bych to nejraději vyřešil jako už citovaný Miloš Zeman - odjel objímat stromy. Ale vážně řečeno, možnosti vidím tři. Buď nový předseda projeví zájem o moje služby (ano, projevil, někteří jedinci jsou vskutku nepostradatelní - pozn. pš), nebo se vrátím na ČSTV, kde jsem kdysi začínal, případně se obrátím na úřad práce, jestli tam není místo pro právníka."

No vida, a teď se naskytla další možnost. Zkušený a nepostradatelný fotbalový funkcionář Jan Obst může přenést osvědčený model potírání korupce ve fotbalu do politiky ČSSD a prosadit se s ním do Poslanecké sněmovny. Je to přece jen větší rybník a plave v něm víc kapříků.

Sportu zdar a fotbalu - na socdemácký způsob - zvlášť! Co na tom, že leckterému fandovi asi spadne brada a spolu s legendárním Ivánkem zaúpí: "To mi ho teda vyndej!"

25. 5. 2006, www.petrstepanek.cz