25.4.2024 | Svátek má Marek


GLOSA: Odmítli obsloužit Zemana...

20.12.2013

... a jsou vyšetřováni policií za podněcování

Absurdita § 356 TZ o podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod ukázala další tvář. Lze jím nejen umlčet pravdu, ale nově se i mstít za otevřený postoj proti levici.

Spolumajitelku penzionu Modřín ve Velké Úpě v Krkonoších Agnieszku Pallovou vyslechla v úterý policie v Trutnově ve věci trestního oznámení. Proč? V srpnu provozovatelé penzionu odmítli zajistit pohoštění prezidenta republiky Miloše Zemana a jeho doprovodu, které po nich chtěla předem objednat místní radnice, když delegace mířila při Svatovavřinecké pouti na Sněžku. Na adresu prezidenta si dovolili navíc vyslovit slova "se Zemanem nesouhlasíme, netěšilo by nás to", a vzápětí uveřejnili na svém webu informaci o tom, že všichni příznivci pravice dostanou v podniku slevu dvacet procent. A právě tato informace byla zneužita a stala se důvodem k podání trestního oznámení na provozovatele. Údajně tím, považte, podněcovali k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod.

Od té doby, co si dovolili odmítnout pohostit Zemana a jeho suitu, a z recese přidali jako soukromí provozovatelé kontra nabídku dvacetiprocentní slevy pro příznivce pravice, přičemž celou dobu svého podnikaní platí daně, jsou navíc cílem jedné kontroly za druhou. Obchodní inspekce, hygiena, nebo živnostenský úřad si vzájemně pomalu drží dveře při kontrolách, jak jsou tam často. "Za pětadvacet let, co tu podnikáme, takovou vlnu kontrol nepamatujeme," dodal k situaci manžel paní Pallové.

Policie se tak na základě § 356 trestního zákona už nezabývá jen lidmi, kteří jsou schopni veřejně pojmenovávat realitu a skutečné problémy ve společnosti. Zabývá už i soukromníky, kteří skrze svou podnikatelskou činnost a recesi projevují svůj názor na to, co se u nás děje na poli politickém. Někteří lidé se prostě skrze policii mstí jinak smýšlejícím za to, že mají zdravý rozum a při tom všem bordelu si ještě dovolují svobodně utahovat z levicových politiků. Myslím, že recese a otevřený nenásilný postoj vůči tomu, co se tu děje, je přitom pro ty nahoře stále ještě lepší, než vidle. Bylo by dobré, kdyby si to ti nahoře uvědomili dřív, než při utahování šroubů dosáhnou meze jejich možností.

Paní Agnieszce Pallové a jejímu manželovi držím palce. Rád se u nich s rodinou zastavím a již předem dávám na vědomí, že jako pravicově smýšlející rodina zaplatíme plnou cenu bez slevy. Nejenže rádi podpoříme jejich podnikání, ale zjevně se tím zároveň vyhneme i případnému spolupachatelství. Nerad bych byl kvůli té dvacetiprocentní slevě obviněn ze souhlasu s pácháním trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, nebo nedejbože z podpory a propagace (pravicových) hnutí směřujících k potlačení (nezasloužených levicových) práv a (z cizího placených) svobod (levicového) člověka.

Převzato z blogu se souhlasem autora