29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

GLOSA: O lakotnosti vlády

Noviny mě informovaly o tom, že česká vláda hodlá poslat na Ukrajinu dalších padesát miliónů korun demokratické, tolerantní, nenásilné a řádně zvolené vládě. Jedná se patrně o jakýsi bonus k léčení občanů Ukrajiny v našich nemocnicích a dovezených sem letadly za státní peníze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 17.3.2014 10:59

Humanita?

Pokud Ukrajina opravdu nemá prostředky na léčení poraněných vítězů "revoluce", pak humanitární situace cca stejně početného zástupu těch, kteří plnili svou legální povinnost na opačné straně, plnili ji většinou beze zbraně, nemilosrdně utloukáni o když už byli sraženi na zem (prokázáno na záznamech!), nuceni lynčující dav v kleče prosit za odpuštění, musí být skutečně děsivá! Protože jich se naše "milosrdenství netýká" není to humanita (tak jak byla chápána už ve středověku), ale připokakaný politický hyenismus! Kdyby udělení Nobelovy ceny míru nebylo v dnešním "západním" světě spíše hanbou (Arafat, Obama...) pak by si ji málokdo zasloužit tak, jako oni!

"Velitel simferopolského „Berkutu“ Alexandr Vasjukov na tiskové konferenci popsal únorové události z Majdanu, kde jeho muži neměli zbraně a ze sto padesáti policistů jich bylo přes třicet zraněno a jeden zahynul. Hovořil také o zabíjení policistů snipery. »Prezidenta Janukovyče za prolitou krev neviním. On nás zradil"

http://kazanfirst.ru/feed/16473

Dávat své peníze aniž bych věděl na co budou použity (ukradeny?), může jenom "blázen" (ze svých peněz by to naši EU-hujeři určitě nedali)!

J. Černý 14.3.2014 20:38

Souhlas !!!

Super článek !!!! Souhlas se vším !!!

P. Vaňura 14.3.2014 13:46

Pokud bychom zrušili zákon 180/2005Sb,

ušetřili bychom tolik, kolik činí celý náš vojenský rozpočet!!!!

J. Kadeřábek 14.3.2014 15:57

Re: Pokud bychom zrušili zákon 180/2005Sb,

To jste silně při zemi. Za 15 let nás fotovoltaika bude stát bilion korun. Za tyto peníze bychom mohli Ukrajinu  pozlatit.

J. Dvořák 14.3.2014 11:06

To jsou jen drobný !

Ovšem sbírka mezi českými důchodci vynesla dvě a půl miliardy nikoliv korun ale eur !To se zajisté na Ukrajině zaradují a půjdou v naqšich stopách ku světlým zítřkům a prosperitě !Toto vše hlásilo radio Jerevan a také v Blesku se pochvalně zmínili hned na první straně !Zprávy o tom že Mudr Chocholoušek vv.přiložil k darovaným deseti milionům také vozidlo s raketovým odpalovacím zařízením se nezakládá na pravdě, poslal nejen kapesní akvárium jako pozornost pro prezidenta ale vozidel bylo pět aby mohlo být uskutečněno humanitární bombardování Moskvy.Nejnovější zpráva je že prezident Putin požádal Prahu o asyl !

J. Dvořák 14.3.2014 11:31

Re: To jsou jen drobný !

Nejen zákonodárci se zbláznili, já taky !

L. David 14.3.2014 9:16

Doufám, že výběr raněných osob přivezených do ČR na léčení

byl proveden tak, aby se k nám z Majdanu dostali především teroristé .

Neboť takové osoby je třeba chránit. Budou nám v Unii potřební pro další zájmové akce Brusele.

J. Schwarz 14.3.2014 9:14

měl bych jiný

recept. Ať vláda silně sníží daně a přestane dotovat zdravotnictví, školství... i Ukrajinu. Pak bude na lidech samotných,  jestli se domluví a ve svém městě zřídí další špitál, přidají kantorům a doktorům nebo podpoří Ukrajince či Tibeťany. Nevidím důvod proč s někým "solidární" nebýt protože je to "cizák" a s jiným být solidární povinně protože je to "našinec". I když ten "našinec" by mne nejraději zotročil a "cizák" preferuje stejné hodnoty jako já.

J. Vavrek 14.3.2014 8:11

Dobro o oplácí zase jenom "dobrem"...

...až Ukrajina bude patřit Rusku, třeba nám to společně přijedou vrátit, jako v šedesátým osmým...

L. Krajíček 14.3.2014 2:50

Pro neplatiče nájemného

bychom mohli na Majdanu postavit pár u nás osvědčených sociálních ubytoven a hradit jim tři měsíce nájemné. Čtvrtý měsíc by poslali zlatý kočár pro Janukovyče.

P. Sulc 14.3.2014 1:23

Pane autore, mmylite se.

Narod je spokojeny, nikdo preci neprotestoval, takze vlada muze poslat dalsim par melounu.

J. Vlk 14.3.2014 11:32

Re: Pane autore, mmylite se.

Protestovat ? Ale nejdřív se musí najít vůdce a osvobodite, český Kličko.

P. Sulc 14.3.2014 20:17

Re: Pane autore, mmylite se.

Tedy je nutno nekoho odtrhnout od piva. A treba i psat zvolenym representantum v parlamente.

P. Papež 14.3.2014 20:34

Re: Pane autore, mmylite se.

To je od vás dost naivní nápad, psát zvoleným reprezentantům v parlamentě. Když jim nevadila dost velká nevole mezi lidmi u fotovoltaiky, u povinné rostlinné příměsi do benzínu, tak pro ně pár těchto miliónů nic není. Jo, kdyby se hráblo do jejich soukromých kont, to by v parlamentě jinak hospodařili.

P. Sulc 15.3.2014 0:25

Re: Pane autore, mmylite se.

Nu, zde v USA se to dela, ja sam jsem nekolikrate psal avym zvolenym representantum. A obcas to i funguje, zalezi kolik tech dopusu je. Jeden nic neudela , to da rozum. Ovsem, ceska , cechackovska mentalita je nedelat nic, sedet u piva a cekat, az to nekdo za nas vyresi. My si zatim jen budeme stezovat, ze oni, oni, oni delaji neco blbe a jak ja bych to ci ono, kdybych mohl....... Takze, Cechackove, sedte dale na zadeli a vasi politici si zatim pekne nakradou.

P. Papež 15.3.2014 17:20

Re: Pane autore, mmylite se.

Děkuji za vysvětlení. Ale neviděl jsem, že by v Americe (mám tam syna) docházelo k něčemu takovému, co píšete. Podle mne je to zase jedna z předváděček  emigrantů, kteří nám hlupákům, co neutekli, předávají své rozumy z pozice chytrých pro blbé čecháčky. Pište si Obamovi , čekejte, že vás vyslyší a obratem vaše požadavky vyřídí. Jo, a neotravujte v Čechách.

P. Sulc 16.3.2014 0:00

Re: Pane autore, mmylite se.

Cechackove neradi slysi kritiku. Ale my si piseme nasim representantum, to jsem ale uz napsal, ze. A take tu jsou obcas demnstrace.

P. Papež 16.3.2014 21:40

Re: Pane autore, mmylite se.

Každý pitomec má pocit, že musí poučovat druhé. Sám "doma", tím myslím v Americe, nic nezmůže, ale tady bude poučovat.  Myslíte si, že dopisy řídíte Obamovu "ekonomiku", která pomalu spěje do Číny, že ovlivňujete obrovské a nesmyslné výdaje do přistěhovalců? Jste dost naivní. V Americe neuspějete, tak si hrajete na chytráka tady.

P. Sulc 16.3.2014 23:50

Re: Pane autore, mmylite se.

Tohle me i jinym rika kdejaky priblbly a zavistivy Cechacek. My jsme neuspeli, steskem po vlasti jsme nemocni, touhou po Praze jsme frustrovani.Do te Prahy jezdim uz 25 let, kazdy rok, ale to vite ze jsem neuspel, spim tam pod mostem a zebram o jidlo. A letenky me kupuje nejakej milisrdnej milionar. Pokuste se, vy troubo, zit par let v nejakem jinem, slusnem statu, v Nemecku , Dansku, Holandsku, Framcii, mezi slusnymi lidmi, kteri nekradou a nejsou zkorumpovani, mezi normalnimi, slusnymi lidmi a pak nebudete takhle blbe a zavistive kecat.

M. Stuchlik 14.3.2014 0:22

50 milionů jsou jen drobné

v porovnání s tím co rozhází naši politici. Zmenšeme parlament na polovinu a ušetříme podstatně víc.

J. Jurax 14.3.2014 1:41

Re: 50 milionů jsou jen drobné

No, jsou to drobné ... český lobbysta by se pro ně snad ani neshýbl, kdyby lezely na zemi, nicméně drobné tuhle, drobné támhle a mockrát drobné už přestanou být drobné.

Nicméně zmenšením parlamentu ušetříme jen přímé náklady na ušetřené volené zastupiče a jejich suity, ale to jsou taky jenom drobné; ti, co v parlamentu zbudou, dokážou rozfrcat, odklonit a rozkrást stejně, protože množství kmotrů za ctihodnými zastupiči se nezmenší a potřebných neubude ...

V. Bok 14.3.2014 0:13

Já myslím

že u Tymošenkové a Jacenka budou v nejlepších rukách. Třeba je použije na financování nějaké demogratycké demonstrace. Ty babky s transparenty za 20 éček denně byly půvabné.

Takovej Janukovič by si za ně koupil jen další pštrosy.