19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Nebudeš sedět na dvou židlích

Podle pradávné moudrosti nelze sedět na dvou židlích a také není možno sloužit dvěma pánům. V politice to není doporučení, ale imperativ.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Pavlis 12.3.2016 14:53

Autor

jen připomněl starou zkušenost, kterou se spolu s biblickou dějepravou učil člověk odmala.Mohl také napsat, že žádný strom neroste do nebe. Platí-li ona stará moudrost, pak i Babiš padne jednou do kolen, a vaše poznámka o pitomostech bude sotva úsměvná. Potíž je v tom, že lidé jako oligarcha ,připravují spoustu pitomostí nám ostatním, a že ani úloha medií, jak se jim kdysi rozumělo, neplní svou roli a je paralyzována účelovým vlastnictvím. A o to jde a nikdo si s tím neví rady, a volby už vůbec nejsou řešením, pokud voliči myslí tak, jak myslí. A to všechno stálo pouhých 30 Kč. Bude to ještě zajímavé, ale někoho také hodně bolet.

J. Schwarz 12.3.2016 11:31

Říkáte pitomosti.

Co říkáte by platilo, kdyby se politika týkala "minimálního státu", který by zajišťoval bezpečnost vnější a vnitřní + základní infrastrukturu země a ne masivní přerozdělování. Prostřednictvím politiky by byli podnikatelé okrádáni pomocí "demokratického hlasování" a neměli by do věci jak mluvit / podnikatelů bude vždycky míň než potenciálních příjemců sociálních benefitů /. Podnikatel by si pak musel platit profesionálního politika aby "hájil jeho zájmy" a nevím, čím by se až tak lišilo od stavu, kdy podnikatel je přímo v politice.

B. Rybák 13.3.2016 21:31

Re: Říkáte pitomosti.

Pravdou je, že masivní přerozdělování znemožňuje správné fungování trhu a je smrtelným ohrožením demokratického kapitalizmu, proti němuž ho nelze ubránit!

Podnikatel ale v politice být nesmí, protože nelze "na dvou židlích seděti" (podnikání i politika je prací na plný úvazek)! Politická práce je dočasná a pokušení podnikatele postarat o trvalý nárůst svého majetku (okrást beztrestně stát) je nepřijatelně velké! Své podnikatele by přece žádný suverénní stát nezničil (chrání je a otvírá jim cestu do světa)!

Stát, který suverénní není, se pochopitelně nemůže a nesmí o své občany proti vůli "protektorů" postarat!

K. Janyška 12.3.2016 10:15

Neměl by, ale může, jak vidno

zříti... Dzp.

B. Mráz 12.3.2016 10:02

Podívejte se

na diskusi na Novinkách k prohlášení ČSSD k mimořádné schůzi o Babišovi a uslyšíte "hlas lidu, hlas boží".Zapomeňme, že by Babureš mohl prohrát příští volby, volič je rozhodnut - koblihy jsou přece tak sladké a Klaus, Topolánek, Kalousek, Nečas a Fiala jsou stejně grázlové. Díky, prodejná média, díky pohádko o spálené zemi, sbohem demokracie!

F. Lesniak 12.3.2016 9:10

Bureš to má dpobře vymakané.

Pozoruhodné je to, že dostal slušnou a neoprávněnou dotaci dotaci na Čapí hnízdo, následně dostal i pokutu, ale ouřada z ministerstva financí mu ji snížil o plných 99% ! A to ještě ten prolhaný slovenský konfident tvrdil, že Čapí hnízdo mu nepatří. A podle rejstříku je jediným akcionářem. Asi mu to někdo daroval, napsal na něj a ten slovenský soudruh o tom ani nevěděl. Třeba zase Pepa z Hongkongu. Ten přece rád rozdává. Nepochopitelné je to, kolik lidí mu ty žvásty stále žere. Kolikrát tvrdil, že Kalousek je zloděj, ale nikdy na něj nepodal trestní oznámení. A je divné, že ani Kalousek nepodal na Bureše trestní oznámení pro pomluvu. Jeden lepší, než druhý.

V. Kain 12.3.2016 12:44

Re: Bureš to má dpobře vymakané.

On žádnou dotaci na to svoje čapí roští nedostal.On ji sofistikovaně a podvodně vylákal.

F. Jetel 12.3.2016 7:32

Kolik politiků sedělo a možná ještě dnes

sedí v nejrůznějších dozorčích radách nebo jejich rodinní příslušníci podnikají "čirou náhohodou" v resortu, kde jejich papínek zrovna ministruje. Kdyby se to podnikatelské svinstvo mělo vymést, neměli bychom vládu.

J. Schwarz 12.3.2016 11:34

Re: Kolik politiků sedělo a možná ještě dnes

Z vaší poznámky je jasné že vůbec nejde o podnikání samotné jako o rozsah státu a jeho ochotu od "podnikatelů" nakupovat. Nebýt státních kšeftů a zakázek mohlo by být každému šumafuk jak se kdo živí a jakou má původní profesi.

J. Koubek 12.3.2016 6:51

Kdy

Čekám kdy pan Payne a jemu podobní začnou opět mluvit o znárodňování

M. Červeňák 12.3.2016 4:02

Babiš a sloužit dvěma pánům??

Člověče nešťastná! To my všichni pokorně sloužíme Babišovi a jeho agrofertní dotační veleklice...

P. Sulc 12.3.2016 1:02

Samozreme, podnikatel ve velkem

coby ministr ci zakonodarce je absurdni v civilisovanych, demokratidkych zemich. To ovsem CR neni. Kupodivu nikomu nevadi za clen vlady je treba zakonodarcem. ci zakonodarce riditelem divadla a majitelem restaurace. A vubec nikomu nevadilo ze exekutivec Herr hauptman Rath je zaroven take zakonodarcem. Kumulace funkcu, to je v pseudodemokraticke CR normalka a nikoho to nevzrusuje, jen pivo se pije a rec se mluvi.Vsak napravu zjedna par koblih ci parecku z kurecich separatu a lid bude opet stastny.

P. Dvořák 12.3.2016 4:40

Re: Samozreme, podnikatel ve velkem

Tak tak. Ne všechny státy mají jako prezidenta afrického přistěhovalce a členové zákonodárných orgánů jsou vesměs bývalí bezďáci. Koneckonců i současně dva dosud nejúspěšnější kandidáti na budoucího prezidenta se živí námezdní sezónní prací.

A také máte pravdu v tom, že ani jeden z nich by nejedl párečky z kuřecího separátu.

P. Sulc 12.3.2016 6:26

Re: Samozreme, podnikatel ve velkem

Ja o voze, vy o koze. Asi uz v hlave na vic nemate.