25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
franta tyčka 21.11.2008 10:10

Re: Já pořád nevím co tady řešíte

a co je na tom k nepochopení?

zoch 21.11.2008 10:05

Dokud budeme používat název "romové"......

....je to pro mne neuchopitelné. Vždy to byli a všude jsou cikáni.  Pokud si toto začneme uvědomovat a nebudeme schovávat hlavu do  písku,máme šanci a to společnou.  Když mně začne ale cikánský mluvčí říkat ať jej neurážím,že on není cikán,že on je rom,tak se otočím jdu od něj. Jeho hloupost je totiž nekonečná. Jeho historie je neoddělitelně spojena se slovem cikán. A pokud se nenaučí s tím žít tak já se nemohu naučit žít s ním.

Chris Kelvin 21.11.2008 10:05

Re: Já pořád nevím co tady řešíte

"...pak jsem těm bažantům řekl ať jim dají do držky,že to nebude kázeňský přestupek..."

Tak franta tyčka má buď modrou nebo papíry na hlavu, ale na vojně zřejmě nikdy nebyl.

xy 21.11.2008 10:04

Kozel zahradníkem

KH Borovský by se obracel v hrobě, kdyby mohl, nad zneužitím svého jména. Institut KHB je nahnědlá organizace, která vůbec, ale opravdu vůbec netruchlí kvůli reinkarnaci druhorepublikových nácků v ulicích českých měst. Z úst představitele KHB zní kritika nácků podobně, jako kritika knižní cenzury z úst jezuity Koniáše;-)

Chris Kelvin 21.11.2008 10:02

Re: skutečné příčiny zoufalství

Sestěhoval. Cíleně do jednoho místa. Čeština je bohatý jazyk a jemnými nuancemi dokáže vyjádřit různé významy. Použitelné jen pro znalé ;-)

Kolombo 21.11.2008 10:02

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

Kdyby anarchie, to by bylo skvělé! Ale tady stát ignoruje drobné krádeže a loupeže, přepadání, špínu a hluk zatímco když se proti tomu bráníte tvrdě zasáhne. grázlům na dávkách se nic nestane, pokuty nezaplatí, o nic nepřijdou protože do práce stejně nechodí. slušný člověk, který se pokusí bránit je tahán po soudech, ztrácí čas i peníze, pokuty z něho stát vytříská. Čert vezmi zdejší idiotský humanismus, omlouvající grázly.

franta tyčka 21.11.2008 10:02

Já pořád nevím co tady řešíte

To je pořád samá vláda,multifulti organizace a nevímco. Je to jednoduché. Cikán když dostane přes držku tak je hodnej.Je fakt, že tomu samotná vláda brání nasazením policie tedy nevím proč.Otázka je jestli se bojíme více vlády nebo cikánů.Je to na rozhodnutí.Já bych to řešil tím způsobem,že každý nepřizpůsobivý ať je z jakékoli skupiny( a jde to velice dobře rozeznat) by dostal do držky a byl by klid.Na vojně jsem měl v četě jednoho cikána byl to dobrý voják i přísahu se naučil česky ale jakmile přišli jeho kámoši z jiných čet byl problém.Začali se roztahovat terorizovat bažanty atd. Pak jsem těm bažantům řekl ať jim dají do držky,že to nebude kázeňský přestupek. Stalo se a od té doby byl klid.Z mého pohledu je to tak,že pokud nedostanou do držky klid nebude. Oni se v podstatě bojí. Útočí jenom když jsou ve smečce.Pokud si tohle nikdo neuvědomí nemá proti nim žádnou šanci.

Chris Kelvin 21.11.2008 10:01

Re: skutečné příčiny zoufalství

Naprostý souhlas, opět. Čunek nejprve za "erární" prostředky nepřizpůsobivé (převážně Romy) sestěhoval do městem vlastněného domu a nechal tak vydělat spřízněným realitkám a pak za velké slávy opět za "erární" všechny přestěhoval do kontejnerů. To, že ten problém svou činností sám způsobil cudně ani slovo.

S těmi limity těžby to samé. Referendum místních s výsledkem 96% proti jejich prolomení. Nikdo to nerespektuje. Připadám si opět jak za komančů, kdy stát (reprezentovaný určitými vyvolenými mocnými) mohl všechno a nám nezbylo než držet hubu....

jkotek 21.11.2008 10:00

Re: krajna pravica ?

Ono jde o to, ze neco jako "pravicova diktatura" z principu nemuze existovat.

Diktatura znamena silny stat. Tak silny, ze diktuje obcanum naprosto vse. Jak ale muze silny stat vzniknout v pravicove politice, kdyz tato pozaduje stat co nejslabsi?

A naopak diktatura znamena slabeho, temer nesvepravneho obcana. Jak to muze nastat pod pravicovou politikou, ktera chce naopak obcana svepravneho, odpovedneho a silneho?

A otazka pro chytre hlavy na zaver - je ODS podle svych skutku skutecne pravicova strana nebo jen namodro prebarvena socialni demokracie? Kdyz za jejiho vladnuti opet stouply statni vydaje (a tedy sila statu) nade vsechny dosavadni meze?

Marie 21.11.2008 9:56

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto,

to je přesné

Historik 21.11.2008 9:52

Re: skutečné příčiny zoufalství

Nesestěhoval, přestěhoval.

Marie 21.11.2008 9:52

Re: No,kdyby......

souhlasím

Historik 21.11.2008 9:51

Jsou jako jiní politici - chtějí se dostat k moci

Pak budou problém řešit podle svých představ. Lidé je nezvolí, pokud ovšem nebudou z neřešení situace současným režimem dostatečně zoufalí.

děda 21.11.2008 9:50

Re: H....

O Hitlerovi si také Němci ze začátku mysleli že mluví pravdu a chce lidem pomáhat.Chcete snad aby se naši náckové také dostali k moci jako on?

Marie 21.11.2008 9:50

Re: H....

souhlasim

Kolombo 21.11.2008 9:49

Re: skutečné příčiny zoufalství

Český stát = organizovaný zločin. Občany trestá za sebeobranu vůči gaunerům a sám proti těm gaunerům nedělá nic. Jen vybírá na daních nehorázné peníze , které si potom politici a zastupitelé všech barev politického spektra "přerozdělují" do vlastních kapes pomocí zmanipulovaných výběrových řízení. Tomuto státu Fujjj!

Historik 21.11.2008 9:48

Re: Jak se zastal institut K.H.Borovského tyranizovaných občanů ?

Racku máte pravdu, bohužel je tomu tak. Dokonce F.D.R. říkal, že si Němci zvolili Hitlera proto, že vzhledem k naprosté impotenci demokratických stran neviděli pro sebe jiné řešení. Takto obhajoval svůj New Deal.

Ypsilon 21.11.2008 9:48

Re: Jak se zastal institut K.H.Borovského tyranizovaných občanů ?

Cikány v sousedství mám, i když ne zrovna za zdí. Nasejřit mne dovedou do fialova, ale abych kvůli tomu volil tyhle šmejdy, to ani náhodou. Copak nechápete, že jim vůbec nejde o nějaké skutečné řešení čehokoli?

ok 21.11.2008 9:47

Re: skutečné příčiny zoufalství

A ještě k tomu Čunkovi: Čunek udělal totéž, co se děje v Litvínově: sestěhoval Romy do zapadlé lokality "za městem". Také to dělal ze stejného důvodu: uvolnil tím pro realitní společnost  lukrativní nemovitosti v centru města.

Ypsilon 21.11.2008 9:43

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

Nějak nevím, co je zvlášť dobrého na autoritativním režimu jednoho muže. Když odešel před řadou let do penze a tak se systém začal otevírat. Proč  rovnou anarchie a státy třetího světa? Myslím, že zcela postačí dostatečně liberální systém. Teď  mám na mysli liberální ve smyslu svobodomyslnosti.

ok 21.11.2008 9:38

skutečné příčiny zoufalství

skutečné příčiny zoufalství těch lidí v Litvínové?

Kromě znehodnocení jejich nemovitostí nepřizpůsobivýmí jde také o to, že těžní společnosti neustále zpochybňují těžní limity v Jiřetíně - těžní jáma je přitom jen 2,5 km od Janova !!

Podívejte se prosím na fotomapu Litvínov - Janov - zámek Jezeří třeba na mapy cz !!

Těm lidem je za lhostejného mlčení státu zpochybňována celá jejich existence !!

Motan 21.11.2008 9:16

Odvolejte Víta!

Po příchodu komunistů do krajských vlád začaly gradovat nepokoje! Že problém cikánů špatně řešili před revolucí, to ano, ale svalovat to na ně teď? Momentálně to neřeší Topolánek. Co to je za institut, který má včele takového myslitele?

Ašek 21.11.2008 9:15

H....

Konečně jsem se dozvěděl na sklonku života co je to krajní pravice.To jsou ti parchanti co chtějí chranit své děti a ženy před přepadavaním a jinou šikanou.Znam hodně lidí kteří dokaži mluvit pravdu.Neznam jedineho cikana nebo novinaře který by to dokazal.

Historik 21.11.2008 9:15

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

Můžete uvést nějaké podrobnosti? Raději žít v Singapuru než v Litvínově. Doporučuji Machiavelliho, ten na tento problém upozorňuje, když říká, že anarchie přináší stejně tolik křivd, jako tyranie. V některých zemích třetího světa nelze bez ochranky ani vyjít před barák.

www racek 21.11.2008 9:14

Re: Jak se zastal institut K.H.Borovského tyranizovaných občanů ?

no, až se nastěhují cigoši do bytu vedle tebe nebo nad tebou, budeš je volit, to ti garantuji

Honza II 21.11.2008 9:13

No,kdyby......

se postupovalo proti cikánům stejně jako k nám,t.zn.měřit stejným metrem,t.zn.neplatíš nájem,mazej z bytu  - nepracuješ,každé 3 měsíce se ti zmenší soc dávky - uhradit všechny škody způsobené jimi a jejich dětmi v domě.......prostě tvrdá pravidla. Velká chyba je také,že naši europoslanci nedokáží přesvědčit svět,že ta ""diskriminace""je vlastně obrácená naruby - menšina terorizuje většinu.

Historik 21.11.2008 9:11

Máte samozřejmě pravdu

Také souhlasím s těmi, že nejlepším trestem pro menší zloděje a jiné kriminálníky je karabáč. Možno to aplikovat i na nezletilce. V první polovině 19 století to bylo v USA běžné.

Ypsilon 21.11.2008 9:10

Přesně tak

 Vládnoucí garnituře ( bez ohledu na barvu stranického trička) současný stav vlastně veelmi vyhovuje. Naštvaní lidé nadávají na Cikány, obskurní politická uskupení jako DS, NO a pod. sbírají politické body. Zastupitelé na všech úrovních se v klídku můžou věnovat svým kšeftíkům, které nadávající občané už nestíhají vnímat. Že jsou to dokonalé "černé díry" na peníze z daní, kde mizí daleko větší sumy a do daleko menšího počtu kapes než v socdávkách vyplacených  Cikánům, si stíhají uvědomit  ještě méně. Situace v Janově velmi pravděpodobně nemusela být tak zoufalá, kdyby nebylo "výhodného" prodeje obecních bytů....

Ypsilon 21.11.2008 9:07

Re: On i ten Hitler se dostal k moci proto, - dokončení

Naopak na exekuce by bylo možno vybírat vstupné. Jo, ukájení davu primitivů ještě zpeněžit. Nakonec proč ne (Y)

Lišák FOX 21.11.2008 9:04

Re: Ničí

 Extremizmus je to, co nám předvádějí cikáni.

CIKÁNSKÝ EXTREMIZMUS