25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
whaler 21.11.2008 12:16

Re: Jinak je fakt

Já bych řekl, že vinu nese i přelistopadový režim. Jinak ale R^

Jura Jurax 21.11.2008 12:13

Re: skutečné příčiny zoufalství

No - obávám se, že kdyby důl došel až do Janova, normální obyvatelé, co tam mají prakticky bezcenné, neboť neprodejné  byty, by jásali, protože by dostali jiné nebo od státu peníze :-/

ity 21.11.2008 12:11

Re: Tento problém

I já jsem rád milí Vaňku, že se našel někdo,kdo v jedné půlce věty do hloubky vyjádřil podstatu křesťanství. Nechci se tu pouštět do theologických diskusí. Křesťanem rozumím člověka který má osobní vztah s Ježíšem Kristem a následuje Jej v praktickém životě.Církev vynechme. Na světě neexistuje země,kde by pouze křesťané byli u vlády a měly 100 proc.zastoupení v obyvatelstvu. Rovněž z této perspektivy neexistuje žádná cikánská otázka. Realita je, že když Rom a kterýkoliv jiný člověk se stane křesťanem podle výše zmíněné minidefinice, tak zcela zásadně změní své chování ( můžete tomu říkat třeba spása před smrtí). Znám takových Romů desítky. Jeden takový 58  letý mi pomáhá při rekonstrukci domu, přesto že má uřízlé prsty na ruce (stalo se mu to v zaměstnání,světe div se)a mohl by odpočívat na inv.důchodu.Pracuje takhle již 9.měsíc a zcela zadarmo ! Vím, že je to vyjímka a velmi si ho vážím.

Ypsilon 21.11.2008 12:09

Re: No, ono je to jedno z druhým.

V mnohém máte samozřejmě pravdu. Jenže pokud si nějaká nahnědlá partaj začne osobovat právo brát do rukou zákon, neskončí to u Cikánů, že. Kdo bude další?

Takže bych jako přijatelný  stav viděl, kdyby policajti nekompromisně pendreky skládali na jednu hromadu: jeden z DS s bejzbolkou, jeden Cikán s topůrkem....

Jura Jurax 21.11.2008 12:08

Re: Přestaňme si lhát!

A což takhle veřejně pětadvacet na holou, to by nezabralo? V Singapuru či kde to prý funguje ...

Jura Jurax 21.11.2008 12:06

Re: Křik nic nevyřeší

už BRZY my budeme menšinou a oni většinou - no, víte, přemnoží-li se parazit, dusí hostitele a oba hynou ... :-/

honzak 21.11.2008 12:06

Re: Kde jsou peníze,

"Kde jsou peníze, které od roku 1989 až do dnešních dnů byly použity na mnoho různých projektů,jak pomoci romské menšině." - v hracích automatech a na kontech lichvářů a hospodských.

Karel 21.11.2008 12:02

Člověče - postav dům, nebo pořiď byt za vydělané peníze

... ani, myslím, nemusím víc dodávat ...

Ypsilon 21.11.2008 12:01

trochu bych to poopravil

Jak známo, k emigraci se odhodlá všude jen ta životaschopnější část populace. Někde jsem četl, že IQ emigrantů je až o 20% vyšší než IQ běžné populace v zemi jejich původu. Ti vietnamští  vzorní studenti jsou děti emigrantů, mnohdy děti vysokoškoláků (to že tady začínali u stánků je celkem jedno). I z Cikánů mnoho těch schopných emigrovalo.

Že Asiaté přikládají vzdělání velký, až nezdravý význam, je ovšem taky pravda

Jura Jurax 21.11.2008 11:54

No, ono je to jedno z druhým.

Abychom nebyli rasisté, neevidujeme třeba v kriminálních statistikách etnikum či rasu. Přitom i v USA se to eviduje, jak se můžete přesvědčit v seriálech typu Kriminálka Miami - na obrazovku vyjedou data o padouchovi a je tam Afroamerican, Hispanic (nebo tak nějak podobně).

A když ení evidováno, nejsou čísla o cikánské kriminalitě ... kdysi jsem si stáhl z odkazu http://christnet.cz/magazin/mag.asp?archiv=jro&pg=1; jsou to poznámky katolického kněze vykonávajícího záslužnou práci mezi rómskou komunitou (dnes se mi ale připojit nepodařilo). Odtud cituji:

"V ČR tvoří 3% obyvatel, ale 17% kriminality. Novější údaje (po roce 1989) nejsou k dispozici, kromě okresu Teplice, kde na 7% Romů připadá 60% trestných činů. ... Značná je kriminalita dětí a mládeže, často ji záměrně organizují dospělí. Tak zneužívají skutečnost, že děti nemohou být odsouzeny. V roce 1975 se na kriminalitě mládeže v ČSSR podíleli Romové padesáti procenty. Podle průzkumu jsou romské děti pohotovější ke slovním i fyzickým útokům.".

No a když policie nekoná a normální lidé jsou terorizováni, jejich majetek ničen a rozkrádán, když jsou ohrožováni v okolí svého bydliště, ba i ve svých domech a bytech, pak se nelze divit, že všelicí hololebci získávají sympatie. Protože, přiznejme si otevřeně, jejich léčba - když se do ní neplete policie - je sice nehumánní, nezákonná, plošná a jánevímještě jaká špatná, ale bohužel účinná - rozhodně účinnější než ta oficiální. Nesouhlasím s takovou léčbou, samozřejmě, ale ... nebydlím v Janově, nemám tam vlastní, nyní víceméně bezcenný byt, nemusím se bát chodit po sídlišti ... :-/

JP 21.11.2008 11:54

Re: cikáni

V detskych domovech? Romy? Takze jsi nevidel zadne autenticke cikany anebo jsi jim daval neco co oni potrebovali a nikdy si neprestal! Oni umi byt jak med, kdyz neco chteji..hlavne se to tyka penez a jineho prospechu. Ja s nima delam docela casto uz 8 rok a bydlim v lokalite, kde jich je vic nez dost.

Jo mozna par starych cikanu poctivych je, ale nejak moc jich rozhodne nebude a jake splodi potomstvo je predem jasne. Tvuj problem je, ze te zajimaji predne cikani jako obeti, a tak k nim pristupujes. Pro ne jsi ale obet a uzitecny blbec ty a nepreju ti abys na ne byl nekdy odkazany.

Pája 45 21.11.2008 11:52

Re: MIK

Děkuji vám, "miku", poučil jste mne, ale přece jen si to potřebuji ujasnit. Vy tedy tvrdíte, že - cituji: "bordel po svete je vysledek levicove politiky a levicoveho lhani medii". Myslíte tím i to že největší bordel ve 20 století mají na svědomí levicové režimy soudruhů Hitlera, Musolíniho, Franka, Salazara a dalších? Nebo se pletu, poučte mě, děkuji.

Ypsilon 21.11.2008 11:51

Re: APON NAM TU NELZI!

Tak o ombudsmana bych si zrovna pysk neotíral.

Ypsilon 21.11.2008 11:49

Re: Tento problém

Ač jsem přímo programový neznaboh, tak v mém rodném městečku mezi cikánskou komunitou působí pravoslavná církev  a ten kněz je docela úspěšný. Prostě je tou  Autoritou, kterou jsou jeho ovečky ochotny poslechnout.

ity 21.11.2008 11:49

Re: Tento problém

Já jsem měl na mysli také všechny rodiny.

Ani já nevidím důvod podporovat někoho, jen pro to že má jinou barvu kůže. Jde ovšem o start, někdo toho má naloženo tolik, že se nezvedne ani když se rozběhne jak nejrychleš může. V naší společnosti ovšem barva kůže je ňáký to kilo navíc. Bohužel.

JP 21.11.2008 11:49

Re: Přestaňme si lhát!

Jenze cikany neni jak potrestat. Pokutu nezapalti a exekuci neni na co vest (davky jsou zcela neobstavitelne po protestech ostravskych cikanu jiz min. 3 roky) . Pripadneho kriminalu se neboji. Je to pro ne neco jako dovolena.

JP 21.11.2008 11:45

APON NAM TU NELZI!

Poltici ze se podbizeji bile vetsine? A to jako, kteri? Cunkovi to vyneslo pouze trestni stihani a nenavist politicky korektni elity. Z kohokoli, kdo to pojmenuje pravym jmenem delas ty a tobe podobni neonacisty. Z keramickeho plotu jste udelali koncentrak.  Politici  min. od maticni preci houfne vyznavaji vstricnost k romakum a prave tim ten problem prizivuji, nebot cikan rozumi jen jasnemu slovu a pevne ruce. Potom jedine se umi chovat, pracovat a da se s nim i spolunazivat.  Ze to tak nejak jde ukazal bolsevik, ktery je dokazal dostat do prace a do skol byt zvlastnich a ucilist. Ted mame verejneho ochrance prav, ktery chrani uz jen cikany. Ministerstvo pro mensiny, ktere se zaobyva take cikany. Radu pro romskou problematiku a spoustu zbytecnych obcanskych sdruzeni, ktere se prizivuji na nereseni tehoz.

Karel 21.11.2008 11:45

Křik nic nevyřeší

Když budeme jen křičet, nic nevyřešíme. Ani když cikánům dáme přes držku, tak se nic nezmění na tom, že zítra jich bude víc než dnes. - Toto je alfou a omegou všeho! - Největší rozdíl mezi námi a jimi je v tom, že my si pořizujeme jen tolik dětí, kolik si troufáme uživit (až na vyjímky, samozřejmě). - Kdežto oni... (však víme!). - Toto pravda a láska opravdu nevyřeší. - Proto je třeba vymyslet, jak zastavit růst jejich počtu, jak to zařídit? - Neboť jinak už BRZY my budeme menšinou a oni většinou. - Není nic špatného na tom, přiznat, že jmelí nakonec zahubí každý DUB, když ho na něm vyroste příliš mnoho. Kdo chce pomoci dubům, proti jmelí bojuje. - Bohužel dosud bylo u nás slyšet více ochránce jmelí.

IH 21.11.2008 11:45

Cikáni či Romové jsou mentálně postižené etnikum

S tím se nedá nic dělat, protože jsou většinově nevzdělatelní. To je staletá a celosvětová zkušenost. Buď se najde  slušný způsob, jak omezit jejich počet nebo přijde doba, kdy bude pozdě. Čína přemnožování svých obyvatel už řeší. Určitá podobnost s naším cikánským problémem tu je.

ity 21.11.2008 11:44

Re: Tento problém

Souhlasím s Vámi, Vietnamské děti chtějí, protože rodiče chtějí. U Romských dětí je ten problém prostředí, ze kterého přicházejí, netkví to v inteligenci jako takové. Je třeba vytvořit takový prostor, aby Ti kteří chtějí aby také mohli. A aby Ti kteří nechtějí nesli důsledky,  (žádná podpora...)

Ypsilon 21.11.2008 11:44

Re: Tento problém

Geny způsobující sklon k asociálnímu chování?8-o8-o A kterýpak že gen to způsobuje. máte nějaký odkaz, kde to kdy kdo publikoval?

Vaněk 21.11.2008 11:42

Re: Jinak je fakt

Z toho co vím, o tomto procesu, tak spíš je zřejmé, že někdo zařídil, abychom jednu z arbitráží prohráli. P. Lauder i tak na Nově vydělal víc, než do ní investoval. A to právě zásluhou Železného, kterého chtěl z businessu vyšachovat. Patrně by bez něj dopadl se svou investicí do Novy stejně, jako dopadl s podobnými investicemi v okolních státech.

Vaněk 21.11.2008 11:39

Re: Tento problém

Měl jsem ovšem na mysli VŠECHNY  rodiny.

Bez rozdílu rasy a majetku.

Nevidím důvody podporovat, že se někdo chová řádně jen proto, že má jinou barvu kůže.

xy 21.11.2008 11:35

Re: Jinak je fakt

ČR prohrála arbitráž s CME kvůli špatné ochraně zahraničních investic a musela platit jako mourovatá. A někdo zařídil, že byla ta ochrana tak mizerná.

ity 21.11.2008 11:34

Re: Tento problém

Naprosto souhlasím, o to tu jde

ity 21.11.2008 11:32

Re: cikáni

Zásadně s Vámi nesouhlasím. A vím o čem mluvím.Mnoho let jsem pracoval v dětském domově adodnes se pohybuju me zi Romy. Zažil jsem také mnoho negativních věcí o kterých píšete ale také jsem měl možnost dlouhodobě poznat charakterní a pracovité Romy. Nejsem příznivec multikulti společnosti ale Vámi předvedené házení do jednoho pytle je živnou půdou pro ty jásající sjednocené davy nadšeně budující zářné zítřky pod taktovkou osvícené strany.

franta tyčka 21.11.2008 11:29

Re: Já pořád nevím co tady řešíte

vědí co je cikánská férovka.

Cartouche 21.11.2008 11:27

Re: Tento problém

Jo, ta pravda se musí pojmenovat hlavně proto, aby v nás cikánské organizace vzbudily pocit viny a mohly z nás tahat prachy. Běžný to byznys ve vyspělých multikulturních státech na západ od našich hranic. Na to ti neskočím, prevíte. Za několik dozorců v Němci zřízeném táboře v Letech nebude platit Cikánům stamiliony celý národ ze svých daní. Tohle etnikum nám má vracet nesrovnatelně víc, než my jemu.

Vaněk 21.11.2008 11:24

Re: Jinak je fakt

Jak nás okradl pan Železný? To by mne skutečně zajímalo.

Vaněk 21.11.2008 11:22

Re: Tento problém

Pravda je jednoduchá, vědecky prokázaná, ovšem "multikulti" neprůchodná. Tak jako existují geny pro barvu kůže, či dokonce např. metobolické procesy (jsou léky účinné jen u černochů), tak existují i geny způsobující sklon k asociálnímu chování. Je to vědecky prokázaný fakt. Vyskytují se u některých ras - nebo chcete-li dnes pokrytecky - etnik. Nejen u cikánů. A sporadicky i v celé populaci.

Řešením samozřejmě nemohou být plynové komory, ale cílená výchova od dětského věku tam, kde se tato genová zátěž vyskytuje. Tak aby byla do budoucna maximálně potlačena a pod kontrolou. Tak jako se přistupuje k jiným dědičným chorobám.