29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
EW 21.11.2008 17:37

Podrobneji zde:

K tomu uz opravdu asi neni co dodat. A neni to poprve.

http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/romove-nici-infekcni-oddeleni-20081119.html

Kon 21.11.2008 17:07

Řešení, ale tabu:

Protože "přizpůsobiví" občané mají nízkou porodnost a "nepřizpůsobiví" mají porodnost vysokou, za 50 let bude "nepřizpůsobivých" stejně nebo více než ostatních, což povede k hospodářskému kolapsu a občanské válce. Jediné řešení které jde na kořen věci je obrátit poměr porodností: Na příklad tak, že "nepřizpůsobivé" ženy dostanou návrh: nechat se dobrovolně sterilizovat za odměnu 100.000 Kč. Bohužel, takový návrh je s hlediska vládnoucí politické korektnosti, humanismu, demokracie, občanských práv atd. zcela neprůchodný a obsolutně tabu (i když třeba v Číně by byl průchodný). Ale v nepříliš vzdálené budoucnosti se současná situace  stane neůnosnou a to co je dnes tabu může být přijatelné nebo žádoucí.

Robin 21.11.2008 17:05

Re: Pane Procházko,

A myslíte, že by K.H.B. souhlasil s tím, aby tento ústav nesl jeho jméno?

Ypsilon 21.11.2008 17:03

Re: Máte samozřejmě pravdu - příklad

Možná, ale také si tam nepustíte satelitní televizní vysílání a politická opozice funguje jen formálně. Ony tyhle záležitosti bývají poněkud provázané, že? To, že v Singapuru velmi dobře funguje ekonomika je o něčem jiném.

Ypsilon 21.11.2008 16:58

Re: krajna pravica ?

Aha, takže ty mrtvolky byly jenom virtuální a levičák  Pinochet zlikvidoval jiného levičáka Allendeho. Ještě tu o 4ervené Karkulce

Kon 21.11.2008 16:55

Re: Máte samozřejmě pravdu - příklad

Před lety byl v Singapuru americký mladík přistižen jak močí na auto. Obratem byl odsouzen k trestu 10 ran rákoskou. Americký prezident intervenoval u Singapurského prezidenta a žádal odpuštění nebo zmírnění trestu. Singapur vyhověl: trest byl zmírněn z 10 ran rákoskou na pouhých 5 ran. A v Singapuru je dodnes pořádek a bezpečno.

RZ 21.11.2008 16:51

Re: Tak to jsem se dneska fakt zasmál

Když jim před časem Dzurindova vláda na Slovensku sáhla na podporu, viděl jsem v TV nějakou velmi odpudivou cigánku vykřikovat, že pokud jí stát nepřidá na penězích, tak odmítá rodit další děti. Dobré, nicht wahr?

Ypsilon 21.11.2008 16:50

Re: Tento problém

Na to abych zjistil, že někdo plácá nesmysly mi stačí si přečíst toto: Tak jako existují geny pro barvu kůže, či dokonce např. metobolické procesy (jsou léky účinné jen u černochů), tak existují i geny způsobující sklon k asociálnímu chování. Je to vědecky prokázaný fakt. Vyskytují se u některých ras - nebo chcete-li dnes pokrytecky - etnik. Nejen u cikánů. A sporadicky i v celé populaci.

Ypsilon 21.11.2008 16:38

Re: Na pochodu k synagoze se nedají získat politické body, na pochodu

Ale jo, jenže normální člověk by se měl taky zamyslet "co"  konají. Vyřeší cokoli jejich rvačka s Cikány nebo s policií? 

Ypsilon 21.11.2008 16:32

Re: Konečné správné stavovisko

Stačí se podívat na : http://www.novinky.cz/clanek/154918-deti-se-zloutenkou-demoluji-nemocnici-lekari-zavolali-policii.html , nevím nad čím tady štkáte. Mně se to zdá podrobné dost

Ypsilon 21.11.2008 16:26

Re: Ale ani to by nefungovalo, když už teď je těch Cikánů moc a kdoví jakých

Kdepak Novotný, ty přesuny začaly daleko dřív. Po odsunu Němců bylo prázdné pohraničí

Ypsilon 21.11.2008 16:19

Re: Pinochet především nebyl nacista ani "fašista."

Netvrdím, že Pinochet byl nacista nebo fašista. Pravičák ale byl a diktátor také. Franco neměl důvod zamotávat se do WWII a také ani kapacity.

Tomáš 21.11.2008 16:17

Re: krajní pravice

Ano, rád vidím názor na pravici / levici, jak píšete Vy. Komunisté, fašisté - všichni, kteří popírají občanské svobody jsou levice. Ještě bych doplnil, že u pravicově smýšlejících se podle mne nemusí jednat o odmítání státu. A že má ve státě platit opravdová rovnost, i v oblasti daní. Tedy všichni platí stejně. Volení zástupci ohlásí náklady na příští rok ve výši tolik a tolik (o tom se nediskutuje, pokud se mi to nelíbí, budu příště volit někoho jiného), dle evidence obyvatelstva se tato cifra vydělí počtem obyvatel a daň je splatná do 30-ti dnů. Platí každý stejně, má-li někdo vysoké příjmy, je to jeho úspěch. Nemá-li na tuto daň, má smůlu. Výjimku z placení mají děti, starci a postižení. Placení daně se vymáhá velmi důrazně. Naopak špatné nakládání s takto vybíranými penězi je bez milosti dáno k zodpovědnosti těm, kdo o výdejích ze společného rozpočtu rozhodnuli. Neříkám, že takto nastíněný system je to nejlepší, protože postrádá solidaritu mezi lidmi, jen popisuje, co je to extremní pravice. Ale na druhou stranu mám pocit, že dnes je západní svět až příliš solidární.

Sunny 21.11.2008 16:16

Re: No, ono je to jedno z druhým.

To je drsný... :-(

Jan Daniel 21.11.2008 16:12

Dělnická strana a naše elity

Potkal jsem člena Dělnické strany na vlastní oči jednou v životě. Ve vlaku z Olomouce do Krnova v pátek ve 22.36. Z jeho rozhovoru s postarším mužem jsem vyrozuměl, že jede z práce z odpolední šichty, vyspí se tak 4 hodiny, a hned druhý den, tj.v sobotu, nastupuje do práce na 5.00. Pochopil jsem, že s takto extrémistickým postojem k životu si určitě nemůže rozumět třeba se známou postavou severočeského podsvětí - lichvářem Vildou (mj.odsouzeným vrahem) či s Kykym - pasákem z Janova (oba vystupovali v TV klipech zachycující události v Janově dne 18.10.2008 na straně nejmenované utlačované menšiny).

Mladík s odznáčkem DS jinak vypadal normálně, takový spíše plachý chlapec okolo 20, který se ostýchal zeptat, zda je volné místo k sezení. Až na jednu věc - mikinu s nápisem Combat 18. Celá příhoda by byla dobrou sociologickou lekcí pro naše politiky a mainstream médií (kdyby ovšem jezdili vlakem). Jde totiž o krásnou ukázku toho, jak politicky korektní elity strkáním hlavy do písku před problémy a politikou pozitivní diskriminace vhánějí proletářskou mládež do náruče náckům. Těm jednou poděkujeme za to, jak vydláždili cestu k nástupu fašismu u nás.

Ypsilon 21.11.2008 16:12

Re: synagogy

Opět nesouhlasím. Pokud jde  činnosti či chování, která omezují osobní svobody nebo veřejný pořádek a jsou proti místním platným zákonům, tak jsou pravidla jasně dána a není co řešit. Ale kdo bude určovat, že tyto  životní hodnoty a zvyky ještě ano a tyhle už ne? Tohle  je jistá cesta do pekel.

Konkrétně: ženská obřízka je proti zákonům. Tečka. Omezuje moji osobní svobodu nebo veřejný pořádek ženská s hlavou zabalenou v šátku? Podle mne ne. Může to maximálně nevyhovovat nějakým bezpečnostním předpisům např. ve školách při tělocviku.  Pak řešme konkrétní situaci jako "technický problém", nikoli zabalování ženských hlav obecně jako problém. Jinak se sežerem. 

Domnívám se, že vyhnanstvím se ve starověku řešily skutky, za které se dneska jde do kriminálu. Kriminály jsou poměrně nový a drahý vynález.

Jura Jurax 21.11.2008 16:02

Re: trochu bych to poopravil

No, ti cikáni, co jsou u nás, jsou taky emigranti čertvíodkud - přišli k nám až po válce - takže jestli je jejich IQ podle Vás o až 20% vyšší než u běžných cikánů v zemi jejich původu ... ;-)

Historik 21.11.2008 15:59

Ale ani to by nefungovalo, když už teď je těch Cikánů moc a kdoví jakých

Novotný je natahal do ze Slovenska Čech, tím problém načas rozředil. Podotýkám, že v té době se Slováci velice divili, proč se v Čechách s těmi cikány tolik mažeme.

Jura Jurax 21.11.2008 15:53

Re: No, ono je to jedno z druhým.

No, víte, v praxi je to těžké - jde stará babka a cikáňata se jí pošklebují a pak jí ukradnou z tašky rohlík; odmítnete poskytnout cigarety cigáňatům a ony Vás poplivají - to vše za bílého dne. V domě máte z výtahové kabiny pisoár - ne denně, jen občas; ve sklepech nasráno, sklepy občas vykradené, takže si odvyknete jich užívat, když si dovolíte pokárat bujná cigáňata, co lámou stromky, jejich kolem se poflakující dospělí statně pupkatí soukmenovci Vám pravda celkem nesrozumitelně, ale nahlas nadávají - a některé vulgarity rozpoznáte; když je u cikánů mejdan, barák nespí a neodvažuje se vystrčit nos z bytu, aby do něj nedostal - policajti přijedou, cikáni ztichnou, policajti odjedou, bugr je zas a všichni bílí mají kliky pomazané lejnem; dětii pro sichr doprovázíte a bojíte se je pustit ven - cigáňata jsou v půtkách tužená, sehraná a ukradnou všechno, co není napevno přidělané ...

Ale tohle všechno jsou jenom přestupky, v podstatě prkotiny, pachatel není - co s cigánkem, co na Vás plivá popuzen,že jste mu nedali cigáro - chcete na něj volat policajty, i když ho chytíte? Bude ječet jak na lesy a jeho soukmenovci Vás proklepnou, než policajti přijedou - pokud Vám nešlohnou mobil dřív než zavoláte ... a jste-li dostatečně ramenatí, abyste mu vrazili pár facek, riskujete nejen nařčení z rasismu, ale taky cikánskou férovku - tobě je 40, nás jenom 20, takže nejsme v přesile ...

No a když je to dýl, tak jeden chodí ve skupinách, kdo se cítí, nosí boxer nebo nůž, ale jako slušný člověk se ho bojí použít, i když ho to kdysi na vojně učili - a naštvanost stoupá a pak přijedou hololebci a cikánci vymizí nebo se soustředí na ně a je klid ... chvilku ...

Tohle všechno je výcuc z povídání synka mého přítele, co bydlí v lokalitě podobné Janovu, povídání v hospůdce tři dny starého ...

Historik 21.11.2008 15:52

Re: synagogy

Na menší krádeže je nejlepším trestem karabáč. Lze použít i na nezletilce.

Historik 21.11.2008 15:49

Pinochet především nebyl nacista ani "fašista."

Do fašistů mu nadávali pouze komunisté. Dokonce je otázkou, nakolik byl fašistou generál Franco. Pomoc totalitních diktátorů mu byla dobrá (ostatně jiný diktátor podporoval druhou stranu) ale napadlo Vás, proč vlastně nešel s nimi do války? Němečtí admirálové přitom stáli o základny ve Španělsku do té míry, že dokonce přemlouvali Hitlera, aby Španělsko okupoval.

Ypsilon 21.11.2008 15:43

Re: synagogy

ad3) já bych preferoval spíš cestu vysoké objasněnosti a rychlého soudu nebo přestupkového řízení než snižování limitu  trestnosti.

P.S. a  co podobně uvažovat u pokut. Současné sazby za některé přestupky, jsou pro řadu přestupců přímo likvidační, nejen nezanedbatelná suma....;-)

Kon 21.11.2008 15:37

Re: Tento problém

Ani ne že tak chtějí (on by chtěl ledaskdo), ale mají vyšší IQ. To jim umožňuje chtěné realizovat.

Jura Jurax 21.11.2008 15:32

Re: Na pochodu k synagoze se nedají získat politické body, na pochodu

Jenže pochopte, podpora holocaustu se nosí jem mezi holodutolebci, normální člověk si odplivne, jenže trestná výprava na naše nepřizpůsobivé spoluobčany, co dělají těm normálním ze života peklo nebo aspoň peklíčko, se setká i se sympatiemi těch normálních lidí - zvlášť jsou-li postiženi tím peklíčkem a hololebci jsou zjevně jediní, kdož konají :-/

Kon 21.11.2008 15:31

Re: krajna pravica ?

Vy jste byl v Chile v 70tých letech že to tak dobře víte? nebo jste to jenom četl v tisku? Vy tak věříte médiím přestože víte, že jsou vesměs levicově orientovaná?

Jura Jurax 21.11.2008 15:23

Re: synagogy

Jenže to ad 1) je pošetilé - nikdy neříkej nikdy a uhlí je důležitá surovina.

ad 2) - hm, nastěhováním nepřizpůsobivých kamkoliv domorodce vždy potěšíte - ono stačí jediná vhodná "nepřizpůsobivá" rodina ve vchodě paneláku o 30 bytech k prudkému vzestupu popularity holohlavců a extrémních řešení.

ad 3) tak pod tohle bych se podepsal - co trestný čin, to trest. A nižší limit taky - ono 5000 je pro hodně mnohé nezanedbatelná suma ...

Spirit 21.11.2008 15:18

Re: synagogy

Napíšu to jinak: Izolovat... lidi, kteří prosazováním svých hodnot a svého specifického chování, čili chováním v rozporu se zákony a podzákonnými normami (dosud "přestupky") omezují osobní svobody dalších občanů a veřejný pořádek. Samozřejmě tam spadají i skutky, související  s chováním, předepsaným nějakou filosofií nebo vírou (islam). Já už se toho nedožiju, ale ti mladší si brzy nebudou vědět s dědictvím  po bezbřehé "svobodě" rady. Znova zdůrazňuji, že člověk je tvor sociání, který - chce-li vůbec žít - musí respektovat psané i nepsané zákony a pravidla skupiny, v níž žije. Pokud to nechce nebo neumí - společnosti starověku to řešívaly vyhnanstvím. Dnes není kam.

Ypsilon 21.11.2008 15:16

Re: krajní pravice

Nechci Vám rušit kruhy teorií, ale Pinochet asi levičák nebyl, že?

čvachta 21.11.2008 15:11

MEDVĚDÍ SLUŽBA

To co dělá ten pán a jemu podobní je pro cikány medvědí služba.Lidi kteří s nimi bydlí nepřesvědčíte o tom jací jsou báječní.A lidé kteří je neznají se diví jak tito skvělí dospělí lidé v civilizované krajině se nedovedou postarat sami o sebe.Mám mezi romy několik známých makají podnikají a vedou si dobře proč se nemluví o nich.Tito nepřispůsobiví jim dělají ostudu a my místo aby jsme jim dali prut dáváme jim stále ryby.Znám je velmi dobře oni nechápou velkorysost a ústupky pro ně je to slabost které využijí.Tento problé myslím nemá řešení.

Theo 21.11.2008 15:03

Re: Neztratil

R^R^R^