19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Ministr Kuba

Petr Nečas jmenoval novým ministrem průmyslu a obchodu Martina Kubu. Kontroverzního muže, spjatého s jihočeskou ODS. Není na tom nic špatného, každý politik musí mít kolem sebe blízké lidi. Jmenování nového minitra však spíše dokazuje Nečasovu nekonzistenci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 18.11.2011 19:31

abyste nemuseli plivat jen na modrý ptáky:

http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2011/11/08/milionova-stavba-hejtmana-palase/#utm_source=gallery-hint&utm_medium=referral

P. Gabriel st. 17.11.2011 17:31

MPO není pro trafikanty!

Že je Kuba Nečasův trafikant o tom zřejmě nikdo nepochybuje. Problém je v tom, že to není rezort pro trafikanty bez patřičné kvalifikace a praxe! Zvláště ne v době pokračující recese! Nečas si zřejmě vůbec neuvědomuje, že si tím jmenováním řeže větev pod sebou, ale i pod naším průmyslem a obchodem, beztak zbídačovaným zrušením zahraničního obchodu, divokou privatizací kamarádíčkům a rozprodejem bank do zahraničí. Místo, aby tam dal pořádného rafana s průmyslovou praxí, udělá z toho trafiku pro doktora, kterému se nechce dělat pořádná doktořina, tak jde tajtrlíkovat do politiky. A o průmyslu zhola nic neví! Jak sám ukázal svými hloupými vyjádřeními kolem jmenování.

J. Charvát 17.11.2011 20:00

Re: MPO není pro trafikanty!

Pane, možná máte pravdu, ale buďte klidný. Ministr průmyslu již dávno český průmysl neřídí (naštěstí). Podnikatelé se bez něj dobře obejdou a řekl bych, že čím méně se jim bude plést pod nohy, tím lépe budou prosperovat. To ministerstvo přece slouží úplně jiný účelům - rozdělování evropských dotací (slavné čerpání, že) - na to můžete být klidně i anesteziologem, možná raději, ten snad nemá tolik kvalifikovaných kamarádů, jimž by mohl přihrávat malé domů - a vyhazování peněz na podporu investic (přes CzechInvest s úžasným výsledkem v přeměně země v montovnu Evropy) a zahr. obchodu (přes CzechTrade - zeptejte se firem - ne těch se statisícovým obratem ale stamiliónovým - k čemu je jim dobrý). Prostě, na tom není moc co zkazit. Možná bude i lépe, zůstane-li pan Dr. (myslím Doktora s velkým D) v rozpočtovém výboru parlamentu. Řekl bych, že té problematice rozumí a může tam udělat užitečnou práci. Spíš než na ministerstvu.

O. Kadlec 17.11.2011 21:38

Re: MPO není pro trafikanty!

Rozprodej bank do zahraničí nám zachránil naše peníze, nešťastníku! A o zahraničním obchodu neví jen ten kdo je hluchoslepej.

Ale s tím novým ministrem máte pravdu. Ne s ministerstvem, protože "rafan z průmyslovou praxí" by právě nahrával těm kamarádíčkům nejjistěji. Poctivého rafana bychom museli dovézt spolu se zbožím odněkud přes oceán. průmyslu by to pomohlo ale politicky je to neprůchodný.

V. Kusý 17.11.2011 15:21

Co máte pořád s těmi kmotry?

Oni švagři dovedou být taky pěkné ......

S. Ševeček 17.11.2011 12:38

Kuba je předsedou jihočeské ODS ?

TAkže celá jihočeká ODS jsou kmotři?

F. Eliáš 17.11.2011 12:26

Není důležité, co vše Kuba spáchal

Podívejte se na jeho obličej a je vám vše jasné. Půjčili byste takovému člověku peníze? Morálka každého se zračí v jeho tváři. Kolik lidí už mu asi naletělo? Doktor působí domem čestného člověka. To je důvod, proč nemůže být ve vládě této země.

S. Ševeček 17.11.2011 12:37

Dotek Medusy

Znamená to, že pan Doktor by za funkci ministra držel hubu dál?

F. Doušek 17.11.2011 10:04

Všichni zde vidí v Kubovi loutku vedenou

jakýmsi kmotrem. Prosím pěkně, jsem ze severu, šlo by napsat krom až trapných žvástů něco  konkrétního?

O. Kadlec 17.11.2011 13:28

Re: Všichni zde vidí v Kubovi loutku vedenou

Jsem z jihu, a i když ne z ODS mám za to že novináři jako Aston vyvolávají dost nerealistické obrazy.

Pan Kuba je sice skutečně děsivý krajský předseda strany, ale ne proto, že je spojován s panem Dlouhým. Spíš by mělo logiku mít za zlé Pavlu Dlouhému, že je spojován s panem Kubou.. To je skutečně žába na prameni. Pod jeho "velením" už celé řadě klíčových politických osobností ODS kraje - a podle mne právě těch důvěryhodných - stálo zato opustit ODS a vydat se na nezávislou politickou cestu. A někteří i uspěli proti a Kubovu ODS porazili.