16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

GLOSA: Ministr Brabec všechny balamutí

Stokrát jsme slyšeli od ministra životního prostředí Richarda Brabce jeho sliby o tom, že přijetím novely zákona č. 114/1992, Sb. o ochraně přírody a krajiny se zvýší bezzásahové území v Národním parku Šumava maximálně na 26 % jeho rozlohy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 7.6.2017 10:35

Ministerstvo životního prostředí by mělo být

ZRUŠENO.

Kdysi dávno jsem jeho vznik podporoval. Dokonce jsem prvním úředníkům (tehdy ještě v rámci ministerstva vnitra a krajských národních výborů) pomáhal v procesním nastartování. Dnes mne to mrzí. Byla to velká chyba, kterou jsem se proti naší přírodě a našemu národu provinil.

V. Kain 7.6.2017 11:54

Re: Ministerstvo životního prostředí by mělo být

Tady se střídají ministři diletanti až to hezké není.Snad nejhorší byl Bursík.

M. Valenta 7.6.2017 8:59

A víte co je zajímavé pane Martan,

že statisticky jsou obce (a platí to celosvětově)lokalizované na území ( nebo poblíž) národních přírodních parků (vesměs s přísnými pravidly) ca 2 x bohatší než je státní průměr. Dokonce už to pochopila asi třetina šumavských obcí a proti novému zákonu nic nemají.

R. Tesařík 7.6.2017 9:46

Re: A víte co je zajímavé pane Martan,

Co to?

M. Prokop 7.6.2017 10:06

Re: A víte co je zajímavé pane Martan,

A srovnal někdo statisticky obce ležící v turistické oblasti u nějakého NP a obce ležící v turistické oblasti bez NP? Tam by pravděpodobně došlo k opačnému výsledku.

P. Maleček 7.6.2017 10:37

Re: A víte co je zajímavé pane Martan,

Vysvětlení je prosté. Ekonomiku oněch obcí z většiny tvoří penziony a jejich vlastníci. Obyčejní zaměstnanci tam už nebydlí, ti dojíždějí z nedalekých měst, protože na bydlení v těchto převážně turistických resortech prostě nemají.

Což na Šumavě bude platit dokud bude převážně zelená. Až se díky přes NP vnucování divočiny stane vyprahlou, jen křovím porostlou kamenitou pustinou bude s tímto konec.

M. Valenta 7.6.2017 11:22

Re: A víte co je zajímavé pane Martan,

K prvnímu odstavci: Kdyby tam všichni bydleli, tak už to nebude turistický rezort ale zalidněná aglomerace.

A k druhému: To ukáže čas.

J. Schwarz 7.6.2017 8:25

jednoznačně nevolit

nejen socany, ale ani ANOnisty!!

P. Lenc 7.6.2017 9:41

Re: jednoznačně nevolit

Rada dobrá, ale nereálná.Bohužel.

V. Kain 7.6.2017 11:56

Re: jednoznačně nevolit

Souhlas.Jsou to falešní hráči vedeni tím nejhorším,který se vetřel do politiky.

P. Maleček 7.6.2017 6:30

Na Šumavě jde o uplácení ekopošuků Babišem.

Celá tahle komedie o šumavské bezzásahovosti, čili prý obnově původní šumavské divočiny je o tom, že tím Babiš prostřednictvím svého ekomanipulátora Brabce, bezzásahovou Šumavou uplácí všemožné ekopošuky a dojiče ekograntů a dotací.

Za to že pak na oplátku dají pokoj Babišovým páchnoucím a jedovatým fabrikám a ničení zemědělské půdy velkovýrobou energoplodin.

Přičemž zelená Šumava je Babišovi fuk. Každému s v hlavě něčím víc myslícím než koblihou je jasné, že násilná transformace převážně nepůvodních stejnověkých smrkových plantáží, z většiny pokrývajících NP Šumava, v bezzásahovou divočinu, skončí místo zelenou krajinou vyprahlou, jen křovinami porostlou kamenitou pustinou.

Ano proto je jedinou možnou záchranou zelené a vodudržící Šumavy zrušení NP. Ten je jen zneužíván pro majetkové či politické cíle bezohledných lhářů a podvodníků - nyní bezohledným nenažrancem Babišem.

K. Novák 7.6.2017 5:13

Pan Martan

je prostě jeden z těch, kteří si přejí zrušení Národního parku Šumava.

Z. Čábelka 7.6.2017 5:45

Re: Pan Martan

Stačilo by vyhnat prolhané zelené fašouny programově a fyzicky šířící kůrovce!

J. Lukavsky 7.6.2017 6:50

Re: Pan Martan

Nu národní park je definován jako území, kde alespoň 80% plochy je pokryto přirozeným porostem.. Šumava byla a je z 80% pokryta smrkovou plantáží vysázenou po velké sněhové kalamitě myslím v r. 1870. Takže to splňuje opravdu "perfektně". CHKO je naproti tomu území, kde část plochy zaujímají lokality hodné ochrany z pohledu přírody či kultury a zbytek je kulturní, přesněji kultivovaná krajina. Takže když se udělá první krok špatně, následující už jsou špatné automaticky. J.L.

V. Kopta 7.6.2017 8:49

Re: Pan Martan

národní park šumava se zruší sám po další kůrovcové kalamitě prostě s tímto zákonem dostal park sebevražedné tendence, a buky a jedle tam bez pomoci nevyrostou...