20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tom 16.1.2008 22:29

ježiši kriste

Jano Bobočíková ,Vám už je úplně jedno co píšetw hlavně ,že to někde uveřejní.

P.S.To je Kr...............

jojo 16.1.2008 10:04

Husi kuze

To v Evropskem parlamentu maji poslanci povinnost publikovat urcity pocet clanku za rok? Hodnota jejiho clanku je minus deset. Nechapu jak se tato slizska komunismem radne vychovana slepicka muze prezentovat na pro me jednech z nejlepsich internetovych strankach. Kdyz tuhle babu vidim naskace mi husi kuze. Jeji manzel musi byt asi pekny houser.

jaf 15.1.2008 22:24

Tak to už jste moc přehnala!

Vážená dámo, Vaše demagogie je neuvěřitelná, divím se Astonovi, že zde něco něco takového vůbec uveřejňuje. Kolik znáte Cikánů osobně? Víte, že to není zdaleka český problém, ale je úplně stejný ve všech zemích, kam se toto etnikum dostalo, jako europoslankyně byste to vědět měla! Proč mluvíte jen o právech a nějak zapomínáte na povinnosti? Ta jejich "práva" totiž musí někdo zaplatit a to jsou pak ti obyčejní daňoví poplatníci, kteří je živí, aby si mohli pěstovat ty "rodinné vazby" a pod. Pana Čunka nemusím, ale proti Vám je hvězda.

honza 16.1.2008 14:32

Re: Tak to už jste moc přehnala!

rozhodně to nevylepší ten provinční nácek.

skřivánek 15.1.2008 19:03

Díky za správná slova

Děkuji všem, kteří používají původní slova Cikán a cikánský. Slova  Rom a romský si vymysleli stejní hlupáci jako ti, kteří před časem přejmenovali hasiče na požárníky. R^

Richard III. 15.1.2008 18:59

Hledejte pravdu!

Každý kritik Čunkových vět včetně autorky se staví do řady troubů, kteří nevědí o čem mluví a mají velmi naivní představu o fungování romských komunit. Toto "rodinné zázemí" Romů působí totiž zcela proti tomu, co Romové potřebují.

Demokrat 15.1.2008 17:11

Bobošíková viděla Čunka hailovat?

Tady v zemi Romů a Slovanů, kdokoliv něco kritického řekne je automaticky nácek. Takže Čunek chodí na skinhedské kapely 8-o. To jsem nevěděl. Díky paní Bobo. Měla by jste své informace předat příslušným orgánům.

Heincl 15.1.2008 16:34

Blábol

Další blábol člověka, který viděl Cikány, jak se říká, z rychlíku. Znám několik civilizovaných, slušných pracovitých Cikánů, ale dovolím si tvrdit, že drtivá většina jsou buď přížívníci nebo dokonce zločinci. Já osobně bych byl velice šťastný, kdyby to bylo naopak! Myslím, že je zbytečné dál rozvádět tento problém. Rozumný člověk ví, o co se jedná a zaslepence nepřesvědčíme. Na závěr jeden zajímavý odkaz: http://www.geocities.com/ociganoch/

Novák 15.1.2008 16:13

K poslední větě článku

Pokud by Čunkové získali většinu,přišli bychom o Listinu i základní práva :

Nevím,kde autorka bere jistotu,že by to tak dopadlo.A i kdyby,tak bychom snad o ně přišli řádnou ,demokratickou cestou,ne?Tak co je na tom špatného?

strejda 15.1.2008 20:49

Re: K poslední větě článku

Únor 1948 byl řádnou demokratickou cestou. Špatného na tom bylo moc.

Historik 15.1.2008 15:26

"Cikánský problém" v ČR je uměle vytvořený a stále uměle živený

"Problém" vznikl za panování Havla, když bylo potřeba infikovat do českého národa neexistující vinu a zatížit český národ něčím, co neexistuje. Kdyby se s Cikány zacházelo jako s obyvateli ČR a bylo na Cikánech vyžadováno dodržování zákona, bylo by všechno jinak. Cikáni jsou zneužitelná menšina ve společnosti, protože jsou absolutně nevzdělaní a zneužitelní vzhledem ke svým vlastnostem, jak je výstižně popisuje pan Čunek: http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=518298#forum

Cikáni dostali v ČR nezaslouženou podporu a ochranu a skrze Cikány je ostouzen a napadán český národ kdykoli se to komukoli zachce (v ČR, v Evropě, za oceánem). Jejich protěžování v ČR je nezasloužené a neopodstatněné, Cikáni se nepodílejí svou prací na tvorbě bohatství ve společnosti v poměru, jak toto bohatství využívají, ani nejeví snahu starat se o své živobytí svou prací (výjimky jsou zanedbatelné), řekl to výstižně pan Čunek. Cikánům leží všechno u nohou (vzdělání, příležitost a právo pracovat), Cikáni touto nabídkou naší společnosti pohrdají. Pokud Cikánům za čas dojde, co promeškali a budou chtít tuto nabídku přijmout, již může být pozdě, protože této společnosti může také dojít s nimi trpělivost. Cikáni by si měli uvědomit, že jejich ochrana v této společnosti není na věky a že lidé zde mají dobrou paměť. Budou mít Cikáni kam odejít (do Evropy, do světa), až dojde na tato slova? Není to hra s ohněm? paní Bobošíková svými výlevy jen tento oheň podporuje?, kde je záruka, že takto neostouzí Českou republiku v zahraničí, kde by měla hájit zájmy ČR?

Jakási cikánská skupina vyhrožuje panu Čunkovi, že proti němu složí písničku. Bude asi podobná protičunkovskému výlevu paní Bobošíkové. Zatím jeden odkaz na jinou zahraniční písničku (Slovenská republika), kde se zpívá o tom, jak tam mají Cikány rádi: http://youtube.com/watch?v=mYruBgU6xD4

Historik 15.1.2008 15:28

"Cikánský problém" v ČR je uměle vytvořený a stále uměle živený

"...Činy, za které nese odpovědnost vždy a pouze ten, který se jich dopustil. Má je objasnit nezávislá policie a potrestat nezávislá a výkonná justice. Bez ohledu na barvu pleti či charakter tradic a rodinných vazeb. Že to je právě v našem státě velký problém, za to nemohou Romové, ale právě ti, kteří píší zákony a vytvářejí či spíše nevytvářejí podmínky pro kvalitní, nestrannou a nezávislou práci represivních orgánů.".....

Touto demagogií nám paní Bobošíková sděluje, že odpovědní nejsou Cikáni za své kriminální řádění, ale my jako společnost a je to naše chyba, že je netrestáme. Do kterépak školy demagogie asi chodila? Neabsolvovala ji v televizi Nova a pokoušela se uplatnit ji v ČT, kde ji vypískali? Dovedete si představit, jak by vypadala hysterie ve prospěch Cikánů, kdyby se s nimi zacházelo jako s kterýmkoli obyvatelem ČR?

Kamjdu 15.1.2008 16:10

Re: "Cikánský problém" v ČR je uměle vytvořený a stále uměle živený

Tady se musím paní Bobošíkové zastat, neboť s celým jejím článkem vyjímečně souhlasím. Vás vidím jako typického rasistu s notnou dávkou povýšenectví, egoismu a zlostnosti ohánějícího se řadou polopravd a majícího daleko k moudrosti.

korsika.korsika 15.1.2008 16:19

Re: Re: "Cikánský problém" v ČR je uměle vytvořený a stále uměle živený

Vážený pane Kamjdu, Vám bych nepřál nic jiného, než aby se k Vám do domu nastěhovali jako sousedé cikáni. A aby jich bylo dost. Jistě byste psal poněkud jinak. Ale přesto přeji hezké odpoledne.

Kinski 15.1.2008 16:31

Re: Re: "Cikánský problém" v ČR je uměle vytvořený a stále uměle živený

Doufám, že jen poňoukáte. Staré pořekadlo "čiň čertu dobře,peklem se ti odmění" je ilustrací reakce na podanou pomocnou ruku. I ten Chánov byl pokus o pomoc, žádné barabizny, ve své době normální úroveň bydlení a jak to dopadlo. Někteří přátelé i členové naší početné rodiny docházeli nezištně učit zaostalé, do svých rodin si vzali zbědované děti atd,  málokdy nějaké + body. Pan Čunek zkusil něco řešit a šlapou poněm všichni. Co konkrétně navrhuje paní Bobošíková, že s tím vším souhlasíte?

Historik 15.1.2008 16:35

Re: "Cikánský problém" v ČR je uměle vytvořený a stále uměle živený

Pane Kamjdu, jste typický salonní obhájce lidských práv z prostředí Dělostřelecká ulice či kavárna Slavia ála Pravda a láska. Přesně tak, jak je zde řečeno, názor byste změnil, kdybyste měl co dočinění s Cikány. Já takové zkušenosti mám, slušelo by se říci, že bych je přál panu Kamjdu, ale taková zlostnost a nenávist ve mně není, to mi věřte. Pane Kamjdu, říká se výjimečně, postřehl jste ten rozdíl, při vašem poníženectví (když já jsem povýšenecký) a blízkosti k moudrosti? To není polopravda, ale celá pravda.

Kamjdu 15.1.2008 18:56

Pokračování

Musím přiznat, že mi to i někdy ujede a pak mi to takhle všichni nandají. Byl jsem si následně přečíst článek pana Čunka  http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=518298#forum               a nenašel jsem v něm nic, co by bylo rasistické. Všem se omlouvám.

Kamjdu 15.1.2008 19:47

Re: Pokračování

Ještě bych chtěl napsat z jakých východisek vycházím. Mám za to, že si chybně vykládáme zákonitosti naší existence, když nepřijímáme výklad života východních kultur, tedy jejich reinkarnaci. Potom si ani nemůžeme klást otázku, jak by to dopadlo, kdyby bylo před příštím našem znovuzrození rozhodnuto, že z nějakého důvodu (škola života, co člověk zasel to musí sklidit) se budeme muset narodit do rómské rodiny, která ještě třeba patří mezi ty, co jsou na tom nejhůře.  Kdybychom si tuto představu promysleli do všech detailů a souvislostí, tak bychom možná museli uznat, že nemáme všichni stejná východiska a uvažovali bychom více abstraktněji a třeba možná bychom odstranili zbytky pocitu nadřazenosti a jakési egoistické vševědoucnosti, která nás ještě stále odděluje od moudrosti. Je hluboký omyl myslet si, že nějakým jednoduchým sociálním inženýrstvím, tu na Zemi postupně dospějeme do úplného dobra. Polarita dobra a zla je do funkcí, lidských vztahů zde na Zemi záměrně zabudovaná, protože vytváří konflikty a problémy, na kterých se učíme. Možná, že leckterý zapřísáhlý rasista a rádobyspravedlivý, se bude muset narodit právě tam, nad čím se povyšuje a často jen těžko se i přes více životů zbaví rasismu, protože i jako Róm může pociťovat rasismus vůči majoritní většině a bude tak v začarovaném kruhu. Není jiná cesta než soustavná práce na sobě, a jen ti co na sobě pracují mohou svým příkladem a drobnými citlivými zásahy strhnout ty ostatní. Bez dodržování zákonů to ale nejde. Jak ale chtít něco od Rómů, když je stav v naší justici, policii, politice, médiích přímo obludný. Kde je třeba začít dřív?

Petr 15.1.2008 14:49

Ach ta Bobina...

Jako ve filmu : Jeste vetsi blbec nez jsme si mysleli :-D

Holt rikat pravdu v socialisticke realite dnesni Evropy a v dobe pokrytecke politiky se nesmi, a tak p. Cunek sice rika verejne to co vsichni vedi, ale radobyochrance prav mensin, t.j. vetsinou individui stiticich se prace, zijicich z nasich dani to rozpali do ruda... Nastehovat je do Chanova, to by bylo neco pro jejich agitaci ;-)

nepolitik 15.1.2008 14:30

Bože, ta Biobošíková je ještě hloupější, něž

jsem si původně myslel. Napsat takový blábol by podle mého přítele mohla pouze perlička, která má ještě menší mozek než slepice. Já však tvrdím, že přirovnání Bobošíkové k perličce nebo slepicí je urážkou pro ty užitečné domácí ptáky, protože Bobošíková je prach obyčejná neužitečná, namyšlená a hloupá ženská.

Klička 15.1.2008 15:48

Re: Bože, ta Biobošíková je ještě hloupější, něž

Myslím, že se mýlíte. Paní Bobošíková již dokázala, že je docela dobrá moderátorka. Ve všem ostatním však,o co se pokusila, pouze dokázala, že se k ničemu jinému nehodí, že nic jiného neumí a měla by se k moderování vrátit. Její politické výlevy musí totiž být každému uvažováníschopnému občanu této země směšné.

Občan 15.1.2008 14:28

Článek jak z Rudého Práva

Paní Bobošíková volně kombinuje polopravdy, nepravdy a výmysly....hlavně jde o to - někoho poškodit a sám si na tom nahrabat politický potenciál...:-)

Sv 15.1.2008 14:42

Re: Článek jak z Rudého Práva

Jak z Rudého Práva snad paní Bobo nepíše, ale představy potrefených mně připadají jako z Völkischer Beobachter z roku 1933. Nejsem přítel Bobo-bobovize atd, ale teď šlápla někomu na nohu a všichni ti se ozývají. Vždyť snad nikdo z nás nepodporuje romské gaunery. Ti musí se dostat do vězení a být trestáni. Řešení neznáme nikdo, alespoň rychlé, když vyženeme cikány z domů, tak se utvoří gangy a budou vypalovat předměstí, to chceme? Na vyhošťování jsme moc malá země, v Rusku tam mají rozlehlou Sibiř a další oblasti. Badatel Čunek odsunul cikány do jiných oblastí a co dál.Občanská válka asi řešení není.

Abdéřan 17.1.2008 18:03

Re: Re: Článek jak z Rudého Práva

R^!!

Sv 15.1.2008 14:07

Lidovecké hrátky s hákovým křížem

Čunek, kdyby žil v třicátých letech 20.stol.by byl velmi populární u strany NSDAP a jejího vůdce.Pro něho je nevýhoda, že dnes již není možné lidi považovat za materiál. Jim kritizovaní romové jsou skutečně dobří i špatní. Nelze ale řešit romskou otázku tak jako nacisti. Nepřizpůsobivé Čunek vystěhoval ze Vsetína, to ještě šlo, ale pověsil je na krk jiným obcím. Jeho uvažování a činy jsou úplně v rozporu s lidskými právy. Přizpůsobivé by postupně zařazoval mezi ostatní občany, ale ty další co s nimi-asi koncentrák, a pak v duchu církevních tradic středověku asi "konečné řešení".Paní Bobošíková máte pravdu. Romská otázka nejde spravit jednoduchým řešením. Pryč s těmito populistickými směry, kterými  část KDU ČSL zaměřuje nevzdělaný člověk se svými hulvátskými přívrženci(viz někteří diskutéři) na okraj Evropy.  Jejich ušlechtilé názory by se líbily jen fašistům. Kdo není s námi, ať odejde.

poddy 15.1.2008 14:13

Re: Lidovecké hrátky s hákovým křížem

chudáku....

Buvol 15.1.2008 14:47

Re: Lidovecké hrátky s hákovým křížem

Ať je to jak chce, ale je vrcholně trapné, založit svou kariéru na vystěhování nějakých chudáků a nakonec se ohledně sociálních dávek dopouštět stejných nepravostí, které vyčítám jim.... A je přímo neskutečné, že si tohoto člověka dá do čela strana, která má v názvu slovo křesťanská!! Doufám, že to těmhletěm magorům při příštích volbách voliči spočítají!!

NP 15.1.2008 15:10

Re: Re: Lidovecké hrátky s hákovým křížem

Ač to pro Vás bude nepochopitelné, jednalo se opravdu o křesťanský skutek. P. Čunek mohl případ řešit velmi elegantně. Ropadající se barák prodat nějakému lotrovi a ten by už žádné náhradní bydlení nesháněl. Až začne po deregulaci působit naše nová legislativa i na občany neromské, doufám, že si na jejich ochraně také založí pár politiků kariéru. A nemusí být přímo ze Vsetína.    

Jura Jurax 15.1.2008 17:33

Re: Re: Lidovecké hrátky s hákovým křížem

No, on je Čunek měl podle zákona nechat vystěhovat na ulici a ne jim obstarat bydlení ... kdyby byli bílí, taky by dostali byty? Pro dobrotu na žebrotu ... čiň čertu dobře, peklem se ti odvděčí ...