19.4.2024 | Svátek má Rostislav


GLOSA: Láska, sex a politika?

23.9.2014

Že naše politická reprezentace bere své voliče jako bandu nesvéprávných hlupáků, kteří zdegenerovali již jen na nemyslící stroje na placení hypoték a k nějaké „intelektuální“ reakci je přiměje pouze heslo „zadarmo“, popřípadě „dotace“, je vidno již delší čas. Partaje tomu dokonale přizpůsobily svoje předvolební kampaně i stále opakované sliby. Kandidátka do senátu za ANO Laura Janáčková však přidala ještě další rozměr. Sex.

Ovčan s volebním lístkem se jí tedy zřejmě jeví již jen jako neurčitý shluk buněk, jehož život je podmíněn pouze dvěma reflexy: peníze a píchání. Jinak si nelze vysvětlit její internetovou kampaň (viz obrázek), který facebooková komunita velice přiléhavě pojmenovala: „Omrdáme je!“

janackova

Nejsem žádný puritán a pochopím kreativitu volebních štábů, ale opravdu by mne zajímaly myšlenkové pochody paní kandidátky do Senátu ČR, která láká svůj elektorát na image laciné prostitutky z vykřičeného domu poslední kategorie a jako jeden ze stěžejních bodů svého programu si dá „mužskou erekci na pojišťovnu“ (jasně … zdarma). Kolik pohrdání voličem se v tom skrývá? Čeho se od populistického uskupení ANO ještě můžeme dočkat?

Guru sekty „Kdo ještě nedělal politika, ať se přihlásí“ Andrej Babiš však asi ví … Sám se také opřel do kampaně plnou silou. Fotí selfíčka, hraje košíkovou, trestal by smrtí, chléb a hry rozdává na potkání. Už se prý jen čeká, kdy po Putinově vzoru začne lovit amfory, krotit medvědy a cvičit do půl těla se samopalem. Přesto (anebo, v tom horším případě, právě proto) jeho strana suverénně vede ve volebních průzkumech. Pro mne je to děsivá zpráva. Co pro vás?

Psáno pro pravyprostor.cz

Převzato z Kriz.blog.idnes.cz se svolením autora