25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

GLOSA: Kocáb na Hrad?

Michael Kocáb má zvláštní talent. Začne-li sezona ohlašování kandidátů na ten či onen úřad, pro mnohé je kandidátka úplná, až když padne jeho jméno. Kocáb je politickým kořením dnes tolik velebené diverzity.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Brecík 3.5.2021 14:40

Myslíte, jak si pokorně za naše peníze vydržoval milenku Leilu ? To stálo sil, nejenom vnitřníchV

P. Brecík 3.5.2021 14:37

Třeba takový UHL. Maoista - levější, než komouši. Proto ho zavřeli. ( a jak se pěkně vyvíjel i s celou famílií = šabatová !! ) V ostatních případech to byl vnitrostranický boj. I Husáka zavřeli ! V tomto stojím za Kocábem - Jendou komunista, navždy komunista. PS: Starého psa ....

P. Brecík 3.5.2021 14:34

Kocáb ? Největší kamarád komoušů !! Chartu 77 řídilo asi osm desítek osob, jejichž jádrem bylo 42 mluvčích, kteří se za dobu její existence v tomto úřadu vystřídali. Tato skupina osob byla vytvořena několika rodinami, navzájem spoutanými rodinnými, příbuzenskými, finančními a podobnými zájmovými svazky. Jsou to především rodiny: Havlových, Dienstbierových, Pithartových, Šabatových - Uhlových - Müllerových - Tesařových, Paloušových, Rumlových, Pelikánových, Šternových-Kantůrkových, Kocábových atd. Všechny tyto rodiny jsou exkomunisté nebo jejich potomci či svobodní zednáři a jejich potomci. Dnes je na 180 členů těchto rodin, jejich příbuzných a přátel v nejvyšších státních, diplomatických a hospodářských funkcích státu.“;-€

V. Kolman 2.5.2021 20:15

Ve slově "exkomunisté" to pane Brecíku vězí. Když poznali, co slovo "komunismus" znamená v praxi, měli odvahu přiznat svojí chybu a s komunistickou stranou se rozešli - což v té době vyžadovalo odvahu. "Strana" jim to následně dala "sežrat"!

J. Kanioková 2.5.2021 19:50

Naprostý souhlas !

V. Sember 2.5.2021 19:47

Chybí vám tam písmeno s. Kocáb fond Trend nevykradl. Trend byl vykraden, až ho Kocáb prodal někomu jinému. Vykradl ho ten někdo jiný. Zkuste ještě nějakou jinou bajku. Třeba že Havel mluvil o humanitárním bombardování. Fascinuje mě, jak se značná část lidí nechá masírovat lživými bláboly. A přitom máte k dispozici obrovské množství informací ze seriózních internetových zdrojů.

J. Kanioková 2.5.2021 19:42

Blbost !!!

J. Kanioková 2.5.2021 19:39

Čím ?

J. Kanioková 2.5.2021 19:38

R^R^R^

L. David 2.5.2021 19:33

Chameleon a vykradač fondu Trend by něl být brán vážně? To snad autorovi článku překočilo!

Je to k neuvěření, jaké přepodivné figury jsou vůbec brány v potaz místo toho, aby byly odeslány do pr..yč!8-o

V. Církva 2.5.2021 14:26

To zaslepení ruskými trolly. Nemyslíte že je to už trochu přehnananá reakce? Dobrá, nechceme tu ruské agenty, tak jsme je vypověděli.

Zdá se ale, že Rusko jako hadr na býka naprosto zaslepuje některé lidi k vnímání jiných problémů. Proč nebylo tolik lidí co protestují proti Zemanovi a Rusům na demonstracích proti Islamizaci Evropy? Nebo třeba proti omezování svobody slova z EU?!

V. Církva 2.5.2021 14:20

Pan Kocáb je v antikomunismu konzistentí. Možná v odsunu Rusů jeho důslednost věci urychlila a zjednodušila. To můžeme hodnotit za jedna.

Jinak ale je to jen umělec a multikulturalista. Co až tak zázračného mimo hudbu (tam mu zásluhy neubírám) udělal? Kromě fondů, kde propůjčil svoje jméno a lidé přišli o peníze (jakkoliv nešlo o záměrný podvod Kocába, spíš nedůslednost)?

A jeho názory na "pomoc" muslimským obohacovačům znáte, že?

V. Církva 2.5.2021 14:12

Kocáb nebyl prorežimní a s antikomunismem byl a je konzistentní. Ale odchodu Rusů ač se angažoval by sám zařídit nedokázal. O tom, že Rusové odešli rozhodovali Rusové (ještě snad pod tlakem Raegana a modlitbami Jana Pavla II).

Největší zásluhu na náš návrat k demokracii má Gorbačov. Pak naši občané a pak Havel, Kocáb, Klaus. Bez Gorbačova a našich občanů by to nešlo.

V. Církva 2.5.2021 13:53

Tak to, co je tam dnes k nám nezve Muslimy, Kocáb by to dokázal.

J. Kubík 2.5.2021 13:44

Jen ne dalšího proruského trolla na hradě

Ti co v parlamentu hlasovali pro přímou volbu prezidenta by se měli veřejně kát. Oni totiž tím narušil již tak křehkou rovnováhu mocí. Nejde o to kdo bude prezidentem, ale o to jaké jsou mu dány

pravomoci a možnosti ovlivňovat reálnou politiku. Přímá volba tyto jeho možnosti neúměrně zvětšila, protože mu dala možnost odvolávat se na lidové hlasování. Paradoxně jedině bolševik pro to

nehlasoval a dnes z toho těží. Udělejme z prezidenta reprezentativní figuru a posaďme ho někam do podhradí. Proč má prezident sedět na hradě jako nějaký král, když už Země koruny České více jako 100 let existují jako republika

Napište komentář...

1Vladimir Libal

V. Církva 2.5.2021 13:43

Kocáb domluvil odchod Rusů. A zároveň by domluvil příchod Arabů. Kocáb už má svůj úkol hotov. Díky. Prezident umělec už tu taky byl, v dobrém i zlém.

Ale nemusíme se plácat zleva doleva. Prezident multikulti - nebrat.

P. Pavel 2.5.2021 10:27

Největší hrozbou bylo a je to co tam je dnes.

J. Koubek 2.5.2021 8:27

Největší hrozba je pan Kocáb osobně

P. Černý 2.5.2021 8:23

Vzpoura děti proti rodičům, kteří těm dětem za tímto účelem poskytli potřebné prostředky a konexe?

Už bychom si měli uvědomit, že ten převrat a tzv. ekonomickou transformaci u nás prakticky zcela ovládla morálně plastická normalizační šlechta. To rozhodně nebyli žádní revolucionáři nebo disidenti.

Podle toho to u nás dnes vypadá.

T. Kohout 2.5.2021 7:42

Tak tu studentskou revoltu dělali vesměs děti z kom. rodin. To je jasné a dokonce i přirozené. Klasická vzpoura proti rodičům. A "změna"!

T. Kohout 2.5.2021 7:39

Venku leje, tak si člověk aspoň "tak" píše. To na vysvětlenou.

T. Kohout 2.5.2021 7:38

Jasně. Každý pion má v tornistře maršálskou hůl. Vůbec netuším, kdy by to mohl být ale dost dobře tuším, kdo by to být neměl. Bude to "zajímavé". Neměl by to být bolšán, komouš, estébák, tunelář, zelený, pirát, demagog, intrikán, cestovatel stranami, představitel nějaké privilegované minority (tedy spíš někdo z běžné majority) atd. Ale kdo potom zbývá? Neměl by být moc tetovanej, s výstředním účesem, ženská, kdyby, tak aspoň trochu pohledná a to bych mohl psát donekonečna. Time will tell.

J. Fridrich 2.5.2021 7:04

Bohužel, asi to tak bude..

B. Tattarelli 2.5.2021 6:45

Plus cca 3.000 ks jaderne delostrelecke munice (vyvezena do prosince 89 z objektu Javor 51) a cca 217 jadernych hlavic (z objektu Javor 53 az 56) Soucasne probihal odvoz cca 15 tun komponent pro vyrobu chemickych zbrani a jejich mobilni vyvijece (Vysoke Myto). Vse rozmistene bez souhlasu a casto i vedomi Vlady CSSR;-)

P. Hatina 2.5.2021 3:11

jen tedy stále pro připomínku- Vůbec nemá smysl srovnávat pana Kocába se Zemanem, protože ti dva spolu soupeřit v dalších volbách nebudou.

Ale že naopak se musí počítat s tím, že o těch příštích volbách a bez Zemana se vyrojí spousta dalších kandidátů co o sobě budou tvrdit, jak moc se zasloužili o stát. Třeba jen ze Senátu se jich ozve několik :-)

No a věc druhá, ona předvolební prezidenská kampaň je sakra druhá, a ta kvalitní pod 30 mega nepůjde.

Takže je otázka, kde na to páni kandidáti vezmou. Zase, dokud to bylo "proti Zemanovi, tak se našli sponzoři co je podpořili. Ale bez toho se nedá očekávat ani větší podpora naší drahé veřejnoprávní TV

P. Brecík 1.5.2021 23:01

Kocáb NECHCE za budoucího prez. bývalého komunistu ? HLUPÁK a POKRYTEC !! „Chartu 77 řídilo asi osm desítek osob, jejichž jádrem bylo 42 mluvčích, kteří se za dobu její existence v tomto úřadu vystřídali. Tato skupina osob byla vytvořena několika rodinami, navzájem spoutanými rodinnými, příbuzenskými, finančními a podobnými zájmovými svazky. Jsou to především rodiny: Havlových, Dienstbierových, Pithartových, Šabatových - Uhlových - Müllerových - Tesařových, Paloušových, Rumlových, Pelikánových, Šternových-Kantůrkových, Kocábových 8-oatd. Všechny tyto rodiny jsou exkomunisté nebo jejich potomci či svobodní zednáři a jejich potomci. Dnes je na 180 členů těchto rodin, jejich příbuzných a přátel v nejvyšších státních, diplomatických a hospodářských funkcích státu.“;-€

L. Stloukal 1.5.2021 21:35

Já bych Michaela Kocába jako prezidenta bral, jelikož není komouš, s jeho názory vesměs souhlasím a vážím si ho. Je idealista a nepodbízí se, což plebs neocení. Tudíž asi nemá naději na úspěch a čeká nás prezidentování nějakého dalšího monstra.

J. Fridrich 1.5.2021 21:05

A co vy myslíte..?

J. Jurax 1.5.2021 20:16

No, přiklonil bych se k názoru pana de Winter. Zeman je leccos, ale komunista nikoliv. Komunisté jako lidé nového ražení jsou dnes jinde - a říkají si jinak.

P. Král 1.5.2021 19:44

Z Německa, Polska a Maďarska vyhnal Rusy taky Kocáb? A kdyby je "nevyhnal" od nás, tak by tady, jako v jediné zemi střední Evropy zůstali? Myslíte?