28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

GLOSA: Klaus, Babiš a polistopadové zlo

Václav Klaus byl přelomovým ministrem financí, místopředsedou federální vlády, dvojnásobným předsedou české vlády, předsedou Poslanecké sněmovny a dvě funkční období prezidentem republiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hanko 7.1.2014 9:40

tedy

Tedy, takhle trapný a vlezdoprdelkovský, naprosto nekritický článek jsem snad na NP ještě neviděl. Pan Štěpánku, ještě tak půl centimetru a budete vězet v řiti pana Klause až po ramena.

Z. Sohorova 7.1.2014 13:21

Re: tedy

Presne!!!!!!!!!!

K. Nytra 6.1.2014 15:24

estébácká stvůra

Poněkud jsem se podivil nad termínem estébácká stvůra v souvislosti s Babišem,  z toho co jsme se dosud dozvěděli tak Babiš dělal v zahraničním obchodě a jak se zdá hájil tam zájmy republiky. i když se to zdá dnes někomu divné, kdyby nebylo takových lidí, tak by jsme měli dnes výchozí pozici někde jako Rumunsko a podobně, přes to že nová garnitura se snažila rozkrást co se dalo, Babiš se mi dnes jeví spíše jako člověk co chce podnikat v Česku, nakonec tady své peníze daní na rozdíl od většiny tunelářů kterým ještě přicmrnduje ČNB umělým oslabováním Kč. Celkem jistě Babiš nebyl v STB, nanejvýše se dá spekulovat že byl spolupracovníkem ekonomické rozvědky což byla forma STB. Dnes se to jmenuje BIS a možná ještě něco dalšího o čemž nevíme. Ani za 20 let se nikdo neozval koho by babiš nějak pošpinil, natož uvrhl do vězení, pořád se operuje s STB ale horší lidé byli ti co bezdůvodně udávali lidi aby si s nimi vyřizovali účty, jak se to dělo za okupace. STB lidi sledovalo jestli nedělají nějakou protirežimní činnost, dnes BIS zase sleduje lidi jestli nedělají protistátní činnost, jakožto i dnes se sleduje ekonomická špionáž, ovšem na to jsou další i soukromé složky, dále jsme sledováni místo KGB zase  CIA, takže je to v principu stejné. Dnes jen sem tam někoho zavřou ale dokážou zase zničit finančně. Mávat tady nějakými estébáky v dnešní době je zbytečné, myslet si že dotyčný je horší charakter než hajzl co se dostane do politiky za účelem  zbohatnutí jak třeba Gross je iluzorní.

Z. Sohorova 6.1.2014 2:51

Myslim pane Boleslave

Ze pan Kopriva  Vam to vysvetlil v kratkem prispevku a hezky polopate  Zapomel jste na urcite vazne ukony co Klaus za komunistu delal ( Trikrat podana zadost do KSC) A  ze si nechal svuj spis skratovat jako prvni o tom neni sporu Jenze Vy a Vam podobni co me zde davaji titul p;;;;a  a podobne budete hajit Klause do rotrhani tela a pro  kazdou vec verejne spatnou co Klaus nadelal budete  pro ni hledat omluvu  Ja se pana Babise nezastavam jen konstatuji ze rekl jako prvni verejne neco, co je pravdou    Klaus je nejvetsi polistopadove zlo a to se u nej ceni...

J. Charvát 5.1.2014 19:45

Bude legrace??

Že bude legrace, paní Heidlerová? Pokud, tak tuze perverzní. Není se na co těšit.

V. Vaclavik 5.1.2014 12:44

Nechci branit ani jednoho

ale ten pocatecni vycet, kolik toho kdo z nich dokazal a brat to jako opravnenost ke kritice je nelogicke. To pak my obcane, kteri take mame hubeny zivotopis, nemame kritizovat komunisticke pohlavary, dnesni i ty minule, napriklad?

J. Boleslav 5.1.2014 10:28

Bolševicko-estébácké stvůře

bychom měli jeho koblihami zacpat hubu. To, co řekl, je od něj neuvěřitelná sprostota. Že takové kreatuře fandí taková část národa pouze ukazuje její zoufalou myšlenkovou bídu.

Š. Hašek 5.1.2014 11:02

Re: Bolševicko-estébácké stvůře

Asi tak.

A ještě dodám, že podobné konstatování o expresidentovi, odtržené od reality a na úrovni ožralého popeláře, má sloužit jen k lovu mezi naprostou spodinou. Víme tedy, čí zájmy (kromě svých) bude Babiš prosazovat.

Ale vše zlé je (snad) k něčemu dobré.

J. Václavíková 5.1.2014 13:23

Re: Bolševicko-estébácké stvůře

Přesto může mít pravdu.

M. Kopřiva 5.1.2014 13:25

Re: Bolševicko-estébácké stvůře

Pane Boleslave. Nehodlám s Vámi polemizovat o generační absenci  morálky celého tohoto národa, ani osobní cti či statečnosti, zvláště pokud se jedná o volby představitelů do charakter národa ovlivňujících postavení. Evidentně jste, a ne sám, prostě zahlcen obrovskou vnitřní nenávistí, viz "Bolševicko-estébácké stvůry " na straně jedné a přemrštěnou adorací stvůr jiných. 

Ptám se Vás: " Jste Vy osobně tak charakterově silná osobnost a pocházíte z tak charakterově silné rodiny, která nikdy za bolševizace nepodlehla pokušení s bolševiky jakkoliv spolupracovat ? Odmítal jste chodit na schůze, aby Vás "straníci" viděli ? Nevěšel jste vlaječky a transparenty ? Nechodil jste do průvodů, abyste mohl chodit do školy Vy, či Vaše děti ? Byl jste ve "straně", SČSM, pionýru ? Koho jste volil při volbách do Národní fronty ? Co jste Vy, či Vaše děti vystudovali při Vašich protestech alespoň tak veřejných, jak Vám dnes umožňuje internet ? Pokud jste prošel bolševizací tak hladce jako Vaše ikona Klaus, pak jste s nimi MUSEL hluboce spolupracovat s tím rozdílem, že on si stačil zajistit skartaci svých dokumentů ale sám se zbavujete jakéhokoliv práva diskuse o "myšlenkové bídě". Pokud jeho doklady nebyly skartovány, kde jsou a co je v nich ?

Zásadně neobhajuji podlou morálku těch, lteří zneužívají absenci zákonů a t.zv. útěk před vytvářením zákonů, které by gaunery trestaly, jak to Klaus zabezpečil. Neobhajuji p. Babiše, ale chci mu dát možnost v novém volebním období a to bez nenávisti, aby sám ukázal a prokázal, že je osobou konstruktivní a nikoliv DESTRUKTIVNÍ !!!! K hodnocení tohoto teprve přijde čas, tak jako dnes přišel čas k hodnocení Klausovských destrukcí.

NÁRODE !!!! Chyťte se za nos, přestaňte lhát o své vlastní bezúhonnosti a svatosti, přestaňte krást a přistupujte k volebním urnám s odpovědností ne k sobě, ale k celému národu. Až toto bude číst třeba paní Kanioková, nechť uvažuje o PRAVDĚ a LÁSCE k národu.

HOWGH !!!!

J. Boleslav 5.1.2014 19:46

Re: Bolševicko-estébácké stvůře

Nezlobte se, ale píšete naprosté blbosti. Je velký rozdíl mezi tím, kdo za bolševika chodil pasivně k volbám jako já a 99, 9% ostatních lidí,  a tím, kdo za ně aktivně kopal a dokonce bonzoval Stbákům. Pokud toto nechápete, nemá smyslu s Vámi diskutovat. Pokud někdo vidí morální spásu národa v bolševicko-estébácké stvůře jako je Babiš, je na hlavu.

M. Kopřiva 5.1.2014 22:58

Re: Bolševicko-estébácké stvůře

Lépe, než kdokoliv jiný, prošel bolševizací právě Klaus. Troufám si říci, že lépe, než Babiš a Mrázek.  

Přemýšlejte o tom, jinak dialog opravdu nemá smysl, což ovšem vůbec neznamená, že budu ke svinstvu shovívavý.

P. Vaňura 4.1.2014 21:26

Mimochodem, Klausovi vytýkají "útěk před právníky."

A teď, shodou okolností krátce po jeho odchodu z funkce, tady máme DVA "vynikající" příklady, jak to dopadne, když se právníkům dovolí montovat se do ekonomiky. Prvním je případ tunelu Blanka, jehož stavba byla primátorem za TOP09 zastavena, protože prý potřebuje právní posudky o legalitě stavby. Ale každé opoždění uvedení tunelu do provozu stojí obrovské peníze, což ovšem právníky nezajímá. Něco tak šíleného nemohlo napadnout ani soudruha Štěpána, ten se proti Hudečkovi jeví jako gigant.

Daleko ostudnějším případem je zastavení provozu informačního systému pro vydávání sociálních dávek prý proto, že výběr poskytovatele, který to už dělalá DVA ROKY měl nějaké právní vady. Toto šílené rozhodnutí se týká statisíců lidí, kteří se tím mohou docela dobře dostat do dluhové pasti, "díky" našemu "skvělému" zákonu o exekutorech. Připomínám, že proti zákonu o exekutorech hlasovali jen TŘI poslanci (všichni z ODS) a jedním z nich byl i zde neustále ostouzený Marek Benda.

J. Boleslav 5.1.2014 10:38

Re: Mimochodem, Klausovi vytýkají

Zastavení systému sociálních dávek ÚOHS jistě nebylo příliš šťastné. Podobné případy je daleko vhodnější řešit sankcí, jak taky bývá zvykem. Na druhou stranu, vady při zadání tohoto systému FTS byly tak zásadní, že se ÚOHS nelze až tak divit. Jednalo se o naprosto flagrantní porušení zákona o veřejných zakázkách, jaké u informačního systému podobného rozsahu a významu nemá obdoby. Kromě toho, systém FTS nikdy v plném rozsahu nefungoval, protože z technologických důvodů ani nikdy fungovat nemohl. Musel se proto nadále pro nejdůležitější dávky stejně používat i starý OK systém. Prostě od Drábkovců pras.árna nejhrubšího zrna.

S Vašim hodnocením kauzy Blanka naproti tomu souhlasím.

P. Vaňura 4.1.2014 21:12

No, já si pamatuji, co říkal pan Babiš po volbách

r. 2010. Říkal, že zatímco dříve politikům stačilo 5% zisku, který podnikatelům svým rozhodnutím "umožnili," r. 2010 jsou už tak drzí, že chtějí celou polovinu. 

A tak se rozhodl, že se stane politikem.

Jak to dopadne si netroufám odhadnout.

M. Moravcová 5.1.2014 7:54

Re: No, já si pamatuji, co říkal pan Babiš po volbách

vždycky musí být nejméně dva, ten kdo chce úplatek a ten kdo uplácí. Vzhledem k tomu, že Babiš je se státními zakázkami a dotacemi jedna ruka, je celkem jasná jedna strana korupce.

J. Boleslav 5.1.2014 10:39

Re: No, já si pamatuji, co říkal pan Babiš po volbách

Přesně tak. Estébák je ten poslední, co by si měl na tuto praxi stěžovat.

J. Jurax 5.1.2014 22:42

Re: No, já si pamatuji, co říkal pan Babiš po volbách

Připodotkl bych, že trestné je nejen brát, ale i dávat. Babiš to holt na sebe bezelstně prosekl - a nic se nestalo. Signifikantní ...

V. Němec 4.1.2014 17:57

Babišova rčení

Drzé čelo lepší než poplužní dvůr a nejlepší obrana je útok.

Z. Sohorova 4.1.2014 18:15

Re: Babišova rčení

Pan Babis se nemusi branit  on jiz neco dokazal jen konstatoval pravdu ze Klaus je nejvetsi  polistopadove zlo pro nasi CR Pan Babis  je dobry podnikatel co dava mnoha lidem obzivu a co Klaus ??  ten zije jen z lidi ktere leta oblbuje a pro nasi zem?? Neudelal vubec nic dobreho

F. Vejr 4.1.2014 20:52

Re: Babišova rčení

Má vůbec Žofka občanský průkaz? Takový exot by neměl mít volební právo, neb je duševně nenormální!

Z. Sohorova 5.1.2014 8:44

Re: Babišova rčení

Co je dedku Vejre neco se Vam nezda? Uz tady mate ty vase baby pavlacove  Kainokovou s Hajkovou tak si muzete s temi babama pokecat    uprdenej dedousku  vejre

J. Boleslav 5.1.2014 10:40

Re: Babišova rčení

Velmi úderné. :-(

J. Kanioková 4.1.2014 19:00

155, 155, 155

.

V. Hajková 4.1.2014 19:40

Re: 155, 155, 155

Zdravím!   Ta  ženská  snad  utekla  z  blázince  -  já  se  musím  chechtat-   když   Vám  tato  tetka  nadává  do  komunistu  a  jedním  dechem  - adoruje   komunistického  dobytka  - fízla  BABIŠE- BUREŠE!

J. Boleslav 5.1.2014 10:41

Re: 155, 155, 155

Je to těžká Klausofobka. A silně duševně nevyrovnaná.

Z. Sohorova 6.1.2014 2:55

Re: 155, 155, 155

A  Vy pane Boleslave jste zase dusevne  chory Klausoopevovatel...  To nepisi o domovnici Kainokove

J. Kostelanský 4.1.2014 17:14

Klaus trpí ideologickou slepotou

Klausa uznávam, dokonca som ho v roku 1992 na Slovensku volil (vtedy existovala aj slovenská ODS-ka) a jeho názory na civilizačný vývoj, ako aj vývoj v EÚ sú mi veľmi blízke.

Ale ani Klaus nie je 100 %-ne dokonalý - aspoň nie pre mňa. Klaus si pred 20-30 rokmi stanovil nejaké ideologické rámce, a na nich bude trvať, aj keby trakaře mali z neba padať. Pritom neexistuje človek, ktorý by mal vo VŠETKOM pravdu a ktorý by sa nemýlil. Okrem Klausa :-). Jeho ješitnosť mu nedovolí priznať si akúkoľvek, čo i len mikroskopickú chybičku. Veď pán Dokonalý chyby predsa nerobí.

Babiš nie je ten, kto vyprovokoval túto diskusiu. Prvý sa ozval Klaus. Ten už mesiace označuje Babiša za nepolitického politika, za amatéra a za neviemčo ešte. Čo má robiť Babiš? Čučať ako voš pod chrastou? Alebo plesnúť Klausovi po hlave ako to urobil Macek Rathovi?

Kto mlčí, ten svedčí. Ak by sa Babiš neozval, tak by si to všetci vysvetľovali, že s Klausom súhlasí. A na Klausovu adresu sa dá povedať len toľko: ako sa do hory volá, tak sa z lesa ozýva.

A ešte k tomu porovnaniu Klausa s Babišom. Oveľa jednoduchšie sa z podnikateľa stane úspešný politik ako z politika úspešný podnikateľ.

J. Kanioková 4.1.2014 18:54

Uvidíme,

ke kolika dotacím se dostane.. jo, to se to podniká.. Čímž netvrdím, že je špatný podnikatel, k tomu nemám dost informací.. Jen by mě zajímalo, jak by se mu dařilo nebýt dotací..

M. Kyselka 4.1.2014 16:49

Pane Štěpánku -

díky za fakta a logiku. Pokud pan Babiš má dobré úmysly - tak snad nemá zapotřebí tak primitivní  urážky. Dosud se v politice vyjadřuje, sice trefně, ale jako jelimánek. Však on pozná, čím se musel VK prodírat a jaké břímě táhl. A to mu zatím hrozí jen funkce ministra začátečníka. Přeju mu zdar.