Neviditelný pes

GLOSA: Když se páchá dobro, létají třísky

15.12.2015

Česká socialistická vláda by chtěla věnovat (nikoliv ze svého, pochopitelně!) až 200 tisíc korun těm, kdo si za milion korun koupí elektromobil.

Těch 200 tisíc korun by chtěla sebrat na zvýšené silniční dani těm občanům, kteří si kupují auta za 200, nebo třeba za 50 tisíc. To je panečku sociálno! Přitom už dnes je zpoplatněn každý kilometr silnic prostřednictvím spotřební daně z paliva. A pořád mají málo.

Mocichtiví asociální socialisté mají nutkání ovlivňovat i to, jak má vypadat automobilový trh, jaký bude na trhu podíl klasických aut a jaký bude podíl elektromobilů. Už tradičně k tomu chtějí dospět asociálním opatřením: z daní všech, i těch chudších, chtějí dotovat ty bohatší.

Vláda přemýšlí o silniční dani pro všechna osobní auta, v průměru asi 1000 Kč za automobil. V průměru. Vláda chce ze silnic „vytlačit“ nejmíň ekologická auta, to znamená ta nejstarší a nejlevnější auta, se kterými jezdí ti chudší. Zvažovaná daň by tak nejvíc „potrestala“ právě ty chudší. Právě ti chudší by měli platit větší částku než 1000 Kč ročně. Asociální socialisté chtějí trestat chudší a jim sebranými penězi chtějí dotovat ty bohatší, kteří si půjdou za milion koupit dotovaný elektromobil.

Pachatelé dobra pod záminkou nějakých ušlechtilých vyšších cílů opět hážou lidem klacky pod nohy.

Autor je místopředseda Svobodných v Ústeckém kraji

Převzato ze Svobodni.cz se souhlasem autora



zpět na článek