19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Kdy, když ne teď

Ano, správně! Jistěže teď. Mám totiž na mysli zásadní přehodnocení vztahu České republiky k Evropské unii. V současné situaci je ale asi zbytečné rozepisovat se podrobněji o hlavních důvodech tohoto kroku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 13.4.2020 16:28

Pokřikoval bych, chcete-li tak nazývat zdůvodněná (byť možná mylně) tvrzení, řecky nebo italsky. Přijímání imigrantů ve velkém a bez jasné totožnosti totiž považuju za hloupost nezávisle na místě pobytu. Co za hloupost, za přímou cestu do průšvihu. Rozhodnutí o naší povinnosti imigranty přijímat mimochodem stále platí. Před pár dny bylo potvrzeno soudem.

Abychom se neutopili v konkrétnostech: ač výrazný euroskeptik, jsem ochoten a schopen připustit kladné účinky EU. Ne že by mě zrovna teď nějaký napadal, ale to je v téhle vteřině asi dost jedno. Jeden argument mi ale přijde, nezlobte se na mě, vysloveně pitomý: totiž představa, že politici EU jsou jaksi z definice lepší, než ti naši, takže členství v EU je ochranou před námi samými, konkrétně před naší špatnou volbou.

Upozorňuju: svět není černobílý a dokonce ani modrorudý. Nebýt členem EU zdaleka neznamená být v područí Ruska. Naopak - existují slušně podložené argumenty, že EU je zčásti ve vleku Ruska. Neberu je úplně doslova, spíš si myslím, že EU je ekonomicky druhořadý a politicky skoro až zbabělý spolek vlastně nesourodých států (co má společného Německo a Řecko?), takže ve světě kličkuje, jak může.

Jen tak cvičně si představuju 14tispřeží. Při královské svatbě je to efektní podívaná, ale když přijde blizzard a kolem vyjí vlci, tak to neukočírujete ani na široké rovné cestě. A když jednotlivým koním dáte právo diskutovat a právo volební, vlci přestanou výt a začnou se popadat za břicha ne z hladu, ale smíchy.

Š. Hašek 13.4.2020 16:26

Máte recht. Nevěřit!

Já si, cokoliv náš ministerský předseda řekne, nechávám ověřit asi z deseti zdrojů a od deseti kolem bydlících občanů. Snaha neutrálně stran vzdělání a pohlaví.

To teď hapruje. Izolace, viři na stromech, prskání a tak. Beru to zrychleně, věřím tedy jen funkci, že vyhrál volby, dny v týdnu. Sichr vím, že má nějaký Agrofert, říká se, že to je syčák.

Dávejte na sebe pozor, doba je zlá!

J. Vintr 13.4.2020 16:23

Díky politice EU schudne celá Evropa, včetně těch bohatých Němců, takže jim už nebudeme muset závidět. Lejnová už ten plán na ožebračení Evropy představila a pokud ti šmejdi dostanou příležitost splnit to, čím nám hrozí, tak budeme my starší, kteří ještě něco pamatujeme, na časy bolševika vzpomínat jako na dobu svobody a hojnosti.

J. Svoboda 13.4.2020 16:20

Jak vás někdo přichytí při blbých kecech, tak jste hned samá sranda. Na to vám neskáču, pane Hašek.

Pěkný den.

Š. Hašek 13.4.2020 16:16

Reaguji přímo na pí Netolickou, předtím na otázku dotací na několika vláknech. I tedy pana Vintra vlákno.

Mám kafe, procesor zas šrotuje, .... ti Lidovci, aha, jak říkala paní Netolická. To víte, makovice!

Samozřejmě souhlas v tom, že dementnost místních politiků má přímo vliv na zašantročování dotací. Italové a Sicílie mají slušnou reputaci, že? Vy na kohezi myslíte i ve sprše.

Vy nevíte, že je vyhlášenej vítr a bouřky???

S. Pavuk 13.4.2020 16:09

Je úplne jedno v ktorej kolónke, s akým názvom to v Bruseli majú zaznamenané. (Kohézne alebo nekohézne). Jedná sa o časť prostriedkov ktoré sme tam dali my, členské štáty. Sú to NAŠE peniaze a nie peniaze bruselských úradníkov. Tí len majú právomoc ich prerozdeľovať. Tú právomoc im treba vziať. O to ide !

P. Lenc 13.4.2020 16:09

Paní Netolická, ze kterého cirkusu jste odešla?Určitě po vás touží, šašků je v cirkusech vždy málo.

J. Svoboda 13.4.2020 16:08

Máte na svůj věk neuvěřitelně bujné představy o tom, jak pár poměrně bezvýznamných pirátů zorganizuje "navezení" 100 000 ilegálů do ČR :o):o):o)

Pěkný den.

J. Svoboda 13.4.2020 16:05

Vzorem je Orbán, který nechal 140 firem obsadit vojskem a vyšachoval parlament :o)

Pěkný den.

Š. Hašek 13.4.2020 16:04

Pane Vlčku,

no, ..... mě to občas baví. Pí Netolická není sprostá (tedy běžně, že), připomíná mi to úvodníky z Tvorby, které jsme kdys museli číst (odebírat, asi jedna na pět studentů) ....

Třeba je jí 25, vlasy září v jitřním štrasbruselském slunce východu, možná, že má osobní závazek tady školit zabedněnce. Pardon, myslím pouze sebe, jednotné číslo.

Má zápal a výdrž, mně už tedy dochází dech. A to piju teď silný kafe!

Š. Hašek 13.4.2020 15:57

No ........ když nafasuju bankocetli, tak třeba srovnám oslí uši. Vobčas si rovnám do peněženky ty vošklivější hned na zabrání.

Ale, že bych každou z nich vosmkrát vobracel? Nějak nepamatuju.

Kontrolní otázečka, paní Netolická, kolik máte v rezervě? Teď! Jak dlouho přežijete, když Vám bankomat vydá jen úspory??? Nechte štrasbrusel, Stalina, komouše na pokoji ...... no schválně!

Š. Hašek 13.4.2020 15:51

Ujetá připomínka.

Vidím to tak, že přijímat se nebude a platit také ne. Hlasovat také ne.

Ale možno "vyřešit" tak, že nějaká Peksaúderka obsadí úřady ČR a naveze sem 100 000 ilegálů.

Jde o to, jaký názor budou mít občané ČR. Značný počet má i zbrojní průkazy. Pokud odečtu děti, ženy a penzisty - tak je to vskutku značný počet/procenta.

Je zas nějaký varování, že nám vítr vodnese republiku do háje!

I. Pávek 13.4.2020 15:50

Paní Netolická vím že se na mě budete zlobit ale po několikerém přečtení Vaší přípisky - nevěřil jsem vlastním očím - jsem zalitoval, že na Psu nejde místo odpovědi jednoduše charakterizovat přispívatelku kresbou.

J. Svoboda 13.4.2020 15:40

Jasně, už vidím, jak to V4 odhlasuje, námořniíku.

Pěkný den.

J. Svoboda 13.4.2020 15:39

Nevím, co vám uvízlo v makovici, ale odpovídate za Vintra a druhak dáváte příklad, ke kterému EU nikoho v členských státech nenutí, takže argumentace na prd.

Pěkný den.

J. Vintr 13.4.2020 15:33

Přesně tak. Díky EU v dříve demokratických zemích západní Evropy svoboda prakticky zmizela. V bývalých komunistických zemích zůstává zbytek svobody jen díky tomu, že se ještě zcela nepodrobily Bruselu.

J. Vlček 13.4.2020 15:28

Paní Netolická, vaše postižení stihomamem je natolik vážné, že je ve vašem enormním zájmu vyhledat psychologa s psychiatrem zároveň. Snad se s tím dá ještě něco dělat. Dneska jsou lékaři šikovní, určitě si s tím poradí. Záleží jen na vás.

L. Netolická 13.4.2020 15:27

Pane Hašku, kdyby zde nevládli 40 let komunisté, kteří naši zemi z vysoce rozvinuté udělali zemi chudou, tak jsme se zde dnes měli nejméně tak dobře jako se mají dnes Němci. A důchodci by jezdili na dovolenou na Havaj a ne, že by obraceli každou korunu.Co je na tom nepochopitelného?

L. Netolická 13.4.2020 15:19

Aha, já jsem dosud nevěděla, že EU je komunistický spolek. Že všem vše ukradli, znárodnili, ty, kteří se nechtěli podvolil zavřeli, či rovnou vraždí.Kdyby nebylo Milionu chvilek, už by byla ČT vládní, žádný pořad by nesměl vládu kritizovat... Možná bychom už se připravovali na referendum o vystoupení z EU, protože ti zjistili, že Babiš je stále v konfliktů zájmů a tlačili ho, aby se s tím vypořádal. Neučiní tak.Paní Jourová je eurokomisařka a kdyby byla pouze europoslankyně, tak by táhla s Babišem za jeden provaz. Takto nemůže, musí být neutrální.

Š. Hašek 13.4.2020 15:19

Vzdávám to.

Vaše (i když poměrně krátká) poznámka vyžaduje delší studium podkladů, zavolám poradcům.

Teď se rýsuje kafe. Ti Lidovci mně uvízli v makovici ..... ale až po kávě turecké.

Š. Hašek 13.4.2020 14:58

Ne! Proč? Celá rodina mně nadává, že jsem "nechutnej, masarykovskej konzervativec, občas ještě rozeznávající dobře světové strany". Takže jsem asi úplně ztracenej ......

Máte výdrž, s tím bolševikem. Nejen.

Udělejte si něco s tím "ctrl c". Nejrozumnější je takovou klávesnici vyhodit, to sprejem na kontakty nezvládnete.

J. Vlček 13.4.2020 14:53

Pane Hašku, skvěle jste to rozvedl, včetně nuancí.

Š. Hašek 13.4.2020 14:51

1. Smekám.

2. Po delším přemýšlení jsem si to rozmyslel ...... chcete naznačit, že bychom se dnes (díky Němcům) měli dobře? Zažaluji ihned pozůstalé po Stalinovi, že v tom Němcům Stalin zabránil.

........

18. Mě začíná docházet, konečně, že Vám určité věci nedocházejí. Připište číslo účtu, já Vám pošlu na chleba. Vzhůru proletariáte štrasbruselský!

Š. Hašek 13.4.2020 14:44

Kdyby byly v p-deli ryby, nebyly by rybníky.

A jen špitnu, slovo der Befehl jest původu německého. A momentálně žádné befely (půjčil jsem si) z Moskvy nepřijímáme. Ale nebudu omezovat Vaši fantazii, návaly deprese ani politické konstrukce.

Š. Hašek 13.4.2020 14:38

Ano zlehka našlapuji, je to křehké.

Jen mi prozraďte, proč Minář, Geislerová, ČT09, Láska, Jourová ....... tak dupají??? Oni nehlídají křehkou demokracii! Oni rozbíjejí co?

A nechte už konečně EU, mrkněte do map. Snadno (možná!) zjistíte, že to je jen nějaký štrasbrusel. takový místní spolek, hodně drzý a komunistický.

A stran té autokracie, u nás doma je "taková nějaká poloviční autokracie". Jednou manželka, jednou já. Ručička vobčas fest vykejvne. Možná si i oživte ústavní system Ruské federace a mrkněte na jasně rozkazovačné parametry spolku kolem bruselské komise.

P. Zinga 13.4.2020 13:28

DUBLIN IV-nové regule přerozdělování „doktorů.“

Na pozadí pandemické krize soudruzi v Bruselu nezahálí. V konečném stádiu je návrh na nový systém přerozdělování. Zde výňatek z textu:

„Členský stát by mohl mít možnost, předběžne neparticipovat na novém rozdílení (migrantů-P.Z.). V tomto případě by ale musel za každého žadatele (o asyl-P.Z.), pro kterého by byl normálně v rámci „the fairness mechanism“ odpovědný, poskytnout solidární příspěvek 250 000,- EUR členskému státu, kterému bude namísto něj tato osoba přidělena“.

https://ec.europa.eu/home-affairs/what-we-do/policies/asylum/examination-of-applicants_en

J. Vlček 13.4.2020 13:22

Ne, fanatička.

J. Vlček 13.4.2020 13:20

Paní Netolická, vy ve své zaslepenosti nevidíte, že právě to vaše kdyby EU neudělala.....atd., EU nejen, že nedělá, ale dělá pravý opak, to je, chce nás o demokracii a svobodu připravit.

Tento fakt chápou i slepice v drůbežárně, jenom vy tu pějete pořád stejnou písničku o Babišovi.

L. Netolická 13.4.2020 13:18

Za to ale EU nemůže, máte volit třeba Lidovce, kteří nekradou a jistě by ty peníze směrovali na projekty prospěšnější, např. na dálnice. U nás se hodně rozkradlo, lidé neznají ani Boha, ani Desatero - NEPOKRADEŠ a tak si říkají co je doma, to se počítá. Opět - výchova bolševika.

L. Netolická 13.4.2020 13:12

EK není naše vláda a nemá bolševické myšlení jako soudruzi u nás. Mně asi nikdy nedojde proč naši důchodci či jiní soudruzi volí komunisty, když si přeci musí uvědomit, že ty nízké důchody a platy máme jako dědictví jejich čtyřicetiletého nehospodaření. Nepochopím.Naši důchodci a i manuelně pracující by se dnes měli nejméně tak dobře jako Němci, kvůli bolševikům dřou bídu a ještě jim drží sesle v parlamentu, aby se ti měli jo dobře.