20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Láníček 22.3.2010 9:36

Ne, Topolánek a Kalousek ji nezpůsobili,

jak by také mohli, když o ní nic nevěděli - a to ani v době, když nám nejen ťukala na vrata, ale přímo si nás už pěkně podávala. Jediné co pro to velmistr ekonomického umění Kalousek mohl udělat, bylo, že vymyslel nějakých kladných mínus pět, které pak se znalostí mistra předefinoval na kladnou nulu - když tvořil nejlepší porevoluční státní rozpočet.  No a co se těch ekonomických znalostí Topolánka týče, to vyjadřuje ta kladná nula ! A Bush ji taky nevymyslel, protože ten nebyl schopen vymyslet vůbec nic. Ani jedinou větu rozvitou do svého nějakého proslovu. Ten měl přísně nařízeno číst jen to, co mu jeho rádcové nachystali. Když se nechal někdy unést a chtěl prohodit něco ze své vlastní hlavy, vždy to skončilo trapasem. To jsem si nevymyslel, to jsem se dočetl v západním tisku !!!

S. Luňák 22.3.2010 11:28

Re: Ne, Topolánek a Kalousek ji nezpůsobili,

Kde jste se Lavrove naučil česky? A který ze západních tisků čtete? Mladého komsomolce ani Pravdu nelze označovat za západní tisk, pokud tedy nepocházíte z Mongolska a nepíšete tyto hlouposti z této země.

F. Pavlis 22.3.2010 13:32

Re: Ne, Topolánek a Kalousek ji nezpůsobili,

Vážený pane Láníčku, vzhledem k tomu, že udáváte za svým jménem i titul ing. tak bych předpokládal, že máte poněkud větší přehled o krizových skutečnostech v dějinách i v současnosti. Pokud tomu tak není, bylo dobře doplnit si vzdělání a nechat politiky povídat si co chtějí. On pan Paroubek a Sobotka jsou z téže louže. Ani ťuk nezněl půl roku před velkým třeskem. Aspoň si to nepamatuji . Mohu se mýlit. Dělali však všechno pro to, aby se sesypala nenáviděná vláda. Podařilo se a žádná plnohodnotná není dodnes. Ta krize mohla být možná klidnější, nebýt těch oranžovo rudých popravčích s gustem levicových mstitelů.

J. Láníček 22.3.2010 14:44

Pane Pavlisi a Luňáku,

škoda, že vám tak selhává krátkodobá paměť ! To je pak složitá diskuse. Vy jste něco jako jedna velmi stará paní ze sousedství. Ta se s dcerou k smrti hádá, že ještě ten den nic nejedla, ačkoliv toho před půl hodinou spořádala dvakrát tolik co ostatní, při tom si dobře pamatuje, jak jí za Franz Josefa II dal pan řídící učitel nespravedlivě dvojku ze zpěvu. Vy si snad už nepamatujete, jak tvrdošíjně montoval Kalousek státní rozpočet na kladných plus 3, když jsme se už nacházeli v záporných mínus pěti, a dalo se očekávat jen další zhoršení ? A ne  a ne si to nechat vymluvit ? A Mirek se ho vahou celé své osobnosti zastával seč to šlo? No tak nevím, jestli z toho Mirka nejste také už trochu mimoňové. Ten vám věru moc radosti nenadělá. Asi za to taky nejspíš může ten "papaláš" Paroubek !

R. Sedláček 22.3.2010 8:27

Paroubek ví,

kdo za krizi může. Tu přece zavinili rukou společnou a nedílnou Busch, Topolánek a Kalousek. A on nás z ní vyvede a dosatane na špičku prosperity v Evropě a to všechno bez šetření, omezování a ústupků. Všem dá všechno a zaplatí to ti oškliví kapitalisté. A k tomu ještě stačí spojit oba břehy Atlantiku, naučí Sáblíkovou trojitého Lutze, a na letné vystaví Kaplického Blob, ve ktrém nebude knihovna, ale galerie jeho odpůrců, aby se celý národ mohl podívat na ty šmej..., kteří bránili pokroku. PPS

K. Kadleček 22.3.2010 3:52

Kdo může za krizi? Já a mně podobní!zpět na článek.

Milý pane, zdá se mi, že dikce Vašeho článku je Paroubkovská. Není se čemu divit v naší kotlině. Nicméně ta otázka je namístě. Asi na ni není jednoduchá odpověď. Podívejte se na USA dluh: http://www.usdebtclock.org/   Jak je možné, že když nemají tak velkorysou sociální síť jakou májí státy evropy že vyrobili tak velký dluh. Při 15bilionech HDP je  12.6 bilionu státního dluhu proti 55 bilionům celkového dluhu legrační částka. Na vyrobení tohoto grandiozního dluhu se podílela jak levice tak pravice-Republikáni společně s Demokraty. Každá jiná země by již vyhlásila bankrot. Vzhledem k tomu neskutečnému USA průšvihu, se ještě budeme muset vyrovnat, po hypotéční, s kartovou krizí... U nás lze důsledky krize jen zmírnit, nebo prohloubit. Asi si nebudeme moci dovolit tak velkorysí sociální program, který nebyl ani za totáče. Asi budeme muset zkusit zlevnit veřejné zakázky, správu země. Provize politických elit za správu naší země  jsou příliš vysoké. V dobách hojnosti neřešili náš dluh ani "pravé elity" . Lehce modifikuji otázku: Kdo může krizi zmírnit? Já a mně podobní.   Zdraví Karel

J. Zak 22.3.2010 16:39

Re: Kdo může za krizi? Já a mně podobní!zpět na článek.

To jeste nic neni. Vcera prosla Housem Obama-care "reforma", tak ted to teprve nabery ty spravne otacky!