Neviditelný pes

GLOSA: K vánočnímu vystoupení prezidenta

28.12.2020

Říká se, že na internetové trolly se nemá reagovat. Platí to ale i o prezidentovi, který se ve vánočním poselství od trollů zase tolik neliší? Myslím tím osobními útoky na některé novináře.

Honzejk, Tabery, Štětka. Patří toto kádrování do sváteční promluvy hlavy státu?

Hned po projevu jsem zamířil na Twitter – zajímalo mě, jaká bude odezva těch, kdo měli tu čest dostat se do svátečních slov z Lán.

Zřejmě jako první odpověděl Erik Tabery:

Lichotí mi, když si Miloš Zeman myslí, že vláda potřebuje jeho ochranu před mou klávesnicí. A dokonce to má potřebu říct ve vánočním poselství. Smyslem novinařiny je, aby mocní byli pod kontrolou. Slibuji prezidentovi i vládě, že Respekt bude tuto službu poskytovat i nadále.

K tomu není co dodat. Snad jen: soudím, že Miloš Zeman uvažuje šířeji. Ochranu před Taberyho klávesnicí potřebuje nejen vláda, ale i celá společnost. O to je jeho postoj mrazivější.

Petr Honzejk zareagoval stručněji:

Také přeji panu prezidentovi krásné svátky a chtěl bych se zeptat, jestli by příští rok nemohl být klid aspoň o Vánocích.

Dovolím si odpovědět: Obávám se, že nemohl. A nebude.

A za mě ještě jedna poznámka.

V úvodu prezident pravil:

... pak jsme usnuli na vavřínech a domnívali jsme se, že jsme tuto epidemii potlačili. Říkala to opozice, která vyzývala k rozvolnění, říkala to vláda a především si to přála celá veřejnost. Díky tomu došlo k druhé vlně epidemie, ještě horší než té předchozí.

Ano, na vavřínech jsme usnuli všichni, ale jediný, kdo selhal, je opozice.

Přesně to jsme potřebovali vědět: kdo selhal a kdo je hoden nejhlubšího opovržení. Teď už máme jasno a můžeme směle vykročit do nového roku.

Uf, to se mi ulevilo!

zámek klávesnice

Prezidentův sen: Taberyho klávesnice (Pixabay)

Převzato z blogu autora s jeho svolením.



zpět na článek