25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

GLOSA: Jízdenka ke svobodě

Od úterý 1. června bude v Česku fungovat covidpas, od 1. července pak v celé EU. Tak pravil ve středu v televizi vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 31.5.2021 8:43

Myslíte, že vám vakcína rozleptá krev nebo že vám současně s ní dají do ramene čip?

Lidé (v našich vzdělanostně středověkých podmínkách) vůbec neberou v úvahu a ani netuší, že např. molekulární genetika dnes dokáže zjistit takové věci, že bez ní by to trvalo roky, ne-li celé generace.

Doby Pasteura, který roky bádal nad mikroskopem o vzteklině a vakcíně proti ní, jsou fakt minulost.

Š. Hašek 31.5.2021 9:00

Trefně jste popsal, pane Dvořáku, kterak se vakcína vymýšlela, zkoušela, roky - proti "trvanlivým" chorobám. Politici do toho moc nemluvili. Jsem takto očkován z dětství. Na viry konstrukce chřipka kašlu.

Ta vzteklina, záškrt, obrna, pravé neštovice, TBC, tetanus, ......... jsou "snadným soupeřem". Nemění se. Dneska to furt najdete jako věrnou kopii těch od Pasteura, Kocha, .......

Tenhle vir je něco jiného. Je to kulišárna na lid a stroj na prachy. Stroj na omezení občanských svobod. Mutující mutant.

Pouze připomenu, že počet zemřelých za delší období se pohnul řádově o 15%. A politici se nám snažili namluvit (snaží namluvit), že se pohnul o statisíce osob. A vyrobili pandemii. Když to nejde jinak, tak se mám vyjukat z Indie!

Omlouvám se, že melu stále stejně. Trošku snad na to mám nárok. Jsem postarší a nenechám se opít rohlíkem od politiků typu Feri, nebo Jourovka.

P. Dvořák 31.5.2021 9:22

Já jen že prakticky po dobu 36 let jsem byl na podzim vždy očkován proti chřipce. Chřipky šly mimo mě. Podmínka je jedna: v době očkování musíte být absolutně zdráv, žádné ani mírné nachlazení apod. Jinak se to s vámi táhne dva-tři měsíce.

JEDNOU!!! jsem vynechal právě proto, že jsem byl na podzim 1995 trošku rozhašený a pak jsem na očkování zapomněl. Před Vánocemi jsem dostal chřipku, sedla mi na játra a dodnes nejsou testy zcela v pořádku.

Feri, Jourovka ani covid pas s tím nemají nic společného.

M. Mucha 31.5.2021 9:31

Jste důkazem, že ne každý má dobře fungující imunitní systém a proto je dobře, že se necháváte očkovat. Já na Vašem místě bych nejspíš udělal to samé. Naštěstí moje imunita je v pořádku, takže nemusím. Nebo musím?...

P. Dvořák 31.5.2021 9:41

Vy po mě chcete odbornou radu? No proč ne, rady dnes dává kdo má do pr..de..le díru.

Tedy: Nemusíte, ale je to nezbytné.

:-)

R. Langer 31.5.2021 10:34

Ne, VŮBEC TO NENÍ NEZBYTNÉ. To jenom vy jste takový chcípák. Ale nikdo vám v tom očkování pochopitelně nebrání. Bylo tedy od vás hezké KDYBYSTE HO NIKOMU NENAŘIZOVAL! Obzvláště ne zdravým jedincům, O DĚTECH ANI NEMLUVĚ! ;-€

R. Langer 31.5.2021 10:31

No, a já jsem po celý život nikdy proti chřipce očkován nebyl. A možná jsem ji tak 10x měl, nic vážného. A kovid se mi vyhýbá jako čert kříži. Co tím tedy jako chcete dokázat? :-P

Š. Hašek 31.5.2021 13:51

Já ji měl (nebo něco podobného) cca čtyřicetkrát. Jeden kolega, co vyhledává očkování proti všemu, jako já dobré pivo, ji měl asi padesátpětkrát.

Tuhle na mě vykulená sousedka ječela, že slyšela, že umřel nějaký pětatřicátník. A že takový jako já jsme ho zabili.

Proti chřipce beru česnek. Takovej chleba se sejrem/paštikou/sádlem a česnek vyžene všecko. Všecko né.

J. Vintr 31.5.2021 11:35

Já jsem zase na chřipku očkovaný nebyl nikdy a chřipky šly také mimo mne.....

Š. Hašek 31.5.2021 13:55

Beru chřipku jako votravnej hmyz. Dělala to tak i moje babička. Ale to ještě nebyla televize a zdraví zadarmo.

Docela už jsem zažil horší věci, než tu chřipajznu. Tedy vokolo.

Zkráceno. Není mi 26.

J. Jurax 31.5.2021 18:36

No jo no, a já jsem byl očkován proti chřipce jen jednou v životě, když to platila firma, a přesto přežívám, játra mám v ókeju a chřipku jsem měl naposled ještě za bolševika.

Asi to bude perorální dezinfekcí destilovanými švestkami a inhalací tabákového kouře, v němž virusové hynou ... :-)

J. David 31.5.2021 7:02

Tak tak, Covidpas. Golubčiki, chcete-li rajzovat po EU, bude lejstro (bumažka) nutné, jako kdysi Celní a devizové prohlášení. Holt každá sranda má svá úskalí, technická i byrokratická. I ekologická, nakazit perutýna Covidem plácháním se v moři, toť přímo zločin. A to krkání po rakii (ppm CO2 pro pana P.Radu, krk na Krku), múca a broskvemi při defekaci, děkuji, nechci. Jazykově "rusuji", germanismy Chorvati příliš nemilují, pokud nejde o EU bankocetle. Než Covidpas, raději budu na chaloupce okopávat mrkev a karfiol, než se macerovat ve slané vodě za přílivu. Qui bono?

PS. Jak naložit s krtkem a jak s perutýnem?

J. Jirka 31.5.2021 6:00

> Jedna z dezinformací se zaměřuje na spekulace o povinném očkování a očkovacím pasu. V jiné variantě tohoto narativu jsou šířeny dezinformace o takzvaném vakcinačním pasu .... <

Ministerstvo zdravotnictví České republiky 25.12.2020

L. Beneš 31.5.2021 8:10

Už za bolševika se říkalo, že úchylkář je ten, kdo jde rovně, když ideologie zahne. Proč by soudruzi na ministerstvu nemohli změnit názor?

R. Langer 31.5.2021 5:44

Kuvy jedny bolševické, doufám že brzo chcípnou! Prej "hoax s kovidpasem"! ;-€

I. Mentlík 31.5.2021 4:57

Meditovat nad tím, jak nás stát chce přes covid sledovat a ovládat, v době, kdy lidé dávají telefonní číslo jen při nákupu pizzy, může jen debil.

R. Langer 31.5.2021 7:18

No, řekl bych, že od toho to telefonní číslo je. Mít telefonní číslo, které nikdo jiný nezná, je podle mě trochu kontraproduktivní. ;-)

P. Hatina 31.5.2021 3:31

Bohužel, ono je spíše nutné si přiznat, že k žádné větší změně nedošlo. Tahle jízdenka ke svobodě byla k dispozici už dřív, ale lidé předkládali o svém stavu (výsledků provedených testů, aj) papírové bumážky - a ty si ty státy mezi sebou uznávaly taky. Převedením téhož do elektronických hejblat se samo o sobě nic pro ty lidi nezlepšilo, ale z pohledu státu (i států -celé EÚ, je na ně větší dohled, jako v tej Čině..

J. Vintr 31.5.2021 1:10

Jde o to, že to "zdravotní" hledisko je evidentně jen záminka. Ono totiž nic z té "trojice" (očkování, testování, prodělaná infekce) vůbec nezaručuje, že by člověk nemohl být přenašečem viru. Dá se předpokládat, že ti, kteří vymysleli ty "jízdenky ke svobodě", těžko budou tak hloupí, aby to nevěděli.....

S. Donát 31.5.2021 3:59

Nezaručuje a také to nikdo netvrdí. Tato trojice (a další opatření) ale snižuje riziko nakažení a tím logicky i riziko přenosu na další osoby. A očkování jako bonus snižuje navíc riziko těžkého průběhu. A o tom to celé je, o snižování rizik. Téměř žádné preventivní opatření nefunguje stoprocentně a to se nebavím jen o medicíně.

R. Langer 31.5.2021 5:47

Hm, nechápu, jak tato opatření cokoliv snižují U ZDRAVÝCH LIDÍ. Což jsou VŠICHNI, kteří nejsou oficiálně nemocní. Co je to za debilitu, dokazovat, že JSEM ZDRAVÝ? :-P

J. Jirka 31.5.2021 6:03

S tak nezdravými názory budete co nevidět obtížně dokazovat, že vůbec jste... ;-D

R. Langer 31.5.2021 7:21

Ano, proto je v zájmu každého normálního ZDRAVÉHO jedince na to HLASITĚ A NEUSTÁLE UPOZORŇOVAT. Protože až si přijdou pro vás, nebude už nikdo, kdo by se vás zastal... :-(

Historie se opět tragicky opakuje... ;-€

R. Langer 31.5.2021 7:22

Jinak to samozřejmě není nijak míněno konktrétně na vás...

S. Donát 31.5.2021 13:02

Já vím, že nechápete. To tady předvádíte už delší dobu.

J. Jurax 31.5.2021 18:42

Protože zdravý je jen nedostatečně vyšetřený.

Moderní diagnostické metody a vůbec medicína jsou již na takové úrovni, že zdravý člověk prakticky neexistuje.

P. Kazo 31.5.2021 8:04

Drakonické kontroly na letiskách, zavedené po 9/11, rovnako nezaručujú, že Vám neunesú lietadlo a nenapália to s ním niekam. Rovnako však znižujú toto riziko, a preto verím, že ako zodpovedný ovčan už 20 rokov radostne pritakávate a šúpete nohami v ponožkách cez Security minimálne 2 hodiny pred každým odletom!

R. Langer 31.5.2021 10:37

No, jestli to tak bude dál pokračovat, tak se to nebude konat jenom na letištích, ale i před každým nastoupením do MHD. ;-)

J. Vintr 31.5.2021 10:57

"Drakonické kontroly" na letištích nijak zásadně riziko nesnižují. Ten, kdo by chtěl spáchat nějaký teroristický čin, si prostě najde způsob, jak je obejít. Možnosti jistě jsou. Navíc jsou ty kontroly právě pro svou masovost prováděny dost formálně. Rouhodně by bylo účinnější, než šacovat všechny cestující, zaměřit se na konkrétní osoby, které mohou být rizikové. Jenže to by byl nejspíš rasismus....

L. Beneš 31.5.2021 8:12

....snižuje riziko nakažení a tím logicky i riziko přenosu na další osoby, ale těžko se to prokazuje. Tak nasadit roušku, aby nebylo tolik slyšet, že někdo remcá.