25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

GLOSA: Ještě k lánské fotografii

Mluvčí prezidenta působí dojmem, že je odtržen od reality. Že nechápe, co snímek může u části veřejnosti způsobit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Bok 10.4.2020 19:51

No, jak je vidět, hygienici konečně cosi řeší. Pár lidí s rouškami, všichni čerstvě testovaní, sedí u stolu s několika kolečky klobásy a sýra. Nikdo z nich nejí. Fakt. A ještě pokutu, že. Něco jako když se řešilo spálení trenýrek na hradní zahradě.

Možná že zveřejnění fotografie byla chyba, taktická. Ale to máte jedno. Našlo by se něco jiného.

J. Tulejová 10.4.2020 17:11

Ale pane Burdo, "panstvo debužíruje", je velmi nadnesené hodnocení toho malého talířku s ředkvičkou a čímsi. Je mi jasné, že kdyby nebyl talířek, vadil by šálek čaje či kávy, nedej bože, aby se z toho kouřilo! A ta provokace! Fuj! Bože, vaše starosti bych chtěla mít!

J. Vlček 10.4.2020 14:40

Velmi dobře řečeno, pane Čermáku.

V. Čermák 10.4.2020 12:12

No a teď je zde mnoho kapitaliských plků, protože plkat se vyplácí ....

V. Čermák 10.4.2020 12:08

No, nemáte rád, asi jste Nevolil. Většina ovšem Volila. Ovčáček dělá dobře svoji práci, což vadí nepřátelům Zemana, většinou Pisálkům, občas naskočí i jinak Impotentní Opozice, ve snaze po zviditelnění. Mimochodem, k těmto nenávistným Pisálkům patří i pan Stejskal...

P. Burda 10.4.2020 11:21

Provinění je o úmyslu. Chtěl-li Zeman naštvat ty, kteří mu zrovna nefandí, povedlo se mu to a zároveň je vinen.

Jestli mu to jen nedošlo, má na to ve svém věku právo. Byl by vinen nedbalostí (ale na to má lidi, aby ho upozornili).

Vina, problém, hnus je až od toho okamžiku, kdy byla fotka dána Ovčáčkem na veřejnost. Lidé se nesmějí téměř ani pozdravit, jíst na veřejnosti je nemožné, pít velmi omezené - a PANSTVO si debužíruje.

Stačilo v klidu informovat o schůzce štábu, buď bez fotografie, nebo alespoň bez jídla. Ovčáčkovým (a možná i Zemanovým) cílem bylo provokovat. A provokuje polovinu národa, to není malá síla. Když vejdu do sparťanské hospody a provolám slávu Slávii (nebo zanotuji ono Sparta, Sparta, buz... parta), musím očekávat pár přes čuňu - a budu rád, když jen slovně. Ale Ovčáček provokuje rád - a může být rád, že si z něj děláme jen srandu (tedy zadnici).

J. Ptáček 10.4.2020 11:14

Ale to víte, že Ovčáčkem focené špekáčky (u nás na Moravě "cveky") s čímsi, byl jen cirkus pro nás-svoloč. Do zlatova opečená jehňátka (jehně jako mládě ovce není z mé strany provokace proti panu mluvčímu, ale fakt) a další pochoutky už jistě voněly.Ale ne on line nám, občanům podhradí. A na fotce chybí lihové zpestření. Bez něj k smíchu!

P. Burda 10.4.2020 11:11

Bonmot (spíše malmot) páně Zemana byl o novinářích. Ovčáček s novináři neměl nikdy nic společného. On jen psal do Haló novin - a to nejsou noviny, to je komunistsický plk.

P. Burda 10.4.2020 11:08

Přiznávám, nemár rád prezidenta Zemana.

Dělá "zvláštní" věci. Třeba říká, že novináři by se měli střílet (a to bylo moc i na Putina, říci v jeho přítomnosti tuto hlubokou myšlenku na veřejnosti).

Ale musím něco přiznat. Myslím, že za většinu (ne-li naprostou většinu) průšvihů prezidenta Zemana je vinen Ovčáček! KDyž Zeman spáchá nějaký menší průšvih, tak ho Ovčáček tak dlouho statečně rozpatlává, až je to (při vší slušnosti) opravdu velký průsr. Bez Ovčáčka by byl Zeman stejně výstřední, jako Klaus. Sice jiným směrem, ale ne nepřekonatelně.

Největší Zemanova chyba je, že má Ovčáčka. Protože Ovčáček je nomen omen, ale ne psáček ovcí, ale ten, co běhá kolem stáda.

I. Štípek 10.4.2020 10:58

Glosa: Slovo na okraj ještě k distančnímu dovzdělání pana S. Kupec benátský není "Skylock". Tuto krávovinu pan S. uveřejnil na blogu idnes (před několika dny) ráno, ale až teprve před devátou večer (!!!) ho jeden svědomitý pán opravil. Vidíme tedy, že psychouši Vodvářka, Stejskal, Ziegler píšou přesně tam, kde je to pro ně vhodné...

V. Mokrý 10.4.2020 10:22

Aj tak možno.

V. Mokrý 10.4.2020 10:20

Všechno jmenované jen pisálkové, mluvící hlavy.

Novináře špendlíčkem hledat.

A. Jaroš 10.4.2020 9:55

Myslím si opak, bylo to účelové, to zveřejnění fotky a tady je moje vysvětlení na základě hluboké analýzy a vzpomínek. Když jsem byl mlád (Bývála Askalóna ..) a měli jsme malý dvorek (ale náš) se slepicemi, kam jsem jim občas cosi přinesl, ta radost a štěbotání, a když jsem nic neměl a ony se na mě v očekávání vrhly, tak jsem jim předhodil obyčejný flusanec, hanba!, a to jste měli vidět ten rachot, jak se slepice předháněly , aby ulovily to malé prd a ono nic, jaké to zklamání nadávky, ten klokot! Tak takový poťouchlý je náš Jirka Ovčáček, předhodil novinářum velký prd a oni se chytili, ty komentáře,že papaláši, co je dovolené pánovi , hanba, ukřižuj, odstupte ..atd... a hradní pán a jeho ovčáček se chechtají jak ten mravenec když je červenec.

J. Ptáček 10.4.2020 9:40

"Novináře dělím do dvou skupin. Tou první skupinou jsou normalizační komunistická práčata. Tento typ pokládám za novinářské prostitutky a hluboce jimi pohrdám. A pak je druhý typ novinářů. A to nejsou jen hlupáci, to jsou sebevědomí hlupáci, kteří píší o všem a nerozumějí ničemu. A tito hlupáci spolu s novinářskými kurvičkami vytvářejí mediální prostředí v této zemi.

Novináři jsou pitomci, hnůj a fekálie."

Jeden z vydařených bonmotů Miloše Zemana.Jenom při svém omezeném vnímání nevím, do které z uvedených dvou Milošových skupin zařadit bývalého úspěšného novináře, Jiřího Ovčáčka, teď i úspěšného fotografa: - Mezi novinářské prostitutky z první skupiny. - Mezi sebevědomé hlupáky ze skupiny druhé. S označením pitomci, hnůj a fekálie si už hravě poradím sám.

P. Zinga 10.4.2020 9:31

Jen se všichni samou "slušností" nerozplizněte.

Řeč má být korektní ve faktickém smyslu. Je-li něco na gowno, lze to sice říct deseti větami, ale výsledek zůstane stejný.

P. Zinga 10.4.2020 9:28

Samozřejmě, že jde o prd, ale takticky to byla chyba: dala do ruky klacek těm, kteří v nich jinak třímají pouze vlastní hov*o.

F. Houžňák 10.4.2020 9:22

Nechcete-li býti zatahován, nekomentujte. Toť jednoduché, that's very simple, das ist sehr einfach, jak by řekli inostránci.

P. Victorin 10.4.2020 9:10

Pane Houžňáku, článek na který jsem zdvořile reagoval ale není o mně. Neshledávám relevantní, že mne do předmětné záležitosti zatahujete. Promiňte...

F. Houžňák 10.4.2020 8:55

A vy jse samozřejmě všem intelektuálně a morálně nadřazen, jak ukazují vaše žlučovité komentáře ...

V. Mokrý 10.4.2020 7:57

Už jsem k této fotografii psal - To se Ovčáčkovi moc nepovedlo. Nicméně kritika je přehnaná, protože nikdo z nabízeného nic nejí. Jíst mohli postupně, s talířkem v ruce, bez roušky s odstupem od ostatních.

Ale proč si nekopnout do prezidenta M. Zemana, když jsou za to u médií a určité části společnosti - plusové body, že.

P. Victorin 10.4.2020 7:05

Zmiňované "provinění" Miloše Zemana a následná pokleslost jeho mluvčího, v souvislosti s předmětnou fotografií ze "svačiny v Lánech", je pouze příznačným "vrcholem ledovce" celkové intelektuální a morální pokleslosti současného hradního pána...