19.4.2024 | Svátek má Rostislav


GLOSA: Je Klaus skutečně démon?

24.12.2010

Konec tohoto roku je pro mě skutečně hektický a tak se omlouvám, jestli jsem něco na téma Klaus napsaného či vysloveného přehlédl. Samozřejmě, že Klaus je démon. Jak jinak, vždyť neznám tak pilného a sebestředného člověka, tak schopného a jasnozřivého stratéga, jakým je Václav Klaus.

Tím mu sice pochlebuji, ale bez jakýchkoli zištných úmyslů. Zcela jistě mě žádnou prezidentskou plaketou "za pochvalný blog" neodmění. Já prostě jenom zírám na ty reakce, které se vyrojily po úterní "hradní dohodě čtyř", kdy prezident dokázal stmelit strany spojené ve vládní koalici tak, že přestály hlasování o vyslovení nedůvěry, které by podle papírového obsazení sněmovny vůbec nešlo prohrát.

Hlavní vlna odporu se zdvihla proti tomu, že tato dohoda je neveřejná, horším slovem tajná. Ale proboha, vždyť naprostá většina jednání špiček politických stran je tajná, tedy alespoň v tom slova smyslu, že se hned po jednání nesdělují veřejnosti všechny podrobnosti, ale jen ten nejdůležitější výstup z jednání. A to se přece stalo, že? Bylo oznámeno, že všechny koaliční strany vládu podpoří, což bylo v tom okamžiku to podstatné.

A další kroky na sebe nedaly dlouho čekat. Vždyť by přece vůbec nebylo hezké, aby hned v úterý všechny servery psaly, že Martinů byl v zájmu věci obětován. To, jak to proběhlo, bylo přece daleko kultivovanější a Martinů odešel se ctí. Větší problém mám ale s panem Michálkem. Já osobně si nedokáži představit, že by se měl na své místo vrátit. A to ne proto, že "ohlásil" korupci, ale právě proto, že nic neohlásil, jako malý kluk si hrál s odposlechy a ty dal nakonec k dispozici médiím dříve než policii. Tím prostě veškeré vyšetřování zmařil a nejsem sám, kdo si to myslí.

Ono to zveřejňování není jen tak. Jsou to myslím dva roky, kdy na Hrad přišel, s vlaječkou EU v kalhotách, obtěžovat pedofilní autor, zuřivý socialista a zelený propagátor EU sjednocené pod socialistickou vlajkou a ta návštěva skončila incidentem popsaným níže. A jestli se nemýlím, tak hlavní výtka proti Hradu byla, že hradní protokol uveřejnil stenozápis návštěvy tohoto rudého provokatéra, z čehož byla velká bouře, že byl "porušen protokol". Takže by si každý měl dvakrát rozmyslet, co požaduje. Dodržování protokolu, nebo jakousi "bezbřehou transparentnost", která v praxi stejně není možná? Zde je odkaz na článek o tomto incidentu:

Železný: Cohn-Bendit je hulvát a choval se Hradě jako Heydrich

Převzato z blogu autora s jeho souhlasem