19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Jaký je výsledek vládnutí?

Ač se jedná o vládu koaliční, je to vláda, jejíž největší náklady a zodpovědnost nese ODS. A jak je v našich koaličních vládách pravidlem, místopředsedům vlády z koaličních stran nedělá problém se od vlády naprosto distancovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Machala 14.2.2013 20:47

vyrovnání rozpočtu je jen zbožné přání

Nic takového se nestalo, i to nesmyslné sčítání lidu a dotace na Schwarzenbergovy rybníky šly na vrub deficitu a vyššího dluhu státu.

J. Blažek 14.2.2013 12:34

A jak to tedy je?!

1)Z článku: ... Ale média téměř nezaznamenala, že premiér zmínil i prorůstová opatření, posílení technického školství, zvýšení prestiže učitelů, snižování administrativní zátěže, atd.  ..... Jó, zmňovat se, to předseda vlády dokáže, ale skutečný skutek utek.

2) Za těch jeden a čtvrt roku do konce, tato vláda už udělá rozumnýho úplný, ale úplný nic, ta bude jen dožívat včetně té nejcharakternější místopředsedkyně Karolíny. Ano, ODS je schopna se spojit do koalice i s takovými Karolínami a za odměnu, že zdvihly ruku pro nejasociálnější zákony v historii jim dát polsanecký klub při počtu 6 členů.

3) A když má ODS ve vládě hlavní odpovědnost, tak by se taky měla podle toho chovat a neskákat jak pískali Kalousek a super asociál Drábek s přispěním Langšádlové, velemudrce Gazdíka a Hegera.

R. Langer 14.2.2013 11:28

Vlna kritiky,

a nejenom mediální, se na ODS snesla z toho důvodu, že z rozumě politicky středové strany se stala totálně levicovou a začala prosazovat přesný opak toho, co má ve svém volebním programu. Přiznejte se, pane senátore, kdy jste naposledy četl volební program své strany? Tak si ho přečtěte, a možná se potom té kritice nebudete tolik divit... :-(

J. Blažek 14.2.2013 12:36

Re: Vlna kritiky,

A což takhle přečíst si vládní prohlášení v němž vláda slibovala přidat pedagogickým pracovn§kům na mzdy 4 miliardy, zatímco skutek byl takový, že jim 2,1 miliardy ubrala.

R. Langer 14.2.2013 14:49

Re: Vlna kritiky,

No jo, mě také klesl plat o cca 20%, a i když daně stouply, tak asi holt na ty mzdy pedagogickým pracovníkům už nezbylo. Ale hlavně že ještě zbylo dost na zvýšení platů poslancům a soudcům... :-D

J. Chaloupka 14.2.2013 11:13

Nebojte se, pane senátore, po příštích volbách tenhle problém mít nebudete.

Bohužel jako pravicová strana jste zklamali, od devadesátých let jen snižujete počty příznivců, a to, že jste ve vládě, za to vděčíte jen těm neschopům na levici jako je Sobotka, Zaorále, Škromach a další. Ti vyděsí vždy i ty, co by třeba nechtěli volit ODS. Místo toho, jak vypadá koalice, byste se měli starat o to, co prosazuje třeba váš poslanec Suchánek, proč máte ve svých řadách opět Béma, co dělá už léta v parlamentu svazák Benda a další. Až tohle vyřešíte, tak nebudete muset řešit "mediální" obraz ODS. Jinak to za vás vyřeší volby.

O. Rychlík 14.2.2013 8:40

Každá liška chválí svůj ocas,

ale tento text je špatný i jako PR. ODS slibovala před volbami něco úplně jiného než - údajně pod tlakem okolností a koaličních partnerů - dělá. Nevzpomínám si, že by ODS slibovala zvyšování všech možných daní, nebo udržení vlády i za cenu "výpalného" pro některé své vlastní poslance. Pochybuji, že by vláda ČSSD dělala jinou politiku, ale na rozdíl od té současné bych s tím počítal. Co je dnes nosnou ideou ODS? Kolik nepotřebných státních úřadů bylo zrušeno? Co významného bylo zprivatizováno? Je stávající situace ve spoření na důchod ta původně slibovaná reforma? A to by mně bohatě stačilo, kdyby vláda, které je ODS stále hegemonem nedělala nic. Stačilo by neškodit a necpat se lidem do života. Nikoho nepodporovat, nedotovat, nechat hospodářství na aktivitě soukromého sektoru.

P. Krešňák 14.2.2013 10:58

Re: Každá liška chválí svůj ocas,

Souhlasím a podepisuji. Pan senátor je vedle jak ta jedle. Nesplnila ODS (a TOP 09) nic z toho co slibovala a naopak chová se jak sociální demokracie. Jako volič pravice ODS již nikdy volit nebidu a TOPKU také ne (bohužel zatím nemám koho). Pénové z těchto stran, sliby se ve slušné společnosti dodržují.

Krešňák Petr

K. Machala 14.2.2013 20:55

Re: Každá liška chválí svůj ocas,

Souhlas, akorát myslím, že volit koho je - Svobodní si programem nic nevytřeli a mají hodně dobrý, jen nemají peníze ani lobbistické sponzory.

R. Langer 14.2.2013 11:34

Re: Každá liška chválí svůj ocas,

Ano, o tom to je, nemluvě o tom, že to má ODS přímo ve svém volebním programu (snižování daní, zeštíhlení státního aparátu, zjednodušení administrativy). Ale ona dělá přesný opak. Co si o tom asi může slušný člověk myslet?

J. Mannheim 14.2.2013 8:31

nějaký důkaz by nebyl?

"I v tolik problematické a mediálně zajímavé "šedé ekonomice" je Česko v té lepší první polovině evropských zemí."

I. Lyčka 14.2.2013 8:04

Opravte mne, jestli se mýlím,

ale to, že současná situace není horší, není díky vládnutí ODS nebo ČSSD, ale spíše i přes jejich vládnutí, díky práci a úsilí obyčejných lidí, kteří se snaží pracovat a být prospěšnými, přestože jim vlády házejí klacky pod nohy a ztěžují normální život. Situace by mohla být lepší, kdyby nebylo rozkrádání, klientelismu, vlezdobruselismu.

R. Langer 14.2.2013 11:39

Re: Opravte mne, jestli se mýlím,

Nemýlíte se! A je mi z toho smutno. :-(

I. Schlägel 14.2.2013 7:40

Milý pane senátore,

to, že je u nás o trochu menší bordel než jinde v Evropě, vás možná trochu šlechtí, ale neomlouvá. Státní krmelce pro "potřebné" vznikaly a vznikají i za Vaší vlády a už je toho opravdu příliš. Na druhou stranu, když vezmu v úvahu naše demokratické a kapitalistické tradice, které v podstatě ještě ani nezačaly, když vezmu v úvahu "tvůrčí" potenciál toho stáda ovcí, které si hrdě říká český volič, a které se probudí jednou za čtyři roky a pouze za předpokladu, že mu někdo z vrcholných politiků něco "hodnotného" naslibuje, tak jsme pravda mohli dopadnout podstatně hůře. Tak že nefňukat a makat, třeba se ty statistiky podaří ještě trošku vylepšit ;-)

E. Vašátko 14.2.2013 7:15

Nevolil jsem ODS,

ale souhlasím s autorem článku. Kritizovat dovede každý trouba, ale ve vší té kritice jsem nezaznamenal jediný rozumný návrh, který by situaci skutečně řešil. ČSSD předpokládají další zvýšení daní, bez ohledu, jak to budou nazývat, komunisti by nejraději všechno znárodnili - ale nevěřím, že by to státní dluh snížilo. Každý se strefuje do Kalouska - jsem důchodce a pracuji a těch 24 K ročně mu hned tak neodpustím, ale jestliže je to takový gauner a krade, tak proč ho už dávno nezavřeli ? Určitě ho kádrovali už nejméně 10 x, je v politice už dost dlouho a kdyby na něj někdo něco věděl, už by to měl na triku, ale všechno jsem jenom prázdné řeči, protože na něj mají lidi vztek. Já taky, ale komu čest tomu čest a pastýřovi hůl, jak praví klasik.

Takže místo jistě správné kritiky přijďte s nějakým lepším receptem jak na věc. A pak vás rád budu volit.

Š. Hašek 14.2.2013 19:14

Re: Nevolil jsem ODS,

Vidím to stejně. Kritiků a remcalů vždy pohotově celé ulice.

Jen s tím rozdílem, že co zde je, volím ODS.

P. Válek 14.2.2013 5:42

No jo

prostí občané tu ODS neocení a neocení (koaliční partneři také ne). A že se nám sem ti zahraniční investoři hrnou,když mají od ODS tak super příznivé prostředí pro podnikání. Panebože to je zas (ideologický) blábol. Já asi na rozdíl od Vás žiju v úplně jiné republice.

R. Langer 14.2.2013 11:43

Re: No jo

Mě ani nijak neudivuje, že pan senátor žije v jiném světě. A evidentně tam žije i celá vláda a parlament... ;-)

J. Hlubek 14.2.2013 5:31

Podle autora jsou vlády EU jako parta adolescentních výlupků,

která páchá rozličné nepravosti. Když jim rodiče (rozuměj voliči) jejich skutky vytknou použijí standardní dětskou výmluvu. " Co po mně chcete, vždyť Franta z jižního konce nebo Lojza ze západního konce jsou ještě daleko horší". Autor se mylně domnívá, že jsme na tom  dobře pokud je na tom někdo ještě hůř. Nejsme na tom dobře, 1600 mld. státního dluhu není vůbec málo. Jak je možné tento dluh splatit při roční výkonnosti ekonomiky cca 3300 mld. korun? I hlupák pozná, že za současného vývoje, kdy státní administrativa bují, státní fondy a agentury se množí, z daní jsou živeny různé pseudohumanistické a pseudoekologické inicativy, sociálno přesáhlo všechna rozumná měřítka, ekonomika je škrcena vysokými daněmi, NIJAK. Je možné jen oddálit neodvratný konec ve státním bankrotu a anarchii. Že k tomu dojde jinde o něco dřív není pro nás žádnou výhodou, spíš nás toto dění strhne s sebou. ODS měla v tomto volebním období ideální příležitost se skutečnými reformami alespoň začít, tuto možnost proflákala, odvrhla svůj volební program a zaprodala své idee za setrvání v hybridní vládě a udržení si koryt. Nedivte se, že je v podstatě nevolitelná. Abych zachoval současný stav, mohu do parlamentu zvolit opravdu kohokoliv. Získat pašalíky a osobní prospěch výměnou za nasměrování šipky vývoje do propasti umí opravdu každý, spíš bych chtěl vidět někoho kdo to udělá opačně.