19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Jak se zachová Bradáčová?

Na stole jí leží trestní oznámení na rozhodnutí úředníků ministerstva dopravy, resp. ministra dopravy Ťoka, kteří při přidělení zakázky na výběr mýtného bez výběrového řízení flagrantně porušili několik zákonů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Krejčů 16.6.2017 12:38

Doporučil bych

senátoru Jirsovi, aby se staral o svoje problémy. Paní Bradáčová si jistě poradí i bez jeho upozornění. On se měl starat o svoji stranu - ale to on ne. Prostě - zloděj křičí chyťte zloděje.

J. Jurax 21.4.2017 22:49

No jo, dotace jsou zlo křivící poměry

"... kdy je např. tlačí časové podmínky dotace a reálně hrozí ztráta dotace díky ..."

Bez dotací by tohle nevzniklo. V normální, dotacemi nezamořené společnosti se jeden či jedna či zastupitelstvo etc. vezme úvěr a ten splácí. A na co nemá, to nepotřebuje (až na hodně málo výjimek).

A byla-li by dotace opravdu převelice hodně oprávněná a hodná zvláštního zřetele až tak, že by si zasloužila výjimku z běžné praxe nikdy nedotovat, pak ta oprávněnost zpravidla nezanikne nějakým ouřadem stanoveným limitem, nýbrž obvykle trvá.

K. Loskot 21.4.2017 19:16

Nechá to přešetřit

Snad to nedopadne jako s Parkanovou, Topolánkem, Nečasem...:-))

J. Pospíšil 21.4.2017 14:42

A to už nemluvím o tom,

jak se Babiš chlubí tím, že nechal své ministerstvo zkorumpovat extra tarifem od O2. On se fakt chlubí tím, že jeho lidi mají "extra slevičku" a nabádá ostatní k tomu, aby si taky něco takového "vyjednali".

V normální době by ho za to zavřeli, ale když se stát řídí jako firma, tak je to normálka. V Rakousku kdysi padl velmi oblíbený ministr financí, že si vyjednal "slevičku" na procentech úroků na půjčku na barák. Ale to už je dávno, to se ještě státy neřídily jako firmy. Normálka slevičku pro spolehlivé zákazníky. Ale že byl ministr, tak mu to zlomilo vaz.

V. Čermák 21.4.2017 17:31

Re: A to už nemluvím o tom,

Ale přítelíčku. Babiš se chlubí jenom tím, že je schopný a to prokazatelně je, na rozdíl od vás. Ten nízký tarif jistě souvisí velkým s množstvím a možná i časovou délkou smlouvy. Je jasné, proč vás Topolánek považoval za neschopného.

J. Jurax 21.4.2017 22:57

Re: A to už nemluvím o tom,

No, víte, slevička vyjednaná na soukromý barák s pozice ministra mi přijde něco dost jiného než slevička pro ministerstvo, jež tak šetří státní finance.

Co za tu slevu kyslíci od ministerstva dostali či dostanou je jiná věc; to se tak hned nedovíte, pokud vůbec. Možná dokonce nic - tarify jsou u nás tak vysoké, že se množstevní sleva kyslíkům docela dobře může vyplatit. Kyslíci ji skýtají i firmám, od nichž žádný úplatek čekat nemohou, je to jenom kšeft.

J. Lepka 21.4.2017 10:08

Pí stání zástupkyně bude lavírovat.

Volby jsou za půl roku a pokud skutečně St.Báček vyhraje, křeslo ministra spravedlnosti bude zaslouženou odměnou.

M. Krátký 21.4.2017 8:49

Autore, možná, že máte pravdu

ale víc by mě od vás potěšilo kdyby jste se k tomu trestnímu oznámení připojil - váha vaší autority by s tím mělo trochu zamávat a Dr Bradáčová by se i mohla leknout - když už i senátor - holky co budeme dělat - už po nás jdou i senátoři !!!

V. Batala 21.4.2017 8:09

Jo Kalousek

No, to už tu dlouho nebylo, argumentace jak od Babiše, za všechno může Kalousek! Gratuluju, Je vidět, že vám to fakt pálí!

D. Polanský 21.4.2017 6:56

Tuhle fintu, nepodepsat se,

používal již kdysi Kalousek, když působil na MO. Takže proč zrovna Ťok?

P. Lenc 21.4.2017 10:15

Re: Tuhle fintu, nepodepsat se,

Protože se za Kalouska nikdo tak neoháněl "korupcí a nezákonností" jakoŤokův šéf Babiš.Nakonec, celá ta partičko Anonistů perfektně využívá toho známého přísloví "zloděj volá chyťte zloděje", nakonec fízl Babiš jim jde příkladem.

V. Čermák 21.4.2017 17:37

Re: Tuhle fintu, nepodepsat se,

Ale jděte, nejvíc přece neřve Babiš, jak se tady snažíte hloupě naznačovat, ale Kalousek. Ano, ten Kalousek, který z krize dokázal udělat ještě větší krizi...