19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Hrad

Jedno Zemanovi neupřu… Vrátil Hrad zpátky na zem. A nejen to, on ho přestěhoval do podhradí. Někam zhruba na Císařský ostrov, vedle té čističky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 30.10.2014 17:36

55%-ní většina si zvolila svého reprezentanta

Ten nás neustále přesvědčuje svými novými činy, že to myslí vážně. Alkoholismus a demence jsou pro užvaněného důchodce nejspíš konečným řešením...

Nejlepší by bylo prezidentský úřad zrušit. Navždy.

V. Vaclavik 30.10.2014 15:29

K puvodnim hradnim obyvatelum

a tim myslim krale, lide vzhlizeli, protoze to bylo centrum svrchovane moci a nevidaneho bohatstvi. Hlavne ovsem do hradniho prostredi jeho obyvatel patril, bylo funkcni z hlediska bezpeci pred najezdy a bylo to honosne sidlo, nevidaneho pohodli, i kdyz jen pro pany.

Dnes jsou hrady totalnim anachronismem minulosti (z hlediska pohodli bydli dnes vetsina lidi lepe a honostnost hradnich prostor snizuje pro jejich obyvatele fakt, ze jim nepatri, ze jsou jen do nich dosazene figurky...) a nas system vladnuti ten fakt jen umocnuje - je to dnes, i pri nejakem nejlepsim obyvateli, jen hrani si na neco a to nejen ve spojeni s hradem, ale s vladou vubec. 

Napriklad senat mame, protoze jsme mysleli, ze to bude k necemu dobre, kdyz jinde ho maji, tak proc ne take my (a tech teplych mistecek a te honosnosti, plyhnouci uz jen z toho cizokrajneho nazvu)... puste opiceni jakkoli se na to clovek podiva, zavadeni neceho shora, jako pejsek a kocicka, kdyby byli u vesel moci. Hrad, namisto aby to byla jen kulturni pamatka, obsazujeme ultimatnimi opicaky, tyjicimi z jeho slavne hluboke minulosti - vzhlizet k necemu takovemu muze jen ubozacky lid stejne vymazane mysle, jako ten opicak na hrade. Voli i kravy, i kdybychom je oblekli do spolecenskych satu a dali jim nejaky honosny titul, zustanou i nadale voli a kravami (ledaze bychom byli v Indii)

Krome toho vseho vnejsiho, co se osobnosti tyka, je predem nemozne nejake vzhlizeni ke kolektivismem prosaklych mysli. Kolektivismus je vzdy maly, upoceny, nehodny homo sapiens. Cela historie cloveka je vymanovani se z toho primitivniho kolektivistickeho stavu smerem k individualizaci. Dnesni moderni historie posledniho cirka stoleti je ale krokem zpet do primitivni minulosti - lidstvo Zapadni kultury totalne selhalo co se historickeho lidskeho vyvoje tyka a nas Cesky lid ve sve malosti neprojevil zadnou znamku, ze by se z toho trendu chtel vymanit, spis prave naopak.

Z vykalu nebo z kolektivistu nic honosneho, hodneho vzhlizeni, neutepes.

K. Luboš 30.10.2014 14:22

Ten fakt, že Češi k nikomu a k ničemu „nevzhlížejí“...

...je velmi pozitivní... Třeba Češi si volí prezidenta a už předem vědí, že je to buran a opilec. Takže když se opravdu projeví jako buran a opilec, tak je to nepřekvapí a jsou celkem v poho.

To ale když si Američané zvolí prezidenta, tak je to prostě ten nejlepší a nejúžasnější chlapík, výkvět všech ctností, prostě ten nejlepší Američan... No a pak ten šok, vzek a zloba a zklamání, když se dozvědí, že třeba takový Clinton hulí Lewinskou! To si hned myslí, že se kácí demokracie... To Čech by jenom řekl, že už to věděl dávno!

M. Mýval 30.10.2014 15:19

máš to pomotaný

Clinton nikoho nehulil, protože Lewinska nemá vocas.

Ale i náš národ byl v šoku když se dcerka Ubu objevila na pornohrátkách. Ale za to Miloš nemůže, prostě děcko se někdy pomamí. Kdyby se potatila, tak by tiše blila v koutku.

K. Luboš 30.10.2014 12:36

Češi vždycky k Hradu vzhlíželi..?

Ani bych neřekl, protože Zeman do toho panoptika docela dobře zapadá Pamatuji si třeba senilního Svobodu.. A kdo, proboha, vzhlížel k takovému Husákovi anebo Klausovi? A filozufující a dost nepraktický Havel, na němž bylo pom první větě okamžitě poznat, že na žádné filozofování opravdu intelektuálně nemá?

Podle filmových týdeníků by se mohlo zdát, že Češi opravdu „vzhlíželi“ k Masarykovi anebo Benešovi. No jo, ale oni úplně stejně vítali i stařičkého mocnáře. V tu dobu je však než nějaké „vzhlížení“ spíše zajímalo, co dají druhého dne do hrnce. Takže aby se v tom prase vyznalo!

S. Ševeček 30.10.2014 9:30

malý ...

a vy jste kdo?

P. Papež 30.10.2014 10:19

Re: malý ...

A jak to souvisí s buranstvím Hradního panáka?

J. Lepka 30.10.2014 10:38

Re: malý ...

Plagiátore ! To je Klausův výrok !!!

J. Urban 30.10.2014 8:08

A co byste chtěl?

Lid zvolil a MZ je tak velmi důstojným reprezentantem většiny tohoto národa. Včetně prolhanosti (president dolních 10 milionů - cha cha cha!). Ten předchozí zase potvrdil u nás od husitských dob platící heslo, že čím větší čórkař, tím větší geroj.

Š. Hašek 30.10.2014 8:22

Re: A co byste chtěl?

Domnívám se (ale je to samozřejmě opravdu jen čirá domněnka), že při "staré" volbě presidenta sborem volitelů, by výsledek byl jiný, možná lepší.

Už jen ti "vstupní" kandidáti!

Tajná volba senátem a parlamentem elegance sama. Ale levice tehdy chtěla přísně kontrolované "hlasování". A už to jelo. A všechno přikrmili naši slavní investigativní vyvolávači senzací.

Přiznám, že mi není jasné slovo čórkař ve spojení s presidentským úřadem.

B. Hamáček 30.10.2014 7:21

Smutné

Smutné a bohužel pravdivé čtení.

Z. Bureš 30.10.2014 7:21

Ano - máte Svatou pravdu !!!

Už nemáme žádný Pražský hrad - ale restauraci IV. cenové skupiny, jejíž majitel je notorický alkoholik a notorický lhář.....a vrchního v ní dělá usmolený Knecht, který nemá ani základní vzdělání !!!

R. Langer 30.10.2014 9:36

Re: Ano - máte Svatou pravdu !!!

No, příště si holt musíte podpořit kandidáty, které jsem ochoten volit. Z těch posledních to pro mě nebyl nikdo, a výsledek mě nijak nepřekvapil. A nakonec si dokonce nemyslím, že to byl nejhorší kandidát.