19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Hra na slepou bábu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mistr Jan Hus 1.5.2007 10:38

Za každým svinstvem ve světě můžeš hledat USA !!!

A moc se nezmýlíš.

Kodl 30.4.2007 19:21

No jo, váleční USštváči se pustili do bývalého šéfa CIA,

protože je označil za prolhance a intrikány, kteří zneužili 11 září pouze ve svůj prospěch.Když tvrdili, že Saddám má ZHN a žádné nenašli, lhali.Teď tvrdí, že v raketách nebudou jaderné hlavice, tak také samozřejmě po irácku nelžou.

Pete Brich 30.4.2007 22:27

No jo. Lenin se jmenoval Uljanov, Stalin Džugašvili, rakety na Kubě nebyly, do Kursku narazila americká ponorka,

Černobyl byl zatloukán tak dlouho, dokud nehoukala celá Evropa, Velká Říjnová Socialistická Revoluce byla v listopadu a TASS vydával Pravdu. Co také jiného mluví, že.;-D;-D;-D

PB

Pete Brich 30.4.2007 19:17

Úsečkou lze aproximovat balistickou křivku, ale jen v jejím malém úseku.

Kromě toho, mám takový pocit, že z Ruska do USA je to nejblíž přes Arktidu.

PB

k.k. 30.4.2007 16:50

Co říct

Je neuvěřitelné, jak servilně se někdo múže vyjadřovat k okupantům, kteří nám způsobili totální devastaci. Takový idiot těško někdo může být. Je to zrádce a zločinec.

Dr.Sid 30.4.2007 16:07

10 raket bez hlavic v polsku .. a Rusko se trese .. pry Pershingy

10 raket bez hlavic v polsku .. a Rusko se trese .. pry Pershingy.

Putit to proste vali zcela jinym smerem. Proc to dela, to se muzeme dohadovat. Ale dela to.Radar to je jina .. ten ma i jina pouziti ..obzvlast to sledovani zkousek .. to ma hlavu a patu. Ale to si klidne muzou americani dotahnout radar na lodi do finskeho zalivu a Rusove nezmuzou vubec nic. Je to proste jen bublina.

JS 30.4.2007 16:15

Re: 10 raket bez hlavic v polsku .. a Rusko se trese .. pry Pershingy

Tak by me zajimalo odkdy testuji Rusaci balisticke rakety nad Evropou. Radar v Brdech zachyti jen ostre rakety, zadne jine prece nad Evropou zatim neletaji. 

Cato 30.4.2007 15:54

V zásadě je to poměrně věcný a pragmatický článek

kterých jsem na tomto fóru našel zatím pramálo.

V Rusku již nevládne komunismus ale jistá forma otevřené ekonomiky (jinak by tam řada záp.firem neinvestovala) a pokud sem do ČR Rusové hromadně přijíždějí, přijíždějí ne s tanky ale s dolary, které tady utrácí a investují. Tak nevím, čeho se bát, potřebují nás jen o málo méně než my je. A jak dopadá americká ochrana před imaginárním nepřítelem, vidíme v Iráku a v Afganistánu.

Hysterické výlevy fanatických obdivovatelů USA, kteří bohužel nemají dostatečné vzdělání, aby pochopily jak se USA v posledních 100 letech ve světě chová (více suverenních států napadlo jenom Německo za 2.světové) sice přispívají k barvitosti diskusí ale nemají vůbec žádný věcný základ a není nutné se jimi zabývat.

JS 30.4.2007 16:12

Re: V zásadě je to poměrně věcný a pragmatický článek

To ze je v Rusku otevrena ekonomika je zrejme nimeno jako vtip. Rusove sem prijizdi utracet dolary, ktere skasirovali na Evropanech za doadvky plynu. Ropa a plyn je tajemstvi Ruske ekonomiky. Bez ropy a plynu by se Rusove nikdy nevymotali z marastu perestrojky. A hadejte kdo Rusakum zvednul produkci plynu a ropy o 50%? No prece ty hnusne a odporne zapadni ropne spolecnosti. Zajimalo by me jestli jste si vsimli ktera byvala kapitalisticka zeme na zapad od CR leze rusum nevice do pozadi a proc.

milan007 30.4.2007 16:27

Re: V zásadě je to poměrně věcný a pragmatický článek

Narážíte na vzdělání svých odpůrců, co si takhle doplnit vzdělání v českém pravopisu. Najdete kde je chyba ??

"Hysterické výlevy fanatických obdivovatelů USA, kteří bohužel nemají dostatečné vzdělání, aby pochopily jak se USA v posledních 100 letech ve světě chová "

Pavel 30.4.2007 22:31

Re: V zásadě je to poměrně věcný a pragmatický článek

S tím vzděláním se moc nechlubte, cituji vás: obdivovatelé ...pochopily...;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Cato 30.4.2007 23:13

Re: Re: V zásadě je to poměrně věcný a pragmatický článek

To je vskutku závažný a věcný argument........

zrusksc 30.4.2007 15:14

Daneš mi připoměl proslulého

"ředitele dělnické akademie" který nás tady obden obšťastňuje pořádným blábolem;-D

BERAN 30.4.2007 13:59

Prosím autora článku

O vysvětlení, v čem se jeho argumentace liší od argumentů rakouských odpůrců české jaderné elektrárny.

Zatím jsem našel jen shodu: On má strach, oni mají strach. On má k tomu racionální důvody, oni k tomu mají racionální důvody. On má radar za humny, oni mají elektrárnu za humny. Jeho oponenti používají demagogické důvody, jejich oponenti používají demagogické důvody. Z něho čiší neláska k Američanům, z nich neláska k Čechům. On má právo na demonstrativní akce proti radaru, oni mají právo na demonstrativní akce proti Temelínu.....

Zlý jazyk by ještě dodal, že on pracuje v cizím žoldu, oni pracují v cizím žoldu. Ale to já neberu, to je pomluva.

JS 30.4.2007 16:06

Re: Prosím autora článku

Podobnost skoro ciste nahodna. Skoro bych Danesovi polozil i otazku jak velka je radioaktivita na viku reaktoru v Temeline, ktery plyn je jedovatejsi, O2 nebo CO2 a jestli chce mit zdravotni peci kvalitni nebo zadarmo a hned by se vedelo ktera bije. 

milan007 30.4.2007 12:45

doplňující otázka

Pane Daneši, věříte, že je Země kulatá ??

milan007 30.4.2007 12:32

pane Daneš

Je třeba si uvědomit, že  Země je kulatá. Letadla z Amsterodamu do Los Angeles létají přes severní pól . Uhodnete proč ? (nápověda- je to nejkratší).

Petr Imfan Polak 30.4.2007 11:59

Asymetricka odpoved

Asymetrickou odpovedi na NMD jsou MIRVy. Pomer 1raketa/1EKV ku 1raketa/6-10hlavic moc sanci antibalisticke obrane proti masovemu utoku nedavaji. Proti ruskemu utoku je zakladna na Aljasce ne u nas

JS 30.4.2007 11:09

Odkaz Josefa Svejka

Jinak muj osobni nazor je, ze Cesko radar nepotrebuje. Cesko na svou obranu nikdy bojovat nebude, takze ani zadne budovani obrany neni zapotrebi. Prece snadno muzeme kolaborovat s kymkoliv kdo si rekne. Naopak Polaci, keri se chteji stat lokalni velmoci muzou klidne postavit rakety i radar na svem uzemi a chranit i nas.

Iranci, Americane nebo Rusove by byli prece hloupi, kdyby znicili svoje potencionalni spojence, kteri jsou kdykoliv ochotni prevlect kabat. Pro Rakousko, Hitlera, Rusy a ted Americany jsme prave ten dulezity malinky spojenec, ktery kdyz se na nej dupne udela presne to co je zapotrebi. Tak je to spravne a tak to ma byt, presne ve Svejkove odkazu. Jen je potreba se s tim smirit, coz ja osobne jsem uz ucinil.  

 

Ludva 30.4.2007 12:07

Re: Odkaz Josefa Svejka

Vidím to stejně, není to sice zrovna hrdinská strategie, ale v boji o přežití vcelku úspěšná a používaná. Válečné ztráty zbabělého národa bývají menší než u hrdinského. Například, kdo by asi tak na nás útpčil, když tu nebude americké zařízení. Když tu bude, tak náš spánek určitě nebude klidnější.

Cato 30.4.2007 15:55

Re: Re: Odkaz Josefa Svejka

R^

jirka.s. 30.4.2007 10:51

Ne náhodou je Rusko zemí vlastnící jak nejrozsáhlejší jaderný arzenál na východní polokouli, tak i velké množství střel dlouhého doletu.

Když ne náhodou, tak proč tedy? Mohl byste nám, pane Daneši, vysvětlit  ony důvody, které vedou rusáky k vlastnictví onoho zajisté "obranného" arsenálu?

čtenář zdrojů 30.4.2007 11:26

Re: Ne náhodou je Rusko zemí vlastnící jak nejrozsáhlejší jaderný arzenál na východní polokouli, tak i velké množství střel dlouhého doletu.

Rusáky k vlastníctví onoho zajistě obranného arsenálu vedou stejné důvody, jako Amíky.

jirka.s. 30.4.2007 12:07

Re: Re: Ne náhodou je Rusko zemí vlastnící jak nejrozsáhlejší jaderný arzenál na východní polokouli, tak i velké množství střel dlouhého doletu.

Až se snad budu někdy chtít na něco zeptat přímo tebe, buď ujištěn, že to nepřehlédneš!

P.S.: Pokud bych ti mohl doporučit ke studiu ten pro tebe momentálně nejpotřebnější zdroj, byla by to zajisté "Pravidla českého pravopisu".

Lájoš B. 30.4.2007 10:13

Můj školní glóbus

ale ukazuje, že spojnice Teherán - New Yourk vede přes Polsko. Proč si to toaky neověříte, Daneši ?

Martin Daneš 30.4.2007 10:23

Re: Můj školní glóbus

Bude to, Lájoši, tím, že každý máme jiný školní glóbus.

JS 30.4.2007 10:57

Re: Re: Můj školní glóbus

Martin Danes by si mel doplnit vzdelani, nebo nemluvit o necem o cem nic nevi. Rakety letaji po balistickych krivkach, ktere na zemskem povrchu kresli geodetiky a ne primky. Martinek Danesu si za dnesni vyrok zaslouzi znamku cislo pet. Naopak Putin zaslouzi pochvalu v predmetu politika. Mlzit a mlzit, snad si nikdo nevsimne o co mu jde predevsim.

Lájoš B. 30.4.2007 11:48

Re: Re: Můj školní glóbus

Myslíte, že na tom mým vyrobeným ještě za bolševíka jsou v rámci utajení posunutý kontinenty ?;-D

milan007 30.4.2007 10:08

????????

Co Vám vadí na čistě obraném zařízení. Chystáte se bránit proti různým magorům ze střední Asie silou myšlenek ??

BERAN 30.4.2007 9:59

Nejde o nějaké balistické křivky

Prezident státu, jehož obyvatelé považují slovo demokrat za sprosté slovo, vyhrožuje, že zaměří rakety s jadernými hlavicemi na naši zemi.

Kdokoli v této zemi žije si musí vybrat:

a) dát na výhrůžky a obranné zařízení odmítnout, stejně jako komunisti odmítli Mrshalův plán v roce 1947, nebo

b) brát výhrůžky smrtelně vážně a přiznat si, že Rusko sebe sama veřejně staví do role potencionálního agresora.

Kdo si vybral variantu a) může být na sebe hrdý. Politicky nekorektní společnosti v celých lidských dějinách takové jedince paralizovaly způsobem ve své době obvyklým. Naopak společnosti, které je podcenily, končily "na smetišti dějin". V té době to bylo různé - otroctví, vyhubení hladem,  vyvraždením mužů. Vyberte si. Zatím máte čas.