19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

GLOSA: Hoďte na ty blázny síť!

Lžou ráno, v poledne i večer. Lžou, i když ani nemusí. Lžou, kudy chodí. Kdo? Premiér Babiš a ministři jeho vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 16.2.2021 20:47

Článek je pitomost. Opozice vydířrá vládu požadavky na další a další "kompenzace" bez ohledu na to, že její jednání stojí lidské životy! Postavit je do řady a postřílet z kulometu!

F. Kusák 16.2.2021 15:42

Můžeme se tady hádat, jestli rozvolňovat či nikoliv, nebo jestli kadeřnictví ano nebo ne, ale podíváte-li se do německých novin, pak je Česko obrovským strašákem a Němci se bojí třetí vlny. Poslední, co by nám ještě scházelo, by byl dramatický pokles exportu subdodávek německému průmyslu, na kterém jsme životně závislí. My si můžeme dovolit nadávat na Číňany nebo Rusy, ale do těchto destinací směřuje obrovské množství německé produkce. Čína je třetím největším obchodním partnerem Německa. Jestli chceme brát jakž takž slušné platy a důchody a udržet si nějakou životní úroveň, měli bychom se velmi rychle vzpamatovat a chovat se zodpovědně, jinak nás čeká bída a chaos.

J. Novotny 16.2.2021 10:48

Se současnou krizí zjevně krizové zákony nepočítaly. Jejich slepé dodržování by, při politikaření a pletichaření v Parlamentu, stálo lidské životy.

D. Stirsky 16.2.2021 10:02

Bývaly doby, kdy Štěpánek nedal na Babiše dopustit. Ale v Číně mají rychlé vlaky, tak tam je vše OK.

J. Urban 16.2.2021 10:11

Ale to ctvrtecni "fiasko" bylo zrezirovano Ovarem a bolseviky (byli na Hrade na "konzultacich" 3. unora). Vcelku spravne asi odhadli chovani opozice, ze totiz Babise nepodpori. Prijde mi to jako zluta karta pro Babise - nechce odvolat Koudelku, nechce dat Temelin azbukum... Cervena karta by mohla brzo nasledovat - pad vlady, urednicka ovarova vlada - sice bez duvery, ale s pravomocemi;-€

M. Valenta 16.2.2021 11:07

Přeskočit na jiný vlak už Zeman nedokáže, ač by možná rád.

J. Kadeřábek 16.2.2021 14:26

Tak nějak to také vidím.

J. Sedlář 16.2.2021 16:07

Komu chce dát Temelín?

O. M. 16.2.2021 9:50

Jediné, s čím s vámi pane Štěpánku souhlasím, je, že na Babiše a his melody boys už dávno měli hodit síť.

J. Strmiska 16.2.2021 9:38

Mám takový dojem, že vláda má v úmyslu dotáhnout nouzový stav až do voleb. K čemu jinému je strašení, co vše nastane, pokud se zruší nouzový stav. Připomíná to jak komunisté za minulého režimu varovali před nedozírnými následky, pokud se mělo něco změnit.

Že Babiš lže, vidíme takřka dennodenně na televizní obrazovce. Lež a neférové křivácké jednání mu je vlastní. Jak jinak hodnotit, že požadavky opozice k prodloužení nouzového stavu Babiš odmítl a prakticky tytéž požadavky hejtmanů uznal. Jeho přisluhovačka Schillerová, ze stejného těsta, to v nedělní tiskovce oddůvodnila tím, že některé požadavky opozice byly protiústavní a jiné by rozvrátili státní rozpočet. Škoda, že se ji některý z novinářů nezeptal, které požadavky jsou ty protiústavní.

Ta šaškárna s hejtmany měla jeden účel. Hodit na opozici vládní neschopnost v boji s covidem. Babiš se chová jako kapitán fotbalového týmu, který svaluje prohru v zápase na soupeře.

M. Valenta 16.2.2021 9:37

Štěpánek je svým malým dílem ( volbou lánského opilce) spoluodpovědný za to co nyní tak vášnivě kritizuje.

F. Kusák 16.2.2021 9:16

To je zase emotivní výblitek pana Štěpánka. Všechno špatně. Tak co jako dál. Řekl bych vyslovení nedůvěry vládě. Jiná alternativa v demokratickém státě není. Jenže, do toho se nikomu moc nechce. A sehnat do Babišovy vlády jiné, lepší odborníky, je pro ně na úrovni sebevraždy. Takže to taky není řešení. Myslím si, že děláme, a to všichni, vše pro to, aby stát zkolaboval. Bohužel, připomínám si slova jednoho šíleného diktátora, že si Češi nejsou schopni vládnout.

L. Polehla 16.2.2021 9:34

Vyslovit nedůvěru vládě nelze. Není zákon jak přepočítat hlasy na mandáty.

F. Kusák 16.2.2021 10:36

No, nejsem právník, tak celou debatu o tom pokládám za zbytečnou. Ale myslím, že lze. Jen nelze uskutečnit nové volby. To souhlasím. A. Babiš může také podat i s vládou demisi a prezident může jmenovat přechodnou (tzv. úřednickou) vládu. Procedura vládnutí bez důvěry parlamentu je jasná. Samozřejmě, hlavní slovo pak bude mít prezident, a toho se všichni bojí. Jen se divím, že si to nedovedou spočítat.

D. Černá 16.2.2021 8:45

Co si stěžuješ na vládu ty indiáne? Nebýt tvého milovaného Zemana, kterého jsi volil, nestal by se tehdy obviněný udavač premiérem.

P. Manda 16.2.2021 9:04

Co to plácáš osobo nechytrá?

F. Navrátil 16.2.2021 8:30

Problém spočívá v to, že na rozdíl od opoposlanců nemůže hejtman zavřít hubu a šuflík, aby měl vyděláno. Být hejtmanem znamená horu práce a odpovědnosti. Proto ty rozdílné postoje poslanců a hejtmanů ze stejných stran.

D. Polanský 16.2.2021 8:30

Ta by musela být pěkně veliká. Ovšem hejtmanství to je jenom politický úřad. Faktická moc nula.

J. Karlík 16.2.2021 8:26

Síť by se měla hodit na všechny blázny. Jestli nastala nová situace nebo ne, je pouze otázka pro právníky. Pro hejtmany nastal problém a proto své parlamentní kolegy poslali do háje, protože oni nemohou odejít z kanceláře a zhasnout. A co se čertite, vždyť parlament je suverén, tak ať ten nouzový stav na mimořádném zasedání zruší! Už vidím ty hrdiny! Ty výmluvy, že teď už je jiná situace. Běžte se vycpat.

J. Nevrkla 16.2.2021 8:19

R^R^

J. Moravec 16.2.2021 7:33

Ano, dobře jste to napsal pane Šťepánku. Jaksi jste ale opomněl s tím lhaním na hejtmany (především ODS požádali totiž jako první), kteří měli jedinečnou šanci ukázat jak to vyřeší. Zdá se že na to neměli koule. Nebo že by to zase bylo jinak.

Od Vás trapný pokus.

J. Moravec 16.2.2021 7:46

PS

A tak nám opozice opět předvedla jak se koncepčně a smysluplně řeší Covid. Asi to už ani jiné nebude, když jejím hlavním úkolem je zbavit se toho neschopného ukňouraného estebáka Babiše, který donutil hejtmany aby požádali.

J. Urban 16.2.2021 6:19

No vida. Dnes ma i pan Stepanek pravdu.

M. Veleba 16.2.2021 5:53

Štěpánek prokázal, že sem tam vyplodí i normální a věčný článek. Škoda že to nedělá častěji, místo těch pamfletů. Dneska dobrý.

I. Mentlík 16.2.2021 5:32

Vážený pane Štěpánek, se sítí na drzé blázny chcete jít. Netuším, jestli máte k dispozici dostatečně velkou. Babiše nemusím, a jeho jednání podle mne v pořádku není. Vláda nerespektuje právní řád? To je věc názoru, a samozřejmě existují oprávněné pochyby. Jenže co je to za řád, když část právníků považuje kroky vlády za neústavní a část oponuje. Nemůže dvojí názor existovat i na použití armády, hasičů, studentů, hmotných rezerv, restriktivní působení policie, apod.? Vláda šíří chaos? Ne, právní řád šíří chaos. A kdo ho vytváří a formuje? Kdo že ty lidi volí? A koho mají volit, když jim politické strany na svých kandidátkách vnucují právě ty. Nevidím, že by to Ústavní soud svým nálezem hodlal změnit. Ale souhlasím s Vámi: Hoďte na ty drzé blázny síť! Jenže, kdo je tu blázen?

A. Forman 16.2.2021 5:38

Chyba.... právní řád je neživotný, narozdíl od lidí, kteří jej ohýbají podle svých potřeb a záměrů... a jsou velice zajímavé názory ústavních právníků.....

J. Vorlický 16.2.2021 8:01

Ano, souhlasím jak s panem Štěpánkem tak s panem Mentlíkem. Život je krásný furt a je třeba si to neustále připomínat. Přesto mi ale připadá, že jsme jako společnost totálně, naprosto, jednoznačně a úplně v prdeli. Hodit síť, ano, ale kdo je tu blázen a kdo tu síť hodí? A vůbec jsou tak velké sítě? A potom, kdo tu síť bude držet, aby se ti blázni zase nedostali ven? Bude to hrozně vyčerpávající a já třeba jsem ve věku, kdy si chci ještě trochu užít života, než se budu muset sklonit před zubatou.

L. Písařík 16.2.2021 8:02

Kdo je blázen? Vždycky ten druhý. Kdyby se ten první prohlásil za blázna, dokázal by, že bláznem není.;-O

J. Vorlický 16.2.2021 8:17

To myslím úplně neplatí. Třeba Švejk o sobě prohlašoval, že je cvok, a doktoři (sic!) mu to věřili!

L. Písařík 16.2.2021 9:39

Máte pravdu, pravidla nikdy úplně neplatí. třeba jiná literární postava: Major,major,major z Hlavy 22.